Új hozzászólás Aktív témák
-
keopsz
HÁZIGAZDA
ez nekem kicsit úgy hangzott, mint amikor gy.f-et mosdatják azzal a dumával, h abból, vki milyen volt üzletemberként, egyáltalán nem lehet megítélni, milyen politikusként.. hát, maradjunk annyiban, h nagyonis..
mert az ember minden megnyilvánulása személyiség-jéghegyének 1-1 csúcsa, és csak a medermélységen múlik, mennyi marad takarásban.. -
_seth_
veterán
Röhögés meg is volt
Csak azért írtam le, hogy vannak ilyen jellegű emberek is...
Idézem magamat a hocról:
''Csoporttársam írta: ''Megnéztem a honlapod, nagyon profi.'' na az ő véleményére már jobban érdekel mint egy ''sehonnai bitang ember'' véleménye(huh milyen költői vagyok
)''
Csak azért írtam be ott is és itt is a ''honlapmutogatós'' topicba, hogy ilyen mailekre nem tartok igényt(eleinte ilyenkor nem írtam sehova de asszem azzal, hogy leírom, hogy ilyen mail nem kell nem ártok senkinek sem
)
[link]
Na de ezt a témát le is zárhatjuk mert itt másról volt szó.
(+ még annyi volt ezzel a élom, hogy megmutassam milyen hatásai lehetnek egy ilyen hír címnek)
-
_seth_
veterán
Áh dehogy
Csak ennek az embernek vagyok nem kívánatos na de miért érdekeljen?
Mint írtam ez igazán lájtos levél ahhoz képpest amilyeneket írni szoktak(hardwareoc-n vagyok moderátor és néha odakeveredik egy ''na majd megmutatom én nekik'' beállítottságú emberke, azok szoktak ilyesmiket írni, hogy ''megyünk oszt megverünk''
)
Azt mondjuk nem értem mi a problémája az oldalammal mert az egy kifejezetten személyes oldal és nem politizálok, nem elmélkedem rajta semmiről persze ha már belekötött vmibe akkor jobb mindenre azt mondani, hogy ááá haver ez sz.r....
Na de az vicces, hogy egy több diplomás embernek hajnali 4kor nincs jobb dolga mint nekem ilyen emailt írni helyesíási hibákkal -
RAM
őstag
válasz
agrarfiatal #97 üzenetére
Miért is?
-
_seth_
veterán
válasz
ponti_ak #131 üzenetére
Még nem zárható, úgy tűnik én lettem a közellenség mert hülyeségeket írok és a weblapom is rossz....
#133-ra reagálva még:
Sztem abból, hogy vki mit ír a neten nem lehet következtetni arra, hogy milyen a valóságban legalábbis hardver-szoftver oldalak alapján nem.
Igaz ezen a mailen már meg sem lepődök, ettől már sokkal cifrábbakat is kaptam csak nem így, hogy még a fóumban sem láttam az illetőt de ír egy ilyen építő jellegű emailt...
[Szerkesztve] -
_seth_
veterán
Rájöttem végre, ezért a témáért kaptam a köv emailt:
''Tárgy: Bírálat!
Feladó: ''cromwell'' <cromwell@freestart.hu>
Dátum: Ked, Február 14, 2006 4:31 am
Címzett: seth@szamitogep.hu
Prioritás: Normál
Pingvines jó reggelt!
Vajon következtetni lehet-e egy ember jellemére az írásaiból?
Mert ha igen, akkor a honlapjából és az írásaiból ítélve
ön ízig-vérig ****fej.
Szomorú vagyok hogy ilyen emberek egyáltalán léteznek.
Tisztelettel: cromwell alias asparagus90
Dr.Hortobágyi Zsolt
u.i.Elszámoltam tízig, meg persze nem egy diplomám van!
Most mennem kell,életet menteni!''
Én vagyok a hülye bezzeg aki a mailt írta meg több diplomával rendelkezik...
Ha olvassa a fórumot üzenem neki, hogy senkit sem kértem, hogy emailben közölje a véleményét... (nem nem fogom hülyének beállítani mert akkor lealacsonyodnék az ő szintjére...) -
_seth_
veterán
Még írok egy kicsit azért.
Ez csak most jutott az eszembe. Az, hogy ilyen vita lett ebből a kis hírből és mindenki jelezte, hogy ez nem a ph-s szint és hasonlóak azért az oldal üzemeltetői nagyon boldogok lehetnek, hogy a fórumozók szerint a ph-n a színvonal igen magas olyannyira, hogy egy ilyen szó sem illik bele a képbe. Sztem ez így tekinthető az eddigi munkára nézve pozitív visszejelzésnek is bár azt nem tudom, hogy ez fedi-e a valóságot de sztem igen.
Lényeg: a ph-t olvasók igen magasra tették a mércét és elvárják, hogy ennek az oldal eleget tegyen- Persze ha senkit sem érdekelne az egész akkor csak átsiklottukn volna felette de nem ez történt.
Heppi end -
-
Konflikt
addikt
Olvastam a hírt dél körül, azthittem vicc. Bár a cikk végére nemvolt olyan durva, de nemtudtam hova rakni. Nmeillik bele ez a fajta stílus ebbe a közegbe, szvsz.
Aztán este láttam,módosult a cím, elmosolyodtam. Majd végigolvasva a topicot szerencsére azért megoldodott a dolog. Reméljük a színvonal azért megmarad -
keopsz
HÁZIGAZDA
az ilyesminek sztem pont manapság van hyperéle, amikor egyesek szerint a vélemények nyilvánításának korlátlan kell legyen a szabadsága.. tudod, a ph-s rendszergazda (kovbal) épp libanonban volt akkor is, amikor az ottani belügymin. lemondott, mert nem tudtak mit kezdeni a ''mohamed-karikatúrák'' ellen tüntető tömeggel.. nem szeretnék a ph nevében jegyzéket átvenni a vietnámi konzulátuson..
ez nyilván túlzás, de pusztán a nyilvánosság mértéke kapcsán, egy tv-ben ezt nem merted volna felemlegetni, for sure. sztem vegyük magunkat főműsoridősen komolyan, az a tiszta.. -
jasszer
őstag
Kicsit sok a Házigazda-off... kerítek egy buzgó moderátort aki rögvest rendet tesz köztetek...
-
Phix
tag
tény, necces dolog háborúval viccelni, az ember csak olyan társaságban tegye, amelyet jól ismer. (Vagy legalább is olyan magas színvonalon, mint Robert Zemekis tette a Forrest Gumpban – ha már a rákászhajónál, a Mekong-deltánál és az ellenség halomra lövésénél tartunk, mert ugyebár abban a filmben volt mindhárom. Távolról sem bántó módon.)
-
Phix
tag
''(nah csak le kellett írnom a szavakat...)''
_seth_, kérlek, ne gondold, hogy támadlak vagy nevelni akarlak, de ebből is látszik, miért nem sikerült négy oldalon keresztül, és miért nem sikerülne további negyven oldalon keresztül sem közös nevezőre jutnunk.
Te mindig is úgy fogod érezni legbelül, hogy valami rosszat tettünk azzal, amikor azt a címet adtuk a hírnek, amit, mert a fenti hozzászólásban sem érzed azt a különbséget, ami éles határvonalat húz a kétfajta felhasználás közé. Ha a fasz szó közbeszédben történő elfogadottságáról vitatkozol valakivel, ahogy most mi tesszük (jut eszembe: vagy a fasz szó doménnévben való alkalmazhatóságáról, ahogy a hír szólt), akkor nem káromkodsz, és nem trágár vagy, ha a szót leírod. Emiatt ne legyen lelkidurdalásod. -
keopsz
HÁZIGAZDA
phix eszmefuttatása, sőt, maga a folyamat, ami végül a hír átcímkézését hozta, szerintem világos és korrekt. ha a nem öncélú címadás is ekkora ellenérzést szül (ami azért, lássuk be, relatív, ti. a hardcore ph-s olvasók/fórumozók ''nem'' direkt célközönsége az it.news-nak..), jobb a békesség, a hír lényegén ez úgysem változtat.
viszont nem értem, h emellett a felfokozott túlérzékenység mellett miért hagytátok (grafiqs, vladimir, _seth_, stb.) szó nélkül ezt: ''Bár a vietnamink erősen megkopott azóta, hogy Erasmussal a Mekong-deltában halomra lőttük a sárgákat''
kedves phix! szeretnélek megkérni, h ilyen poénokat prohardveres/it.newsos színekben ne sütögess, mert ez viszont védhetetlen! köszi. -
Phix
tag
Hogy iróniába micsinálok?
Meg rontom a saját helyzetemet?
Grafiqs, őszintén, nem hiszem, hogy átgondoltad a fenti sorokat. Er... nem hiszem, hogy átgondoltál bármit is ebből a hozzászólásodból.
Az, hogy véleményem szerint alapvetően tévesen gondolkodsz azokról a gazdasági vonatkozású tartalommenedzselési elvekről, amelyekről Te a #35-ben, én pedig kettővel fentebb írtam, nem egy big deal, ezen nem fogunk összeveszni. Azon annál inkább, amilyen stílusban ezt a véleményedet – amelyet, ismétlem, a legcsekélyebb mértékben sem támasztanak alá az olvasottsági statisztikák – képviseled a lap nyilvános felületein. Kezdve azzal, hogy megmondod, mi a helyes, folytatva azzal, hogy a ''bulvár szemét'' összeférhetetlen a ''magára valamit is adó IT oldallal'', betetőzve azzal, hogy szerinted ''szégyen'', ahogy KEndre vezetőként gondolkodik...
Nem örülök ennek. -
Phix
tag
Fék.
Sok dolgot kell tisztáznunk, ahogy látom.
Először is elnézést, a jelek szerint félreérthetően fogalmaztam a #71-ben, ha egymástól függetlenül ketten is ugyanúgy értelmezték az ott írtakat. Tehát:
Nem arról van szó le akartuk írni ezt a szót, és ehhez kerestünk apropót. Ebből kifolyólag szükségszerűen téves az ebből levont következtetés is, miszerint mi ezzel tesztelni akartuk volna az olvasókat vagy az olvasói szokásokat, statisztikai oldalról közelítettünk volna satöbbi.
A hozzászólás többi része arról szólt, hogy elfogadjuk a Közösség véleményét és kérését, és ennek megfelelően beláttuk, hogy az a legjobb, ha módosítjuk a kifogásolt címet – lényegében egyetérettünk dat hozzászólásával, amelyre a válaszolt írtam. (Nem gondolom, hogy baj, ha ehhez nem hazudjuk hozzá, hogy egyet is értünk a Közösség véleményével – de hogy fontos nekünk, az tény.)
Sokan azonban magának a hír közlésének a jogosságát kérdőjelezik meg, és ez sokkal nagyobb baj, mintha csupán bizonyos kifejezések sajtóban történő felhasználásáról vitatkoznánk általánosságban.
Az IT.newson eddig is voltak ilyen hírek, ezután is lesznek, ezek helyét kétségbe vonni nem bölcs dolog. Az olyan vélemények ugyanis, amelyek abban merülnek ki, hogy ''nem kellenek nekünk az ilyen hírek'', azon a ponton buknak meg látványosan, amikor a nap végén rápillantunk az olvasottsági statisztikákra. Hogy örüljünk-e ennek vagy inkább fújoljunk, most mellékes,a múgy is tőlünk független folyamatról van szó – ami tény marad, hogy a könnyed, színes hírek népszerűek, olvasottak, ezért szükségesek. Nem a komoly tartalmak rovására természetesen, de remélem, senki nem is érzi úgy, hogy azok rovására mennének.
WN31RD szerint ez ''a bulvárosodás irányába tett határozott lépés''. Nem gondolom, hogy ezt most foglaljuk először nyilvánosan írásba, így inkább ismétlésképpen írom: igen, az IT.news szándékosan tesz lépéseket a ''bulvárosodás'' irányába – ha nektek így tetszik, mi inkább úgy mondjuk, a korábbinál szélesebb olvasóközönséget szeretnénk kiszolgálni. És tényleg nem hisszük, hogy választanunk kell a ''kiemelkedő minőségű és mélységű szakmai tartalom'' és eközött. És most egy nagyon fontos dolgot írok: kérem, hogy a két dolgot ne kapcsoljátok össze, mert a szélesebb olvasótábor megszólítását NEM azzal kívánjuk elérni, hogy azt írjuk egy címbe, hogy fasz.
A mostani konkrét cím NEM valamiféle koncepció része, egyszerűen arról van szó - mint az többször leírtuk már itt korábban -, hogy ehhez a hírhez kapcsolódóan, ebben a konkrét címben a fasz szó nem öncélú trágárság, hanem a hír tartalmához (sőt, ha nem nagy szó, a hír témájához kapcsolódó ideológiához) szervesen tartozó megfogalmazás. Természetesen helyettesíthető más kifejezéssel. De miért is kéne helyettesíteni? Azért, mert mások más kontextusban - idézem sethet - ''kötekedő, trágár, gyalázkodó szóként'' használják. Hát, bizony, kérem, többek között ettől olyan csodálatos dolog a kommunikáció.
Ezért ne kérj minket, WN31RD (persze viccből :), hogy következetesen faszozzunk, mert ez azt jelentené, hogy képtelenek vagyunk a fenti világos különbségtételre.
Remélem, a fentiekkel válaszoltam ponti_aknak is, aki azt kérdezte, mi értelme van a hírnek. Ugyanannyi, mint azoknak a könnyed híreknek, amelyeknek eddig is következetesen helyet adtunk (Egymillió dolláros honlap és társai). A legtöbben azt mondjátok, azok sem kellenek, de, bocsássatok meg, ebben sajnos tévedtek, mi ezt világosan látjuk, hiszen ez a munkánk, és a lap érdekében a jövőben is ugyanezt az utat fogjuk járni.
Ja, még valami, szintén ponti_aknak: ő is kérdezte, hogy felmérés volt-e a hír. Nem, de volt már ilyen hírünk, ami leplezetlenül erről szólt. [link] Ebben igyekeztem is nem véka alá rejteni ezt a szándékot, így tartottam helyesnek.
Az indexes párhuzamokról (''kurva jó'' kifejezés a címben): szerintem nem ez a fokmérője a hírnek, én is elfogadhatónak tartom a címet, hiszen Webber valóban ezt mondta. Nyilvánvalóan mindegyikünk tudja, miért találta megfelelőnek a szerkesztő, hogy kiemelje: mert meghökkentő, figyelemfelhívó és kattintásokat vonz. Eszünk ágában sincs álszentnek lenni: mi is tökéletesen tisztában voltunk vele ma délben, hogy a mi hírünk olvasottságára is ilyen hatással lesz az IT.newson megszokottól gyökeresen eltérő címadási gyakorlat. Számomra sokkal jobban rontja az indexes hír értékét az alábbi közcím: ''Webber szókimondóan dícsérte''...
Summa: Meggyőztetek minket arról, hogy valóban zavar benneteket az eredeti cím – módosítottuk, mert adunk a véleményetekre. Mi nem győztünk meg benneteket arról, hogy nem kéne, hogy zavarjon benneteket a cím, mert nem az a lényeg, ami a Ti figyelmeteket megragadta (elterelte) – ez nem baj, nem érthetünk mindenben egyet.
Továbbra is szóljatok, ha valami nem tetszik. Megvitatjuk.
Ne szóljatok azért, mert ''bulvárosodik'' az IT.news – akkor szóljatok, ha valamilyen ''kis színes'' miatt nem számoltunk be valamilyen lényeges, szakmai eseményről, újdonságról, ha felületesek voltunk és pontatlanok, ha úgy éreztétek egy anyagon (figyelem, kis színesen és mély szakmain egyaránt!), hogy összecsaptuk. Csak akkor van bajban az IT.news színvonala. -
_seth_
veterán
Már elnézést de nem ''fasza'' volt írva és a kettő között van különbség. Pl nem mindegy ha azt mondom rád, hogy fasz vagy vagy azt, hogy fasza/kurva jó vagy bár ha nálad ezek megegyeznek akkor az ''ön készülékében van a hiba''!
(nah csak le kellett írnom a szavakat...)
[Szerkesztve] -
Robaj
addikt
Az én 21 évemmel, lehet még túl fiatal vagyok, de nekem semmi gond nem volt ezzel a topic címmel, MIUTÁN elolvastam a hírt.
-
Erasmus
őstag
sztem a két szó pontosan ugyanabba a regiszterbe tartozik, de erről tényleg nem érdemes vitázni (pl. kurva jó=fasza).
érdekesség, hogy az erdélyi magyar szótörténeti tár szerint először 1567-ben lett leírva mind a kettő, történetesen ugyanabba a szép mondatba:
Agotha vxor fransisci Seres, se audisse Quod ita dixisse vxor Valentini ad Dorotheam Tothazy Hallode ha en Nem Mosom az en vram labath Jowel te Mosd a fazat ... Kozos Kurua Nagseggw -
Trak
addikt
A hogyan hat a PH közösségére egy, a szokásosnál vulgárisabb topikcím nevezetű esettanulmányunkat olcashatták...
Köszönjük a részvételt, kérem kapcsojja ki! -
_seth_
veterán
Én arra írtam ezt amit belinkeltek és nem általánosságban ha végigolvasod ezt a topikot akkor megtalálod, hogy melyikre gondolok. (asszem peterkeT linkelte be).
Amit te linkeltél na az sem gyenge, még annál is rosszabb ami itt volt.
Szerk igen peterkeT rakta be bár azóta módosította a hszét és másik link is van benne de én erre gondoltam: [link] . Itt már van egy ok amiért az a címe bár én azt sem tartom elfogadhatónak mert attól, hogy egy versenyző mondta még nem szalonképes az sem.
Jah és nem vagyok rendszeres index olvasó de van néhány rovat amit megnézek rajta (politika, sport) persze ott is válogatok és a színvonalon aluli híreket meg sem nézem.
[Szerkesztve] -
vazzz
őstag
Ha a hír tűnt volna el topikostól-mindenestől, annak jobban örültem volna, de azért ez is valami... Így legalább nem feltűnő annyira az amúgy is hír nélküli hír.
-
Gordiann
őstag
Há majdnem bekakiltam a röhögéstől az előbb, hogy megláttam az új címet!
-
agrarfiatal
senior tag
na látom a topic címe moderálva lett
-
Sianis
addikt
Hmmm gyorsan témanév csere...
-
Erasmus
őstag
hallod, az azért kissé erős, hogy az index hozzánk képest ártatlan szűz leány. ha szoktad olvasni, ott jóval cifrább címekbe is belefuthatsz (pl. egy közelmúltbeli vezető hír: [link]).
mindezt nem azért, hogy magunkat polírozzam itten az index kárára (eszemnbe sincs ezt tenni), hanem hogy megkérjelek benneteket: ne essünk már ekkora túlzásokba. atomhalál meg tömegsír ne legyen mán... -
_seth_
veterán
Nem az volt a lélnyeg, hogy ki írta. És sztem a népszabadságban ilyen SOHA nem lehetne a címlapon akármilyen cikk/hír legyen is az amely ezt a szót tartalmazhatja mert ez mint írtam egy negatív értelmű szó és nem a hímvesszőre utal (pl így is lehetett volna írni) hanem egy kötekedő, trágár, gyalázkodó szó és használata nem indokolt.
Egyébként már maga a hír értelme is megkérdőjelezhető mert az egészben az említett szó a lényeg a hátérnek semmi jelentősége nincs, ez a hír csak egy indok arra, hogy egy ilyen provokatív szót elfogadhatónak tüntessenek fel pedig nem az és ezt akárki akármit mond nem lehet elfogadni.
Az, hogy vki/(vkik) prűd nem erről szól és nem is kellene ezt feszegetni mert attól, hogy egy ilyen szót beírok egy hír címébe nem leszek világmegváltó aki csupán a szólásszabadság érdekében cselekedett és egy roppant fontos hírt közölt le mert ennek a hírnek annyi értelme sincs mint, hogy Kiszel Tündének ki a férje ().
(Az ilyen hírek megírásához egyébként nem kell óriási nagy felkészültség és szakmai hozzértés mert annyi az egész feladat, hogy egy külföldi oldal hírét lefordítsuk magyarra, ilyet már csináltam én is nem is egyszer szal nem nagy feladat és a fórumozók azon része akik bármilyen idegen nyelvet ismernek ezt meg is tudnák tenni mindenféle probléma nélkül, de a hír írójának hozzértését nem vonom kétségbe csak leírtam, hogy egy ilyen hír nem egy óriási feladat elleneb jó kis vita lett belőle pedig csak annyit kellett volna tenni, hogy egy ésszerű döntéssel vagy nem írni meg a hírt vagy elfogadhatóan, a hír értékéből semmit sem vont volna le a ''Domain név cenzúra'' cím sem vagy bármilyen más cím).
Ugyanakkor kérdezem én, hogy a mindennapi beszédben ennyire elfogadott lenne a szó használata? Mert sztem egyáltalán nem és az index címében használttal köszönőviszonyban sincs.
Persze ez az én személyes véleményem. -
lapa
veterán
a témához annyit, hogy olaszországban nyaralva kerestünk egy bizonyos teret, hatalmas alakos szobrokkal. aszongya a megkérdezett helyi idős néni: ''igen aranyom nagyon szép kis tér az csak szégyen, hogy mind meztelenek...''
-
KEndre
HÁZIGAZDA
Abban igazat kell adnom neked, hogy a tisztátlan beszédet nem jó elfogadni, a fórumozóknak nem lehet rossz példát mutatni. Ha ebből az írásból a többségnek az jött le, hogy öncélú hatásvadászat, obszcén megnyilvánulás, akkor nem érte el azt a hatást, amiért íródott. Mert pont ez ellen kivánt szólni. Ez van.
-
ponti_ak
addikt
Bocs, de szerintem nem erre gondolt. A szakmai képességekről szvsz senki nem beszélt.
Itt arról van inkább szó, hogy ki mit/mennyit enged meg magának ..és főleg minek?
Mi értelme van cikknek? Azon kívül, hogy figyelemfelkeltő (volt) a címében az az egy szó... Szerintem nem sok - és amint látod mások szerint sem...
Egy kivétel (mentség) persze van: ha felmérésnek szántátok a hírt, hogy pl mennyien reagálnak rá 1 óra alatt, stb... Akkor gratulálok, nem volt rossz ötlet.... de erkölcsös sem.
Éljen a kapitalizmus! (Meg a szenzációhajhászás).
Ha pl ezzel a hozzászólásommal segítettem a PH! fennmaradását, akkor örülök.(Ehh, kicsit elrugaszkodtam már a földtől, de mindezt csak azért tettem, mert továbbra sem értem az álláspontodat.
Aki ezek után álszenteskedéssel, meg prűdséggel akar vádolni, nyugodtan tegye meg, de a véleményemen ez nem fog változtatni.
Végeredményben csak kicsit elszomorítónak tartom ezt az egészet, de hát ''Tévedni emberi dolog..'' ..nem beismerni viszont - néha - még nagyobb hiba..
Befejeztem az okoskodást, és elnézést kérek, ha terjengős voltam, de kicsit felbosszantottam magam emiatt a kis butaság miatt így késő este egy fárasztó nap után...
ui: remélem holnap már nem lesz fent ez a ''hír''
[Szerkesztve] -
vazzz
őstag
Hát gyerekek, ezt a hírt nem kellett volna....
Ilyen címet bárki tud írni, még lehet, hogy én is... Tőletek nem ezt várjuk, ez nem az színvonal, amiért naponta ide járunk. Ha hülyeségről van szó, akkor az legyen poén, de ez nem az! MIÉRT CSINÁLTÁTOK EZT?
Sokat néztétek a mónikasót?? -
KrAt
veterán
Fiúk, lányok, moderátorok, házigazdák!
Így kívülállóként azt látom, egyre nagyobb viták alakulnak ki, aminek nem lenne jó vége. Nagyon nem! És lehet, hogy az általános béke érdekében pihentetni kéne a topicot. Nem? Nem lenne jó, ha itt egymásnak esnétek!
Csak gondoltam szólok.
Üdv, és PEACE!!!
Atesz -
Erasmus
őstag
nézzétek, nem hiszem, hogy bárkinek is a hírrel per se volt problémája, ez az anyag az én szememben amolyan kis színes (ahogy itt mások is írták). az ilyen nem csak a blikkbe, de népszabadságba vagy a magyar nemzetbe is belefér, az it.newson is van helye. érdekes volt látni, ahogy a cím miatt ráugrotok a tartalomra is...
közkívánatra megváltoztattuk a címet. -
Grafiqs
őstag
Iróniába menekülsz? Hm, nem biztos, hogy a legjobb választás. Szerintem ezzel csak a saját helyzeted rontod, és nehezíted. Olvasd el _seth_ véleményét. Illetve idézetét, ott le vannak fektetve a határok. Egészen konkrétan.
Alábecsülöd a forumozókat. Főleg, ha ilyen módon reagálsz. Persze gondolhatod, sok hülye kocka. Csakhogy ez a sok hülye kocka azért jár ide, mert a határok (korábban jelzett idézet) által meghatározott keretek közti híreket olvashatott nálatok. A forum pedig sokkal régebbi... -
WN31RD
addikt
Szerintem el kellene dönteni, hogy a prohardver/it.news/stb. olyan médium-e, ahol bizonyos tabuk döntögetése előrehaladott állapotban van, és a faszozás elfogadható dolog, vagy pedig nem olyan médium. Ha tényleg nem vagytok (vagyunk) prűdek, akkor tessék mindenütt következetesen kerülni az obszcén kifejezések kerülését.
Ha viszont ez a mostani csupán kivételes eset, akkor egy - finoman szólva - könnyed hírecskéhez fűzött igen durva figyelemfelkeltésről van szó, amely egészen egyértelműen a bulvárosodás irányába tett határozott lépés. Ha legalább valami komolynak nevezhető hír vagy cikk kapcsán jött volna elő a faszozás, az is más lenne...
Számomra nem önmagában az obszcén kifejezések használata megbotránkoztató, az viszont taszít, ha a faszozás - úgy tűnik - csak a botrány kedvéért, kivételesen, van műsoron. -
ponti_ak
addikt
Sziasztok.
Kedves Phix, elolvastam a hírt, aztán a topikot is. Csalódtam. Főleg ezután a mondat után:
''Ha tőlem valaki tegnap megkérdezi, hogy el tudok-e képzelni olyan it-vonatkozású hírt, amelyben indokolt leírnunk azt, hogy fasz, valószűleg beletört volna a bicskám a feladatba, hogy kitaláljak egy ilyet. Erre jön ez a hír, ami pontosan ez a kategória...''
Nem értem.Ez egyfajta kihívás volt? Vagy valamifajta ''mérföldkő'', hogy le mered/tudjod/akarod írni ezt egy nyilvános cikkben?.
Elnézést, ha valamit nagyon félreértettem, vagy félremagyaráztam.
üdv: ponti_ak
Nem az én tisztem megítélni, de szvsz a legjobb lenne, ha címmódosítgatás helyett levennétek az egész blamás hírt úgy ahogy van. De ha Nektek fontos, maradhat is, engem csak pont annyira zavar, amennyire nem értem a dolgot. -
Phix
tag
''Pl megnézném mikor írnának ilyet a népszabadság címlapján...''
Szerencsére nem vagyok egyedül a véleményemmel, amikor azt írom, hogy a hír írójának szakmai képesseiget igen nagyra tartom, így szerintem csont nélkül írhatna a Népszabadságba is. És igen, lehet, hogy sokaknak fura, de ezt a hírt a Népszabóba is leírhatta volna ugyanezzel a címmel. És az a főszerkesztő vagy tulajdonos, aki ezért lebarmolta volna, az szerintem tévedett volna.
De természetesen lehetséges, hogy most én tévedek. -
lapa
veterán
szerintem ilyet leírni egyszerűen primitív már ne haragudjatok. magyarázhattok nekem akármit a tényeken nem változtat. ilyenhez nem adnám a nevem...
-
_seth_
veterán
Már elnézést de ne úgy állítsd be mintha velünk lenne a baj...
Pl megnézném mikor írnának ilyet a népszabadság címlapján...
Jah és a bulvárlapokat hagyjuk mert asszem a prohardver sem azt a szintet célozta meg, hogy ilyen híreket közöljön le... (előzőleg írtak ilyesmit)
Az oldal médiaajánlata:
''Az IT.news sallangoktól mentes, tisztán információtechnológiai és üzleti tartalmat kínál: az IT és a számítástechnikai tartalom szétválasztása nyomán ugyanis mind az IT.news, mind a PROHARDVER! portál Kiemelkedő minőségű és mélységű tartalmat szolgáltat saját szakterületén''
Ja és ha nektek ez a kiemelkedő minőségű tartalom akkor veletek van vmi baj már elnézést...
[Szerkesztve] -
Phix
tag
Hát nézd...
Ha tőlem valaki tegnap megkérdezi, hogy el tudok-e képzelni olyan it-vonatkozású hírt, amelyben indokolt leírnunk azt, hogy fasz, valószűleg beletört volna a bicskám a feladatba, hogy kitaláljak egy ilyet. Erre jön ez a hír, ami pontosan ez a kategória...
Ezért értettem teljesen egyet Erasmussal abban, hogy nem öncélú provokáció, hanem elfogadható a kifejezés használata. Én ezért a magam részéről nem fogok élni azzal a jogommal, hogy módosíthatom a címet. Ugyanakkor természetesen megtiltani sem fogom, hogy ez megtörténjen – még ha nem is értek egyet egy ilyen módosítással.
Ha valamiben tévedtünk, akkor az annyi volt, hogy tévesen mértük fel a toleranciaszinteteket.
De mindent a Drága Olvasókért...Ha valóban ragaszkodtok a lightosabb címhez, ám legyen, meghajlunk akaratotok előtt.
Pöcs megfelel? Vagy van egyéb javaslat?
Van esetleg valaki, aki jól beszél vietnamiul? Az megoldaná a kérdést. -
eXodus
őstag
Jah, át kellene írni ''PÖCS''-re, akkor megnyugonda a népség.
[Szerkesztve] -
dat
senior tag
Teljesen felfogtam és megértettem azt amit leírtál.
De:
Nézd. Az online sajtó egyik előnye hogy az olvasók reakcióját azonnal megtapasztalhatja. Az egy dolog, hogy nekünk igazából semmi közünk a lap szerkesztéséhez, nincs beleszólási jogunk, de talán a legtöbb régi, több éves fórumozó úgy érzi a PH egy kicsit az ''övé'' is és tekintve hogy az oldal olvasókért van, mindenképp érdemes megfontolni azt amit itt az emberek leírtak.
Te is láthatod hogy a hozzászólók 90%ának elég kemény ellenérzései vannak a címmel kapcsolatban. Nekünk végsősoron nem oszt nem szoroz mi a végső döntés, rátok tartozik mit léptek ezekután, én csak azt mondom érdemes figyelembe venni az emberek véleményét. -
Ptech
addikt
Szvsz szerencsésebb lett volna egy nem ennyire egyértelműen trágár, hanem ''csiklandós'', a cikk elovasásakor a szövegkörnyezetből egyértelművé váló kifejezés használata, több példa itt is olvasható. Szvsz.
-
_seth_
veterán
Nem akarlak megbántani de az elmondottak alapján én azt látom, hogy a töbségnek nem tetszik igaz írtál egy hosszú magyarázatot mint a politikusok szokták ettől függetlenül még mindig nem tetszik az embereknek. (persze a politikusokat sem érdekli a választók véleménye...)
Egyébként is amit írtatok az negatív értelmű trágár szó és nem volt indok a használatára...
Jah és egy ilyen -1 információtartalmú hírnél ennyit problémázni 1 szó átírásán...
[Szerkesztve] -
Eperfa
tag
válasz
VladimirR #28 üzenetére
a leugatást mint láttad elfogadtam, a másikmeg offnak volt jelölve és a szmájli se véletlenül került oda. amúgy sem ítam h ne bazmegolhatnál nekem, nem sértődök meg eheh, csak mosolyogva megjegyeztem hogy. na. remélem nem követtem el akkora bűnt. igen, tudom h hevesen kezeled le a történéseket, rem azér nagy harag nincs.
Vietnam bans fruity website name [link]
egyébként penis-ként hivatkoznak rá következetesen, ha vkit érdekel.
az megintcsak magán, h attól h a bbc lehoz egy iet, még nem lesz értékes hír
szerk: hopp, nem vettem észre h már egy oldallal túlhaladtunk rajtam, bocs.
[Szerkesztve] -
dat
senior tag
Az elhangzottak után mindenesetre az lenne a legbölcsebb ha megváltoztatnátok a címet...
-
Ptech
addikt
aki nem ismerné: (+18)[link]
Ilyen is lehetne, de minek?
[Szerkesztve] -
Grafiqs
őstag
Ebben tévedsz. Mármint a határaimat illetően. Vannak bizonyos határok amiket nem én szabok meg, és nem is Te. Illetve ellent kell mondjak magamnak, Te mint szerkesztő mégiscsak. Létrehozol-létrehoztok egy portált. Meghatározzátok, hogy kihez is akartok szólni. Illetve esetetekben egy meglévő portálhoz ''csatlakoztatok''. Hozományként kaptatok egy működő forumot, annak közönségével együtt. És ennek is szerintem erősen kellett, hogy befolyásoljon titeket az irányelvek lefektetésénél. Ehhez kell alkalmazkodnotok. Én másodlagos, pontosabban sokadlagos tényező vagyok személy szerint. Véleményem annyit számít mint bármelyik useré. Ha végignézed a topikot láthatod, nem én voltam az egyetlen akinek szemet szúrt. És kérdőre vonta a hír létezésének jogosságát.
A határaimról pedig csak annyit, hogy nagyjából a teljes (nyomtatott) bulvár médiát bejártam már munkahely ügyileg. Illetve, most egy komoly hetilapnál dolgozom. Van összehasonlítási alapom ami a határokat illeti. Le is írtam, hogy egy bulvár lapban miként kezelnének egy ilyen hírt. Ez tapasztalatból tudom. De ha megerősítést szeretnél felhívok egy két döntéshozót a bulvár-sajtóból.
A gazdasági felvetéseimre-fejtegetésemre pedig KEndre már reagált. -
Phix
tag
válasz
VladimirR #47 üzenetére
Á, bocs, ezt nem is vettem észre, hogy meg van csillagozva.
Nos, nem baj, hogy túloztál, sőt. Így legalább - remélem - mindenki számára nyilvánvaló a különség a kétfajta cím között, és ennek mintájára talán az is egyértelművé válik, hogy a Fórumban (mivel a vita kapcsán előtérbe kerültek az Alapelvek) melyik fajtát lehet és kell tolerálni és melyiket nem. -
_seth_
veterán
válasz
parandroid #54 üzenetére
Az legalább egy idézet és úgy is jelentették meg de itt nem kellett feltétlen azt a szót használni bár van aki nagyon ragaszkodik hozzá
-
X-COM
nagyúr
válasz
parandroid #54 üzenetére
igen, ezért kérték, hogy ne legyen már itt is index.hu
-
Phix
tag
Nem, Grafiqs, ez az egész - bocsáss meg - hiszti, amit a hír kapcsán rendezel, arról szól, hol van a Te határod. Persze, ezt is hasznos tudni, de az oldal szerkesztési elveit nem ehhez fogjuk igazítani.
Apropó, szerkesztési elvek – nem árt nyilvánosan is írásba foglalni: a fenti címszerkesztés kivétel és nem a szabály az IT.news szerkesztési elveiben. -
_seth_
veterán
Akárki akármit mond mint kiderült nem kellett volna ezt írni mert nem tetszik az oldal közönségének.
Ha tetszik még akkor sem írunk ilyeneket és pl enélkül a hír nélkül is boldogult volna az oldal.
Ugyanakkor ha ezt egy hírben le lehet írni melyik moderátor fog szólni azért ha ezt leírom a fórumban??? Mert persze ott már szólnak, hogy ilyen durván nem kellene írni stb...
(Természetesen nem írok ilyesmiket csak példálóztam)
(Pl lehetett volna írni ''hancúrlécet'' is)
[Szerkesztve] -
tomcs
őstag
az szerintem is igaz, hogy a hir a fasz szo nelkul semmit nem er.
egyebkent meg ez a hir egy olyan vicces hulyeseg mint a kacsas pendrive meg az usb fogkefe. affele picit informatikai agymenes a nagyvilagbol. en spec. nevettem rajta.
az ujsag szinvonala meg attol fugg, hogy hogyan irnak es milyen a forum kozonsege. szvsz sokkal kisebb baj (ha baj egyaltalan) hogy egy ilyen szo felkerul a cimlapra, mint ha pl ordit a cikkekrol hogy fizetett reklam, vagy minden hir utan a forum ugy kezdodik hogy 5 ''juhee en vagyok az elso'' hozzaszolas. -
VladimirR
nagyúr
Kedves Phix, ha tenyleg el kezdened magyarazni, hogy mi is a kulonbseg, akkor nagyot csalodnek
pedig eloszor meg gondolkoztam, hogy kell-e oda az a *-os megjegyzes a vegere
en tobbnyire szeretem a konnyebb hangvetelu hireket, cikkeket, tetszett anno a mar emlitett nicns mese rovat, tetszett anno a Te egyik beszamolod (melyet fentebb mar szinten emlitettem), viszont tovabbra sem ertem, hogy ennek a hirnek mi keresnivaloja itt, s miert ilyen focimmel - mindegy, ez mar az en fogyatekossagom -
sekli
addikt
Akár a nap topikja is lehet...
-
KrAt
veterán
Én majd lefordultam a székről, mikor megláttam, de szvsz elfér az ''elmegy'' kategóriában, főleg Phix írása után.
mod: szvsz írjátok át a ''fasz'' f@sz-ra, és el van intézve
[Szerkesztve] -
Winner_hun
félisten
Anyám borogass. Nem láttam hirtelen, hgy [Re: Hír], és a dikkről azthittem valami újonc szórakozik
-
faster
nagyúr
Tudjuk, mit jelent a szó, a BBC-s hír is erről szól, nem is ez a vita tárgya. A stílus, könyörgöm, a stílus.
Ugye azért az eléggé feltűnő, ha ugyanarról a témáról lehoz egy hírt a Blikk és lehoz egy hírt a HVG. Általában markánsan látszik a különbség, mégha a hír ugyanarról is szól.
[Szerkesztve] -
KEndre
HÁZIGAZDA
-
Phix
tag
Bocsánat, dolgoztunk, nézzétek el.
Naszóval, erősen címszavas leszek, mert sokmindenre kell reagálni:
Ugye azzal mindenki tisztában van (reméljük), hogy nem hagyományteremtő szándékkal adtunk ilyen címet a hírnek.
Továbbá nem is azért, mert közmondásosan gyönge szókincsünknek köszönhetően nem ismerjük a fasz egyetlen szinonimáját sem (ld. deicide ajánlását a ma.hu-s hírre). Á, pénisz! tényleg! ez soha eszünkbe nem jutott volna
Harmadrészt nem is azért, mert káromkodhatnékunk volt, mivel ez nem káromkodás. Kedves VladimirR, ha tényleg el kéne Neked magyaráznunk az alapvető különbségeket a ''Nem fasz, hanem grépfrút'' és a ''Az a kurva Asus újabb kibaszott alaplapot dobott arra a szájbakúrt piacra'' címek között – amin, bevallom, csodálkoznánk –, akkor az egészet eleve megette a fene.
Tehát, ha úgy tetszik, itt funkciója van a fórum alapelveiben tiltott ''szembeötlően [...] obszcén'' szónak. Bár, tegyük hozzá, a fórumban sem a csúnya szavak vannak tiltva - mert az emberek jelentős többsége mégis csak él ezekkel, ki gyakrabban, ki ritkábban -, hanem ezek mértéktelen használata. Legalábbis mi így értelmezzük az alapelveket. Ha nem így lenne, akkor az alapelveket kellene átfogalmazni, mert ellenkezik az emberi természettel.
Bár a vietnamink erősen megkopott azóta, hogy Erasmussal a Mekong-deltában rákászhajón szolgáltunk, azért fogadunk bárkivel, hogy a kérdéses buoi nem péniszt, nem férfi nemiszervet, de még csak nem is dákót vagy lécet jelent a vietnami szlengben, hanem faszt.
Ha ezt a szerző nem merte volna leírni a címben, akkor pontosan olyan prűd lenne, mint a vietnami hatóságok, amelyek ezt megtiltják. És persze, vadul néz ki egy újság főoldalán ez a cím, a szerző mégis úgy gondolta – velem teljes egyetértésben – hogy a hír ezt indokolja (vagy inkább megkívánja?)
Szóval, bocsásson meg a világ, ha a hírben faszról van szó, akkor mi is hadd írjuk le, hogy fasz. Ettől a PH! nem lesz kevésbé megbízható hardveroldal, az IT.news sem kevésbé megbízható it-oldal.
Bulvárosodni sem ettől fogunk, és nem is ezen a csapásirányon haladva, hanem oly módon, ahogy a tematika tágításával eddig is igyekeztünk ''bulvárosodni''. (Az oldal érdekében, és a nyakkendősséggel összhangban – nem pedig azzal szembefordulva.)
Kétfejű kecske akkor lesz az oldalon, amikor lesz it-vonatkozása. Akkor viszont azonnal.
A grépfrútot grépfrútnak írják.
Üdv: Erasmus nevében is, Phix -
Grafiqs
őstag
Mi a helyes?
Semmi. Elfelejteni az ilyen semmitmondó hírértékkel nem rendelkező kis szarokat. Az a helyes. Az ilyen ''híreket'' a bulvár sajtóban megírják mínuszos hírnek (max. 200 karakteres anyag) és beteszik valahova a szélre helykitöltésnek. Mert másra egyrészről alkalmatlan, és még annyit sem ér.
Nemhogy egy magára valamit is adó IT oldal a nyitó oldalon szerepeltessen egy bulvár szemetet. Szégyen, hogy azt kell megélni, hogy úgy gondolod, Te mint vezető, hogy csak ilyen módon lehet olvasókat szerezni.
Persze bizonyosan lehet. a 12-16 éves korúak közül. Csak ők kevéssé képviselik a hírdetők számára oly fontos 18-49 éves korosztályt (mert ők képviselik ugye a fizetőképes keresletet). És arról már nem is szólva, hogy ezzel a magatartással, pontosabban tartalommal, csak elveszítitek azokat az informatika iránt fogékony, ne adj isten hozzáértő olvasókat-forumozókat, akiknek köszönhetően nőtt a forum jóhíre oly nagyra. És válhatott az évek során az ország egyik talán ha nem a legnagyobb informatikai portáljává.
Beszélgettünk már erről személyesen is. Akkor is elmondtam a véleményem ezzel kapcsolatban. Hagyni kell ezeket a ''híreket'' azoknak a portáloknak akik ezekből élnek.
A helyesírást már nem is említem... -
orbano
félisten
Nekem is picit bulvár-feelingem volt, kíváncsi lennék a szerző véleményére... vagy nem szokás a hírek topikjait nekik is olvasni? Esetelg tanulhatnának a reakciókból... (tisztelet azoknak, akik így tesznek)
-
KEndre
HÁZIGAZDA
Csak ezzel az egy szóval van gond? Mert ugye a tartalom az BBC. Ha igénytelen, háááát....
És mi a helyes? fallosz? nemi szerv?
Bár az utóbbi ölég általános. -
VladimirR
nagyúr
leirom en baszd meg neked hogy fasz, ha attol jobban erzed magad, de itt most nem errol van szo
ez elvileg itten egy szinvonalasnak tartott online it lap forumja, es az oldalon megjelent hir cimebe imho ott, ahol egy lazabb hangvetelu hir-ert mar oltogatjak az irot (phix beszamoloja valami it event-rol), ott nem hinnem, hogy a fooldalon ott kene viritania a fasz szonak - ez (meg -remeljuk) nem az index
nezd meg kerlek pl az ''nincs mese'' rovat hireit - jah, hogy nem tudod? talan mert torolve lett mind? esetleg azert, mert lazadozott a nep, nem volt kepes elfogadni, hogy neha lehet kicsit maskent, kicsit lazabban, kicsit szubjektiven?
erre meg en vagyok az alszent, amiert azt mondom, hogy na ne mar, hogy kiirjuk a fooldalra, hogy fasz
jovoheten mi jon?
az a kurva asus ujabb kibaszott alaplapokat dobott arra a szajbakurt piacra?*
kezded kapisgalni, hogy miert emeltunk tobben hangot - nem osszekeverendo az, hogy egy forumozo mit ir le/mit mond, vagy hogy mi kerul ki a fooldalra
* enyhe tulzas, nem felreerteni
[Szerkesztve] -
Ganger
aktív tag
mi ez a ''fasz''???
ejjj a szinvonalat azért tartani kéne, vagy nem vettem észre hogy ennyire lealacsonyodik az oldal? -
Eperfa
tag
teljesen igazad van, énis ítam, hogy ha ez nem sérti az alapelveket, akkor másol se sértik a hasonló dolgok. sztem a magára vmit adós nem zárja ki ezt. bár elég sokmidnennel nem értek egyet, amit meg kell tennie az embernek, ha magára vmit ad..
az mondjuk tényleg egy fél harakiri, ha a szakmai közönségnek gyenge a hír, a nyakkendős közönségnek meg nemtetszika stílus, de nem tudok róla nyialtkozni, h ez mennyire van így.
viszont sztem a társaság jó része álszent. magánvélemény, nyilván nem objektív, így vitázni is nehéz róla, no offense -
X-COM
nagyúr
senki sem álszent, de eccer írták pölö valahol, hogy az it.news hírei néha azért ''gagyik'' mert a nyakkendősöknek szól, hát így felletébb érdekes a faszozás.
meg különbenis, egy magára valamit oda online lap-tól ölég furcsa faszozni, főleg mikor az alapelveket lebegtetik úton-útfélen. -
Eperfa
tag
eheheh. ugye mindenki teljesen őszitne most. röhög. nem, kcisit se vagyunk álszentek, neem. jajdefelvagyunk háborodva, nehogymár vki leírja azt h fasz.
na midn1, sztem nincs vele gond, csak éppen akkor máshol is lehessen leírni.
egyébként grapefruitnak írandó, de ha elovlasod a hírt magát (vagyis hogy miért is nem lehetet azt a domaint bejegyezni), sztem érthető, miért így szerepel. -
_seth_
veterán
''Nem fasz, hanem grépfrút'' A cikkiró nem grépfrút hanem.... (egy nem okos ember ez tuti)
-
RAM
őstag
gxokerej
-
Grafiqs
őstag
Ehh, nem mondok semmit.... -
VladimirR
nagyúr
valaki tul sok index-et olvasott, vagy mi?
-
sbazsi
veterán
megláttam a fórumon a topic címét.
na mondom, ez ki lesz moderálva.
aztán látom, hogy hír...
kiváncsi vagyok mikor lesz önmoderálás.
ui: ez nem faszság, ez grapefruit-ség. -
cucka
addikt
szerintem inkább az a durva, hogy ennek a hírnek az egyetlen értékelhető része a címe.
-
agrarfiatal
senior tag
kicsit durva ilyen obcén szót berakni címbe
zLegolas: tudod a jó dugás eredményeként 9 hónap múlva elkelhet az ágyikó....
[Szerkesztve] -
zLegolas
őstag
Mint Rokker Zsoltti egyik szösszenete...
Piacra dobták Ikeáék a nemtomhogykellsvédülleírni nevű emeletes gyerekágyat németországban.
A kiejtése viszont németül Gut Fick, ami magyarán szólva jó dugást jelent..
Nem semmi egy gyerekágy -
deicide
veterán
[link]
pl. -
westlake
félisten
''..sértik a nemzet érdekeit, vagy nem egyeztethetők össze az erkölccsel és a nemzeti kultúrával.''
szamomra ez egy kicsit erdekes.. a vietnami nyelvben a fasz ugyanazt jelenti, mint a magyarban -
dat
senior tag
Azért ezt a címet illene átírni.....
-
ngabor2
nagyúr
a cím valóban nem igazán ide való... a téma is csak érintőlegesen.
ráadásul ha jól tudom (lehet, hogy tévedek), a grapefruit még mindig így irandó, nem kiejtés szerint. -
X-COM
nagyúr
szal ezekután bárhol lehet itt faszozni
-
luciferc
őstag
na mi van? kókusszal vagy passzívval is van együttműködés? 2 fejű kecske mikor lesz?
-
Shim
őstag
izgalmas hír. de főleg a cím érdekes. biztos kell ez a bulvárodosás az it.news-ra?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i7 6700K / GTX 1660TI / 16GB DDR4 RAM / 500 GB SSD konfig eladó
- Samsung Galaxy S23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Megkímélt állapotú Xbox Series X 1TB eladó. Kitisztítva és újrapasztázva!
- Gamer PC - i5 13400F, GTX 1080ti és 16gb DDR5
- Dell Latitude 8-11. gen i5, i7, 2-in-1 szinte minden típus csalódásmentes, jó ár, garancia
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS!Gigabyte B650M R7 7800X3D 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Corsair 4000D Airflow TG 750W
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest