Hirdetés
- Vezetékes FEJhallgatók
- ZIDOO médialejátszók
- Androidos fejegységek
- Milyen TV-t vegyek?
- „Ezt a sorozatot emberek készítették!”
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Valami baja van a tápomnak
- Hisense LCD és LED TV-k
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Újra nekifeszül az asztali konzolok piacának a Valve
Új hozzászólás Aktív témák
-
keopsz
HÁZIGAZDA
ez nekem kicsit úgy hangzott, mint amikor gy.f-et mosdatják azzal a dumával, h abból, vki milyen volt üzletemberként, egyáltalán nem lehet megítélni, milyen politikusként.. hát, maradjunk annyiban, h nagyonis..
mert az ember minden megnyilvánulása személyiség-jéghegyének 1-1 csúcsa, és csak a medermélységen múlik, mennyi marad takarásban.. -
_seth_
veterán
Röhögés meg is volt

Csak azért írtam le, hogy vannak ilyen jellegű emberek is...
Idézem magamat a hocról:
''Csoporttársam írta: ''Megnéztem a honlapod, nagyon profi.'' na az ő véleményére már jobban érdekel mint egy ''sehonnai bitang ember'' véleménye
(huh milyen költői vagyok
)''
Csak azért írtam be ott is és itt is a ''honlapmutogatós'' topicba, hogy ilyen mailekre nem tartok igényt
(eleinte ilyenkor nem írtam sehova de asszem azzal, hogy leírom, hogy ilyen mail nem kell nem ártok senkinek sem
)
[link]
Na de ezt a témát le is zárhatjuk mert itt másról volt szó.
(+ még annyi volt ezzel a élom, hogy megmutassam milyen hatásai lehetnek egy ilyen hír címnek
) -
_seth_
veterán
Áh dehogy
Csak ennek az embernek vagyok nem kívánatos na de miért érdekeljen?
Mint írtam ez igazán lájtos levél ahhoz képpest amilyeneket írni szoktak
(hardwareoc-n vagyok moderátor és néha odakeveredik egy ''na majd megmutatom én nekik'' beállítottságú emberke, azok szoktak ilyesmiket írni, hogy ''megyünk oszt megverünk''
)
Azt mondjuk nem értem mi a problémája az oldalammal mert az egy kifejezetten személyes oldal és nem politizálok, nem elmélkedem rajta semmiről persze ha már belekötött vmibe akkor jobb mindenre azt mondani, hogy ááá haver ez sz.r....
Na de az vicces, hogy egy több diplomás embernek hajnali 4kor nincs jobb dolga mint nekem ilyen emailt írni helyesíási hibákkal

-
RAM
őstag
válasz
agrarfiatal
üzenetére
Miért is?

-
_seth_
veterán
válasz
ponti_ak
üzenetére
Még nem zárható, úgy tűnik én lettem a közellenség mert hülyeségeket írok és a weblapom is rossz....
#133-ra reagálva még:
Sztem abból, hogy vki mit ír a neten nem lehet következtetni arra, hogy milyen a valóságban legalábbis hardver-szoftver oldalak alapján nem.
Igaz ezen a mailen már meg sem lepődök, ettől már sokkal cifrábbakat is kaptam csak nem így, hogy még a fóumban sem láttam az illetőt de ír egy ilyen építő jellegű emailt...
[Szerkesztve] -
_seth_
veterán
Rájöttem végre, ezért a témáért kaptam a köv emailt:
''Tárgy: Bírálat!
Feladó: ''cromwell'' <cromwell@freestart.hu>
Dátum: Ked, Február 14, 2006 4:31 am
Címzett: seth@szamitogep.hu
Prioritás: Normál
Pingvines jó reggelt!
Vajon következtetni lehet-e egy ember jellemére az írásaiból?
Mert ha igen, akkor a honlapjából és az írásaiból ítélve
ön ízig-vérig ****fej.
Szomorú vagyok hogy ilyen emberek egyáltalán léteznek.
Tisztelettel: cromwell alias asparagus90
Dr.Hortobágyi Zsolt
u.i.Elszámoltam tízig, meg persze nem egy diplomám van!
Most mennem kell,életet menteni!''
Én vagyok a hülye bezzeg aki a mailt írta meg több diplomával rendelkezik...
Ha olvassa a fórumot üzenem neki, hogy senkit sem kértem, hogy emailben közölje a véleményét... (nem nem fogom hülyének beállítani mert akkor lealacsonyodnék az ő szintjére...) -
_seth_
veterán
Még írok egy kicsit azért.
Ez csak most jutott az eszembe. Az, hogy ilyen vita lett ebből a kis hírből és mindenki jelezte, hogy ez nem a ph-s szint és hasonlóak azért az oldal üzemeltetői nagyon boldogok lehetnek, hogy a fórumozók szerint a ph-n a színvonal igen magas olyannyira, hogy egy ilyen szó sem illik bele a képbe. Sztem ez így tekinthető az eddigi munkára nézve pozitív visszejelzésnek is bár azt nem tudom, hogy ez fedi-e a valóságot de sztem igen.
Lényeg: a ph-t olvasók igen magasra tették a mércét és elvárják, hogy ennek az oldal eleget tegyen- Persze ha senkit sem érdekelne az egész akkor csak átsiklottukn volna felette de nem ez történt.
Heppi end
-
-
Konflikt
addikt
Olvastam a hírt dél körül, azthittem vicc. Bár a cikk végére nemvolt olyan durva, de nemtudtam hova rakni. Nmeillik bele ez a fajta stílus ebbe a közegbe, szvsz.
Aztán este láttam,módosult a cím, elmosolyodtam. Majd végigolvasva a topicot szerencsére azért megoldodott a dolog. Reméljük a színvonal azért megmarad
-
keopsz
HÁZIGAZDA
az ilyesminek sztem pont manapság van hyperéle, amikor egyesek szerint a vélemények nyilvánításának korlátlan kell legyen a szabadsága.. tudod, a ph-s rendszergazda (kovbal) épp libanonban volt akkor is, amikor az ottani belügymin. lemondott, mert nem tudtak mit kezdeni a ''mohamed-karikatúrák'' ellen tüntető tömeggel.. nem szeretnék a ph nevében jegyzéket átvenni a vietnámi konzulátuson..

ez nyilván túlzás, de pusztán a nyilvánosság mértéke kapcsán, egy tv-ben ezt nem merted volna felemlegetni, for sure. sztem vegyük magunkat főműsoridősen komolyan, az a tiszta.. -
jasszer
őstag
Kicsit sok a Házigazda-off... kerítek egy buzgó moderátort aki rögvest rendet tesz köztetek...

-
Phix
tag
tény, necces dolog háborúval viccelni, az ember csak olyan társaságban tegye, amelyet jól ismer. (Vagy legalább is olyan magas színvonalon, mint Robert Zemekis tette a Forrest Gumpban – ha már a rákászhajónál, a Mekong-deltánál és az ellenség halomra lövésénél tartunk, mert ugyebár abban a filmben volt mindhárom. Távolról sem bántó módon.)
-
Phix
tag
''(nah csak le kellett írnom a szavakat...)''
_seth_, kérlek, ne gondold, hogy támadlak vagy nevelni akarlak, de ebből is látszik, miért nem sikerült négy oldalon keresztül, és miért nem sikerülne további negyven oldalon keresztül sem közös nevezőre jutnunk.
Te mindig is úgy fogod érezni legbelül, hogy valami rosszat tettünk azzal, amikor azt a címet adtuk a hírnek, amit, mert a fenti hozzászólásban sem érzed azt a különbséget, ami éles határvonalat húz a kétfajta felhasználás közé. Ha a fasz szó közbeszédben történő elfogadottságáról vitatkozol valakivel, ahogy most mi tesszük (jut eszembe: vagy a fasz szó doménnévben való alkalmazhatóságáról, ahogy a hír szólt), akkor nem káromkodsz, és nem trágár vagy, ha a szót leírod. Emiatt ne legyen lelkidurdalásod.
-
keopsz
HÁZIGAZDA
phix eszmefuttatása, sőt, maga a folyamat, ami végül a hír átcímkézését hozta, szerintem világos és korrekt. ha a nem öncélú címadás is ekkora ellenérzést szül (ami azért, lássuk be, relatív, ti. a hardcore ph-s olvasók/fórumozók ''nem'' direkt célközönsége az it.news-nak..), jobb a békesség, a hír lényegén ez úgysem változtat.
viszont nem értem, h emellett a felfokozott túlérzékenység mellett miért hagytátok (grafiqs, vladimir, _seth_, stb.) szó nélkül ezt: ''Bár a vietnamink erősen megkopott azóta, hogy Erasmussal a Mekong-deltában halomra lőttük a sárgákat
''
kedves phix! szeretnélek megkérni, h ilyen poénokat prohardveres/it.newsos színekben ne sütögess, mert ez viszont védhetetlen! köszi. -
Phix
tag
Hogy iróniába micsinálok?
Meg rontom a saját helyzetemet?
Grafiqs, őszintén, nem hiszem, hogy átgondoltad a fenti sorokat. Er... nem hiszem, hogy átgondoltál bármit is ebből a hozzászólásodból.
Az, hogy véleményem szerint alapvetően tévesen gondolkodsz azokról a gazdasági vonatkozású tartalommenedzselési elvekről, amelyekről Te a #35-ben, én pedig kettővel fentebb írtam, nem egy big deal, ezen nem fogunk összeveszni. Azon annál inkább, amilyen stílusban ezt a véleményedet – amelyet, ismétlem, a legcsekélyebb mértékben sem támasztanak alá az olvasottsági statisztikák – képviseled a lap nyilvános felületein. Kezdve azzal, hogy megmondod, mi a helyes, folytatva azzal, hogy a ''bulvár szemét'' összeférhetetlen a ''magára valamit is adó IT oldallal'', betetőzve azzal, hogy szerinted ''szégyen'', ahogy KEndre vezetőként gondolkodik...
Nem örülök ennek. -
Phix
tag
Fék.
Sok dolgot kell tisztáznunk, ahogy látom.
Először is elnézést, a jelek szerint félreérthetően fogalmaztam a #71-ben, ha egymástól függetlenül ketten is ugyanúgy értelmezték az ott írtakat. Tehát:
Nem arról van szó le akartuk írni ezt a szót, és ehhez kerestünk apropót. Ebből kifolyólag szükségszerűen téves az ebből levont következtetés is, miszerint mi ezzel tesztelni akartuk volna az olvasókat vagy az olvasói szokásokat, statisztikai oldalról közelítettünk volna satöbbi.
A hozzászólás többi része arról szólt, hogy elfogadjuk a Közösség véleményét és kérését, és ennek megfelelően beláttuk, hogy az a legjobb, ha módosítjuk a kifogásolt címet – lényegében egyetérettünk dat hozzászólásával, amelyre a válaszolt írtam. (Nem gondolom, hogy baj, ha ehhez nem hazudjuk hozzá, hogy egyet is értünk a Közösség véleményével – de hogy fontos nekünk, az tény.)
Sokan azonban magának a hír közlésének a jogosságát kérdőjelezik meg, és ez sokkal nagyobb baj, mintha csupán bizonyos kifejezések sajtóban történő felhasználásáról vitatkoznánk általánosságban.
Az IT.newson eddig is voltak ilyen hírek, ezután is lesznek, ezek helyét kétségbe vonni nem bölcs dolog. Az olyan vélemények ugyanis, amelyek abban merülnek ki, hogy ''nem kellenek nekünk az ilyen hírek'', azon a ponton buknak meg látványosan, amikor a nap végén rápillantunk az olvasottsági statisztikákra. Hogy örüljünk-e ennek vagy inkább fújoljunk, most mellékes,a múgy is tőlünk független folyamatról van szó – ami tény marad, hogy a könnyed, színes hírek népszerűek, olvasottak, ezért szükségesek. Nem a komoly tartalmak rovására természetesen, de remélem, senki nem is érzi úgy, hogy azok rovására mennének.
WN31RD szerint ez ''a bulvárosodás irányába tett határozott lépés''. Nem gondolom, hogy ezt most foglaljuk először nyilvánosan írásba, így inkább ismétlésképpen írom: igen, az IT.news szándékosan tesz lépéseket a ''bulvárosodás'' irányába – ha nektek így tetszik, mi inkább úgy mondjuk, a korábbinál szélesebb olvasóközönséget szeretnénk kiszolgálni. És tényleg nem hisszük, hogy választanunk kell a ''kiemelkedő minőségű és mélységű szakmai tartalom'' és eközött. És most egy nagyon fontos dolgot írok: kérem, hogy a két dolgot ne kapcsoljátok össze, mert a szélesebb olvasótábor megszólítását NEM azzal kívánjuk elérni, hogy azt írjuk egy címbe, hogy fasz.
A mostani konkrét cím NEM valamiféle koncepció része, egyszerűen arról van szó - mint az többször leírtuk már itt korábban -, hogy ehhez a hírhez kapcsolódóan, ebben a konkrét címben a fasz szó nem öncélú trágárság, hanem a hír tartalmához (sőt, ha nem nagy szó, a hír témájához kapcsolódó ideológiához) szervesen tartozó megfogalmazás. Természetesen helyettesíthető más kifejezéssel. De miért is kéne helyettesíteni? Azért, mert mások más kontextusban - idézem sethet - ''kötekedő, trágár, gyalázkodó szóként'' használják. Hát, bizony, kérem, többek között ettől olyan csodálatos dolog a kommunikáció.
Ezért ne kérj minket, WN31RD (persze viccből :), hogy következetesen faszozzunk, mert ez azt jelentené, hogy képtelenek vagyunk a fenti világos különbségtételre.
Remélem, a fentiekkel válaszoltam ponti_aknak is, aki azt kérdezte, mi értelme van a hírnek. Ugyanannyi, mint azoknak a könnyed híreknek, amelyeknek eddig is következetesen helyet adtunk (Egymillió dolláros honlap és társai). A legtöbben azt mondjátok, azok sem kellenek, de, bocsássatok meg, ebben sajnos tévedtek, mi ezt világosan látjuk, hiszen ez a munkánk, és a lap érdekében a jövőben is ugyanezt az utat fogjuk járni.
Ja, még valami, szintén ponti_aknak: ő is kérdezte, hogy felmérés volt-e a hír. Nem, de volt már ilyen hírünk, ami leplezetlenül erről szólt. [link] Ebben igyekeztem is nem véka alá rejteni ezt a szándékot, így tartottam helyesnek.
Az indexes párhuzamokról (''kurva jó'' kifejezés a címben): szerintem nem ez a fokmérője a hírnek, én is elfogadhatónak tartom a címet, hiszen Webber valóban ezt mondta. Nyilvánvalóan mindegyikünk tudja, miért találta megfelelőnek a szerkesztő, hogy kiemelje: mert meghökkentő, figyelemfelhívó és kattintásokat vonz. Eszünk ágában sincs álszentnek lenni: mi is tökéletesen tisztában voltunk vele ma délben, hogy a mi hírünk olvasottságára is ilyen hatással lesz az IT.newson megszokottól gyökeresen eltérő címadási gyakorlat. Számomra sokkal jobban rontja az indexes hír értékét az alábbi közcím: ''Webber szókimondóan dícsérte''...
Summa: Meggyőztetek minket arról, hogy valóban zavar benneteket az eredeti cím – módosítottuk, mert adunk a véleményetekre. Mi nem győztünk meg benneteket arról, hogy nem kéne, hogy zavarjon benneteket a cím, mert nem az a lényeg, ami a Ti figyelmeteket megragadta (elterelte) – ez nem baj, nem érthetünk mindenben egyet.
Továbbra is szóljatok, ha valami nem tetszik. Megvitatjuk.
Ne szóljatok azért, mert ''bulvárosodik'' az IT.news – akkor szóljatok, ha valamilyen ''kis színes'' miatt nem számoltunk be valamilyen lényeges, szakmai eseményről, újdonságról, ha felületesek voltunk és pontatlanok, ha úgy éreztétek egy anyagon (figyelem, kis színesen és mély szakmain egyaránt!), hogy összecsaptuk. Csak akkor van bajban az IT.news színvonala. -
_seth_
veterán
Már elnézést de nem ''fasza'' volt írva és a kettő között van különbség. Pl nem mindegy ha azt mondom rád, hogy fasz vagy vagy azt, hogy fasza/kurva jó vagy bár ha nálad ezek megegyeznek akkor az ''ön készülékében van a hiba''!
(nah csak le kellett írnom a szavakat...)
[Szerkesztve] -
Robaj
addikt
Az én 21 évemmel, lehet még túl fiatal vagyok, de nekem semmi gond nem volt ezzel a topic címmel, MIUTÁN elolvastam a hírt.
-
Erasmus
őstag
sztem a két szó pontosan ugyanabba a regiszterbe tartozik, de erről tényleg nem érdemes vitázni (pl. kurva jó=fasza).
érdekesség, hogy az erdélyi magyar szótörténeti tár szerint először 1567-ben lett leírva mind a kettő, történetesen ugyanabba a szép mondatba:
Agotha vxor fransisci Seres, se audisse Quod ita dixisse vxor Valentini ad Dorotheam Tothazy Hallode ha en Nem Mosom az en vram labath Jowel te Mosd a fazat ... Kozos Kurua Nagseggw
-
Trak
addikt
A hogyan hat a PH közösségére egy, a szokásosnál vulgárisabb topikcím nevezetű esettanulmányunkat olcashatták...
Köszönjük a részvételt, kérem kapcsojja ki!
Új hozzászólás Aktív témák
- GYÁRI TÖLTŐK Macbook Magsafe 2 Budapest,/MPL/Foxpost
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Thermaltake VersaH17 ADATA 650W
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
- Apple iPhone 13 mini Red Kompakt méret, nagy teljesítmény 256 GB Használt,szép állapot, 100%
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3338, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Csak ennek az embernek vagyok nem kívánatos na de miért érdekeljen?
)
... szvsz a topik Zárható! 

''