Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • KROK640

    veterán

    válasz hobizoli #28958 üzenetére

    Nekem ilyen "közveítőkkel" szerencsére nem volt dolgom.

    Volt egy barátnőm 2001-ben még 486-ossal nyomta, amit csak paintre firkálgatni meg TXTre használt. Akkor volt egy 466-os gépem 192MB RAMmal (lappal stb csaj anyi, hogy winyó nélkül) eladtam volna nekik. De nem kell mert drága. A gép alku néklkül azonnal 48 ezerért ment el. Ez mutatja mennyit is ért. De 20-ért nem kellett, mert sok.
    A hűtő folyamatosan üres volt, a wc különleges volt (nem lehetett lehúzni), a zuhany speciális (nem volt melegvíz) a tűzhely hozzáértést igényelt, de amúgy nem volt baj ... A hűtő kongott az ürességtől, két emberre jutott heti 1kg kenyér némi zsírral. DE: A kutyának mindig volt szalámi, meg kutyakozmetikus, és a másik : cigi*. Állandóan volt vagy két kartonnal otthon. Szegény csaj vasággyal együtt 45kg volt, az anyukája meg annyi sem, folyamatosan azt hallgattam mennyire nincs pénz a befizetetlen számlák hegye között, de a változásnak szele sem jött el. (Mára már egyébként a csaj összeszedte magát, kifogott egy palit, azzal utazgat külföldre meg láthatóan sokkal jobban megy a sora).

    De ott van Zoltán haverom mai napig egy Q8400-al, aki mindig azt nézi az általa kedvelt címnek mi a minimum gépigénye, majd némileg alálőve válogat (Ettől lesz tuti a gaming élmény!). Egyszer elhatározta, hogy 60-ért vesz gépe 2 nap múlva már 30-ért tette ezt, mert kell a pénz koncertre, piára. Majd a gépre 1-2 hónapon belül ráköltötte a másik 30-at, hogy használható legyen. így van most egy zsákutca platformban. (talán az akkor kihozható 2/4th gen I3/I5-el sem lenne fejleszthetőbb, de hogy előrébb lenne nyers erőben az biztos). Pedog elmondtam neki, hogy egy 4th gennel + DDR3-al később fejleszthető értelmes VGAval (akkor még nem volt a VGA krízis sem) mai játékoka is játszhat, de nem, le kellett faragni a pénzt. Akkor is ha ez egy szarabb platformmal jár. Kellett a pénz olyan koncertekre amiknek a felére sem emlékszik, saját bevallása szerint. (és most nem elítélem. én is járok fesztiválokra, de azután, hogy a gépem "rendben van" ). Azért egy 10400F + 16GB RAM + GTX950 + SSD és egy (akkor még) C2D + 2GB RAM + HD7450 + HDD között azért van különbség...

    Cigiről meg Bundi haverom jut edzembe, anno még mikor a Barton menő volt átmentem hozzá. Gép oldala levéve nagy szobaventi rá. Egyik pillanatban betette a hamutálat (szobában gép mellett cigizés) a venti és a gépház közé amitől a gépházba került a teljes hamutál tartalma, csikkesőt, hamustól rá az alaplapra, HDDre. Legyintett h ennyi. A ház aljában gyűltek a csikkek ... A ház meg "különleges matt sárga" volt már ...

    * Olykor én is cigizek (az ismerőseim rendszeresen rámcsodálkoznak : "jééé... te cigizel???" --- ebből lehet tudni, hogy mennyire - ) de nekem azért ez egy olyan dolog amifelé helyezek kb minden mást. Főleg a kaját.

    [ Szerkesztve ]

    Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

Új hozzászólás Aktív témák