-
PROHARDVER!
Huawei Ascend Y300 topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
st6969
őstag
Miért van a térkép a futó alkalmazások között? Nem indítottam semmit, amihez ez kellhet... Ha bezárom, nemsokára újból a futó alkalmazások között találom...Se wifi, se GPS nincs bekapcsolva
-
punky10
addikt
válasz colonell #1397 üzenetére
Az akksi töltés utáni viselkedését nem befolyásolja, hogy hány százaláknál kezdted a töltést(csak az, hogy mennyinél hagytad abba...) A litiumos akkumulátoroknak nincs memoria-effektusa. Azzal, hogy sűrűbben töltöd, pont az élettartalmát csökkented, általában az aksit egy meghatározott számu töltési ciklusra tervezik. Természetesen sok minden mástol is függ, hogy meddig fog élni az akksid(legfőképpen a szerencsétől...) de ajánlatos minél alacsonyabb százalékrol 100 %-ra tölteni.
Samsung Xcover6 Pr0/Samsung Tab A9+
-
peestike
őstag
-
colonell
senior tag
Más is tapasztalt hasonlót vagy csak szimpla véletlen?
Mióta megvan a készülék soha nem töltögettem rá az akksira, lemerítettem 20-30% majd míg fel nem töltött maxra nem nyagattam, aktív használat mellett naponta töltöttem egészen tegnapig, amikor is 50%-ról feltöltöttem 80%-ig 4 óra wifi + játékkal
még mindig 60%-on áll ami eddig nálan new record! Nem szabadna ennyire lemeríteni, hanem hamarabb enni adni neki és tovább marad jóllakott? -
V.Gergo90
csendes tag
http://www.android-hilfe.de/huawei-ascend-y300-forum/
Kommentár nélkül -
0xmilan
addikt
Megjött ma a fólia. 17.-én rendeltem és 21.-én adták fel Hong Kongból.
Ez a matt verzió, vagyis eltünteti a tükröződések nagy részét és egyetlen ujjlenyomat sem látszik rajta, nekem nagyon bejön. Elég egyszerű volt felrakni és nem maradt alatta buborék se.
A háromból maradt még 2 db, ha érdekel valakit Pécsett, akkor 500 HUF-ért odaadom törlőkendővel, rásimítókártyával együtt. [link] [link]Az X-line tok, amit ráadásul egy nappal a fóliák előtt rendeltem, még mindig nincs itt.
-
elfelejtette
veterán
válasz colonell #1392 üzenetére
Nem ilyen telefonom van, de a facebook klienset én is kigyomláltam róla régen, a GSam Battery szerint 60% fölött volt az aksi használata, me egy éjszaka alatt 637x ébresztette fel a rendszert...
MOD. Bocs, a #1391-re ment volna válasznak...[ Szerkesztve ]
"Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
Exian
addikt
Jah tud kéket De azóta én is kinyírtam a Facebookot, mivel nem használom. Eddig is gépen is hetente mondjuk egyszer ránéztem. VISZONT! Nézegettem a CPU használatot egy kis progival és feltűnt, hogy a facebook kliens masszívan evett folyamatosan 50-55% CPU-t! De hogy miért... uninstalláltam és egyből eltűnt az eddig megmagyarázhatatlan belassulás
[ Szerkesztve ]
-
Exian
addikt
Lehet, hogy volt már: az állapotjelző led színét lehet egyedileg állítani? Tehát, hogy a különböző értesítéseknél milyen színnel jelezzen. Mert pl. nálam, amikor email jön, akkor zöld, de pl. ha Facebook történés van, akkor kék. Ebből gondolom/gondolnám, hogy csak lehet valahol/valahogy állítani. De nem találtam ilyen opciót.
És még egy kérdés: az alsó "virtuális fix" gombok vibrációjának idejét lehet állítani? Mert a billentyűzet vibrálásának idejét megtaláltam, de az alsó 3 gombét nem.
[ Szerkesztve ]
-
NoMagix
addikt
Én elhiszek bármit!
azért volt a kérdés, vélemény?
Akkor, ha jól értelmezem a Te véleményed szerint azt nem kellene odarakni?!?A lényeg, formázni nem kell!
Elég sok telefont használtam már az elmúlt 16 évben, de talán nem is fordúlt elő velem még, hogy valamelyik telefonomnál cserélni kellett volna az akkut!
PeteePeti:
itt a megoldás[ Szerkesztve ]
-
PeteePeti
őstag
Hali
Engem az érdekelne,h a lezárt képernyő háttérképét hol tudom beállítani? Valahogy nem találom a megoldást!OnePlus 13 5G 16/512 Black | Huawei Watch Ultimate | Xiaomi Pad 6 8/256 | Samsung Galaxy Buds 3 Pro | Samsung QN90B TV | PS5 | Logitech G923 | Opel Insignia 2.0 CDTI (170hp~400Nm) OPC Line
-
sssent
senior tag
válasz NoMagix #1364 üzenetére
Hát, nekem ezt most nincs kedvem végigolvasni, de aki leírta, hogy "az első és az ötvenedik, vagy ötszázadik töltési ciklus semmiben nem különböznek egymástól", az szerintem más ökörséget is írhatott még. Formázni persze ettől még tényleg nem lehet, de legalább megpróbálni még árthat is. A táp és a töltő fogalmát nem kéne keverni, mert ez két tök különböző dolog. A kis teljesítményű táp (amit bedugsz a telefonba és a konnektorba) nem nagyon fog használni az akkunak (mondjuk remélhetőleg ártani sem), ellenben maga esetleg hamarabb elfáradhat. A töltést vezérlő töltő (ami a telefonban és magában az akkuban van) pedig pontosan tudja, hogy mekkora árammal kell töltenie az akkut (ami egyébként a töltési ciklus folyamán nem is állandó).
Röviden:
Törekedjetek minél kevesebb töltési ciklusra (80>90%-ra töltés ugyanúgy egy darab ciklus, mint 0>100%), és ha nem kényelmetlen, akkor húzzátok ki a konnektorból, amint 100%-ot jelez. Amúgy meg ez egy használati tárgy, ami a mi kényelmünket kéne, hogy szolgálja (és nem fordítva), tehát ha nem sikerül pont optimálisan használni, hát Istenem, ez sem lesz örök életű. -
Exian
addikt
még egy apró kérdésem volna, ez sem annyira Y300 specifikus kérdés, inkább csak android, de... szóval, hogyan tudok olyan billentyűzetet varázsolni, amiben normálisan van szép magyaros hosszú ő és ű? Nekem csak ilyen hullámos, meg sima hosszú vonalas akármilyeim vannak...
-
Exian
addikt
Megtudja valaki mondani, hogyan lehet a Holo Launcherben olyan mappa szerű valamit csinálni sajátot, mint amit a Google ikonoknak kirakott alapból? Egyszerűen nem találok ilyen lehetőséget... Köszönöm!
-
st6969
őstag
válasz gambesz #1369 üzenetére
Számítógépen volt, szóval valahova másolni kellett...
Megpróbáltam így nyomvatartós módszerrel is: "csengőhang beállítása nem sikerült" üzenetet kaptam. SD kártyára áttettem, akkor is. 1 órával később megpróbáltam ugyanígy, akkor meg sikerült. Kicsit zavar, mert nem értem, mi lehetett a gond, de lényeg, hogy végül beállítottam.
Más: bluetooth-on keresztül csatlakoztam nagy nehezen a laptophoz (munkahelyi hálózati korlátozások miatt a kábelen kívül más lehetőség nincs), viszont csak a belső memóriát engedi tallózni az XP saját explorer-e, a SD kártyát nem látom. Nincs esetleg valami filekezelő alkalmazás XP-re, ami kezeli a bluetooth csatlakozást? -
st6969
őstag
Azt hittem, ez a legegyszerűbb feladat...szerettem volna megváltoztatni a telefon csengőhangját egy xy.mp3-ra a Beállítások/Hang/Telefon csengőhangja menüpont alatt. Ahogy kell, tallóztam a Ringtones mappát (ahová előzetesen felmásoltam az XY.mp3-at), kiválasztottam, de visszaállt alapértelmezettre. Ha a telefon saját csengőhangjai közül választok, az OK. Ha névhez rendelem az xy.mp3-az, az is OK.
Ekkora láma lennék? -
-
Graphics
Jómunkásember
válasz NoMagix #1361 üzenetére
Ezret nem ,de egy párat igen, mert környezetemben is elszaporodtak a Y300-ak.
Jelentem a lyukatlan még nekem se ért ide, a lyukas meg még később.
Bármilyen témában szívesen segítek, SSD, Robotporszívó, Xiaomi, Poco mobilok ,de 2025-ben már csak és kizárólag privátban leszek elérhető. :)
-
Graphics
Jómunkásember
válasz NoMagix #1359 üzenetére
Nem lehet valami szaktekintély, ha még a helyesírás se megy
akkumulátor helyett akkumlátor...
"A töltőáramot nem szabad a maximálisan leadható áram 50%-a felé vinni, a töltők így is vannak hangolva. Akkor kell odafigyeljünk erre, ha nem a készülékhez járó töltővel töltünk"
Szerintem emiatt is van hogy gyengébb töltőáramú töltő van hozzá
[ Szerkesztve ]
Bármilyen témában szívesen segítek, SSD, Robotporszívó, Xiaomi, Poco mobilok ,de 2025-ben már csak és kizárólag privátban leszek elérhető. :)
-
NoMagix
addikt
válasz #51736960 #1356 üzenetére
az akkukról
kiemelnék egy mondatot:A lítium-ionos akkumulátorok NEM igényelnek FORMÁZÁST, az első és az ötvenedik, vagy ötszázadik töltési ciklus semmiben nem különböznek egymástól.
-
NoMagix
addikt
? formázás az aksinál?
Egy Li- ion vagy Li - Pol akkunál már nem kell formázni!
kb. 1 1/2 - 2 óra alatt teljesen feltöltődik! -
törölt tag
válasz Graphics #1355 üzenetére
ez az örök kérdés, fél órai guglizás után sem találtam egyértelmű választ, hogyan is kell beüzemelni az új li-ion akksikat, mindkét tábor ugyanolyan meggyőződéssel osztja az észt...
szerk: lehet abból gond, hogy én a régi samsung telóm töltőjét használom hozzá? micro usb az is, természetesen.
[ Szerkesztve ]
-
Graphics
Jómunkásember
válasz Hardver Arc #1354 üzenetére
Nem így van, alacsony áramerősségű a töltője, így ugyanúgy meg kell csinálni a formázást, érdemes. és nekem egy éjszaka alatt töltődik fel rendesen. / de lehet 4 óra alatt is megvan, nem figyeltem /
Néha a lassabb jobb, szerintem, mert a gyorstöltés a hagyományos AA-s akksiknál is csak 70-80%-os
[ Szerkesztve ]
-
Hardver Arc
senior tag
sziasztok!! Ezt a Huawaie ha kihozom a boltból meddig kell tölteni? igaz hogy nincs ilyen nagy 14-16 órás töltési idő? Csak lemerül feldobom töltöre kb 4 óra feltőltődik és kész?
-
Exian
addikt
Én is webshopban rendeltem 2 hete, szerdai nap, de mivel Pick-Pack pontba kértem (mert sosincs otthon senki, így a futár nem jó megoldás), ott csak későbbre vállalták a kiszállítást. Konkrétan következő hét hétfőre. DE! Szombaton reggel korán jött egy SMS, hogy a rendelésem megérkezett a kijelölt Pick-Pack pontba (Tesco üzletsori Inmedio "trafikba")! Felmentem és tényleg ott volt
[ Szerkesztve ]
-
vampeare
csendes tag
válasz vampeare #1242 üzenetére
Ma újra sikerült produkálni a fenti tünetet... Mivel hamarabb felébredtem, végig tudtam követni: .28-ra volt beállítva, .27-et jelzett, miután felébredt, és repülőbe vágta magát, ki is jelezte, hogy .28-ra ébresztő van beállítva, aztán b@szott csipogni, úgyhogy ha majd fontos lesz felkelni (ma amúgy nem volt az, ezért mertem kísérletezni), asszem nem kapcsolom ki a telót
-
Hovi
aktív tag
válasz urbanjozsi #1350 üzenetére
Az jó. Köszönöm.
-
Hovi
aktív tag
Sziasztok,
Érdeklõdnék, hogy aki a T-mobile webshopon keresztül rendelte a telefont milyen hamar kapta meg?
Köszönöm.[ Szerkesztve ]
-
V.Gergo90
csendes tag
válasz 0xmilan #1347 üzenetére
Nekem 751Mb szabad hely van rajta,de én amit nem használok az feleslegesen ne legyen rajta. Mivel a BL unlocker-t eddig nem sikerült lekérnem(nem tudom mi lehet a probléma, hibás termékmegadásra panaszkodik a Huawei honlap) így
mentettem mindent, ha valamely okból vissza kellene dobni Telenornak szervízelésre :-) -
cserri18
csendes tag
nekem a blade-hez ilyen volt, nem idegesített. Van az a kis kihúzó rajta, sztem nem bonyolult használni. Gondolkodom hogy rendelek mindkettőből, nem olyan nagy összeg, bepróbálom. Táskában pl jobbnak tűnik a bőr azért. Zsebben még elég lehet a kis tok.
Igaz, a szilikon toknak előnye, ha leejtem akkor védve van a bőr tok ilyen esetben nem segít, és szoktam ejtegetni...(#1344) user112, nna ha valami akkor ez idegesítő lehet nagyon!! Egy régebbimen volt ilyesmim, csak hosszanti irányban nyílt. Persze mindent meg lehet szokni, de akkor már inkább a becsúsztatós tok sztem!
És tapasztalatom szerint még nem is a hátulját jó védeni, hanem a sarkokat. Nekem mindig ott zúzódtak ha ejtettem.
No meg persze a kijelző...[ Szerkesztve ]
-
V.Gergo90
csendes tag
válasz Graphics #1336 üzenetére
Titanium backup pro csodákra képes
Nem akartam fennthagyni, hogy szaladgáljon a háttérbe, plusz y200–as userként hozzàszoktam az állandó helyhiányhoz, úgyhogy le is töröltem,bár én a nemhasználatos csengőhangot, értesítőt is letörlöm, hogy legyen elég hely syspart–on, y300-on mondjuk van elég de a megszokás -
user112
senior tag
Jó ez a tok, tetszik is. (#1305) debi Csak azért azt nem értem, hogy igazából miért is teló hátulját védjük jobban?
Én ezt néztem, de így meg talán nehezebb telefonálni vele:
[link]Nem tudná valaki megsúgni az AddonsDetector használatának a lényegét? Nem igazodok el benne.
[ Szerkesztve ]
-
debi
tag
válasz cserri18 #1332 üzenetére
Az előző telefonomhoz még vettem belecsúsztatós gyári bőrtokot, de pár nap után baromi idegesítő lett. Konkrétan az zavart, hogy rengeteg idő elment azzal, amíg kivettem és felvettem. Párszor, már le is rakta a hívó fél, mire kipasszíroztam a telót, sőt egyszer le is ejtettem, mert gyorsan akartam kivenni.
A hátlap + fólia azért jó, mert relatíve védve van a készülék, de zsebből táskából előhúzva rögtön használható. Természetesen soha sem lesz olyan biztonságos, mint egy teljes telefont védő zárt tok, de azért számít. Ami amúgy berepesztené a kijelzőt, az be is fogja, viszont a kisebb ütéseknek karcoknak ellenáll. -
st6969
őstag
válasz peestike #1321 üzenetére
Ez tényleg jó lenne, én is megszoktam a korábbi telókon (nekem kényelmesebb a képernyőn megbökni). Kicsit körülnézek a play-en...jelzem, ha van valami.
Ha más nem, marad a hangerő le.
Jó lenne, ha ezen kívül azonnal kihangosítva is lehetne hívást fogadni (vezetéskor pl.) -
randrew
csendes tag
Első töltéssel 8 napot elment, pedig közben használtam is. Persze nem állandóan nyomogatva, de volt benne több hívás, wifis másolgatás, appok telepítgetése, fényképezés, stb. Mondjuk nem ezen nézem a pofakönyvet, nem mennek mindenféle csicsás widgetek (na jó az óra, lásd a képen...) és csak 2G hálózatot használok.
--- Elégedett Huawei Ascend Y300, Huawei Mediapad T1 8.0 LTE és LG Leon 4G LTE tulaj---
-
Bass
addikt
Root jog és pl system app removerrel majd root explorerrel berakhatta és jogokat adott neki ezért lehet rendszerprogi egy app.
"The gods who light up the sky at the gate of sethu"
-
-
Exian
addikt
Még egy hülye kérdés: hogyan tudok leggyorsabban váltogatni az Emotion UI és a Holo Launcher között? Előbbit ugyanis már kottára belőttem, minden a helyén, ahogy megszoktam, be akarom állítani a Holo-ban is, de ahhoz kéne látnom a képernyőket... Tudom, csináljak mindegyikről 1-1 screenshotot... ha nincs gyors megoldás, akkor max. ez lesz.
SZERK.: rájöttem... kiszedtem a default opciót a Holo-ból és így minden Home gomb lenyomáskor megkérdezi...
[ Szerkesztve ]
-
cserri18
csendes tag
Ezzel kapcsolatban az lenne a kérdésem, az ilyen típusú tok és fólia kombó védi megfelelően a telót? nekem eddig bőr tokom volt, most gondolkodom az elhagyásán, de kicsit félek.
Fényképezőmön pl tört már be az lcd, mert beraktam a táskámba és vmi megnyomta. Nem szokott ilyesmi lenni: Nem féltek tőle?#1306) V.Gergo90
köszi, megpróbálom a holot!
Bocsi, tudatlan vagyok, mi az a systemuserface??? -
törölt tag
válasz urbanjozsi #1325 üzenetére
igazad van, rossz az, aki rosszra gondol
mindjárt kapok egy bant, muhaha... -
peestike
őstag
válasz urbanjozsi #1323 üzenetére
a többszöri gomb megnyomások száma miatt kellene csak.
az 1 kevesebb, mint a 7.42 - Nincs is jobb, mint egy kis kötöttség, ami ellen az ember kényelmesen lázadozhat.
-
peestike
őstag
sziasztok!
érdeklődnék, hogy tudtok e esetleg olyan caller? ( nem tudom pontosan ezt takarja e a kifejezés)
app-ot, ami a bejövő/kimenő hívásokat kezeli és van benne olyan opció, hogy bejövő hívásnál van a
felületén egy NÉMÍT gomb?
eddig a nem androidos telefonokon nekem mindegyiken volt, jól jött sokszor, hogy a bejövő hívást kinyomni nem szeretném, de ne zenéljen. csak kilőtte a hangot és szépen megy tovább a jelzés hogy hínak.
remélem sikerült körbeírni, hogy mit szeretnék
köszönöm!42 - Nincs is jobb, mint egy kis kötöttség, ami ellen az ember kényelmesen lázadozhat.
-
Exian
addikt
Mennyire normális az, hogy pl. amikor netezek (Chrome vagy Dolphin), főképernyőre való visszatéréskor akár 5-10mp is eltelik, mire elkezdi "kirakosgatni" az ikonokat, widgeteket? Ez elég bosszantó, ilyenkor "kicsit" lassúnak tűnik az egész... nem memóriahiány az oka, az biztos, mert eközben van akár 100-120mb szabad hely is, sokkal inkább lehet az, hogy a memória sebessége a gáz? Vagy mitől van ez? Más dolgokban is néha érzem, hogy lassabb, mint kéne szerintem lennie a 2x1GHz CPUnak. Vagy csak nálam van ez? Vagy egyszerűen lassú a gyári Launcher?
-
kareszm
tag
válasz Debilon #1315 üzenetére
4.1 alatt, ha jól emlékszem már nem törődnek ezzel. Ha egyszer bejelentkezel, mindig bejelentkeztet később is, de ha kijelentkezel, akkor csak akkor jelentkezik be automatikusan megint, ha kézzel előtte újra bejelentkezel. Poénból a Nincs a gépnél állapot kikapcsolása sem működik... Így a beállított állapot is mindegy mi, mert amint lezárod a telefont már sárga állapotú leszel.
