- OLED TV topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Fujifilm X
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Apple asztali gépek
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen videókártyát?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Új hozzászólás Aktív témák
-
csatahajós
senior tag
Újabb puzzle darab ami a pletykákat erősíti:
"Earlier on hardware partner MAXSUN also kind of confirmed the clock frequency range for AMD's next processors as they are quoting 3.15-3.30 GHz base clocks with 3.5 GHz boost clocks. On top of that they claim (highly speculative of course) the processors can be clocked to 4.2 GHz fairly easily with conventional cooling and up to 5 GHz with LN2. In the posted screenshots they mention that the top-end SKU can compete with the Intel 6850K."
-
MongolZ
addikt
Nagy általánosságban a frekvenciával lineárisan, a feszültséggel négyzetesen arányosan nő a fogyasztás.
Non-K CPU-k tuningjánál az IGP le van kapcsolva, ez valamennyit csökkent. Nem azt mondom, hogy a 30W reális, de nem lehetetlen, hogy nem e körüli. Viszont ugyanilyen teljesítménynél egy asztali i5 kb. annyival többet fogyaszt, hogy a másik 2 mag üresjáratban megy, valamint gondolom az IGP is fut.
Másrészről meg kíváncsi lennék, hogy honnan olvasta ki azt a 30W-ot, mert én nem raknám a nyakamat egy CPUID-re. -
Gyuri27
félisten
Szerinted megvan neki, hogy a tuningal négyzetesen nő a fogyasztás és a hő és nem lineálisan? Mert ha kicsit is járt volna általános iskolában fizika órára. vagy esetleg gugglizna kicsit biztos meglenne.
De én amúgy hajlamos vagyok elhinni, hogy ő 15 wattból ezt a teljesítményt kihozta. -
MongolZ
addikt
Már megint miért kevered ide az AMD-t?
Ha nem tudod értelmezni, amit leírtam, akkor megpróbálom leegyszerűsíteni annyira, hogy megértsd, bár kétlem, hogy nem fog menni fog, mert te magad sem érted, hogy mit írtál.Adott egy 15W-os 5200U 2C 4T
Adott egy 65W-os 6400 4C 4TEddig világos?
Azt mondod, hogy sikerült annyira tuningolni az 5200U-t, hogy hozta ugyanazt a teljesítményt, mint a 6400. Ugye? Mindezt úgy, hogy felráncigáltad 4,7 GHz-re. Ami már egyébként is eszméletlen ritka. Aztán csodálkozol, hogy néhány játék, amelyik eleve nem 4 szálra terhelt, hanem 1-2-re, utoléri az 5200U a 6400-at. Ugye úgy, hogy az IGP le is van tiltva. 5200U tuning fogyasztása: azt mondod 30W. 6400 alapórajeles fogyasztása 1-2 mag terhelése esetén: Mennyi? 30W? Akkor meg milyen tartalék van a CPU-kban, áruld már el nekem?
-
tranceplanet
addikt
Na ez a hozzászólás ütős volt. Számítottam rá, hogy megint egymásnak feszül a két tábor. Várom az első hiteles teszteket, kíváncsi vagyok mit sikerült összehozniuk, remélem nagyot fog ütni a Zen, ráfér nagyon a piacra egy ilyen termék. Engem közvetlenül csak a Raven Ridge fog érinteni, azt várom igazán. Egy jó teljesítményű négymagos APU-t várok korszerű GPU-val megtámogatva, korrekt TDP mellett. Nem szeretnék dVGA-t használni a jövőben. Remélem jönnek a gyártók a miniITX lapokkal is idővel. Az OEM szegmens nagyon rég az intel felségterülete, oda az AMD nem tud bejutni, tudjuk miért. Az AMD inkább figyeljen a konzol piacra, hogy azt tudja továbbra is uralni. A VEGA-t is várjuk, hogy mit tud felmutatni a felsőházban.
-
ivarg
tag
Jól érzem, hogy egy arroganciával kevert vélemény keveredik egy funkcionális analfabetizmussal?.
Ez abból jön nekem, hogy amit írtam azt nem igazán tudod azon túl cáfolni, hogy szerinted nem, viszont hozol fel érveket amik ugyan alapvetően igazak viszont nem szolgálhatnak cáfolatául az állításaimnak mivel másról szólnak.
Ez a chewbacca védelem és utoljára a Tomcatnek jött be.
Próbáld már elolvasni amit írtam és az alapján egy hozzá fogható választ írni.
Senki nem állította, hogy az AMD-ben nincs tartalék egyszerűen sokkal kevesebb van bennük és nagyságrenddel kevésbé energia hatékonyak a termékei.
Továbbá érdekelne, hogy milyen 15W-on működő AMD processzor van amit ha bármilyen módon 30w-os keret mellett felhúzol 4ghz főlé akkor teljesítménye összevethető lesz egy középkategóriás asztali társával?Ha kigurulsz Münchenbe az egyetemre a mikroelektronikai laborjaiban érdekes dolgokat tapasztalhatsz meg van ott néhány kifejezetten érdekes kutatás amik nem csak az IT-ról szólnak.
-
Jack@l
veterán
Nem véletlenül van az U jelzés a nevében. (hint: feszültségek, órajelek)
Amd meg addig lesz szorzómentes ameddig ki nem találják hogy a K jelzésért több pénzt lehet szedni. (lehet hogy ez az info ismét elkerülte a ph olvasótáborát, de külföldi oldalak lehozták a zen-el kapcsolatban) -
MongolZ
addikt
Abszolút hülyeség, amiről beszélsz. 4c 3,2-3,3 i5 mennyit fogyasztott? Öregem, nincsenek csodák, egy i5 5200U alig fog kevesebbet fogyasztani UGYANOLYAN teljesítmény mellett, mint egy 4C 4T i5. Ezt az eszméletlen hülyeséget felejtsd már el, mert egyszerűen lejáratod magad. De a legjobb, hogy ezt őszinte meglepetéssel osztod meg közöttünk.
Szorzóemelés csak közgadasági probléma? Ember, te elvesztél. AMD-nél nem lehetséges a szorzóemelés feszemelés nélkül? Jah, de, pont erről híresek az AMD-k már mióta.Felejtsd már el a baromságaidat, és ne terjessz már itt ekkora idiótaságokat öregem.
Vedd nyugodtan személyeskedésnek. -
ivarg
tag
válasz
csatahajós #294 üzenetére
Nem személyeskedésnek szántam bocs lemaradt a
csak egy kis közhely puffogtatás volt.
"Gőzöm sincs, hogy a PH! mennyi pénzt kapott"
SEMMIT ez KB 100%Nem a magyar piacra fogják ezt a pénzt költeni különösen ha 300USD feletti tételekről beszélünk azt a kb 4-500db-ot anélkül is eladják itthon sokkal többet meg marketingel sem.
Lesz majd újra AMDme mindenen, meg nagy logo a ferrarin az F1-ben stb ezek már dollár 10 milliók.Más ugyanúgy benne van a tartalék a XEON-ok ban is szinte mindig is benne volt, ezt még Sandy-s xeonnal kipróbáltuk sajnos a pontos számokra már nem emlékszem mert több mint egy éve történt egy laphibás leselejtezett proliant gépből mentettük amit lehetett és szembe jött egy kompatibilis Tyan alaplap
. Bő 50%-al tudott többet ebből min. 30%-ot fesz emelés nélkül.
Én egyébként nem tunningról beszélek hanem szorzó emelésekről amiket csak a közgazdászok szabályoznak jelenleg nem a mérnökök, akik szívük szerint a maximumot tolnák ki a polcra, de nem lehet nekik.
Ami a döntéseket illeti sajnos ebben hidd el nekem van igazam.
Golf, Squash, teniszezem és síelek is ezekből egyedül a síelés az ami nem hoz mindenévben üzleteket
A többi nélkül bezárhatnék akkor is ha minden újság tele lenne a hirdetéseinkkel.
Én egy piti kis alak vagyok, de a fülem hallatára döntenek néha az öltözőkben, néha kint a pályán 10-100milliók sorsáról.
Az a szint amit be lehet látni már eleve szabályozott polkorrektnek látszó álom világ. A valóság az, hogy Pecunia non olet .
Majd szépen megkezdődik az intel nyomása a gyártók felé, aztán a gyártóké a deelerek felé az intel támogatásával és így tovább lefelé.
Az, hogy kitől veszik meg egy kontakt az, hogy mit ad nekik el az a valaki az meg felette és előtte egy másik, ezt sokféleképpen el lehet érni például az árazással is.Az AMD jelenleg nem is nagyon rendelkezik pályákkal...nagyon nehéz ügy lesz.
Az A64 idején legalább az intel előtt jártak igaz azaz utóbbi évekre derült csak ki igazán, hogy mennyire nem saját kútfőből (DEC örökség).
Jelenleg jó esetben is csak megközelítik majd az intelt így sokkal nehezebb dolguk lesz.Mindannyiunk számára a legjobb az lenne ha tévednék, de a tapasztalataim nem erre utalnak, az idő majd ezt is eldönti.
-
Picco
addikt
válasz
Tigerclaw #314 üzenetére
kifogsz hasznaltan valami intel felkonfigot apron, K-s procival, hutovel, talan akkor jarsz a legjobban ha csak altalanos hasznalatra kell. tesom 2600k-t hasznal huzva 1080-al es nem sirdogal...
szerintem amugy +4gb is sokat segitene rajtad, 4GB eleg keves a mai vilagban. -
Tigerclaw
nagyúr
Nem tudni, hogy a ZEN mikor lesz megvásárolható a földi halandók számára és az sem, hogy lesz-e belőle olcsóbb mondjuk 4 magos verzió induláskor. Nekem messze nem ér meg 300 dollárt egy cpu, akkor sem ha az Inteles alternatívája 1000 dollár. Lehet hogy úgy startolt a Summit Ridge is, mint szeptemberben a Bristol Ridge, vagyis van is, meg nincs is. OEM-ek vehetik, te nem veheted. A fura az, hogy bár elvileg már elég közel a start, mégis lapít az AMD, pedig ezzel így teljesen elbukja az év végi pénzeket. Még a Bristol Ridge APU-k és a hozzájuk készített alaplapok elérhetőségéről se tudunk semmit, pedig az már hónapok óta kész termék. Jelenleg csak azt tudjuk, hogy majd valamikor jön valami CPU, valamilyen áron és majdnem olyan jó lesz, mint valamemyik CPU. Ennyi a tuti, semmi más. Lehet hogy még májusban se lesz elérhető.
-
Tigerclaw
nagyúr
Köszi a válaszokat.
Windows-t használok és már egy játék futtatása alatt is felmegy 83%-ra a RAM foglalás. Sajnos a játék két magot nem is használ a 6-ból és a maradék 4-ből is főleg csak egyet. Amúgy a teljesítményével legtöbbször nincs bajom, de a fogyasztása viszont nagyon magas. Üresjárásban is 110W felett megy a gép (ez még 45nm-es cpu)
AMD-ből nincs semmi alternatíva és még ki tudja, meddig nem lesz, így valószínűleg egy i3-as lesz a választás sky vagy kabi lake lesz az utód. Nem bánnám lenne pénteken BF akció alaplapra meg cpu-ra.
-
Tigerclaw
nagyúr
Kicsit off:
Szerintetek egy Phenom II X6 1090T - 3.2GHz - re még érdemes 25-30k-t áldozni, hogy 4GB DDR2-ről, 8GB DDR3 AM3+ alapra kerüljön és esetleg később 16GB-ra bővítve, vagy felejtős és új gépet építsek? Az utóbbi alsó hangon is még +65-70k lenne és akkor is egy 6 magos-ról egy 2/4 magos i3-ra kerülnék.
-
Tigerclaw
nagyúr
Kár hogy anno a Nokia-t nem jutott eszébe így megvédeni a Finn kormány. Persze a skandináv országok nagyon liberálisak és ez jó is bennük, csak így a farkasok felzabálják őket. Ha a tagországoknak nincs elég pénze, akarata hozzá, valami közös EU-s költségből létrehozhatnának valami startup paradicsomot, bevonva a még megmaradt pár EU-s techcéget. Nagyon nagyon hiányoznak az piacvezető IT és tech cégek Európából.
-
R9DEON
senior tag
Ez a nulla konkurencia az óvodások vesszőparipája, és ha csődbe megy az AMD akkor az Intel többé nem fejleszt csak átcímkéz, és az AMD -n kívül sokkal nagyobb konkurensei vannak, Samsung, Qualcom és ott van a Kínai szervergyártó Phytium aki jön felfele a procikkal mint a talajvíz, az az igazi Intel ellenfél nem az AMD.
-
Jack@l
veterán
Vagy még valószínűbb hogy minek siessenek a használatával, hisz nulla konkurencia van. Igy is 50-60 watton elvannak a procikkal 14 nanon.
Ott lesz 2018-ban az asztalin is a 10 nano, pont az intel gyúrja már a technológiát évek óta... (nem csak kamu slidokat írogatnak nagy igéretekkel)
Durván szemellenzős vagy barátom. -
R9DEON
senior tag
válasz
csatahajós #294 üzenetére
mert kvázi az Intel mesterséges okok miatt nem tudott előrébb lépni.
Ezt az is bizonyítja hogy még 2018 -ra is 14nm terveznek, vagyis az eddig bejáratott tik-tok már nem működik.
-
csatahajós
senior tag
Nézd röviden fogok válaszolni csak, mert nem szeretem a személyeskedést, ha mr a felnövésnél tartunk.
Te tuningról, meg ilyen oylan tartalékról beszélsz, én standardokról amit az iparág vár el; nem ugyanaz a kettő. Egészen biztos vagyok benne, hogy vannak egyéni CPU-k amik még 100%+ felett is hoznának tudningban, de mondok neked egy meglepőt, ilyen AMD oldalon is van
. Ez nem jelenti azt, hogy ezt minden eladott CPU ugyanazon feltételekkel tudja. Pontosan ezért van a TDP fogalma.
Arra igen kíváncsi lennék, azonos TDP és azonos alaplapok mellet hogyan fog a Xeonok teljesítménye hirtelen 20-30%-ot nőni a semmiből? Desktop vonalon még elfogadom, hogy nem érdeke az Intelnek előrelépni mert úgyism egveszik a vacakjait, de profi téren elkérhetne akár 10X-es pénzt is, ha ekkora ugrást tudna hirtelen hozni, de nem tud, szimplán azért mert akár Xeon akár desktop a jelenlegi ökoszisztéma kezdi elérni a határait (mind a gyártástechnológia mind az architektúra). Pont ezért igazából nem lenne nagy csoda, ha az AMD most hirtelen utólérné őket, mert kvázi az Intel mesterséges okok miatt nem tudott előrébb lépni.Gőzöm sincs, hogy a PH! mennyi pénzt kapott (felteszem semmit amúgy) az általad marketingszagúnak titulált tesztért, de személyes tapasztalatom is az, hogy elhanyagolható a javulás az utóbbi 4-5 évben (gyak a Sandy volt az utolsó értelmes előrelépés, azóta egyedül a Haswell volt az ami még egyáltalán említésre méltó, a többi az parasztvakítás az én szememben). És nem a holnapután teljesítményéről ma megkapásról van szó, hanem arról , hogy a múlt havi teljesítméynt kapod még mindig, már 4X-re, még több pénzért.
Gazdasági döntés? Persze, az, de nem lehet a végtelenségig húzni ezt. Ami meg az AMD-t illeti, nekik most le kell mosniuk a looser image-t magukról, nem adhatják 10%-kal kevesebbért a CPU-ikat, mert az nem elég nagy különbség a vásárlók meghódításához. Természetesen maximalizálni akarják ők is a profitjukat, de fentebb Abu jól leírta, hogy miért illik ebbe a 300 USD-s sweet spot price point.
"a vállalatoknál, profi felhasználóknál stb. nem a fanboyság dönt, hanem a valós mutatók" - köszönöm a kioktatást, de te tévedsz - írom mindezt személyes tapasztalatból és nem egy helyről. Amit írtál az részben igaz, csakhogy az nem a termékre magára vonatkozik, pont hogy nem, hanem arra hogy kitől veszik meg és mennyiért. Nagy különbség!!! Senki nem olyan hülye h a jó szart jó drágán vegye meg, mert nem lesz következő dobása...
Ami az utolsó részt ilelti, ez hamarosan kiderül
.
-
R9DEON
senior tag
hogy több tízezer ember munkáját megőrzik vagy felvásárolják őket kilóra a kínaiak
Ez azért nem így működik, most akartak megvenni egy német vállalatot a Kínaiak ami kutatással foglalkozik már majdnem meg volt az üzlet amikor a kormány az asztalra csapott és az mondta hogy nem lehet eladni mert stratégiailag fontos, csak nem képzeled hogy egy Intelt vagy akár AMD -t úgy égszerűen eladnak bárkinek is ezert is nem értem hogy Európának miért nincs egy komoly CPU vagy csiptervező vállalata. -
ivarg
tag
válasz
csatahajós #259 üzenetére
1.\ Hányéves vagy fiam? és még hiszel a mesékben?
A saját szememmel láttam megtört i5 5200u procit, tunning bios melett egy rog laptopban 30W-os tdp melett, produkálni azt amit egy asztali i5 6400 tud FPS és winrar alatt azért ez bő 100%+. ez nagyjából megmutatja mit is rejteget az intel, minden más csak a pénzről szól.
A 140W-os xeonok nem ugranak le 100W-ra hanem a teljesítményük nő meg hirtelen 20-30%-al azonos TDP mellett ezt megfogják tudni tenni szükség esetén.Nem érdemes belekábulni marketing szagú szintetikus tesztek világába, mint azt már fentebb írtam az, hogy ma a Core i processzorok nem hoznak drámai teljesítmény növekedést generációnként az elsősorban gazdasági döntés amivel az intel a jövőjét és egy 100milliárdos iparágat próbál megvédeni és persze közben pénzt is keresni nem keveset.
Ha ma megkapod a holnapután teljesítményét akkor miért vennél bármit holnap után?
Ez nem a te zsebedről vagy az enyémrőlszól hanem arról, hogy több tízezer ember munkáját megőrzik vagy felvásárolják őket kilóra a kínaiak, mármint a mérnököket.
Ha az AMD az Intel nyomába ér (egyébként kívánom nekik, hogy így legyen) akkor az első dolga lesz minél nagyobb profitot szerezni, hogy minél hosszabb időre stabilizálja a helyzetét és a brutális adósságát lefaragja vagy roszabb jövőbeni kilátások esetén megtöbbszörözze."a vállalatoknál, profi felhasználóknál stb. nem a fanboyság dönt, hanem a valós mutatók"
Nagyobbat nem is tévedhetnél a nagy vállaltoknál a kapcsolatok döntenek az együtt nyaralások, a golfozások a kisebbeknél pedig az, hogy az adott tanácsadónak mennyire mosták át az agyát vagy adott esetben milyen kedvezményeket kapott pl. a fiát lányát milyen iskolába vették fel ahol az intel esetleg támogatja a kutatásokat. EZ EGY ilyen világ és így működik
A nagy bizniszek erről szólnak mindig is erről szóltak ezért a bíróság sem tud büntetni amit a papírokra leírnak a lófasz és csak azért kell, hogy a már eldöntött tényeket dokumentumokkal is alátámasszák.
Ezen a téren az intel sem fog rosszabbat mutatni mint az AMD.
Trump faktor az intel alapítói Groove és tulajdonosi köre többnyire republikánus szimpatizánsok Gróf Anti bátyánk legalábbis biztosan és Gordon Moore-nak is volt hivatalos elszólása néha a Bush korszakban.
Bár ez a legkevésbé fontos a politika úgyis dollárokkal ágyaz.Szerintem az a 125W inkább 160w lesz mert úgy gondolják majd,hogy ez nagy előre lépés a 220w-hoz képest és így többet tudnak kihozni az adott CPU-ból.
Ami pedig a 700USD-s CPU-t illeti hát nem lesz sláger termék az itthoni árakon 300eFt-ot jelent nonszensz.
De majd úgyis meglátjuk. szerintem a 300USD is eléggé megszűri a vásárlókat. az 130eFt lenne vagy 300-320Euro ez kicsit erős ebből simány elvisz 100-at a marketing.Szerintem a 200dollár alatti sőt inkább 130-150USD körül van esélyük eladni tömegesen de majd meglátjuk és kérdés oda mi fér be teljesítményben mert, hogy 8 mag nem az tuti.
-
Először is köszi, ezekkel valahogy nem találkoztam, mindjárt rájuk nézek, mert egesz jol hangzanak, főleg ha lappal együtt huszon x mint ahogy mondtad. Termeszetesen az világos hogy az olcsosagnak megvan a hátránya, nem is erőgépnek lett szánva
(amugy a konkret funkció az "nas", plusz ha valakinek a gépe megmurdálna a családban hirtelen akkor legyen tartalék ) egyebkent a hdmi 2 stb nem igazán érint (attol meg az infot köszönöm) monitort se nagyon tervezek radugni, majd maceralom hálón keresztül. Ami fontos volt a min. 3 sata csati
-
R9DEON
senior tag
Érdekes megnézni ezt a videót DX12 módban mennyire kihasználatlan a CPU A DX11 -hez képest (zöld vonal).
A végén kiderül hogy nem is kell venni CPU-t csak várni a DX12 játékokra..
[link] -
válasz
Kronos3000 #283 üzenetére
Nem hülyeség szerintem, ez mindig előny volt AMd fronton. AZ Intel féle IGP amúgy is vicc, mikor 200 K-s procik mellé teszi be a kicsit normálisabb IGP-ket. Pont fordítva lenne értelme, egy I3 +egy erős IGP azt jól van.
-
Kronos3000
senior tag
Csak már jöjjön az a Zen,addig csak a szájkarate megy...Mondjuk Intel azonos kategória azonos áron a Zen,olcsóbb jobban felszerelt lappal,strapabíróbbal,és már megéri...pláne egy jó apu-val benne :-) Mondjuk egy R7260x szintű apu és tarolni fog.(hülyeség mi?)
-
Ezt most komolyan kérdezed? Ott a teszt. talán ezt neked kell elmagyarázni? Egy 3.2 GHz -n járó I7- vagy I 5 nem képes kihajtani egy 1080 vagy 1070 szintű VGA-t , órajel emeléssel lehet csak kihozni belőle a maxot.
Amúgy meg hogy jön ide az órajel? Hát úgy hogy te is azt írod, hogy egy 6900 K procit hoz. Hogy hozná ha azt a számítási teljesítményt hozza de úgy hogy a 6900 is 3 Ghz-n jár? Akkor nem azt kell írni, hogy egy 6900 K proci teljesítményét hozza, hanem hogy egy 6900 non K teljesítményét hozza, hisz a tuining a K intel procik lényege. Otthoni felhasználásra mi számítana ha nem az, hogy játékokban kihozd egy GPU ból a maxot? azt itt kommentelők fele azért tart I5 K vagy i7 K procit, nem pedig azért, hogy milyen jó a GF testben.
Ha 6900 szintű procit hoz az AMD ami, alacsony órajelen megy, az nagyon jó, csak nem játékra 1060 erősségű VGA-k főlé.
8 mag haszna számomra nulla, persze nem belőlem áll a világ. Nem kell hasra esni előre,.Szerintem tök gáz hogy sok ember támadásnak veszi ezeket a kételyeket, figyelembe véve az AMD utóbbi pár évét és a Buldozer ámítást amit én is bekajáltam . nem kell ezen csodálkozni, hogy sok ember tele van kétellyel, remélem ezt most eloszlatja az AMD. -
VirsLee
őstag
Akkor kijavítalak, ha nem gond
Nincsenek pontos információim, csak feltételezéseim a nyilvános adatok alapján.
EBITDA 22.79B
REVENUE 57.93BEzek alapján azt mondanám, hogy átlagosan 64,8% pakolnak minden termékre úgy, hogy minden költség bele van számolva
Vagyis az összes költség, beleértve az Intel számomra kicsit hihetetlen méretű és pazarló 107320 alkalmazottját. Az összes olyan gyárát, ahol nem tudja kihasználni a termelőkapacitását, a reklámot, mindent...A hozzászólásom lényege annyi lett volna, hogy ha egy 5820k proci-n meg van az intel haszna és annak 389$ az ára, akkor képzeld el, hogy hányszorosa lehet a 5960x procin a haszna, ami gyártás szempontjából megegyezik vele, és az intelnek pont ugyanannyiba kerül, de Te nem 389, hanem 999 dollárért juthatsz hozzá.
-
Hogy jön ide az órajel? Ha az bármit is számítana, akkor az amd most is verné az intelt. Itt arról van szó, hogy egy 6900K szintű nyolcmagost kaphatsz kevesebbért (a 300 úgyis mese, lesz az 5-600), de ha nem kell a 8 mag, ott lesz a kistestvérek 6C12T és 4C8T legyen mondjuk az 200-300 (bruttó 70-110k).
Egyelőre persze minden csak elmélet.
-
MongolZ
addikt
OC-t mi a bréért kevered ide? Ráadásul egy régi procival...
-
válasz
DeltaPower #231 üzenetére
6700 K most is 300 USD+ Áfa itthon.( 103 ezer 4 betűsben)Biztos 50 K ért fogják adni mert megijednek -
Egyébként I7-4870K 72 ezer ami azt jelenti, hogy 200 USD+ Áfa- és 4.4 fölött is lehet húzni a jobb példányokat.
Desktop vonalon azért nehéz harc lesz. -
doooo
veterán
válasz
csatahajós #265 üzenetére
Star Wars Ep. III. is Opteronos volt, vagyis az ILM is nagyban használta akkoriban.
-
-
core i7
addikt
Zen SR 7 SR 5 SR 3 Intel i7 i5 i3 majmolás
-
csatahajós
senior tag
válasz
Tigerclaw #267 üzenetére
Volt sőt, 1000 USD feletti FX CPU-k is voltak (és az vagy 10 évvel ezelőtt, tehát akkori 1000 USD). De a sima Athlon X2-k is 300-400 USD-ért mentek amikor gyengélkedett a P4 miatt az Intel desktop vonal.
A túl nagy az meg relatív. Abszolút értékben elég valószínű, hogy mobil CPU-ból többet adnak el, mint desktopból és szerverből összesen, viszont a szerver vonalon ott az értelmes CPU-k 1000 USD-nél kezdődnek és 6-8k a teteje. A desktopból ez a 300-as érték az ún. sweetspot, tehát ahol az eladási mennyiség is még érdemi és a haszonkulcs is jó, pont ide éri meg nekik célozni. Feljebb túl kicsi már a volumen, lejjebb meg nem elég az egy darabon hozott nyereség és anynit meg nem tudnak kitermelni ebből (még a feljebbi árkategóriának elegendő mennyiséget sem biztos, hogy sikerülni fog, legalábbisk ülső gyártó bevonása nélkül).
-
R9DEON
senior tag
válasz
Tigerclaw #267 üzenetére
Valamikor az FX széria veszett drága volt pláne a 2 magos verzió.
AMD's Athlon64 X2 5000+ and Athlon64 FX-62 are available as of this moment and have a retail price of $1147 CDN ($1031 US, £547 GBP) and $773 CDN ($696 US, £396 GBP) respectively. The full AMD socket AM2 processor lineup officially launches today, and will include a bevy of Athlon64 and Sempron models as well.
-
Tigerclaw
nagyúr
Szerintem azért a 300 dolláros CPU piac sem lehet túl nagy...sőt lehet hogy hülye kérdés, de volt már az AMD-nek ilyen drága desktop processzora? (nem szerver procira gondolok)
-
piedpiper
újonc
Zsear!
-
csatahajós
senior tag
válasz
#06658560 #262 üzenetére
Ezért kell a versenyképes termék oda. Ott csak az dönt, nem a fanboyism.
Amikor ment anno az AMD-nek az Opteron baromira pörgött, még a Pixar/Disney istentudja melyik is reklámozta egyes mesék végén (talán Madagaszkár 1...), hogy rendered on AMD Opterons.
Úgyhogy ez így nem igaz h azt a réteget nem érdekli az AMD. Ha hozzák az aktuális Xeont megfelelő TDP keret mellett és még olcsóbb is akkor váltanak, kérdés nélkül.
-
törölt tag
válasz
csatahajós #259 üzenetére
"Az AMD-t az a réteg érdekli elsősorban mert ott tud nagy hasznot húzni."
Csak azt a réteget meg valahogy nem érdekli az AMD. Különben az összes OEM dugig lenne irodai AMD gépekkel.
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz
csatahajós #258 üzenetére
Ez az a fejlesztési tempó amire lehet számítani, ha a zen füstje nagyobb lesz mint a lángja. A háttérben a valódi fejlesztés sokkal komolyabb, de azt a tudást nem sietnek átültetni a termékekbe. 3-4 év után muszáj virítaniuk valami nagyot, mert másképp elmaradnának a vásárlók.
-
csongi
veterán
Vigyázzunk a leárazásokkal. Csak abban az esetben történik ez meg, ha a ZEN teljesítményben versenyképes, és árazásban alá megy az Intel árainak. Akkor kényszer lépés elé lesz állítva az Intel. Nem kis fejtörést okozva ezzel nekik. De akkor is csak a teljesítményben közelálló CPU-nál teszi meg elsőnek, és a drágább termékeket is akkor árazza lejjebb ha az eladások ezt indokolttá fogja tenni. Ha ez bekövetkezik jó nagy saller lesz az eddigi vásárlóknak, jó nagyot fog amortizálódni a jelenlegi rendszerük pénzbeli értéke. Amit tulajdonképen a vásárlók idéztek-idéznek elő.
Egyes alaplap gyártók, ha lesz rá lehetőség akár megléphetik a hibrid megoldást is. Bár nem tudom erre lesz e lehetőség... , mint anno az Asrock. Egy AM4 tokozás és DDR3 párosítás, már ha a zen támogatni fogja ezt.
Ezzel még lehet serkenteni az eladásokat.
Azért 16Giga vagy afeletti DDR3 ramok még jó ideig kiszolgálják a gépeket. Ha lenne ilyen páros, akkor egy lap+CPU cserét beterveznék. Ha nem lesz, akkor így fog a végelgyengülésig menni a mostani gép -
csatahajós
senior tag
1.\ TDP keretről gondolom hallottál már. Az lesz a következő generációnál is felteszem (lehet h neked desktopos usernek nem számít, de mobilon ill. szerver vonalon ez kőbe vésett dolog a hűtési megodlások miatt). Mivel a Skylake-E is 14nm így nem hiszem h hirtelen a 140W-os Xeonok leugranak 100-ra, ahhoz azért nagy csoda kéne náluk is. Desktopon persze nagyobb a mozgástér, de azért ott sem 40%.
2.\ A desktop piac az egy marginális valami mostanság. Szerencsére /vagy nem (ez nézőpont kérdése
) a vállalatoknál, profi felhasználóknál stb. nem a fanboyság dönt, hanem a valós mutatók. Az AMD-t az a réteg érdekli elsősorban mert ott tud nagy hasznot húzni. A desktop Zen-t 700 USD-ért is adhatná, de ahogy Abu írta Intel vonalon is 300USD-ig van nagy volumen, az felett nem adnak el érdemi mennyiséget desktop vonalon; maximum még a csúcs-csúcs CPU érdekes mint presztízs termék, de egyelőre most ahhoz még kevés a Zen h a 6950X-et befogja (már csak a core count miatt is). A 300USD körüli zóna (ami lehet h 350 lesz, lehet h 270) az ahol viszonylag a legjobb balanszot tudják találni a mennyiség és az árrés között, ergó a legnagyobbat szakítják anyagilag. Másrészről a korábbi fiaskók fényében kezdő árazásnak nem elég 10%kal az Intel alá kínálniuk.
3.\már miért kockáztatnának? Megvannak erre a megfelelő eszközök, hogy hogyan certifikálják a CPUkat a különböző alkalmazásokhoz. Ha certified akkor azt kapod amiért fizetsz a profi cuccoknál. Ráadásul az AMD most rágyúrt még a biztonsági fícsörökre is (lásd másik ma megjelent témábavágó cikk), igaz nincs benne 512-es AVX támogatás, tehát 1-1 itt.
Ami a jogászok ügyeskedését illeti nem tudok hozzátenni, de szerintem ezzel nem lehet/tudnak kalkulálni biztosra ők maguk sem, hogy majd trükközünk és megússzuk olcsón mert jobbak a jogászaink (és most van egy Trump faktor is)...
4.\ Pletykaként 95W-ot olvastam xtreme systemsen a végleges production steppingnél; az nem olyan rossz 8 magra (sőt kurva jó, ha igaz, bár ezt erősen optimistának érzem én is). Összehasonlítás képpen az i7-6900k 140W-os, bár igaz ott magasabb a turbo érték is. Én egy 125W-os TDP-t érzek reálisnak az SR7-hez és a pletykált órajelekhez.
-
csatahajós
senior tag
válasz
Tigerclaw #252 üzenetére
Nade ezaz, hogy mennyire új ez valójában? Az IGP részt megmondom őszintén nem vágom, de a CPU oldal semmit, értsd 0-át fejlődött. A +200Mhz órajelet meg nem veszem újnak, az marketing maximum.
Szerencsésebb CPU fejlődésű korszakokban ezt steppingváltásnak hívták jó esetben -
ivarg
tag
válasz
csatahajós #250 üzenetére
1, a következő generációval sem ? és miért is amikor a mostaniak többsége is tudná csak nem tudhatja gazdasági megfontolásokból?
2. Nem tud és nem akar lényegesen olcsóbb lenni egyrészt presztizs másrészt ez itt egy AMD-s topic többnyire fanokkal akik többsége azt mondja vágják le a pöcsét, de intelt akkor sem, de egysaroknyira van egy intel fanos társaság ők vica-verza, nem lesz egyszerű piacot szerezni maradjunk annyiban és amit megkeres azt egyből elköltheti marketingre hogy valakit érdekeljen.
3. játszani otthon szoktak elsősorban és a profeszionális felhasználók nem hiszem hogy akarnak kockáztatni a munkaállomásokban. én ezt a részét már átéltem a 939-es A64 procik idején.
Az intel akkor is mindent elkövetett most is mindent el fog követni, hogy megtartsa a vásrlóit és megvan a pénze hozzá. legfeljebb utólag megint megcsapják 10-20 millió USD-re de annyit megér, hogy megkeressen 4-500 millót nem?
4. Fogyasztást sejteni lehet a kommunikációból, nem nagyon feküdtek rá a pontos értékekre ha ebben jók tudnának lenni már a csapból is az folyna. -
Dare2Live
félisten
"De naponta tapasztalom a szakadékot amit nem lehet egy sima nekifutással átugrani."
khm, jött az Athlon és Intelnek megvesztegetnie, lefizetnie kellett a gyártókat/kereskedőket mert akkora volt a difi northwood és prescotthoz képest.
Szóval de láttunk már ilyet.
Mellesleg mind server mind mobil vonalon a perf/watt a kritikus és nem magában a perf. És a server, mobil vonal sokkal, sokkal többet hoz mint a desktop. Ezért van itt a legnagyobb előrelépés és nem desktop perfben.
-
ivarg
tag
Hogy ne tudná magasabb órajelen járatni, főleg most, hogy már nem tick toc van hanem 3lépés.
Bármely i5 6xxx v i3xxx képes lenne 20%-al magasabb órajelen járni ez sima ügy volt eddig is és nem hiszem, hogy a 7-8. generációval ez lényegesen változna.
Az intel-nek nem érdeke, hogy saját maga a jövendő CPU generációknak már ma konkurenciát állítson ezért ráment az "energia hatékonyságra" a teljesímény elemlése helyett.
Nem véletlen az, hogy kiskanállal adagolják mostanában a teljesítményt.Azt azért megkérdezném, hogy volt e a kezedben i5 6600 vagy annál újabb proci, mert azok kb passzívan is elmennek a gyári hűtővel ha épp nem játszol.
Az 2db 6600K pedig ami a kezem alól kiment gyári hűtővel is 30-35% pluszt tudott az egyik fesz emelés nélkül is, arról nem beszélve, hogy a TDP-t vissza vettük egyiken 35-40w ra ha jól emlékszem és ott is tudta a gyári spec 80-85%-át gond nélkül.Ne gondold, hogy intel fan vagyok, mert most is egy A10 7800 van a gépemben és adtam el FX-et is párat .
De naponta tapasztalom a szakadékot amit nem lehet egy sima nekifutással átugrani.
Valahol belül nyilván szurkolok az AMD-nek, de azt tudni kell, hogy ha nekik is összejön a teljesítmény akkor két drága CPU közül választhatunk majd és lesz mellette pentium meg sempron amit a hétköznapi paraszt ki is tud fizetni errefelé, ahogy annak idelyén a Bartonos 2800+-t a 754-ben.
Annyival lesz talán jobb a helyzet ha közös platformot kapnak, de majd meglátjuk.
Addig is én mindenki helyében lemásznék a felhők közül. -
Hmmm, naggggyon finomnak hangzik eddig, túl szépnek is
De ha a fele bejön és normális high-end lapok lesznek alá, akkor megvan az FX utódja
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz
csatahajós #248 üzenetére
Ha csak minimális felára lesz a skylake-hez képest, akkor nem átverés. Nem sürgeti őket senki...annak kell örülni, hogy legalább jön évente valami új. Az azért jól fog jönni, hogy a 4k-s HDR-es videokat már tisztán hardveresen dekódolja. Mobil gépeknél sokat számít ez az akkuidőben.
-
csatahajós
senior tag
1.\ ezt nem tudja megtenni a mostani TDP kereteinek a megtartásával, főleg nem a 8 magos CPUinál
2.\ kénytelen lesz olcsóbb lenni, mert ő a kisebb, rosszabb hírnevű gyártó; ha a 300 USD túlzás is akkor is jó eséllyel bőven az Inte alá fognak árazni, mert sokat akarnak eladni
3.\ azt mindenki döntse el, hoyg a 8 magos CPU menynire otthoni használatra szánt; minden esetre az AMD-nek nem annyira a consumer piac a nagy buli, sokkal inkább a vállalati és a szerver, oda pedig még mindig kell a teljesítmény amennyi csak elfér a socketben
4.\ Honnan tudod a fogyasztási értékeket a Zenre? miért ennyire betonbiztos, hogy rosszabb lesz mivel most először 20 év után kb azonos csíkszélességen lépnek pályára. Miért ne nyerhetnének vállalati megrendelést ha valóban versenyképes a termék? -
bil
tag
Végre valami Zen-es történés!
Remélem a CES-en tényleg lesz már valami! -
csatahajós
senior tag
Kolléga Te nem tudom mit szívsz, de a Nehalamtől a Skylake-ig van clock to clock 35-40% a telejesítmény javlulás (tudom ajánlani a PH házi tesztjét ami ezzel a címmel jelent meg).
A Broadwell-E kb 2%-kal gyorsabb clock to clock a Haswell-E-nél, az érdemi különbség csak a gyártástechnológia és ennek köszönhetően kicsivel magasabb órajelek és jobb fogyasztás miatt van.
A Kaby Lake meg a Skylake-hez képest pontosan 0% clock to clock gyorsulást hozott, annyit tud a cucc, hogy gyorsabban vált órajelet és megint emeltek 200Mhzet a csúcsmodellen azonos TDP mellett. (ez a kaby lake az utóbbi idők legnagyobb átverése így hogy még a DIMM-es optane-t sem csinálták meg időőben hozzá...eladják új generációnak miközben ez kb ugyanaz mint a Devil's Canyon volt a haswell-nek).
Viszont amig nincs SKylake-E addig nincs is mivel igazán összemérni a dolgot, mert a Zen 8 magos megoldás alapvetően és a felépítéséből következően az a legkisebb egységes blokk.Úgyhogy még a Kaby Lake IPC-hez mérten is simán 10%-on belül lehet a Zen.
-
Nem 95 watt lesz a csúcsmodell TDP-je. Inkább ~120 watt. De nyilván nem kizárt, hogy lesz 95 wattos variáns is.
Már nem is jó.
-
Jack@l
veterán
-
Intel oldalon ott vannak az új Goldmont magvas procik, Celeron J3455, J3710 és társaik. Igen, sajnos drágák, de érthető okból. Nem 25, hanem 10W-os TDP-vel bírnak, és például az Asrock J3455-ITX még HDMI 2.0-ás kimenettel is bír (integrált DP-HDMI átalakítóval), tud 4k@60Hz-et. Oké, alaplapra integrálva ~30e Ft az ára.
Ha pedig "csak" NAS-ra kell, akkor a Celeron N3150 is bőven elegendő, lapra integrálva ~22e Ft. TDP-je 6W. Ami azért a 25W negyede.
Ez a fő probléma, hogy amíg az AMD továbbra is 28nm-es csíkszélességen készülő APU-kkal van jelen (ebben a régióban is), addig egyszerűen nem versenyképes az azonos kategóriás Intel procikkal. Ezért olcsóbb az AMD, vagy éppen ezért drágább az Intel ebben a szegmensben...
Jó lenne a verseny, de ehhez például az kellene, hogy az AMD mihamarabb kijöjjön a 14nm-es procikkal. Az pedig nem jó ómen, hogy a Zen-t is pár hónappal elcsúsztatták (hajdan még 2016 végére ígérték).
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
schwartz #240 üzenetére
Csak nem ugyanaz a lapka. Van kétmagos és négymagos Skylake variáns. A kétmagos kisebb, és annak az előállítása beférhet 25-30 dollár közé. A legolcsóbb prociverziókon nincs magas haszon.
(#241) tibaimp A 300 dollár azért fontos határ, mert afölött drámaian megcsappan a kereslet. Tehát ha sokat akarnak eladni, akkor akármilyen a teljesítménye, muszáj a kritikus árszint alatt maradni.
Nem 95 watt lesz a csúcsmodell TDP-je. Inkább ~120 watt. De nyilván nem kizárt, hogy lesz 95 wattos variáns is.(#242) Jack@l: az i7-6900K-s Broadwell-E ellen járatták meg úgy, hogy mindkét procinak fixen 3 GHz volt az órajele. Így a Zen gyorsabb volt egy picivel Cinebench 15 alatt.
-
tibaimp
nagyúr
Nekem ez gyanús, mert ha ezt az amd valóban 300 dollár környékén fogja adni, akkor az kb. annyit is tud majd, vagyis ismét a 8 magos amd fog versenyezni a 4 magos intellel.
Nekem a tdp keret is fura, egy nem annyira bejáratott 14-16nm-es technológiával akarnak 8mag+ht+3,5GHz és mindezt 95W-on. -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
schwartz #236 üzenetére
Hát, manapság az van 50-70 is. De egy átlagos magmérettel valóban 30 dollár körül alakul. Viszont ez még csak a mag, ezt be kell tokozni, le kell tesztelni, és ezek további költségek. Szóval egy átlagos, kb. 200 mm^2-es kiterjedésű 14 nm-es modell 70-80 dollár.
Régen egyébként valóban olcsóbb volt, de a waferárak nagyon meredeken emelkednek az új node-okon.
-
Intel oldalon tud valaki olyan új procit ami nem aranyáron fut es max 25w tdp? ( Kíváncsiságból mert most vettem amd oldalon aput, 25w 10 alatt... Nem azt mondom hogy egy eromu de hálózati tárolót építeni megteszi... Szerintem mindenki nagyon nagyon jol jarna ha vegre a népszerűbb kategóriákban is verseny lenne)
-
DigitXT
félisten
Erre térjünk vissza akkor, amikor az adott (ismert) teljesítményű termék
egy adott (ismert) áron elérhető lesz a boltok polcairól: addig nem lehet
kritizálni a vásárló döntését, aki az elérhető termékek közül választott...
(Nekem ezer éves i7-em van: megfontolandó lenne megint AMD, ha újra
versenyképes terméket gyárt, de pár éve "permanens jövővárás" megy...
Pedig AMD-t vettem volna az A64 X2 után is, ha van mit, Q6600 helyett.)
Ráfoghatod, hogy fanbolyság: AMD+ATi volt nálam a nyerő... Jó 10 éve! -
törölt tag
válasz
MiklosSaS #229 üzenetére
Van az valamikor több is, annyi a 4 GHz körül járatott példányokban van inkább.
Amúgy én is a tuningra (4-4.3 GHz Hashwell szinten legalább a 4/6 magosoknál már nagyon jó lenne) meg a die-kupak kialakítására leszek kíváncsi, utóbbi eléggé szar volt inteléknél az utóbbi pár évben...
-
válasz
gainwardgs #226 üzenetére
Kognitív disszonancia?
-
R9DEON
senior tag
válasz
gainwardgs #226 üzenetére
Nem adják ingyen, az I7 adják meglehetősen túlárazva.
-
gainwardgs
veterán
Álmodjatok csak tovább
6900k teljesítménye 300 usd-ért....
Ja hogy most már ingyen is adják -
Abu85
HÁZIGAZDA
Ha ront az élményen, akkor rosszul van megírva a játék. Ma már ez nem jellemző. Egyedül a Frostbite motor szokott egy-egy új játéknál úgy kijönni, hogy haknis a HT-re, de mindig jött hozzá patch. Ez is azért van, mert a Frostbite motort Bulldozeren fejlesztik, és az arra írt optimalizálás nem ideális a HT-hez, ugyanakkor ezt tényleg nagyon gyorsan korrigálni lehet, ha voltak olyan butuskák a fejlesztők, hogy ezt nem csinálták meg az adott játék kiadás előtt.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Attól függ mit csinál a felhasználó. Ha dolgozik, akkor van. Nem véletlenül annyira drágák az erős hat-nyolcmagosok.
A játékosoknak ma annyira nincs, de látod, hogy elkezdődött az átállás. Az AotS fejlesztői pont kiadták az Escalation verziót, ami a hatalmas pályákon rendkívül rossz élményt ad négy maggal. Az persze igaz, hogy erre hoznak majd egy frissítést a következő évben. Vagyis a hatalmas pályákhoz vagy hatmagos processzor kell minimum, vagy elég a négymagos is, de akkor mellé egy aszinkron compute-ot hatékonyan kezelő GPU-t kell rakni, mert azt a feladatot, amit a CPU csinál hat+ maggal, négy mag mellett a GPU fogja. Ilyen modellt természetesen más is kidolgozhat a jövőben. Sőt, vannak is erre vonatkozóan ötletek, így a fejlődést nem fognák vissza a négymagosok, miközben nem kényszerülne váltásra a piac. GPU-t ugye jóval egyszerűbb cserélni, mint CPU-t. -
Tigerclaw
nagyúr
válasz
SpongyaBob #187 üzenetére
Ez van akkor ha egy gyártó monopol helyzetben van. Nincs versenytárs, így úgy áraz, ahogy akar. Az árak esése verseny és nem időfüggő. Közben biztos javítottak a kihozatalon, így egy év alatt még nőtt is az árrés, ugyanolyan eladási áron. Épp ezért kell drukkolni az AMD-nek, mert más x86 konkurens nincs.
-
Tigerclaw
nagyúr
Az árrés nem homogén a teljes termékskálában. A consumer piacra szánt csúcs és felsőkategóriás CPU-k esetén valószínűleg nem voltak szégyenlősek az árazásnál...ahogy állítólag az atom cpu-kon meg nem volt semmi. Amenyik terméküknek nincs konkurenciája, oda olyan magas számít írnak, amekkorát akarnak...maximum utólag igazítanak rajta, ha túl alacsony a forgalom egy negyedévben.
Ha lesz konkurense valamelyik modellüknek, akkor annál kénytelenek igazodni, vagy bedobni a jó öreg Inteles manipulációt, zsarolást, visszaosztást, amiért már elmeszelték őket. Arra nincs esély, hogy harmadáron fogja adni az AMD a CPU-it. 70%-ra van esély az aktuális Intel árhoz képest. Magasabbra nem mehetnek, mert egyrészt piacot akarnak szerezni, másrészt egy vevőnek az Intel a kockázatmentesebb megoldás. Emellett valószínűleg az Intel gyártástechnológiája kiforrottabb, így ha teljesítményben és árban el is érik őket, fogyasztásban valószínűleg nem.
A csak CPU-t tartalmazó Summit Ridge eleve hátrányból indul bizonyos esetekben. Fura hogy az AMD forszírozta az APU-t, meg a GPGPU megoldásokat, erre visszatérnek a CPU-hoz, ráadásul a csúcskategóriában, az APU-t meg hátrébb sorolják. Külön furcsa döntés, hogy pont a mobilszegmenst hanyagolják, ami dinamikusan fejlődik és a desktop-ot tolják, ami döglődik. Persze lehet hogy a mobil szegmensben nem tudnak még versenyezni.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Azért van szó itt a HEDT platformról, mert minden publikus és nem publikus mérésnél valami HEDT ellen szerepelt. A legtöbb beszámoló arról szól, hogy a csúcs Zen az i7-5960X-szel hasonló teljesítményt ad. Az AMD az i7-6900K ellen demózta a nyáron. Egységesen 3 GHz-re állított órajelekkel a Zen picit gyorsabb volt.
A nem HEDT platformok nem nyolcmagosak, azokban csak négy mag van.
A 300 dollár egy Kínából érkező pletyka. Annyi ráció van benne, hogy az Intelnek is 300 dollárig erősek az eladásai, és a 300 dollár fölé árazott, de ehhez az árszinthez legközelebbi processzorból már huszadannyit sem adnak el, mint a picivel 300 dollár alá árazottból.
A négy mag ma a minimum, és lassan kérni fogják a játékok a hat magot.
-
Én nem tudom ,lehet nem értek valamit,de mindenki 1000$ I7 ről beszél.De 300 dollárért már K I7van,ami 4,2 Ghz felett is megy.Vagy mi van itt?
Másik fele,hogy otthoni felhasználók többsége mihez kezd egy I7 procival?Játékra 4 mag és minél magasabb órajel kell gazdaságos áron.4 Ghz+.Ezért jó az I5.
-
törölt tag
Te írtad, hogy a HBM-es verziót vennék.
Azért nem lehetne lehűteni, mert kisebb helyen lenne a hőforrás, nem lehetne hatékonyan elvezetni. Sima fizika. Plusz a HBM is ugyanott zabálna. Vágva meg teljesítménye nem lenne. Plusz mindegy mennyire vágod, q drága lesz, nulla nyereséggel a vevő oldalán. S azt a desktop APU-k is mutatják, mennyire semmit nem érnek DVGA ellen. -
R9DEON
senior tag
De nem tud emelni az órajelen mert a maximumon járatja ha csak nem talált fel valamit ami nem szilícium.
de a még mindig magasabb fogyasztási értékekkel rendelkező AMD nagy vállalati megrendeléseket nem tud ezután sem majd felmutatni vagyis marad a béka segge alatt.
Honnan van fogyasztási teszted megnéznénk mi is.
-
ivarg
tag
Nevetséges az a naivitás amivel itt sokan az AMD-hez állnak.
1. Ha valóban képes lesz felnőni teljesítményben az AMD a korábban említett szintre az intel spontán emel 20%-ot az összes órajelen és máris lemosta az AMD-t a tesztekből.
2.Az AMD egy kicsit sem akar majd olcsóbb lenni, mint az intel, mert a nagy átlag az ár alapján súlyozza a megvásárolt termék eszmei értékét ne a fórumtagokból induljon ki senki hanem az átlag nyugati fogyasztóból aki már egyszer vett olcsó szart az elmúlt 6-8-10 évben pl Atom néven.
3. Másfelől ha az AMD valóban szintet lépett és ez megvalósul esetleg piacot szerez az Inteltől is. Az otthoni PC-k teljesítmény igénye pedig hasonlóan alakul, mint az utolsó 5 évben, akkor lényegében a gyártók otthoni portfóliója 3-4 éven belül a kukában végzi.
Az Intel el lesz a vállalati szektorral, de a még mindig magasabb fogyasztási értékekkel rendelkező AMD nagy vállalati megrendeléseket nem tud ezután sem majd felmutatni vagyis marad a béka segge alatt.
Szóval ha csak ki nem találnak valamit a szoftveres oldalon a home piacnak annyi....A méretgazdaságosság határán egyensúlyoznak már egy ideje a gyártók (nem véletlen, hogy még az intel is bérgyárt már).
Vagyis a kereslet le az árak fel és mi meg cseszhetjük.De ne legyen igazam.
-
R9DEON
senior tag
válasz
#06658560 #202 üzenetére
Miért ne lehetne lehűteni, egy Polaris megnyirbálva tökéletes lenne és egy diszkrét VGA arának a feléből is megoldanák a HBM memóriát.Nem a HBM miatt vennék hanem azért mert kevesebbet fogyasztana mint a diszkrét VGA -val szerelt társai és fogyasztásban is jobb lenne.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- ÚJ ÁRU, OLCSÓBB!!! Dell Precision Workstation 5550, 5560, 7510, 7520, 7550, 7720, i7, 6-11. gen.
- HP ProBook 430 G4 Pentium 4415U (bios jelszavas)
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest