Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
keopsz
HÁZIGAZDA
az ilyesminek sztem pont manapság van hyperéle, amikor egyesek szerint a vélemények nyilvánításának korlátlan kell legyen a szabadsága.. tudod, a ph-s rendszergazda (kovbal) épp libanonban volt akkor is, amikor az ottani belügymin. lemondott, mert nem tudtak mit kezdeni a ''mohamed-karikatúrák'' ellen tüntető tömeggel.. nem szeretnék a ph nevében jegyzéket átvenni a vietnámi konzulátuson..

ez nyilván túlzás, de pusztán a nyilvánosság mértéke kapcsán, egy tv-ben ezt nem merted volna felemlegetni, for sure. sztem vegyük magunkat főműsoridősen komolyan, az a tiszta.. -
_seth_
veterán
Nem az volt a lélnyeg, hogy ki írta. És sztem a népszabadságban ilyen SOHA nem lehetne a címlapon akármilyen cikk/hír legyen is az amely ezt a szót tartalmazhatja mert ez mint írtam egy negatív értelmű szó és nem a hímvesszőre utal (pl így is lehetett volna írni) hanem egy kötekedő, trágár, gyalázkodó szó és használata nem indokolt.
Egyébként már maga a hír értelme is megkérdőjelezhető mert az egészben az említett szó a lényeg a hátérnek semmi jelentősége nincs, ez a hír csak egy indok arra, hogy egy ilyen provokatív szót elfogadhatónak tüntessenek fel pedig nem az és ezt akárki akármit mond nem lehet elfogadni.
Az, hogy vki/(vkik) prűd nem erről szól és nem is kellene ezt feszegetni mert attól, hogy egy ilyen szót beírok egy hír címébe nem leszek világmegváltó aki csupán a szólásszabadság érdekében cselekedett és egy roppant fontos hírt közölt le mert ennek a hírnek annyi értelme sincs mint, hogy Kiszel Tündének ki a férje (
).
(Az ilyen hírek megírásához egyébként nem kell óriási nagy felkészültség és szakmai hozzértés mert annyi az egész feladat, hogy egy külföldi oldal hírét lefordítsuk magyarra, ilyet már csináltam én is nem is egyszer szal nem nagy feladat és a fórumozók azon része akik bármilyen idegen nyelvet ismernek ezt meg is tudnák tenni mindenféle probléma nélkül, de a hír írójának hozzértését nem vonom kétségbe csak leírtam, hogy egy ilyen hír nem egy óriási feladat elleneb jó kis vita lett belőle pedig csak annyit kellett volna tenni, hogy egy ésszerű döntéssel vagy nem írni meg a hírt vagy elfogadhatóan, a hír értékéből semmit sem vont volna le a ''Domain név cenzúra'' cím sem vagy bármilyen más cím).
Ugyanakkor kérdezem én, hogy a mindennapi beszédben ennyire elfogadott lenne a szó használata? Mert sztem egyáltalán nem és az index címében használttal köszönőviszonyban sincs.
Persze ez az én személyes véleményem. -
ponti_ak
addikt
Bocs, de szerintem nem erre gondolt. A szakmai képességekről szvsz senki nem beszélt.
Itt arról van inkább szó, hogy ki mit/mennyit enged meg magának ..és főleg minek?
Mi értelme van cikknek? Azon kívül, hogy figyelemfelkeltő (volt) a címében az az egy szó... Szerintem nem sok - és amint látod mások szerint sem...
Egy kivétel (mentség
) persze van: ha felmérésnek szántátok a hírt, hogy pl mennyien reagálnak rá 1 óra alatt, stb... Akkor gratulálok, nem volt rossz ötlet.... de erkölcsös sem.
Éljen a kapitalizmus! (Meg a szenzációhajhászás).
Ha pl ezzel a hozzászólásommal segítettem a PH! fennmaradását, akkor örülök.
(Ehh, kicsit elrugaszkodtam már a földtől, de mindezt csak azért tettem, mert továbbra sem értem az álláspontodat.
Aki ezek után álszenteskedéssel, meg prűdséggel akar vádolni, nyugodtan tegye meg, de a véleményemen ez nem fog változtatni.
Végeredményben csak kicsit elszomorítónak tartom ezt az egészet, de hát ''Tévedni emberi dolog..'' ..nem beismerni viszont - néha - még nagyobb hiba..
Befejeztem az okoskodást, és elnézést kérek, ha terjengős voltam, de kicsit felbosszantottam magam emiatt a kis butaság miatt így késő este egy fárasztó nap után...
ui: remélem holnap már nem lesz fent ez a ''hír''
[Szerkesztve] -
Grafiqs
őstag
Iróniába menekülsz? Hm, nem biztos, hogy a legjobb választás. Szerintem ezzel csak a saját helyzeted rontod, és nehezíted. Olvasd el _seth_ véleményét. Illetve idézetét, ott le vannak fektetve a határok. Egészen konkrétan.
Alábecsülöd a forumozókat. Főleg, ha ilyen módon reagálsz. Persze gondolhatod, sok hülye kocka. Csakhogy ez a sok hülye kocka azért jár ide, mert a határok (korábban jelzett idézet) által meghatározott keretek közti híreket olvashatott nálatok. A forum pedig sokkal régebbi... -
ponti_ak
addikt
Sziasztok.
Kedves Phix, elolvastam a hírt, aztán a topikot is. Csalódtam. Főleg ezután a mondat után:
''Ha tőlem valaki tegnap megkérdezi, hogy el tudok-e képzelni olyan it-vonatkozású hírt, amelyben indokolt leírnunk azt, hogy fasz, valószűleg beletört volna a bicskám a feladatba, hogy kitaláljak egy ilyet. Erre jön ez a hír, ami pontosan ez a kategória...''
Nem értem.
Ez egyfajta kihívás volt? Vagy valamifajta ''mérföldkő'', hogy le mered/tudjod/akarod írni ezt egy nyilvános cikkben?.
Elnézést, ha valamit nagyon félreértettem, vagy félremagyaráztam.
üdv: ponti_ak
Nem az én tisztem megítélni, de szvsz a legjobb lenne, ha címmódosítgatás helyett levennétek az egész blamás hírt úgy ahogy van. De ha Nektek fontos, maradhat is, engem csak pont annyira zavar, amennyire nem értem a dolgot. -
_seth_
veterán
Már elnézést de ne úgy állítsd be mintha velünk lenne a baj...
Pl megnézném mikor írnának ilyet a népszabadság címlapján...
Jah és a bulvárlapokat hagyjuk mert asszem a prohardver sem azt a szintet célozta meg, hogy ilyen híreket közöljön le... (előzőleg írtak ilyesmit)
Az oldal médiaajánlata:
''Az IT.news sallangoktól mentes, tisztán információtechnológiai és üzleti tartalmat kínál: az IT és a számítástechnikai tartalom szétválasztása nyomán ugyanis mind az IT.news, mind a PROHARDVER! portál Kiemelkedő minőségű és mélységű tartalmat szolgáltat saját szakterületén''
Ja és ha nektek ez a kiemelkedő minőségű tartalom akkor veletek van vmi baj már elnézést...
[Szerkesztve] -
dat
senior tag
Teljesen felfogtam és megértettem azt amit leírtál.
De:
Nézd. Az online sajtó egyik előnye hogy az olvasók reakcióját azonnal megtapasztalhatja. Az egy dolog, hogy nekünk igazából semmi közünk a lap szerkesztéséhez, nincs beleszólási jogunk, de talán a legtöbb régi, több éves fórumozó úgy érzi a PH egy kicsit az ''övé'' is és tekintve hogy az oldal olvasókért van, mindenképp érdemes megfontolni azt amit itt az emberek leírtak.
Te is láthatod hogy a hozzászólók 90%ának elég kemény ellenérzései vannak a címmel kapcsolatban. Nekünk végsősoron nem oszt nem szoroz mi a végső döntés, rátok tartozik mit léptek ezekután, én csak azt mondom érdemes figyelembe venni az emberek véleményét. -
_seth_
veterán
Nem akarlak megbántani de az elmondottak alapján én azt látom, hogy a töbségnek nem tetszik igaz írtál egy hosszú magyarázatot mint a politikusok szokták ettől függetlenül még mindig nem tetszik az embereknek. (persze a politikusokat sem érdekli a választók véleménye...)
Egyébként is amit írtatok az negatív értelmű trágár szó és nem volt indok a használatára...
Jah és egy ilyen -1 információtartalmú hírnél ennyit problémázni 1 szó átírásán...
[Szerkesztve] -
Grafiqs
őstag
Ebben tévedsz. Mármint a határaimat illetően. Vannak bizonyos határok amiket nem én szabok meg, és nem is Te. Illetve ellent kell mondjak magamnak, Te mint szerkesztő mégiscsak. Létrehozol-létrehoztok egy portált. Meghatározzátok, hogy kihez is akartok szólni. Illetve esetetekben egy meglévő portálhoz ''csatlakoztatok''. Hozományként kaptatok egy működő forumot, annak közönségével együtt. És ennek is szerintem erősen kellett, hogy befolyásoljon titeket az irányelvek lefektetésénél. Ehhez kell alkalmazkodnotok. Én másodlagos, pontosabban sokadlagos tényező vagyok személy szerint. Véleményem annyit számít mint bármelyik useré. Ha végignézed a topikot láthatod, nem én voltam az egyetlen akinek szemet szúrt. És kérdőre vonta a hír létezésének jogosságát.
A határaimról pedig csak annyit, hogy nagyjából a teljes (nyomtatott) bulvár médiát bejártam már munkahely ügyileg. Illetve, most egy komoly hetilapnál dolgozom. Van összehasonlítási alapom ami a határokat illeti. Le is írtam, hogy egy bulvár lapban miként kezelnének egy ilyen hírt. Ez tapasztalatból tudom. De ha megerősítést szeretnél felhívok egy két döntéshozót a bulvár-sajtóból.
A gazdasági felvetéseimre-fejtegetésemre pedig KEndre már reagált. -
VladimirR
nagyúr
Kedves Phix, ha tenyleg el kezdened magyarazni, hogy mi is a kulonbseg, akkor nagyot csalodnek
pedig eloszor meg gondolkoztam, hogy kell-e oda az a *-os megjegyzes a vegere
en tobbnyire szeretem a konnyebb hangvetelu hireket, cikkeket, tetszett anno a mar emlitett nicns mese rovat, tetszett anno a Te egyik beszamolod (melyet fentebb mar szinten emlitettem), viszont tovabbra sem ertem, hogy ennek a hirnek mi keresnivaloja itt, s miert ilyen focimmel - mindegy, ez mar az en fogyatekossagom -
faster
nagyúr
Tudjuk, mit jelent a szó, a BBC-s hír is erről szól, nem is ez a vita tárgya. A stílus, könyörgöm, a stílus.
Ugye azért az eléggé feltűnő, ha ugyanarról a témáról lehoz egy hírt a Blikk és lehoz egy hírt a HVG. Általában markánsan látszik a különbség, mégha a hír ugyanarról is szól.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Eladó egy Clevo PA71HS-G i7 7700hq Gtx1070 Kérlek olvasd végig a hirdetést
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Macbook Air M3 15" 16GB 256GB 100%
- BESZÁMÍTÁS! MSI Thin A15 B7VE Gamer notebook - R5 7535HS 16GB DDR5 512GB SSD RTX 4050 6GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
... szvsz a topik Zárható! 

).
) persze van: ha felmérésnek szántátok a hírt, hogy pl mennyien reagálnak rá 1 óra alatt, stb... Akkor gratulálok, nem volt rossz ötlet.... de erkölcsös sem.
(Ehh, kicsit elrugaszkodtam már a földtől, de mindezt csak azért tettem, mert továbbra sem értem az álláspontodat.