Hirdetés
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- 4 billió dollárt ér a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-cégek
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- RAM topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Milyen asztali médialejátszót?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen széket vegyek?
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
A Nexus 4 a Google 2012 novemberében kiadott fejlesztői telefonja. A fórumban lehetőleg kerüljük az iPhone-Android háborút, mert senki sem kíváncsi rá, valamint mindenféle Flame és Off témát, amennyire csak lehetséges.
Új hozzászólás Aktív témák
-
pcnet
addikt
Stock 4.3 (JWR66Y), Google asszisztens és tartózkodási hely jelentése kikapcsolva és mégis darál google szolgáltatások/android os. Jelenleg épp utóbbi. Haver S3-ján szintén kikapcsolva és nála is darál. Tudnátok ajánlani valami ROMot ami nem csinálja? Még nem is használtam a telefont, de már 90%ról indul a nap és "normál" használat mellett délután 5re lemerül.
Android os lehet beragadt alkalmazás, de google szolgáltatásoknak nem szabadna darálnia.
-
balalev
tag
Teljesen original 4.3 alatt, pár napja naponta párszor magától újraindul az n4. mi lehet a probléma?
-
w333
félisten
Itt a 100 GB ingyen felhő : Link
Reméljük hamarosan alkalmazás is lesz majd hozzá -
Scooter74
őstag
[ROM][4.3 JSS15Q]SlimBean -mako- [beta.5] [9-7-13]
Slim-mako-4.3.beta 5-WEEKLY-677[Photosphere 4.3 build beta 5]
Changelog:
Camera: add jpeg quality settings to camera and video
Camera: add color effects to camera and video
Camera: add true view
Camera: add smart capture
Camera: add GPS indicator for camera and video
Camera: finished googles half doen work and revamp the camera and video settings to complete new google style
Camera: add gallery shortcut in cameraswitcher
Camera: Fix NPE
Camera: Fix audio effects dialog
Camera: video fix settings panel freeze
Frameworks: fix wrong target assignment on keyguard landscape
Frameworks: Remove incorrect keymapping (fix for 3rd party bluetooth keyboards eg)
Frameworks: Fix for NullPointerException in HTML5VideoViewProxy
Frameworks: Fix to NullPointerException when activity is relaunched
Frameworks: Prevent nullPointerException by updateBondedBluetoothDevices
Frameworks: PackageManager: allow build-time disabling of components
Frameworks: SystemUI: Add missing recycle calls (fix lint warning)
Frameworks: SystemUI: Fix missing top task in recent panel.
Frameworks: fix finally recents rambar like it was on 4.2.2
Frameworks: NPE in SearchManager.triggerSearch
Frameworks: Allow theming of lockscreen
Frameworks: Factor out profile trigger code into separate class.
Frameworks: Fix bluetooth service manager NPE
Frameworks: severl bluetooth fixes
Mms: prevent reply text being wiped from QMPopup when new msg arrives
Mms: Don't show quick message popup over secure lockscreen.
Phone: Fix ringer not stopping when call is blacklisted
Settings: correct 0.75 animation scale for other lanuages and add 0.25
Settings: Fix: Blacklist menu buttons (add, prefs) were oddly squeezed when entering
Settings: WiFi: "Connect" option disappear after rotating
Settings: WiFi: Fix Null Pointer Exception in Wifi Settings dialog
Remove bluetooth configs
Selinux: Fix denials encountered while getting bugreports
Bluetooth bluedroid: merge with latest caf repo
Bluetooth Add null pointer check in A2DPService
NFC: Fix memory corruption when switching NFC off
NFC: Fixed leaking of global references in JNI LLCP socket implementation
NFC: Fix issue in nfc_jni_stop_discovery_locked()
AV: Movie studio: fix a memory leak issue in the AOSP code
Update NovaLauncher
Gapps: update GoogleNow
Gapps: fixes keyboardDevice specific:
mako
Upstream to Linux 3.4.60
Added Stratosk's UV implementation
Updated Prima to CAF release 3.2.3.109
Added Faux123's Intellidemand
Switched to JWR base
Other smaller thingsKnown issues
on expanded desktop mode the thumbnail on recents window is on some apps black/without content
dsp manager broken on some devices. -
dnelb
veterán
Touch control akksi teszt, ma egész nap utaztam , nem volt időm használni a telót, de látványos.. Nekem így nem marad fenn.
[link]
-
zola-
őstag
válasz
janosibaja #23289 üzenetére
tedd fel a Nexus root toolkit profit. Azzal visszatudod állítani teljesen gyarira.
-
törölt tag
TWRP update után vagy előtt kell valami wipe (dalvik vagy cache)? Eddig a GooManager felelt ezért a procedúráért, de az nálam épp nem tud updatelni, így marad TWRP alól a flashable zip.
-
-
Peddy789
őstag
srácok ha lezárt képernyő melett, hosszan nyomom a headset gombot, mi a tökömnek kéne történnie? aszondja kérem várjon, képernyőn meg inicializálás felirat azt kész..
-
dsr
senior tag
Sziasztok ! A kérdésem az lenne , hogy ebay-ről 60.000-ért jutnék hozzá újonnan egy ilyen készülékhez, megéri beruházni a készülékre ? Eddig Lg Optimus 4x-et akartam , de az 67 k lenne , és hát gondolom ez sokkal jobban megéri mint a 4x, de ha tudnátok előnyöket felsorolni vele szemben, azt nagyon megköszönném
-
szucsy89
tag
üdv!
egy ilyen telefon vásárlásán töröm a fejem, mik a tapasztalatok? milyen típushibái vannak, amik majdnem minden ilyen készüléken előfordulnak?
hálás köszönet!
-
zola-
őstag
Egy par napja használom a carbon romot ea teljesen meg vagyok vele elégedve. Nagyon Jó az aksiido, es teljesen testreszabhato.
-
w333
félisten
-
lacex
tag
Az igaz hogy törékeny a készülék hátlapja?
-
w333
félisten
válasz
LeadZeppelin #23269 üzenetére
Nem rossz de AsusBoy kolléga gyári rommal 5:50 perc kijelző
Szerk.
Mit szóltok a Facebook frissítésre
kicsit lassú és akadós
-
NTonee
veterán
ha be van kapcsolva az usb hibakeresés, akkor a Nexus4 hardver tulajdonságai alatt az eszközkezelőben kicseréltem a drivert és ennyi. Itt van Koush universal adb drivere. Illetve az N-Cry toolkit is megcsinálja neked elvileg. Lehet, hogy azzal raktam fel, már nem emlékszem pontosan.
-
zola-
őstag
válasz
NTonee #23262 üzenetére
Na! Megvan a megoldás. Az a lényeg ha az ADB driver fent van win8-alatt akkor nem látja a telefont sehogysem. Mivel én előtte rootoltam és custom recoveryt telepítettem, így fent volt az ADB driver. Az eszközkezelőben eltávolítottam az ADB drivert és látja a telefont. Érdekes...
-
NTonee
veterán
most ebben az az érdekes, hogy pár napja volt fent nálam win8 és semmit sem kellett bűvészkedni, simán látta a telefon tárhelyét. Kábelt bedugtam és ott volt. Mondjuk megjegyzem, friss win8 telepítés volt. Ahhoz, hogy adb alatt is lássa, ahhoz már kellett drivert telepíteni.
csenor:
tegnap írta NewmanHD, hogy ne rakja fel senki, mert rossz! Tedd vissza az előzőt.janosibaja:
épp ma reggel írtam le, hogy hogyan kell custom recoveryt telepíteni és belépni. Olvass fentebb. -
atike
nagyúr
MTP módot kapcsold ki, USB hibakeresés módot be. Teló kikapcs, USB kábel nélkül bekapcsolni fastboot-ba (hangerő fel + hangerő le + bekapcsoló gomb) - bejön a fastboot, kábel rádug, windows telepítget egy picit és már él is az ADB-s fastboot...
Vagymi...
A tapasztalat az, hogy sem XP sem Vista alatt nem az igazi... Win7 erősen ajánlott...
Ha csak "simán" file-t szeretnél másolni, akkor meg csak MTP, USB hibakeresés nélkül. Bekapcsolt állapotban persze.
-
zola-
őstag
Már most nekem is ki van a tököm. Miért nem látja a számítógép a telefonomat? MTP módban van és a hibakeresés be van kapcsolva. Mégsem megy!
-
csenor
senior tag
Frissítetem a legújabb nightly-ra,de nem indul el a telefon!
Nyomtam egy wipe cache,de úgy se!
Valakinek ötlet!? -
membrandj
nagyúr
Üdv! Vakuhoz nincs gyári widget, program, stb? Kis CM alatt defyn megszoktam,hogy az értesítési sávban van. Be lehet valahogy oda tenni?
-
AsusBoy
senior tag
-
papeti01
senior tag
válasz
petipetya #23235 üzenetére
köszönöm!
Azt szeretném kérdezni, hogy ha boatloadert nem akarok nyitni, attól még rootolhatok ugye?
a custom rom-hoz még nem vagyok elég bátor...SE ray-ről váltok, ott azért volt fontos a root, hogy a sd-re lehessen pakolni a progikat... itt a progikat a telefon memóriájába telepíti, vagy a háttértárra?
p.
-
tildy
nagyúr
Uk-ben £159, kerdes, tudja a prediktiv hivast? Ha szammal keresem a nevet a phone app-ban , akkor kiadja a neveket?
-
janosibaja
őstag
Sziasztok, most rendeltem egy Nexus4-et. Ne kapjak ki a kérdéseimért, visszamenőleg olvastam a fórumot, de mivel eddig Samsungom volt, egy sor fogalmat egyszerűen nem értek, amit pedig itt természetességgel használtok. Rootolással kapcsolatos kérdéseim vannak.
Custom ROM-okat kezdetben nem akarok rátenni (később tán igen), de rootolni és recovery-t feltétlen szeretnék rá. E kettő nekem azért kell, mert a munkámból adódóan nyakra-főre rakok fel és törlök programokat, s teljes rendszer-adat-tárhely mentésekre van szükségem, hogy vissza tudjak mindig gyorsan térni egy rendben működő állapothoz. Kérdéseim:
1. Látom, hogy ezek pontos és korrekt leírások [link] [link], de kicsit ijesztő, hogy nem ismerek egy csomó kifejezést, "Android ADB Interface", meg az a sok parancssorba írandó... Egyszerűbbnek tűnik az N-Cry Toolkit [link]. Ti melyiket javasoljátok? Melyik a biztonságosabb?
2. Sehol nem találok útmutatót, hogy ha sikerül a recovery-t felrakni, miként léphetek bele a recovery menüjébe?
3. Hülye kérdés, de felteszem: a recoveryben készült mentéseket ugye át tudom másolni PC-re? Különben túl hamar megtelne a 16 GB...
4. az egyik oldalon azt olvasom, hogy a rootolással elvesztem a garanciát, a másikon meg azt, hogy mivel ez fejlesztői telefon, szabad rootolni... Mi az igazság?
5. Ha nem szabad rootolni, van hozzá unroot, hogy úgy vigyem el a szervizbe, ha gond van?
6. Megmondanátok, hogy az Android 4.3-at honnan tudom biztos helyről letölteni? Úgy olvasom, jót tesz a készüléknek.
Elnézést a sok kérdésért és örök hála a válaszokért!
-
Bone123
HÁZIGAZDA
DHL-lel se rendelek többet, ötödik napja érkezik a N4 Németországból, fólia két nap alatt jött UK-ból.
-
csenor
senior tag
Cm nightly használok és minden nap szoktam frissítgetni. Ha egy nap kimarad akkor feldobja h két frissítés is van.Elég az aktuálissal frissíteni vagy mindkettőt fel kell tenni!?
-
petipetya
nagyúr
-
papeti01
senior tag
Sziasztok,
Megrendeltem én is.
remélem keddre megjön...
Tudtok abban segíteni, hogy belinkeltek egy rootolási összefoglalót, vagy akár elküldtitek privátban?
(Meg esetleg egy alap összefgoglalót a fontos dolgokról!)Köszönöm,
ps: lehet valahogy a mobilarena fórumban fontos hozzászólásokat lementeni, "megcsillagozni"?
-
rasky
senior tag
Visszamentem stock 4.3-ra. A pie hiányzik csak a crDroidból, de megoldottam egyszerűen, leírom hátha érdekel valakit:
alsó navigációs bár eltüntetése:
1) Rootolva legyen a telefonod
2) Busybox telepítés [link]
3) Build Prop Editor telepítés [link]Az editorral a build.prop-ban adjuk hozzá ezt a sort:
qemu.hw.mainkeys=1
És RESTART. Természetesen a pie control-t telepítsük előtte a playből.
-
slayer93
tag
Lenne még egy kérésem. A 4.3-as droidhoz szükségem lenne a superSU programra vagy a nexus 4 root mappára. Keresem, de egyszerűen nem találom. Vagy elég ha a Pöze leírásában foglaltakat követem csak az 1.60-ás supersu-t tegyem fel?
-
Mustanggt
csendes tag
válasz
ati888 #23228 üzenetére
Napokban rendeltem én is Uk playről. Sztem nem kell aggódni, mivel az utalás pillanatában te megvetted azt a telefont és már effektíve csomagolják is és küldik. Sehol sincs olyan, h vmit megrendelsz és időközben eladják alólad
off: az enyém úgy nézki 10-én érkezik Frimley-be majd onnét Szegedre
-
Scooter74
őstag
Sziasztok!
Nem tudjátok véletlenül az appoknál mi ez a napi szintű playes frissítés?
A google készíti elő a terepet a 4.4-nek vajon? -
ati888
senior tag
Sziasztok!
Egy barátom rendelt egy Nexus 4-et nekem Angliában a store-on keresztül, mivel hamar elkapkodták és már nem is lehet rendelni kicsit aggódom, hogy meg fogja-e kapni. Ma azt írta, hogy leemelték a pénzt a kártyájáról, ezt vehetem jó jelnek? Vagy ettől még nem biztos, hogy kiküldik? Amúgy pont egy hete rendelte meg. Ha valaki rendelt már így válaszoljon.
köszi
ati
-
NTonee
veterán
válasz
slayer93 #23226 üzenetére
TWRP install:
1) Install GooManager from the Play Store
2) Open GooManager and provide root permissions
3) Hit Menu (or the button with the 3 dots on your screen) and then Install OpenRecoveryCWM install:
1) ROM Manager install.
2) Flash ClockworkMod Recovery menüpontHa már valamelyik recovery fent van, akkor a fenti appokban is van lehetőség recoverybe újraindítani telefont. Vagy kikapcsolt állapotból Vol- és power gombot lenyomva tartod, amíg elő nem kerül a bootloader. Ott a +/- gombokkal tudsz navigálni a Recovery menüpontig, power nyomsz és belép a recoverybe.
(#23219) cukrosleves: vagy már készen volt a klp, csak találtak valami nagy gubancot benne és a KitKat-el altatják a bandát a javításig.
-
slayer93
tag
sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogyan tudom feltenni a nexus 4re a CM ROM-ot ha nem jön elő a twrp. Pöze leírását követtem betűről betűre, de nem akarja telepíteni. Vagy manuálisan hogy tudom telepíteni?
Nekem a cwm is jó lenne, sőt inkább az. Bocsi a hülye kérdések miatt.
Az su meg a bottloader nyitás már meg van csak magát a romot nem tudom feltenni.
Köszi a segítséget előre is
Nekem az is jó lenne ha valaki elküldeni nekem pm-ben csak, hogy ne szemeteljük tele a fórumot.
-
törölt tag
válasz
TomPack #23213 üzenetére
Frissítés nem írja felül a beállításaidat. Viszont most kiderült, hogy még azokat sem nézted végig. Mondom újra, nem biztos, hogy ez okozza, de azért a beállításokat célszerű legalább egyszer átfutni. Maps-nál is offolni kell dolgokat, hogy ne okozzon állandó wakelockot.
-
adabra
senior tag
válasz
pepe091 #23222 üzenetére
Köszi. Az érvek javarészt jogosak. kb 1800 Ft az eredeti LG töltő, nekem annyit megér. (a G fórumban adták az ötletet) De ha sípol, akkor morcos leszek.
-
adabra
senior tag
Nekem is USA-ból jön majd N4, és itthon rendeltem egy eredeti LG töltőt. Ugye nem azt akarod mondani, hogy (ellentétben az S2-ével) ez sípol?
Van egy gagyi kínai töltőm, talán ilyen. Az tényleg sípol, de csak akkor ha be van dugva és nem tölt semmilyen eszközt. És valószínűleg a töltőfeszültség sem túl frankó, mert a Nexus One-om érintőképernyője meghülyül, ha ezzel töltöm (nem ott érzékeli az érintést, ahol valójában hozzáérek). Utálom is emiatt, csak végszükség esetén használom...
-
TomPack
őstag
Az 5.0-a nagyon nehezen akar kijönni...
ott valami hatalmas változásnak kell majd lennie.
-
Szerintem nem volt felesleges, mert amik a 4.3-mal jöttek motorháztető alatti javítások, azok már értelem szerűen a 4.4-ben is benne lesznek, így ott nagyobb hangsúlyt lehet fektetni az esetleges látványosabb dolgokra.
(#23216) w333
Egész biztosan. Egyszerre fogják bemutatni őket.
-
w333
félisten
Szerintetek mikor jön a 4.4 KitKat ?
(#23215) pepe091
Köszi
én is valahogy így gondoltam, legkésőbb November elején !
-
TomPack
őstag
válasz
#59070464 #23212 üzenetére
Tudom, hogy nem én vagyok a legnagyobb ász a környéken, de azért úgy gondolom alap szintű dolgoknál azért többre használom a cuccot, és a szomszéd Marikának is szoktam segíteni elküldeni egy ímélt, vagy megnyitni egy docx-et.
De a Viber beállításait bevallom, még nem nézegettem, a fene se gondolná, hogy alap beállításokkal ilyen durva módon szívja az akksit. Így repült. Ez már egy visszatérő probléma nálam az utóbbi években. Néha meríti a telót, néhe nem. Van más is helyette. A fene sem fogja újraböngészgetni a beállításait minden frissítés után. -
törölt tag
válasz
TomPack #23205 üzenetére
Azért mert volt pár Android alapú telefonod, attól még nem leszel expert (sem newbie). Tehát ez csak egy dolog. (Szinte) Minden nap frissítek, nincs bajom a Viber-el. Csupán leírtam a tapasztaltak ellenkezőjét. Óvatosan kérdezem, kikapcsoltad a Viber/Settings/Google analytics-ot? Az alcím szerint ez máris egy gyanús elem lehet a forgalmazásra, merülésre (Send anonymus data, help improve Viber). Nem állítom, hogy ezt nem próbáltad, csak feltételezem. Speciel ezeket a send anonymus data opciókat mindenhol OFFolom. Viber nálam a múlt hónapban (aug 23. óta) 2.53 MB forgalmat generált. Szeptemberben, vagyis egy hét alatt 234 KB-t (nem sokat használom, de látszólag nem is kapál).
-
TomPack
őstag
válasz
#59070464 #23201 üzenetére
Hmm, ezt tényleg érdekes. Volt már pár Androidos telóm, és emlékeim szerint a Viber mindig vissza-visszatérő probléma volt, hogy a háttérben szívja az akkut. Néha egy frissítés javított, néha rontott a helyzeten. Olyankor az akksi statisztikában kijelezte az alkalmazást. mint fogyasztót, de itt 4.3-on csak a tárolt folyamatokban látom, 200Mb RAM-ot felhasználva, és a NetLive szerint folyamatosan adatot küld-fogad. Az AndroisOS meg zabál, az akksiról töltött idő felét ébren tölti a teló, és pár Mb-adatot is forgalmaz föl-le. Mióta leszedtem a Vibert, ezek mind megszűntek, és ma még nem kellett töltőre dugnom a telót reggel hét óta, holott az utóbbi napokban már dél körül tölteni kezdett. A Google szolgáltatásokat reggel visszakapcsolgattam.
-
törölt tag
kb 5 percet futottam, elégethettem 50 kalóriát 150e-ért.
-
atike
nagyúr
Offba rakom, mert nem Nexus4 hanem S4...
És ilyen van... Uhhhh....
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Szétveri a kritikus gondolkodás képességét a ChatGPT
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3055
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3054, 96% Akkumulátor
- felújított Iphone 13 mini 256 GB, kártyafüggetlen zöld
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3052, 96% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro Max 1TB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3051
- ÚJ Microsoft Surface Laptop 7 13.8" 2K - 120Hz Érintő - Snapdragon X Elite - 16GB - 512GB-2 év gari
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- NYÁRI BOMBA AKCIÓK! PSN, STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 4790K / 16GB DDR3 / RX 5700XT 8GB / 512GB SSD
- Bomba ár! Microsoft Surface Pro 5 Wifi - i5-7GEN I 4GB I 128GB SSD I W10 I Cam I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest