- SSD kibeszélő
- Milyen házat vegyek?
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Kompakt vízhűtés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
Új hozzászólás Aktív témák
-
L3zl13
nagyúr
Erről beszéltem fentebb. Technikailag tudtommal fejlettebb volt, de az ára és a licenselési feltételek miatt megbukott.
Plusz még az, hogy az SD-RAM-os chipsetektől teljesen eltérő memóriavezérlést igényelt -> Nem lehetett azonos északi híddal SD és RD- RAMos lapot építeni, míg DDR-vél ez lehetséges volt. És ettől az alaplapok is olcsóbbak voltak. -
L3zl13
nagyúr
''Lényegében igen, bár nem pontosan, ezért is jelölik GDDR3-ként (a G-vel utalnak a grafikus felhasználásra, és az ahhoz való illesztésre).''
Csak furcsa, hogy annyira hangsúlyozzák sok helyen, hogy a kettő nem ugyanaz...
''Az RDRAM _NEM_ volt jobb a DDR SDRAM-nál, csupán a különféle INKORREKT tesztelő módszerekkel sokáig ezt a látszatot lehetett kelteni.''
Szvsz jobb volt. Legalábbis adott gyártási technológiai szint mellett jóval gyorsabb volt.
400-as RDRAM volt már mikor az 400-as SDRAM és dual channel sehol nem volt.
[Szerkesztve] -
L3zl13
nagyúr
Lehet, hogy rosszul értettem amit írtál, de az jött le a 2. pontból, hogy a csúcs VGA-kon használatos memória tulajdonképpen megeggyezik a DDR3-mal. Holott sok helyen láttam már külön kihangsúlyozni, hogy a kettő nem ugyanaz.
XDR-ről meg csak annyit tudok mondani, hogy a technológia fejlettségén kívül nagyon fontos az elérhetősége és az ára is. Az RD RAM is sokkal fejlettebb volt a DDR-nél, mégis megbukott a Rambus hülye politikája miatt. -
L3zl13
nagyúr
Megaherc kergetés: Maga az elv nem volt rossz. A baj, hogy nem tudták előre megjósolni, és végül kiküszöbölni a szivárgási gondokat. Így nem lehetett karban tartani a melegedést.
De ha bejött volna amit az Intel annak idején tervezett. (8 GHz-s P4) Akkor nem sokan mondanák, hogy nem csak az órajel számít... -
L3zl13
nagyúr
A késleltetés sokat számít, de már ddr2 is eléri lassan azt az órajelet, amikor ezt már kompenzálja a magas órajele. (És még mindig kevesebbet fogyaszt!)
A ddr3 hasonló, vagy még nagyobb órajeleket jelent, és kissebb késleltetést.
Nem tudom a csúcs tuningramokat menniyvel múlja felül, de a hagyományos DDR 400-at jócskán.
Márpedig a gépek nagy része nem tudingramokkal van szerelve, nincs húzva -> ezeknél jelentős gyorsulás lehetséges. -
L3zl13
nagyúr
válasz
somodisoma #65 üzenetére
Ja egy javított DDR2 tulajdonképp.
A prefetch nőtt még duplájára a DDR2-höz képest. -
L3zl13
nagyúr
Ez tudtommal hülyeség. A DDR2 és DDR3 továbbra is csak 2 bitet visz át órajelenként. -> Nincvs olyan, hogy a 400-at 4-gyel, meg 8-cal kell osztani.
A DDR2-400 nem fele olyan gyors, mint a DDR! Csak a késleltetése jóval nagyobb, ezért lesz lassabb.
A DDR3 pedig ha jól tudom kissebb késleltetéssel üzemel azonos órajeleken, mint a DDR2. -
L3zl13
nagyúr
válasz
somodisoma #41 üzenetére
DDR2-nél az órajel növelése és a fogyasztás csökkentése volt a szempont. Aztán ugyanúgy rájöttek, hogy zsákutca, mint a Netburstnél.
Átdolgozták kicsit, és jött a DDR3. Speckóiban jobb mint a DDR2, csak abba már túl sok pénzt beleöltek, hogy ne hozzák ki.
Szurkolok az AMD-nek, hogy jó irányba meneküljön. Meg akarják úszni a DDR2-t (én is) csak nehogy a DDR3 és at XDR közül olyat válasszanak ami nem terjed el. Még az Intel is bebukta az RD Ramot. AMD még könnyebben bebukhatja, ha rossz lóra tesz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iKing.Hu - Honor Magic V2 Black Használt, karcmentes állapotban 16 GB RAM / 512 GB tárhely
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro 128GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2902, 100% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 11 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2132
- Készpénzes / Utalásos Videokártya és Hardver felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
- Samsung Galaxy A26 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest