Új hozzászólás Aktív témák
-
DcsabaS
senior tag
válasz
TommyGun #125 üzenetére
''mi lenne ha 64bites rambusok rohangálnának manapság a gépekben 1066Mhz-en Duálban''
A 64 bit-es RDRAM azt jelentené, hogy a bit-szélessége közvetlenül illeszkedne a P4 QDR rendszerbuszához, viszont mivel a 4-szeres órajele mellett még DDR üzemmódú is, 2 db P4-et is kiszolgálhatna. Lassúbb lenne, mint a megfelelő 4 csatornányi DDR SDRAM, de a kevesebb vezeték és csatlakozó miatt az alaplap olcsóbb is. Ez az olcsóbbság szerver kategóriában nem különösebben hasznos, ha egyszer a teljesítmény rovására megy.
1 CPU-s rendszerekben integrált grafika mellett volna értelme, de ezt meg az húzza keresztbe, hogy a grafikus kártyáknál még fontosabb, hogy mennyi a RAM hozzáférési ideje, szóval ez is elég rossz komprumisszum lenne.
Az egyetlen terület, ahol az RDRAM igazán domboríthatna, az a nagy sebességű médiakódolás. (Talán HDDTV videó kódolák/dekódolók.) Itt a nagy hozzáférési ideje nem számítana hátránynak, viszont a kevesebb számú vezeték és kevesebb RAM modul előny lenne. -
LordX
veterán
válasz
TommyGun #107 üzenetére
Az, hogy az Intel olyan chipsetet csinált P4 alá, ami csak kétcsatornás módban működött, az nem magyarázat semmire.. Később csinált kétcsatornás DDR-t is. Szerinted melyik a jobb, a 850 vagy a 865 chipset? (Utóbbiban meg a DDR-t lehet csak duálban hajtani, ha jól sejtem)
Valamint P3 alá a 815-ös viszont egycsatornás RDRAM volt, azt szerinted hasonlították valaha DDR ellen? P3 alá DDR chipset, hm? Csak Via adott ki, ha jól sejtem.
[Szerkesztve] -
mr_ricsi
veterán
válasz
TommyGun #104 üzenetére
''266-os DDR-nél gyorsabb a 800-as rambus ''
Ez nem igaz!
Ha a P4-es alaplapokon alkalmazott RD modult nézed, az 16bites.
Az elméleti átviteli sebessége tehát: 800MHz x 2byte = 1600MB/sec.
A 266-os DDR viszont 64 bites.
266MHz x 8byte = 2100MB/sec
Az RD-ből 2 modul kell duálban meghajtva, hogy a 3200MB/sec-et hozni tudja.
Ezzel a duál DDR200, vagy egy szóló DDR400 tud egyező sávszélességet. (Elméletileg) -
-
DcsabaS
senior tag
Szerintem is úgy érdemes váltani, hogy lehetőleg nyerjünk is rajta, de minimum ne veszítsünk.
''Lehet, hogy rosszul értettem amit írtál, de az jött le a 2. pontból, hogy a csúcs VGA-kon használatos memória tulajdonképpen megeggyezik a DDR3-mal.''
Lényegében igen, bár nem pontosan, ezért is jelölik GDDR3-ként (a G-vel utalnak a grafikus felhasználásra, és az ahhoz való illesztésre).
''XDR-ről meg csak annyit tudok mondani, hogy a technológia fejlettségén kívül nagyon fontos az elérhetősége és az ára is. Az RD RAM is sokkal fejlettebb volt a DDR-nél, mégis megbukott a Rambus hülye politikája miatt.''
Az RDRAM _NEM_ volt jobb a DDR SDRAM-nál, csupán a különféle INKORREKT tesztelő módszerekkel sokáig ezt a látszatot lehetett kelteni.
Ezzel szemben az XDR RAM-ban van fantázia, az valóban jobbnak tűnik. De igazad van, az árazáson és a hozzáférhetőségen nagyon sok múlik.
''Sajnos üzleti okokból a DDR nem fog 400 MHz-nél följebb kúszni a JEDEC-nél, bár mindannyian tudjuk, hogy DDR600 már most is létezik.''
Érdekesség képpen emlékeztetem a nagyérdeműt, hogy eredetileg a DDR400-at sem akarták szabványosítani, mert úgy tervezték, hogy a 400-as átvitelű RAM-ot már mint DDR2-400 szabványosítják. De szerencsére akkor tért át az Intel az RDRAM-ról dual channel DDR SDRAM-ra, és hogy-hogy-nem, egycsapásra szabványosították a DDR400-at. -
TeeJay
félisten
szerintem kitalálnak nyugi valamit hogy az AMD-nek egy szem hátránya se legyen a késleltetésből.
és ha jól olvastam valahol az Intelbe is bele fog költözni a memória vezérlő a prociba???
mert akkor anál is ez lesz a helyzet nemde?
szerintem nem hülye az AMD cég hogy DDR3-ra válltson és közbe meg ne is legyen gyorsulás.
majd meglássuk a vak is ezt mondta -
L3zl13
nagyúr
Megaherc kergetés: Maga az elv nem volt rossz. A baj, hogy nem tudták előre megjósolni, és végül kiküszöbölni a szivárgási gondokat. Így nem lehetett karban tartani a melegedést.
De ha bejött volna amit az Intel annak idején tervezett. (8 GHz-s P4) Akkor nem sokan mondanák, hogy nem csak az órajel számít... -
L3zl13
nagyúr
A késleltetés sokat számít, de már ddr2 is eléri lassan azt az órajelet, amikor ezt már kompenzálja a magas órajele. (És még mindig kevesebbet fogyaszt!)
A ddr3 hasonló, vagy még nagyobb órajeleket jelent, és kissebb késleltetést.
Nem tudom a csúcs tuningramokat menniyvel múlja felül, de a hagyományos DDR 400-at jócskán.
Márpedig a gépek nagy része nem tudingramokkal van szerelve, nincs húzva -> ezeknél jelentős gyorsulás lehetséges. -
L3zl13
nagyúr
Ez tudtommal hülyeség. A DDR2 és DDR3 továbbra is csak 2 bitet visz át órajelenként. -> Nincvs olyan, hogy a 400-at 4-gyel, meg 8-cal kell osztani.
A DDR2-400 nem fele olyan gyors, mint a DDR! Csak a késleltetése jóval nagyobb, ezért lesz lassabb.
A DDR3 pedig ha jól tudom kissebb késleltetéssel üzemel azonos órajeleken, mint a DDR2. -
somodisoma
senior tag
Hat ezalapjan a DDR3- sem lesz nagy durranas! Ott leszunk, ahol a part szakad! Tehat akkor egy jol felepietett, tuningol mostani a64 gyorsabb lesz a gyakorlatban, mint mondjuk egy akkor megjeleno dualmagos proci DDR3-as RAMMAL. Vagy rosszul gondolom? (Es itt nem az orajelekre gondolok, hanem a jatekok tereny nyujtott valos teljesitmenyrol beszelek.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
- Beszámítás! Apple Mac mini 2020 M1 8GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2666MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 15740Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pulse RX 9070 XT 16GB Videokártya! Bemutató darab!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged