- Szemérmes szerzet a Gigabyte lefrissebb csúcs-VGA-ja
- Egységesebb USB-s képességeket szeretne a notebookokon a Microsoft
- 3320 MHz-ig skálázódnak az XFX Radeon RX 9060 XT kártyái
- Elegáns és igen kompakt NVIDIA Blackwell VGA-t villantott az MSI
- Szinte megfizethetetlenül magas lesz a TSMC A14-es node-jának ára
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Szemérmes szerzet a Gigabyte lefrissebb csúcs-VGA-ja
- Jön az új 80 Plus fokozat az adatközpontokhoz
- Egérpad topik
- Házimozi belépő szinten
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Ultranehéz áron. Ezeknél ez valami mánia. Nekem nem magyarázzák meg, hogy ez ennyit ér.
-
WN31RD
addikt
Nem kell feltétlenül milliárdos üzletekkel foglalkozó emberekre asszociálni a subnotebookokról (a példád ettől még jó, nem vitatkozok vele, csak kiegészítem). Ez a Toshiba történetesen igen drága, de vannak abszolút elérhető árú gépek is, pl. egy X40 nettó 300e-ért nem mondható drágának, normál méretű notebook is nagyságrendileg ennyibe kerül, ha jó minőségű. A kicsi mellé pluszban venni kell még optikai meghajtót, és ugyanott van vele az ember, mert a teljesítménye valamivel kisebb ugyan, de átlagos felhasználásra bőven elég. A subnotebook mint olyan szerintem ma már nem luxuskategória.
-
Den
veterán
abszolút jól gondolod.
az a ''csak word'', ''csak excel'', ''csak net'' komoly munkaeszköz tud lenni. én közelről ismerek olyanokat akik tízmilliárdos üzletek előkészítésében, megkötésében használnak szubnotikat munkaeszközként. itt nem tétel plusz minusz 200 ezer forint egy munkaeszköznért, ha annak bármennyi kis pozitív hatása is van a munkára. És ha nem kell pl máhlás szamár módjára egyik kézben aktatáskával, másikban 6 kilós notitáskával mászkálni, az nem is kis plusz. -
marcee
addikt
Istenem, mikor érnek már véget a ''nincs ilyenre szükségem, ezért ez sz@r'' című parttalan viták?
-
-
BosX
aktív tag
Nekem tetszik ez a gép, sőt.
Tény hogy drága, de szvsz megéri az árát ( najó egy -100k beleférne: )
A notebookoknak/laptopoknak vlahol ez lenne az értelme, hogy hordozhatóak legyenek szvsz.
kérdés, hogy milyen a hűtése, milyen használat után kapcsol be a ventije, és milyen hangos, gondolom ez az ultra low voltage proc nem egy hőerőmű, ha viszont sokáig lehet passzívan használni, akkor meg kész főnyeremény, legalábbis nekem
firewire?
Már csak 3xxx ojró kéne -
Ha tényleg sok pénzem lenne, biztosan valami ultrakönnyű szubot vennék, mellé egy dokkolót, asztalra 21'' TFT-t, külső billentyűt, ilyesmit. Miért nehéz megérteni, hogy vannak, akik ezt megtehetik. Ráadásul ez olyan, mint egy cégvezetőnek a business classon utazni a repülőgépen: lehet, hogy néhány ezerrel (...) drágább a gép, viszont ha rendszeresen ezen spórolna, a repülőn pl. nem tudna olyan hatékonysággal dolgozni, és többet vesztene a cég, mint amit megspórol a repjeggyel. Hülye meg erőltetett példa, tudom, de talán lehet extrapolálni a notebookok közöttt 500 gramm értékére.
Nekem elég esélytelen lett volna kezdetben egy olyan, fullos, dokkolós és külső monitoros konfigot összedobni, amiben legalább 1 G ram, firewire és wlan leledzik, és mindezt 4-4.5 órás akkus üzemidővel tudja. Így lett egy háromkilós gépem, ami mindezen paramétereket tudja, csak épp 15''/1600x1200 kijelzővel (meg R9600, meg 7200rpm vinyó - de ezek nem lettek volna fontosak). (múltkor ezért is lehülyéztek, hogy miért nem vettem majd' 100k-val olcsóbban egy sima 1024x768-as tft-vel ellátott gépet, minek UXGA 15''-ra, meg hogy hülyeség. Oké, nekik az, de nem véletlenül jártam annyit utána - nekem ez kellett.) -
AMD Power
titán
Ez a Topic keményen szét lett szedve mi?
Még egy ilyen atom OFF-s topic nem nagyon van. De szerintem ez belefér a keretbe!
-
Club
őstag
Nekem volt szerencsém már ilyen-olyan notihoz.
Van amelyikhez erre jó, van amelyik arra.
Ettől függetlenül változatlanul azt mondom ha sub kell:Sony
Ha komoly erőgép, akkor több variáció van, de az integrált VGA-t mint olyat el lehet felejteni.
Itt természetesen jó tulajdonságai is vannaka gépnek, de számomra nem ér annyit amennyi rossz van(ár,teljesítmény stb).
[Szerkesztve] -
erdoke
titán
Én nem szorosan a saját véleményemet mondtam, mert személy szerint (sajnos?) nem esek bele az emlegetett piaci rétegbe. Csak azt akartam mondani, hogy szélesebb kitekintéssel a világra az látszik, hogy nem minden ember egyforma, és az igényeik eltérők. Ezért is van pl. annyi szutyok kereskedelmi TV rengeteg venezuelai limonádéval.
-
Club
őstag
Én ezt mind-mind megértem.
Én a saját véleményemet mondtam el, ahogyan itt mások is.
Evvel nem kell egyetérteni, sosem mondtam.
De számomra egy gép, pusztán azért mert könnyű és nagy az akku ideje, még nem lesz jó
Főleg úgy, hogy ebből a kategóriából szerintem a Sony magasan veri a mezőnyt.
Ez drágább és én úgy gondolom semmivel sem jobb.
Szebbnek meg pláne nem szebb -
Club
őstag
Érdekes amit mondasz, nekem több programozó mondta, hogy azért szereti a ''gyerekes, lövöldözős'' játékokat, mert 10-12 óra programozás után kikapcsolja, mert nem kell benne gondolkoni, csak lőni és kész.
Tudtommal a passziánsuban kell, igaz csak picit
Én meg amilyen hülye gyerek vagyok szeretek pl CS Souce-al jástzani.
Nem nőttem fel?
Lehet.
De ebből talán nem kellene levonni hogy felnőtt vagyok-e vagy sem -
rATdrAgOn
senior tag
válasz
AMD Power #44 üzenetére
En holnap nem vennek el venni egy ilyen subnotit, mert nem tellene ra.
Viszont, akarok egy ilyet. Szamomra az, hogy jatek nem megy, meg nincs benne optikai meghajto, meg semmise az nem szamit (ok, egy floki azert neha nagyon jol tud jonni). Nekem melora kell.
Szubnotiban az a qrvajo, hogy _KONNYU_. Hagyomanyos notikkal sokat dolgoztam, de nagyok, nehezek, nyomjal le vele egy napot BKV-val, meg hatizsakkal is eleg gaz (atlagosan 4-6 kg minden fittyfenevel).
Szubnoti a max 2 kg-os sullyal (gep + minden frincfranc) a fele/harmada.
Eeeeeeeerted?! -
PapaMaci
őstag
Most, hogy már szana-szét OFFoltuk ezt a topikot rámutatok egy másikra:
Bővebben: link -
erdoke
titán
Van, akinek sokat megér, ha folyamatosan cipeli a gépét, hogy:
- Eszméletlenül könnyű,
- Eszméletlenül kicsi, de nagy kijelzővel,
- Eszméletlenül sokáig bírja az akksija.
Ezen kívül annyi az elvárása, hogykülönösebb tökölés nélkül fussanak rajta azok a progik, amiket használni szokott. Majd ha egy A4 méretű, 15 cm vastag bőrtáskába kell bezsúfolnod a papírok mellé a notidat, akkor rádöbbensz, mi a különbség egy igazi subnoti és egy átlagos ''Centrino-s'' gép között.
Egyszerűen vannak más igények, mint a te fiatalos (?) PC-használói elvárásaidd, ezt hasznos lenne megérteni. És ezeknek az emberkéknek gyakran nem okoz gondot dupla pénzt fizetni az igényeikhez közelebb álló termékekért. -
erdoke
titán
A legtöbb ember 20-25 éves kora körül megunja a lövős-baszós-autósüldözős játékokat. Úgy is mondják, felnő.
Komolyabb erőforrást (=VGA, bármit is mondasz a ''gyenge'' prociról) igénylő 3 D-s játék meg se fordul annak a fejében, aki normális laptopot vesz (= 2,5 kg alatt). Ha lenne időm játszani, akkor örülnék egy jó átlagos pasziánsznak, vagy hasonlónak, ami enyhe agytornával kikapcsol a napi rohanásból. Erre valószínűleg jó ez a gép, ahogy a mostani 1,6-os Baniasom is elketyeg velük.
Akinek ilyen notija van, az röhögve vesz bármilyen asztali gépet vagy asztalit helyettesítő tégla ''laptotpot'' otthonra a gyereknek, és leül elé lődözni, ha véletlenül olyanja van. -
AMD Power
titán
-
AMD Power
titán
Nem is kell mézesmázasnak lenni. De ha te ilyen vagy inkább látogasd többet a chat.hu-t ahol nyugodtan ki tudod tombolni magadat! Csak és csak akkor beszélj így bárkivel ha annak van alapja! Azért mert valaki olyazt írt ami neked nem tetszik nem kell azért így írni vagy válaszolni neki!
-
PapaMaci
őstag
Lényeg, ha tehetném (meg nagyobb felbontásu lenne a kijelzö), megvenném az OQO -t.
Addig is jo lesz ez a kis C1-es. Szeretem is nagyon! Régi vágyam volt, az utolso napokban álmodtam is vele! -
AMD Power
titán
Milyen cégröl beszéltek?
-
AlBundy
aktív tag
válasz
AMD Power #48 üzenetére
Nagy tévedésben élsz,
Pl én is egy 15''-os notebook-ot hurcolok nap mint nap munkából haza, otthonról munkába. (+ a hozzávaló kellékek cd-k, 6-7 kg a vége) Ha megtehetném én is subnotebook-ot vennék, valami bika akkuval, hogy egy töltéssel kibírja míg este otthon használom azt a 4-5 órát, és akkor csak azt kellen vinni. -
PapaMaci
őstag
Nem tagadom, hogy jol esett, amikor a komoly amerikai koléga dicsérte a gépem, de ha mindent összepaklolok, akkor sincs 2kg az egész hobelebanc! Kézben tudom vinni, honom alá tudom csapni, és persze mindenki megnézi...
Egy kicsit presztizs is, de ultrahasználhato, és hordozhato! -
PapaMaci
őstag
Az egy szép dolog, hogy leirtad, amit gondolsz, csak azért vedd észre, hogy nem mindenkinek egyforma az izlése!
Az én gépem kereken 1kg. Nem is szeretnék ennél nehezebbet cipelni! Amire használom arra tökéletes, pedig az végképp nem egy erögép.
Vagyunk egy páran, akik képesek sok pénzt áldozni, a hordozhatoság oltárán!
Viszont azt mégegyszer mondom, hogy én inkább venném a Sony X505-öst! -
PapaMaci
őstag
De ez annyira egyszerü dolog! Hát ne vegyél!
Akinek meg tetszik, az meg vegyen!
Csak örülök, hogy azt a közönséget is megcélozták, akinek ilyenre van szüksége.
WN31RD: Játékok terén teljesen lemaradtam a passziánsznál, meg az aknakeresönél, de azokhoz is ritkán jutok.
[Szerkesztve] -
WN31RD
addikt
Commodore emulátorok is szépen futnak bármilyen kis gépen.
Lehet Major Blink-ezni (Bővebben: link). (Ezzel szórakozok újabban.)
Nem bírom megállni, hogy be ne szúrjam: -
Club
őstag
Hidd el, Ai IGP+Intel Ex.Gra.-nél össze lehet tenni a két kezed, ha 640x480-ban mennek élvezhetően a játékok.
Persze nem egy HL2-re gondolok, tehát nem szélsőségekre.
Én azt tudom, hogy eza noti ennyiért baromira rossz vétel, szerintem.
Presztizs ide, presztizs oda, nem ér ennyit -
WN31RD
addikt
''én meg azt nem értem, minek nagyon drágán, nagyon gyengét venni''
Nem érted, mert nem tudod felfogni, hogy ez nem nagyon gyenge gép. Ez egy nagyon jó gép, csak az előnyei nem annyira a brutális processzorteljesítmény, hanem sokkal inkább a kis méretből és súlyból fakadó hordozhatóság körül összpontosulnak.
''Csak mert van 500g különbség?''
Van, akinek az az 500g sokkal többet ér, mint néhány 100e Ft. -
X-COM
nagyúr
-
WN31RD
addikt
A RAM szinte biztosan bővíthető, azaz kicserélhetőek a modulok, ha esetleg valakinek kevés lenne az 512 MB.
Kár, hogy 1.8 colos vinyóból egyelőre csak lassú 4200 rpm-es van, de általános felhasználáshoz szerintem még éppen elfogadható teljesítményt nyújtanak ezek is.
Egyébként tényleg viszonylag drága jószág ez, egy hasonló tudású X41-et lényegesen olcsóbban vesztegetnek, bár én akkor is az X41-et választanám, ha ugyanannyiba kerülnének. -
Club
őstag
Én próbáltam már szerkeszteni komolyabb képet és a 3.2-es Prescott-ot is megizzasztotta.
Akkor egy iylen meg elég mindenre?
Hát, lehet hogy nem értesz, de én meg azt nem értem, minek nagyon drágán, nagyon gyengét venni.
Csak mert van 500g különbség?
Na én meg ezeket az embereket nem értem -
PapaMaci
őstag
Nem értem ezt a beszélgetést!
Én is csak subot vennék (márha lenne kissebb az enyémnél), a kedvesemnek is sub van, és én is a másodikat hajtom...
Azt sem értem, miért nem az X505-tel hasonlitjátok össze!
Szerk: Ja mert a V és az X is 10.4-es kijelzö...
[Szerkesztve] -
AMD Power
titán
Akinek van egy kis esze nem vesz ennyiért egy ilyen notit. Ha valóban csak munkára kell world, net a meg a többi, akkor minek egy ilyen drága kis vakarcs? Vesz egyet 300K-ért ami bőven elég mindenre sőt még nem csak netre jó!
-
AlBundy
aktív tag
Miért pont a VAIO S-hez viszonyítják, akkor már inkább a VAIO T2**.
-
Club
őstag
Mivel szöveget szerkeszteni úgy gondolom nem kell 800k-s noti, elég mondjuk egy ''szar'' 400k-s Vaio, (ami hozzáteszem sztem szebb, és a súlya mennyivel több? 500g?), sztem ennek nincs értelme.
Valóban nem játékra gondoltam, hanem mondjuk egy bemutató, esetleg bármilyen kis egyszerű tervező progi, vagy bármiféle képszerkesztés.
Ezekre ez alkalmatlan, lévén a pőroci is kevés, meg a ram is, meg bla bla -
Den
veterán
válasz
janpotocki #11 üzenetére
ez a rengeteg port magán a notin van vagy egy külön kis egységen?
-
Den
veterán
ebben is ''centrínó'' van ráadásul már sonoma alapon ddr2-vel.
ebből egyedül az optikai meghajtó hiányzik (már akinek, nekem nem) mondjuk egy hasonló súlyú vaio s-hez képest, cserébe viszont remélhetőleg az akku okozza ugyanazt a tömeget, így okos döntés volt kihagyni az optikai egységet. (ráadásul a vastagságot is növelte volna) -
janpotocki
senior tag
igaz, de abban a samsungban eggyel gyengébb pentium m ulv proci volt, és 4000 euró (1 millió forint) fölött van az ára, a gyakorlatban is
Bővebben: link -
WN31RD
addikt
''a szövegszerkesztésen kívül semmire sem jó''
Mire nem jó a különösen nagy teljesítményt igénylő alkalmazások és 3D-s játékok kivételével?
Én egy egészen hasonló paraméterekkel rendelkező laptopot használok mindenre. Az asztali gépem leginkább csak arra kell, hogy üljön benne egy rakás nagykapacitású HDD, amiket hálózaton elérek (tehát gyakorlatilag fileszerver), illetve ha már úgyis ott van a gép, akkor az optikai meghajtó (ami úgy havonta egyszer felpörög) is abban van, nem pedig USB-s keretben. -
Club
őstag
Drága, és a szövegszerkesztésen kívül semmire sem jó
-
tonyo2
tag
Itt a prohardware-n volt egy hír, Samsunk notiról, ami 1 kg-s. És abba centrino, meg minden volt.
[Szerkesztve] -
PapaMaci
őstag
A napokban volt a kezemben egy X505-ös... Igaz abban sem BT, sem WLAN nem találhato, mégis ugy érzem, mindenki csak kullog a SONY után! És az csak 785g...
[Szerkesztve] -
AMD Power
titán
Ez aztán nem semmi 1,29kg. Bár én nem nagyon szeretem a sub-notikat , de ez nagyon aranyos kis gép. Bár én a 3500 eurós ár az talán kicsit húzos.
Új hozzászólás Aktív témák
- Új Lenovo Yoga Pro 7 Profi Ultrabook -40% Ryzen 7 7735HS 8Mag 16/512 2,5K RadeonT 680M 2GB
- Bomba ár! Dell Precision M4700 i7 Extreme 3940XM I 24GB I 256SSD I 15,6" FHD I K2000M I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude E6540 - i5-4GEN I 8GB I 320GB I DVDRW I 15,6" FHD I HDMI I W10 I Gari
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 16GB I 256GB SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I 14" WQHD HDR I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090 (FOGLALVA)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest