Hirdetés
- Steam Deck
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen videókártyát?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen egeret válasszak?
- Apple MacBook
- Milyen Android TV boxot vegyek?
-
PROHARDVER!
Huawei Ascend Y300 topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
mttssz
senior tag
Szedd le a GSam Battery Monitor-t, segít megtalálni a merülés okát.
-
-
fricy81
tag
Rémlik valami. Úgy emlékszem a superuser van beépítve a slim romba, és a fejlesztői lehetőségeknél kell engedélyezni. Vagy valahol máshol. Vagy két helyen is.
Az tuti, hogy nem kell és nem szabad felrakni másik root appot, és nem egyszerű megtalálni hol van a beállítás, de működésre bírható.
-
kokokka
addikt
Az, hogy "értelmét veszti az okostelefon" nem reális gondoloat csak azért, mert valaki nem használja azokat az app-okat, amiket Te. Én se azért vettem mert jó, hogy ha van egy ilyen a zsebemben. De az FB-től rosszul vagyok, vibert meg soha nem is használtam, mert nem volt rá szükségem. Itt nálunk a 3G halott ügy, néha még a 2G is de ettől még hasznos az én részemre is, és egyáltalán nem érzem úgy, hogy értelmetlen volt megvennem.
-
kokokka
addikt
Ne beszélj butaságot! Be van lakva az Ilusion-om és most újraindítás után 216Mb a szabad RAM-om. Holnapra, mire aktívan használom minden zegét-zugát lemegy kb. 160-ra, de ez a legallja! Annyit még hozzá kell tennem, hogy az általad említett (számomra) semmitérő programok nincsenek fent, viszont van minden más! Ráadásul widget-ek is futnak, köztük a Weather Forecast-tal! Még valami : itthon nekem a Wi-Fi folyamatosan megy! Még a gyárival is volt 100-120Mb-om szabadon, nemhogy csak 80!
-
Melafoto
senior tag
@fricy81: Tudom vagy is gondltam, de azért rákérdeztem
@Bass: lehet megpróbálom, mert előtte nekem is elég "stabil" volt fent csak szeretek kisérletezni, de 02.01 óta naponta frissítem és még nem találtam meg ami jó lenne.
Amúgy vagy vmi nagyobb frissítés ami miatt pl 02/06 jobb mint a 01/31 ?
Amiket írogatnak frissítésben nem nagyon vágom.... -
bazsimano
őstag
igen ezt en is megtalaltam...na megnezem, hogy mit kezdedk vele..bar itt a cegnel le van tiltva az oldal ahonnan letoltenem...megprobalkozom...
ha letoltottem,akkor mi lenne az a lepes, hogy "recoverybol visszatenni"? szoval mit kellene masolnom, hova, potyognom...es hasonlok?
udv
b. -
DeniL
tag
Az a baj, hogy nem fog frissülni a saját FusionX menüjéből, mivel kiírja, hogy már egyszer telepítve van, nem tud ráfrissülni, se az xplosed, se a gravitybox. Éppen most foglalkozom vele Én is. Fogtam, link2sd-vel ( de bármi jó, ami látja az összes rendszerprogit is...) töröltem az xplosed/gravitybox párost. Ilyenkor a fusionx menüpont a beállításokból el sem indul, hanem "hibával leáll".
Letöltöttem kézzel az xplosed legfrissebbjét, felraktam, majd szépen a fusionx menüjébe belépve aktiváltam és újraindítás. Azután a gravityboxot telepíted, és elvileg működik (éppen a gravity-t pakolom fel, de nem hiszem gond lenne vele).http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2316070
-
DeniL
tag
V1-ről még nincs tapasztalatom, de gondolom többen már ezt használjátok, így én is várnék fejleményeket. B8-at használtam,az nálam is ette az akkut, de ugyan így eszi/ette a Krao féle CM10.1 is. Mivel minden nap töltöm éjszaka, egész nap aktív használatban van (melóba menet, jövet zenehallgatás/sorozatnézés), sokat netezek róla, örökké megy a 3g, wifi szinte csak este, de az is megy. Így én sosem tudtam áradozni 2-3-4 napos akku időről, mert már nem egy Nokia3210, amivel csak hívást és sms-t fogadok.
-
DeniL
tag
Mostanság mennyire stabil a napi frissítések után? Volt idő, mikor még fent volt, úgy 1,5 hónapja. Volt, hogy a hang ment el, vagy épp frissítettem és totál elszállt. Ezért tettem le róla.
CM11-ben és alapból a 4.4-ben nincs bekapcsolva alapból az ART mód, vagyis amit írtál, hogy több helyet foglalnak a progik, cserében jobban indulnak, ezt kézzel kell bekapcsolni a fejlesztői eszközöben. Bekapcsoltad, hogy megy? Gondoloma boot folyamat lassabb, de ezen kívül? (Mikor még én próbáltam, akkor elszállt tőle az egész...) -
q012345
tag
Nekem most 20140129, ez a legfrissebb elvileg. Ez úgy nézki hogy jól működik, gyors és nem indl újra. Az előtte lévő nekem nem működött jól. Kicsit szívtam a mini gapps-al, aztán a full gapps felrakása után a helyére került minden, témákat letöltve hozzá nagyon dizájnos lett és emellet gyors is.
-
Leito92
tag
-
Melafoto
senior tag
gkawka (#11219) :Ez tényleg jó
(Jó lett volna tudni a mostani B199 helyett jobb lesz-e a RAM fogyasztása)
Bass: Úgy voltam vele a 10.2 már elég sokan tsztelték, de ha Te használod a CM11-t és jó (RAM használat, gyorsaság, Akku idő), akkor kérlek linkeld már be. Köszi
Ha ez lenne, akkor megtaláltam
Még egy dolog ha felteszem a CM11-et és nem tetszik felmegyrá mondjuk a CM10.2 vagy más costum ROM?
-
fricy81
tag
Nem használom, de olvasgasd a modaco-n a fejlesztői fórumot, érdemes:
TeaTown Posted Today, 06:54 AM
Confirmed: no audio for the 12/30 build for Y300Y300-0100 Posted Today, 07:17 AM
Build for g510 was not successful. So it is not available for download.
Edit;
No audio in 30/12noemi.abril Posted Today, 10:14 AM
I got it solved: just copy audio files audio* from /system/lib/hw version of the past 27 and have solved it and got the today nightly audio working. -
A gagyi, nem gagyi kérdés az szubjektív dolog. Nálam az egyik kategóriába fér bele, másnál meg a másikba. A telefon ettől se nem jobb, se nem rosszabb, és azt sem lehet mondani, hogy nekem van igazam, vagy másnak.
Nem akartam a gyereknek ennél drágább telefont venni, és nem is veszek másikat. Ezt használja amíg akarja, ha nem lesz jó neki, majd a spórolt pénzéből vesz egyszer másikat.
A lényeg, hogy megbántam, hogy nem az S advance-t választottam e helyett neki, ma már inkább kifizetném azt a 15K-t amivel több lett volna.
-
Nekem samsung telefonom van, azon gond nélkül megy, a fiamnak vettem ilyet, mert nagyon dicsérték, de ezen nem megy. Még kézbe venni is rossz a samsung után amilyen lassú és körülményes, de hogy még egy play-ről letöltött játék sem megy rajta az még plusz egy lapát ideg.
Mindegy, ennek is megvan a tanulsága. Soha az életbe többet ilyen gagyit nem veszek, csak mert 20K-val olcsóbb, mint egy rendes valami, akkor inkább ne is legyen.
-
DeniL
tag
Én a tegnapit tettem fel és ma reggel frissítettem a "maira". Nekem is 2.6.32-es TWRP van fent.
Egészen megtetszett ez a CM11-es, így élesben használom. Akad néhány hülyesége, de együtt lehet vele élni...bár kinek mi.Viszont, mi jó kókányolást megelőzően, szerettem volna a korábbi jól belakott romomról (Illusion) TWRP-vel backupot csinálni, amit még annó a 2.5.x-es verzióval tettem fel. Időközben frissítettem a TWRP-t és a backup failed. Na mondom oké, annyira érdekelt a CM11-es, hogy akkor úgy voltam vele, tegyük fel, felment, oké. Most erről is akartam egy mentést, de itt sem fut le. Valamiért nem megy a backup...és nem értem miért fut hibára. Azt hittem, hogy korábbi verzióval telepített rendszerről az új verzióval nem lehet backupot készíteni, de most a cm-ről sem tudok.
Másik, ma reggel frissült a mai napi nightly-ra a CM11-es a belső updaterével. Lefutott, megy is minden, csak most így a nap végén jutott eszembe valami, hogy kellene a Play áruházból és keresem az ikonját, sehol semmi. Akkor esett le, hogy reggel a "frissítés" = flashelés...és hát a gapps nincs meg neki. (Azért ekkor már fogtam a fejem, miért használok valamit élesben....naponta gapps-t telepíteni), szépen recovery, felmegy a gapps és reboot és még mindig nem találom a Play-t, miért?
-
DeniL
tag
Speciel még ezt nem próbáltam. Mik a tapasztalataid, mik nem mennek így elsőre? (Amúgy annyira még a CM-eket nem használtam, frissülnek ezek a belső updaterükkel? ) Azt tudom minden nap jön ki egy újabb nightly, de ha felrakok egyet, akkor ezek a napi frissítések rámennek?
-
handbox
csendes tag
BL zárva, rootolva van, kódot nem akar küldeni a huawei, dc-unlocker nem írja az unlock kódot valamiért csak az imei-t.
B199 van most fennt, viszont eszi az aksit elég rendesen. Előtte B194 volt, az nem ette ennyire, és ugyanazokat az appokat használom most mint a b194en. 2/2nál failedet ír ki a telefon ha bármilyen ramot próbálok feltenni. Eddig B169,B175,B196 ramokat próbáltam. -
Biggeszkij
aktív tag
[Parancsolj, a fórum linkje] az első lapon az Y300 hivatkozását válaszd! Itt olvashatók a remek akkuhasználatról szóló bejegyzések. Ez egyébként egy repack, azaz "újracsomagolt" gyári rom.
Én még nem tettem fel idő hiányában. Tanácsot is kérek: ha felteszem mi a leggyorsabb módja annak, hogy a jelenlegi appjaim és felhasználói adataim visszatelepítsem? Annyira nincs kedvem órákat elidőzni azzal, hogy minden ugyanúgy nézzen ki, mint most... Köszi!
-
Biggeszkij
aktív tag
Next Launcher 3D v3.0 + NL Theme Black 3D ikonok + egyéni háttérkép. Nem tudom most megmondani, hogy mennyi ramot eszik, mert még "szenvedek" a Novával. Azt viszont tudom, hogy - majdnem teljesen - azonos beállításokkal a szabad memóriám Next-tel 60 és 90 Mb között, míg Novával 100 és 130 Mb között mozog. A "majdnem teljesen" annyiban nem igaz, hogy a Next-nek van egy nagyon pofás naptár widgetje, ami értelemszerűen nem működik együtt a Novával. Az még vehetett le bőven. Már régen fel akarom tenni a B199 romot, lehet, hogy azt majd jobban szereti a Nova(?) Az akkuidejéről nagyon áradoznak a modaco-n.
@tibbi978 a kis fáradság is fáradság...
Az email kliens nálam is gyári, és ezelőtt még sose hibázott...
-
-
Emberkeman81
aktív tag
Ha tökéletesen úgy csinálod ahogy le van írva és az aksit is kiveszed --> vársz aksi vissza stb meg van akkor mennie kell.Nekem is sikerült csak vissza kellett rakni a régi verziót a régi problémám (rádió és play áruház hiánya) miatt.És így a saját módosított slim ment fel ismét.
-
060asgabi
csendes tag
Leírom lépésekben a recovery frissítését, ami a fastboot-ból végezhető el.
Elvileg GooManager-el[link] is elvégezhető, de nem próbáltam. Youtube-on vannak videók róla.Recovery frissítése:
1. Követkető zip letöltése: [link]
2. MobilePhoneDrivers- feltelepítése, ha még nincs fennt.
3. A legújabb TWRP img fájl[link] letöltése a UnlockTools-mappába.
4. Az "openrecovery-twrp-2.6.3.2-u8833" fájt nevezt át "recovery"-re. A kiterjesztését ne bántsd(.img)!
5. Teló kikapcs, akku ki, picit vár és akku vissza. Hangerő LE gombot nyomva tartani kb. 10mp, közbe bekapcs. Ilyenkor a Huawei logo látszik, mintha megfagyott volna, de ez nekünk most jó.
6. Teló összedug a géppel.
7. Indítasz egy parancssort. (CMD)
8. Belépsz az UnlockTools mappába.
9. Begépeled: fastboot oem get-bootinfo
10. Ha kiadja az infókat, akkor van kapcsolat a telóval.
11. Recovery frissítése: fastboot flash recovery recovery.imgAz általad átnevezett recovery fájlt fogja feltenni.
Hasonló videó: [link]
-
Biggeszkij
aktív tag
Ugyanazokat a hangfájlokat (mp3) használom immár vagy a negyedik különféle készüléken. Volt közte pl. Huawei (U8500) is. Ez - nekem - túlságosan halk minden eddigi telómhoz képest. (Lehet, hogy öregszem?
) A PC-s hangerő fokozást is próbáltam már (Nero Wave a barátod), de ha ugyanazt a hangerőt kívántam elérni, akkor már torz lett maga a hangfájl. Szóval tuti van benne valami nem kívánt korlátozás (főleg, hogy ez a probléma sok embernél előjött már.) Arra meg továbbra sincs magyarázat, hogy néha magától lehalkítja magát... Ja, két Y300 van a családban, mindkettő egyforma ilyen szempontból.
-
athlasz
csendes tag
Minden gyári rajt, párszor próbáltam a hivatalos frissítést de újraindul és vmi aborted...-et ír ki, az sem jött össze.
Azért vártam fél évet, mert nem zavartak annyira hogy 2-3 hétig nélkülözzem a telót. Már az első héten bevittem, de mondták hogy Pestre küldik min. 2 hét. (szombathelyi vagyok). Csak az érintőképernyő hibájánál telt be a pohár. Persze ha tudom h Y300-at adnak helyette, már az első héten otthagyom, azt hittem vmi régi göncöt ami nem is okostelefon -
fricy81
tag
@Bass: Asszem az a moto camera lesz. Nagy kedvenc, videóra ez van fent. Fényképeknek pedig az FV-5 a király, toljátok fel a telítettséget egy kicsit, mindjárt szebb az a fotó. De a lencse/cmos akkor is fos.
@lacee90: Wakelock detectort töltsd le, megmondja mi tartja ébren a telódat.
@MIG21: Régi akksikra ez igaz volt, de a lítiumosok bírják ezt a fajta töltögetést, nem is szabad őket teljesen lemeríteni. Állítólag az nem tesz jót nekik, ha rajtahagyod a töltőn, bár ezt én kétlem...
-
crause
csendes tag
Nálam jelenleg egy idő óta a telón a gyári kamerán kívül, az alábbi camera appok vannak fenn, tesztelés céljából, amelyek közül még nem tudtam kiválasztani azt a néhányat, melyeket tartós használatra megtartanék.
lg Camera+Camcoder, Procapture, PerfetlyClear, SnapCamera, NightCamera+, Camera360, HDRCamera+, Camera FV-5, Lomo Camera, Vintique by GMYStudio, A Better Camera, Cymera, Pure HD Camera, High - Seed Camera Plus, Camera!, Camera Shoot and .., Man with Camera, Clone Camera -
Armi5
tag
Nem belekötni akarok, de nekem a Facebook Messenger sosem volt "falánk".. nem merül tőle jobban a telefon, én nem vettem észre semmi rendellenességet Wakelock figyelő programban valóban a Messenger első helyen volt, de nem nagyon merül tőle, éjszaka se megy le magától a százalék csak ha használom a telefont..
Használ valaki 500 Firepapert itt? Sose jön majd a ki a 4.1.2 a telefonra legalább? Annyira zavaró, hogy egy csomó dolog visszaállítódik defaultra újraindítás után.. háttér, vásárolt widgeteket nem is használhatok, vásárolt billentyűzet is visszaáll..
-
kicsizee
aktív tag
-
törölt tag
Új hozzászólás Aktív témák
ma A kínai gyártó a nagy sikereket elért Y200 utódáról rántotta le a leplet, kellemes formavilág, átdolgozott felület, korrekt hardver és kiváló ár jellemzi.
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Steam Deck
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Politikai mémek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Akciófigyelő: két olcsó, de már dokkolós porszívó is akciós a Ranvee boltjában
- iPhone topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Peugeot, Citroën topik
- Villanyszerelés
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S24+ 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 512GB Black Titanium - 1ÉV GARANCIA- Kártyfüggetlen,94% Akkumulátor, IV52
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 512GB Blue Titanium - 1ÉV GARANCIA- Kártyfüggetlen, 96% Akkumulátor, IV51
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Lemezes Playstation 5 Slim , Ajándék letőlthető játékkal!
- Sennheiser Momentum True Wireless 3 (2222132) (ELKELT)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest