- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Programajánló: közeleg az idei Bacsis-tuning Retró Számítógép kiállítás
- Milyen egeret válasszak?
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Házimozi haladó szinten
- Egérpad topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
erdoke
titán
Én nem szorosan a saját véleményemet mondtam, mert személy szerint (sajnos?) nem esek bele az emlegetett piaci rétegbe. Csak azt akartam mondani, hogy szélesebb kitekintéssel a világra az látszik, hogy nem minden ember egyforma, és az igényeik eltérők. Ezért is van pl. annyi szutyok kereskedelmi TV rengeteg venezuelai limonádéval.
-
erdoke
titán
Van, akinek sokat megér, ha folyamatosan cipeli a gépét, hogy:
- Eszméletlenül könnyű,
- Eszméletlenül kicsi, de nagy kijelzővel,
- Eszméletlenül sokáig bírja az akksija.
Ezen kívül annyi az elvárása, hogykülönösebb tökölés nélkül fussanak rajta azok a progik, amiket használni szokott. Majd ha egy A4 méretű, 15 cm vastag bőrtáskába kell bezsúfolnod a papírok mellé a notidat, akkor rádöbbensz, mi a különbség egy igazi subnoti és egy átlagos ''Centrino-s'' gép között.
Egyszerűen vannak más igények, mint a te fiatalos (?) PC-használói elvárásaidd, ezt hasznos lenne megérteni. És ezeknek az emberkéknek gyakran nem okoz gondot dupla pénzt fizetni az igényeikhez közelebb álló termékekért. -
erdoke
titán
A legtöbb ember 20-25 éves kora körül megunja a lövős-baszós-autósüldözős játékokat. Úgy is mondják, felnő.
Komolyabb erőforrást (=VGA, bármit is mondasz a ''gyenge'' prociról) igénylő 3 D-s játék meg se fordul annak a fejében, aki normális laptopot vesz (= 2,5 kg alatt). Ha lenne időm játszani, akkor örülnék egy jó átlagos pasziánsznak, vagy hasonlónak, ami enyhe agytornával kikapcsol a napi rohanásból. Erre valószínűleg jó ez a gép, ahogy a mostani 1,6-os Baniasom is elketyeg velük.
Akinek ilyen notija van, az röhögve vesz bármilyen asztali gépet vagy asztalit helyettesítő tégla ''laptotpot'' otthonra a gyereknek, és leül elé lődözni, ha véletlenül olyanja van. -
PapaMaci
őstag
Nem tagadom, hogy jol esett, amikor a komoly amerikai koléga dicsérte a gépem, de ha mindent összepaklolok, akkor sincs 2kg az egész hobelebanc! Kézben tudom vinni, honom alá tudom csapni, és persze mindenki megnézi...
Egy kicsit presztizs is, de ultrahasználhato, és hordozhato! -
PapaMaci
őstag
Az egy szép dolog, hogy leirtad, amit gondolsz, csak azért vedd észre, hogy nem mindenkinek egyforma az izlése!
Az én gépem kereken 1kg. Nem is szeretnék ennél nehezebbet cipelni! Amire használom arra tökéletes, pedig az végképp nem egy erögép.
Vagyunk egy páran, akik képesek sok pénzt áldozni, a hordozhatoság oltárán!
Viszont azt mégegyszer mondom, hogy én inkább venném a Sony X505-öst! -
PapaMaci
őstag
De ez annyira egyszerü dolog! Hát ne vegyél!
Akinek meg tetszik, az meg vegyen!
Csak örülök, hogy azt a közönséget is megcélozták, akinek ilyenre van szüksége.
WN31RD: Játékok terén teljesen lemaradtam a passziánsznál, meg az aknakeresönél, de azokhoz is ritkán jutok.
[Szerkesztve] -
WN31RD
addikt
''én meg azt nem értem, minek nagyon drágán, nagyon gyengét venni''
Nem érted, mert nem tudod felfogni, hogy ez nem nagyon gyenge gép. Ez egy nagyon jó gép, csak az előnyei nem annyira a brutális processzorteljesítmény, hanem sokkal inkább a kis méretből és súlyból fakadó hordozhatóság körül összpontosulnak.
''Csak mert van 500g különbség?''
Van, akinek az az 500g sokkal többet ér, mint néhány 100e Ft. -
X-COM
nagyúr
-
WN31RD
addikt
''a szövegszerkesztésen kívül semmire sem jó''
Mire nem jó a különösen nagy teljesítményt igénylő alkalmazások és 3D-s játékok kivételével?
Én egy egészen hasonló paraméterekkel rendelkező laptopot használok mindenre. Az asztali gépem leginkább csak arra kell, hogy üljön benne egy rakás nagykapacitású HDD, amiket hálózaton elérek (tehát gyakorlatilag fileszerver), illetve ha már úgyis ott van a gép, akkor az optikai meghajtó (ami úgy havonta egyszer felpörög) is abban van, nem pedig USB-s keretben.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Programajánló: közeleg az idei Bacsis-tuning Retró Számítógép kiállítás
- Milyen egeret válasszak?
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- További aktív témák...
- Új Dobozos Asus TUF GAMING F15 Gamer Vágó Laptop 15,6" -30% i7-13620H 32/1TB RTX 4070 8GB 144Hz
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -40% i5-1145G7 16/512 Iris Xe FHD EU-HUN
- HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 16/512 FHD IPS MATT HUN
- Dell Latitude 5400, 14," FULL HD IPS Touch, I7-8665U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, 27% áfás szá
- Macbook Pro 16" M4 Pro 14/20 mag - 24 GB, 1TB vagy 512GB, 100% - Apple garancia, magyar (45)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-G8 I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest