-
PROHARDVER!
Huawei Ascend Y300 topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
sssent
senior tag
válasz meganers #799 üzenetére
A referenciakészükékeken a Chrome lesz az alapértelmezett böngésző, ugyanakkor a nyílt forrású Androidnak nem lehet része, hiszen nem nyílt forrású. A "gyári"-ként emlegetett böngésző (eredetileg) az, vagyis ahhoz (és csak ahhoz) az egyes készülékgyártók tetszőlegesen hozzányúlhatnak. Egyébként a kettő technikailag is teljesen más, a Chrome nem az Android-éból lett.
Hogy mire jó mindkettőt előre feltelepíteni? Tulajdonképpen nem sokra. Talán arra, hogy az, aki nem igazán tudja mire való egy okostelefon (az okostelefon-vásárlók nagyrésze) úgy érezze, hogy ez egy milyen fasza készülék, csomó mindent tud ahogy kiveszi a dobozból.
-
meganers
csendes tag
Köszi, ezt alaposan ellámáskodtam Közben én is arra jutottam, hogy hogy valahonnan le kell töltenem az .apk fájlt, csak nem igazán bízok a Mediafire, data.hu, stb-re felpakolt cuccokban így, hogy nem az enyém a teló, ezért nagyon jól jött a link - fogalmam sem volt, hogy az Adobe oldaláról elérhetők a korábbi verziók!
MÁS:
Elgondolkoztam, hogy amit "gyári" böngészőnek nevezünk, valójában az is alapból az Android része, így Google termék; ezen kívül ott van szintén gyárilag a Chrome, ami ugyebár szintúgy Google. Mi értelme van ennek? (Ennél a telefonnál ugyanez a helyzet a zenelejátszóval - 2db, előtelepítve. Mire jó ez a duplikáció??) Homályosítsatok fel, ha csak én nem értem! -
Péter747
tag
nektek is azt ír jaki a súgó sajnos leált
abba az estebe ha elindítjátok a súgót, alapok, mozdulatok, újak össze és szét húzása, és dupla érités re Katitok akkor is
erre rá Katitok és azt írja sajnos le ált nálatok is ezt csinálja? -
peestike
őstag
sziasztok! a memóriához tennék hozzá annyit, hogy van egy y200 több mint egy éve van használatban, a 2.3 úgy fut rajta tökéletesen, hogy 7-9 mega SZABAD memória van épp
most nézve az y300-at azt írja, hogy 394 MB összesenből 75 mega szabad van, 28 darab már általam telepített app mellett, igaz, elég sok le van tiltva.
ha root lenne, akkor a sok gyári menne is világgá...
nokia e52 után eddig nekem tetszik. az y200 páromnak bevált, ezért vettük ezt.remélem hasonlóképp beválik ez is.[ Szerkesztve ]
42 - Nincs is jobb, mint egy kis kötöttség, ami ellen az ember kényelmesen lázadozhat.
-
kareszm
tag
válasz meganers #787 üzenetére
Betöltöd ezt az oldalt. Megkeresed a lap közepén Flash Player for Android 4.0 archives szöveget, alatta az első linkről letöltöd az install_flash_player_ics.apk-t. Feldobod a telóra (engedélyezed a Telepítés ismeretlen forrásból opciót), és felinstallálod. Gyári böngésző indít, flash oldal betölt és örül.
Természetesen nem kell félni hogy a telón JB van. Menni fog.
[ Szerkesztve ]
-
Graphics
Jómunkásember
Igen, ezt én is így látom, mármint a tesztfotókat.
A kameráról, végülis jó ez így, csak kicsit lassan fókuszál, de a minőséggel meg vagyok elégedve
Bármilyen témában szívesen segítek, SSD, Robotporszívó, Xiaomi, Poco mobilok ,de 2025-ben már csak és kizárólag privátban leszek elérhető. :)
-
sssent
senior tag
válasz Graphics #778 üzenetére
Mindig akkor csinálja a képet, amikor elengeded a gombot. Ha éles képet szeretnél, akkor addig kell lenyomva tartani, amíg meg nem találja a fókuszt, és ekkor elengedni. Sok telefonon elég csak megnyomni, ekkor a készülék fókuszál (valamikor egyszer), majd megcsinálja a képet (valamikor egyszer). Szerintem ez az előbbi megoldás sokkal jobb, kvázi egyenértékű a rendes, kétállású kameragombbal (lenyomod = félállás, elereszted = teljes benyomás). Egyrészt nem kötelező megvárni, hogy meglegyen a fókusz - van úgy, hogy jobb egy pillanatot kicsit életlenül elkapni, mint túl későn, azaz tulajdonképpen sehogy. Másrészt alkalmazható az a nagyon hasznos fotós technika, miszerint a gombot lenyomva (és tartva) hagyod, hogy fényt, élességet állítson egy megfelelő pontra, majd egy ettől eltérő témára mozdítva készíted el a képet (a korábbi beállításokkal). A régi telefonom ideális körülmények között ugyan jobb képeket csinál, ennek ellenére szerintem ezzel sokkal több jó fotót fogok készíteni - főleg az utóbbi miatt.
Szerk.: Amúgy erős a gyanúm, hogy a neten fellelhető tesztfotók egy része pont azért olyan pocsék, mert a tesztelő egyszerűen nem tud fotózni. Némelyik szerintem még a fenti "trükkre" sem jött rá.
[ Szerkesztve ]
-
Graphics
Jómunkásember
Akkor várunk a külföldi tapasztalatokkal, addig pedig reménykedünk a Huawei gárdája nem hagy minket frissítések és hibajavítások nélkül
Bármilyen témában szívesen segítek, SSD, Robotporszívó, Xiaomi, Poco mobilok ,de 2025-ben már csak és kizárólag privátban leszek elérhető. :)
-
0xmilan
addikt
Az a helyzet, hogy nem lehet csak úgy recovery-be bootolni, gondolom a zárt BL miatt, így a backup és a root se megy BL nyitás nélkül.
A recovery-t flashelni zárt BL-el nem próbáltam, de szerintem téglásítaná a telefont.
Szóval mindenképp kell kódot kérni a Huaweitől, viszont vissza lehet zárni az írták, bár ez nem sokat ér, ha már a kód kérése is garivesztéssel jár, (amiben szintén nem vagyok biztos). -
Graphics
Jómunkásember
Nova Launcher alatt az időjárás widget: " probléma az alkalmazás betöltésekor " üzenettel elpatkol a főképernyőn
-
lacee90
tag
Szasztok!
Nektek mi a véleményetek az adreno 203 as gpu ról. Külföldi irásokban a 205 ösnél erősebbnek mondják.
Ujabb is mind a 205 ös . Pontos infok nincsenek róla. Valaki tud valami pontosabbat? -
meganers
csendes tag
Sziasztok! A cikkben meg van említve, hogy a gyári böngésző tudja a Flash-t, JB ide, vagy oda. Hogyan lehet ezt működésre bírni? Google nem segített, az Adobe oldaláról nem engedi letölteni, és itt a fórumban sem jött még elő a téma. Mi a titok?
-
NoMagix
addikt
válasz urbanjozsi #784 üzenetére
Fosbuk, twitter, arcalapú feloldás, a sok idegennyelvet, súgót és pár apróságot
-
Péter747
tag
érdekes ha hivnak akkor felvétel gombb jobb oldalon van a le rakom meg a bal oldalon:S gondolom ti is észre vettétek
-
- = Zk = -
félisten
válasz Graphics #782 üzenetére
követem ám a topikot... buhehe
" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
Graphics
Jómunkásember
ezer köszönet és hála, azt hiszem sok okosság ki fog még itt derülni.
Jutottál valamire a bootloader kérdésben amúgy?
@- = Zk = -: Helyes
[ Szerkesztve ]
-
Graphics
Jómunkásember
De úgymond ha egyszer megnyomom a fényképező gombot, akkor úgy tűnik nem.
Viszont a képek nem rosszak , fizikális fényképgomb még mindig egy jó találmány lenne
-
Graphics
Jómunkásember
-
xKRIPAPAx
csendes tag
Hi.
Tudja valaki, hogyan lehet megváltoztatni az értesítési területen az ikonok színét?
Pl.: most a wifi állapot és az akksi meg az idő ilyen szép b*zi-kék, ezeken szeretnék változtatni..." Leadership is something you earn, something you're chosen for. You can't come in yelling, 'I'm your leader!' If it happens, it's because the other guys respect you. " - Ben Roethlisberger -
-
sooma
tag
Tegnap jó szórakoztam a Google Sky Mappal..amikor rájöttem, hogy nincs iránytű benne. A Mini2 már jól teljesített
Okozhat még gondot máshol is a hiánya?
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Graphics #761 üzenetére
Engem már több mint 2 éve meggyőztek a tablettjükkkel hidd el, én erre vártam pedig lett volna pénzem más márkára is. Megszerettem, ha így folytatják nálam is ez lesz a favorit márka a jővőben .
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
Graphics
Jómunkásember
Az akksiidő hihetetlen, valamit tudnak bakker, nyúzás , folyamatos netkapcsolat mellett 16 óra után 75%, ez számomra hihetetlen.
Na akkor lehet az utód is Huawei lesz.
-
DS39
nagyúr
válasz urbanjozsi #758 üzenetére
Alkalmazás kezelő - adott program - frissítések eltávolítása - utána az a gomb a letiltás lesz. (és mindent amit enged)
-
0xmilan
addikt
Pedig elméletben működnie kell. Ha viszont flashelem a recovery-t, akkor a mentésbe is a módosított recovery kerül, amivel a mentés készül. Azt meg nem szeretném, mert ez pont arra lenne jó, hogy ha valami mókolás félresikerül, akkor vissza lehet rakni, vagy pl. szerviz előtt visszahúzni gyári állapotba.
Fast Burst Camera-val lehet csinálni HD (1280*720p) fotósorozatot, ami a valóságban 1278*718 (nem tudom miért, talán a régi verzió miatt, amivel próbáltam), de mindenképpen jó hír, mert valószínűleg képes lesz/lenne 720p videóra is.
-
0xmilan
addikt
Itt a leírás. Holnap megnézem, hogy lehet-e BL nyitás nélkül rootolni ezzel a módszerrel, meg ha sikerül recovery-be bootolni (flash nélkül), akkor csinálok egy mentést a gyári T-s ROM-ról. (Mielőtt gépre dugom szeretném, ha végigmenne 1-2 teljes töltési-kisütési ciklus)
XDA topikban többen rootolták már de csak BL nyitással, az meg mint írták elvileg automatikus garanciavesztéssel jár. Rákérdeztem emailben a Huaweinél, hogy tényleg így van-e, de még nem válaszoltak, lehet nem is fognak.[ Szerkesztve ]
-
joiner007
aktív tag
Én is rendeltem egy ilyen telót. Szerdára írták a szállítást. Samsung galaxy spica-majd ZTE blade után jön ez.
Kíváncsi vagyok rá. Boltban már megtapogattam, addig nem mertem berendelni. Minőségével külsőre szerintem semmi gond nincs.Root érdekelne engem is. Valaki rootolta már?
-
mich68
csendes tag
Root sikerült már valakinek??
-
raz0r911
tag
Ha T-nél rendelem akciós kártyás csomagban akkor használhatom vele a régi SIM kártyámat? (mert ahhoz adnak +sim kártyát)
-
NoMagix
addikt
Nekem sem laggol gyári beállításokkal semmi!
Letiltottam pár programot amire nincs szükségem és pörög rendesen minden! -
gambesz
tag
válasz urbanjozsi #739 üzenetére
Mennyire friss térképek vannak neked? Majd nekem is kell ilyen.
-
tsabeekaa
aktív tag
válasz urbanjozsi #739 üzenetére
Akkor szívesen
-
urbanjozsi
senior tag
A hárombetűs navi, bekapcsolás után 15 másodperccel már atomstabilan megy, műholdak megtalálva.
Jó lesz ez a teló
Akku: 16ó 55p után, 74%-on van[ Szerkesztve ]
-
Graphics
Jómunkásember
Hát nem sokat ,de rémlik, hogy nem tudom annyira testreszabni.
Az mondjuk szép dolog, hogy a Huawei sok hasznos dolgot beépített, vagy legalábbis nekem hasznosnak tűnő dolog kézenfekvő volt.
CM-t azért használtam leginkább mert a ZTE Blade-re rengeteg jó dolog volt így, a Nexus One-t is elég sokáig ápolgatták a CM-esek
-
Graphics
Jómunkásember
Viszont egyelőre nem találtam meg azt, hogy az Energiagazdálkodási widgeten ne csak 5 elem jelenjen meg, Cyanogenmod-os ROM-on ez egyszerűbb volt
-
Graphics
Jómunkásember
-
0xmilan
addikt
válasz Beca1990 #727 üzenetére
Egyetlen hozzászólással fölötted írták, hogy ha kikapcsolod a Huawei gányolásait, akkor gyorsabb lesz. Mellesleg nekem full gyári állapotban se akad...
(#728) Duliee
Lockscreen: Beállítások -> Biztonság -> Érintéskor rezegjen: pipa ki.
Összes többi: Beállítások -> Hang -> Érintéskor rezegjen.
Legelső 4.1-es telefonom, még csak 4.0-t se használtam soha, de nem kellett hozzá 5 perc se, hogy megtaláljam.Kezd chat formát ölteni a topik. Nem ártana külön egy OFF-topic Y300 felhasználóknak, vagy egy külön Mélyvíz (mint pl. OT995-nél), és akkor itt lehetne megvitatni a "hol-állítok-be-csengőhangot" -szintű kérdéseket. Csak egy javaslat.
Illetve lassan nem ártana egy módosított 1.hsz. / összefoglaló, mindenesetre ezt azért bemásolom egy másik 1.hsz.-ból:
Aki életében most vett először androidos telefont, tegyen meg annyit a fórumozók és a saját lelki nyugodtságáért, hogy végignyomkodja a beállítások menüpontot a telefonban! Sok kérdésre magától is megtalálja az ember a választ. Természetesen, ha nem megy, azért van a fórum, szívesen segítünk (azt hiszem, nem csak a magam nevében mondhatom ezt). -
- = Zk = -
félisten
-
Graphics
Jómunkásember
válasz - = Zk = - #730 üzenetére
Lehet hamarabb lesz, mint gondolnád
-
- = Zk = -
félisten
facom.. mire lesz ilyen telóm, már mindent kitárgyaltok én meg majd nem győzők keresgélni/guglizni majd
" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
Beca1990
senior tag
nekem egy kicsit lassúnak tűnik a készülék, főleg így hogy tudom hogy 2 magos.
egy Alcatel Ot-995 sokkal gyorsabbnak tűnik mellette.
még az állapotsor lehúzásakor is szaggat... :/ kicsit kiábránditó sajnos -
Graphics
Jómunkásember
Sikerült megtalálnom és letiltanom ezeket, tényleg sokkal pörgősebb lett az egész, valamiért sokat fogott rajta.
A Huawei belenyúlt ,de nem jól tette, legalább lenne lehetőség stock kinézetre... Nova lett nálam is a befutó, így animációmentesen használható.
Viszont néha a menüre is gondolkozik, 200Mhz plusz kéne még ide, mint a G510-be
-
0xmilan
addikt
válasz raz0r911 #719 üzenetére
Tárhely beállításoknál meg tudod adni, hogy hova rakja a dolgokat.
(#720) Duliee Battery Indicator, de ha rootolod, akkor UOT Kitchen-nel olyat főzhetsz, amilyet csak akarsz.
(#722) engé Biztonsági beállításoknál vannak a lockscreen opciói, ott lehet haptic feedbacket is kikapcsolni.
(#723) fresh223 Lehet, hogy még nem aktiválta a szolgáltató a SIM karit, erre elvileg 3 napjuk van. Velem 1,5éve megcsinálta a telenor, hogy a 3. nap aktiválta. -
Péter747
tag
ma vettem meg a telot és eddig tetszik de még csak kb 1 órája használom
-
fresh223
csendes tag
Sziasztok!
Nekem tegnap jött meg a teló, ma reggel be is kapcsoltam, sim be minden, viszont valamiért nem lát mobilhálozatokat, illetve pár helyen néha azt írjh nincs behelyezve sim, viszont pin kódot meg kér indításkor. remélem tudtok segíteni! -
engé
tag
Tegnap óta én is Y300 tulaj vagyok. Talán az egyik legjobb vétel, amit valaha Androidnál ejtettem meg.
Viszont a lockscreen-től agyfaszt kaptam, mert nem találtam az arra vonatkozó beállításokat (kiidegelt, hogy mindig rezgett). Így az alkalmazásoknál letiltottam a Huawei-feloldóképernyőt, így most a stock 4.1-es lockscreent használom, Nova launcherrel, a többé-kevésbé teljes stock élmény elérése érdekében.
(Szerk.: Ja és kikapcsoltam a notifikáció-redőnyben lévő ronda gombokat, valamiért framedroppolt mikor lehúztam az értesítéseket, ezek a gombok okozták)
(Bocs, ha ez már volt téma, olyan aktív a topik, hogy nem tudtam követni)
[ Szerkesztve ]
-
Graphics
Jómunkásember
Akksi kijelzést át lehet valahol állítani százalékosra?
-
raz0r911
tag
Akkor most lehet alkalmazásokat SD kártyára telepíteni vagy telepítés után átrakni? Vagy csak a belső memóriával kell gazdálkodni?
-
-
-
sssent
senior tag
"Ébresztő igen hangos reggel, ez jó (...)"
Ha valakinek mégsem lenne jó, a csengetés, üzenetjelzés, ébresztő, média, és a rendszer hangereje mind-mind egymástól függetlenül állítható (minden Androidos telefonon)."- E-mail kliens nagyon kaki. (...)"
Khm, inkább a júzer nagyon vaksi Az a kliens nem túl okos, de az általad kifogásolt dolgokat azért nagyjából tudja. A fiók hozzáadásánál be lehetett állítani a szinkronizáció gyakoriságát, valamint, hogy letöltse-e automatikusan a csatolmányokat. Külön csak fejléc letöltést valóban nem tud. Te simán nyomtál egy továbbot az alapértelmezettekre, azért viselkedik úgy, ahogy. Természetesen tudod utólag is módosítani a beállításokat. Amúgy ha a végletekig testreszabható e-mail klienst akarsz, próbáld ki a K9-Mail-t.Mivel nekem úgy tűnik, hogy kicsit mintha görcsösen ragaszkodnál a telefon gyári kis tökéletlenségeihez, írok egy kis hittérítést, amíg fő a kávém.
A legtöbb androidos telefonra igaz, hogy jóformán az összes "gyári" alkalmazást érdemes lecserélni, mert van náluk sokkal testhezállóbb alternatíva. Pl. a HTC Sense-ét egy egészen kiforrott felületnek tartják (ennél a Huawei-féle bohóckodásnál mindenképpen sokkal komolyabb), én mégis jóformán mindent kiirtottam belőle. Szerintem pont ez a zseniális az Androidban. Van akinek ez a hozzáállás nem fekszik, az valószínűleg jobban jár iOS-el vagy WP-al. Ugyanakkor az, hogy az Android állandó tákolást igényel csak tévhit. Csak van aki úgy dönt, hogy állandóan tákolja (mert lehet).
Én androidos pályafutásom elején (jó 3 éve) ugyan tényleg rászántam egy csomó időt, hogy kikísérletezzem, hogy nekem pontosan mire van szükségem egy telefontól, de azóta inkább csak használom nagyjából ugyanazokat az alkalmazásokat egymás utáni telefonokon. És mindegyik pont ott van, azt tudja és úgy működik, ahogy én azt szeretném, és nem ahogy azt valamelyik készülékgyártó elképzelte. Ugyan nagyjából egyiket sem a Huawei csinálta, de én nem is ezért a csodálatos Emotion UI-ért csengettem ki azt rettentő súlyos összeget, amibe ez a kütyü került.
-
DS39
nagyúr
Használj Gmail app-ot, vagy van sok más email kliens a Play-en. Ne WP-sen gondolkodj itt letölthető mindegy jó.
Moszuke: ne írj baromságot, T-nél GoNapiNet van alapból 195 Ft-ért. Nincs semmi rejtett lehúzás. Egyébként meg ha vki úgy tudja nincs semmi internet előfizetése, minek kapcsolgatja az adatforgalmat azért mert egy percre megszakadt a wifi.
[ Szerkesztve ]
-
-
user112
senior tag
Ezt a rejtett adatforgalmas dolgot elmagyarázhatná valaki. Hogy lehet, hogy csak úgy a háttérben szívja a net-et? Én azon görcsölök, hogy beállítsam a Go!NapiNet-et. A My T-Mobile-ba úgy látom, hogy aktív, felvettem hozzáférési pontot (többet is kipróbáltam:
http://emerzee.blog.hu/2011/02/04/apn_beallitasok_szolgaltatonkent;
http://www.t-mobile.hu/static/DocumentStore/lakossagi/keszulekek/telefonok/samsung/
Samsung_Galaxy_S.pdf)
de egyikkel sem megy az internet, ha lekapcsolom a wifit. Ha viszont van wifi, akkor ha lehúzom a felső csíkot, akkor a felvett hozzáférési pont neve látszik, nem pedig a routher neve. Egyenlegem nem csökkent, a telefon szerint nincs adatforgalom. Hogyan lehet beállítani, hogy legyen az adott net csomag, de csak akkor, ha én akarom és ne szívja le semmilyen app.[ Szerkesztve ]
-
Atos23
senior tag
Amit találtam még:
- Ébresztő igen hangos reggel, ez jó, ma reggel 4 óra alvás után felkeltett,
- E-mail kliens nagyon kaki. Nem szinkronizál automatikusan, és a teljes levelet betölti, nem csak a fejlécet. Gyakorlatilag reggel azt írta a telefon, hogy nincs új mail, belépve a levelezőprogramba pedig rögtön elkezdett letölteni 25 darabot, de teljes csatolmányokkal együtt, mobilneten. Nálam a mail kliens döntő dolog.kb. 15 óra használat után, amiben van Wifi, GPS, HSDPA, most áll az akku 60 százalékon.
Szerk: Mit tudtok erről?: Webshopban rendeltem a T-től, Dominoval. Ha nem tetszik meg 8 nap alatt, simán visszaküldhetem, vagy beviszem egy T-Pontba, aztán kezitcsókolom?
[ Szerkesztve ]
-
Moszuke
csendes tag
alapjáraton aktiválva van a kártyára vmi baromi drága adatforgalom alapú internet. (én úgytom mindegyiken ez van alapból rajta) amiről most már tudok, de eddig nem tudtam.
és ha ezen kívül nem rendelsz rá "mást" vagy "jobbat" akkor ez van, tehát szívja a pénzt.
párom feltöltő kártyás és 1k forintot húzott le tőle amikor otthon nem vette észre, hogy a wifi router jel meghalt és átváltott t-mobilos internetre a teló.[ Szerkesztve ]
{ bonus2 bAddRace,RC_NonBoss,5; bonus2 bAddRace,RC_Boss,5; bonus bMatkRate,5; },{},{}
Új hozzászólás Aktív témák
- Vezetékmentes, szénszálas egeret dobott piacra a Pwnage
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- nVidia GeForce RTX 2060 (TU106)
- Filmvilág
- Xbox tulajok OFF topicja
- Politika
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Assetto Corsa EVO
- Milyen videókártyát?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...