-
st6969
őstag
válasz KamuMazsola #1301 üzenetére
Biztos én keresem rossz helyen, de a Gtalkot elindítva, sehol nem találok olyan beállítási lehetőséget, hogy "induljon a rendszerrel együtt"
De ez legyen a legnagyobb probléma
Az akkuidő kérdés jobban izgat... -
fireman123
őstag
válasz bostone #1304 üzenetére
Köszi az infót mindenkinek.
Kiderítettem.....a vodánál:
- 100 Mb 1000 ft
- 500 MB 1625 ft
- 2 GB 2400 ftegyiknél sincs túlforgalmazási díj, hanem lelassítják minimálisra.
Már csak forgalmazniuk kellene az Y300-at, gondolom olcsóbb lenne előfizetésre megvenni (éppen tudnék mert lejárt a hűségem) mint függetlenül 42e.-ért.
-
Bass
addikt
Üdv
1,5 hete várok a telóra a telenornál és csak hitegetnek,lehet hogy hiánycikk a készülék? Tapasztalt már valaki ilyet?"The gods who light up the sky at the gate of sethu"
-
lecsobacsi
csendes tag
válasz fireman123 #1302 üzenetére
amiket leírtál, szerintem elég a 100 MB
-
debi
tag
Jöjjön egy rövid teszt egy Nillkin tokról.
1. Miért?
A tok legnagyobb hibája, hogy nincsen vaku kivágás rajta, de végül mégis emellett döntöttem. Találtam olyat, amin volt, de azok egyáltalán nem tetszettek, nekem túlságosan bazáros volt a kinézetük. Ha élet halál helyzetbe kerülök, ahol csak a hátsó LED képes megmenteni, akkor majd lepattintom. Gondolkoztam a kifúráson is, de félek, hogy elbarmolom, majd elválik mi lesz vele.
2. Fólia
A tok mellé természetesen járt fólia is. Semmi különleges, sima clear type. Elsőre nagyon elrontottam, tiszta por lett a ragadós fele, majd végső elkeseredésemben mindkét oldalát szappannal lemostam és újra tökéletes állapotú lett. Másodszorra szépen felment. Többen panaszkodtak, hogy nehezen csúszik a kijelző. Ezzel a típussal minden gond nélkül siklanak az ujjaim, sokkal jobb érzés.
3. Tok
Térjünk rá a lényegre. Maga a tok nagyon elegáns, nem nyeklő-naykló szilikon, hanem kemény. Tökéletesen passzol. Külön tetszik, hogy nem a teljes telefont öleli körben, hanem csak oldalt kapaszkodik, így sokkal légiesebb benyomást kelt. A fogása kényelmes, teljesen ujjlenyomat mentes.Ha bármilyen kérdés felmerül szívesen válaszolok.
tok1
tok2
tok3
tok4
tok5
tok6[ Szerkesztve ]
-
bostone
addikt
T-mobile, mozaik xs, asszem 3200 Ft 200 mega.
-
Graphics
Jómunkásember
Telenor 100MB-os Klikk, amelynél nincs túlforgalmazási díj, ezzel mindig online vagy, net/közösségi/e-mail
Másik szolgáltatók lehetőségeit nem igazán ismerem
-
fireman123
őstag
Sziasztok!
Első okostelómat fogom megvenni a közeljövőben, valszeg Y300 lesz...kérdésem, hogy mennyi MB-os net csomagot érdemes előfizetni, ha csak minimálisan (böngészés ritkán, videók soha, főleg email...és nem tudom mely alkalmazásokhoz kell hogy kapcsolat legyen folyamatosan vagy sokáig....) használnám ezt a részét, otthon illetve ahol van biztos wifihez kapcsolódnék.
Vodás vagyok...a flotta csomagomhoz amiben vagyok (alapból van benne 50 MB kötelezően....a régi nem okossal sose használtam), 100 MB, 500 MB, 2 GB net mehet.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Plazma TV topic
- Indiai farmoktól vásárol karbonkrediteket a Google
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Apple iPhone 15 - a bevált módszer
- Autós topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Elektromos cigaretta 🔞
- Milyen monitort vegyek?
- iPhone SE 4 dummy pózol a kamerának
- További aktív témák...