Hirdetés
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Zenelejátszó építése, a kiváló hangzásért
- Intel Arc Battlemage B570/B580
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- ASUS blog: NVIDIA Reflexet a jó reflexekhez
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
bambano
titán
válasz koby11h #27587 üzenetére
én is latexben írtam a szakdolgozatomat, lehet, hogy a kislány is...
szerk: "2-3 éve diplomázott, azt is meg kellett írnia valakinek." én is írtam szakdolgozatot úgy, hogy papíron hozta... mondjuk az illető akkor az official barátnőm volt, úgyhogy nem csak ezért mutatta ki a háláját
[ Szerkesztve ]
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
-
-
koby11h
őstag
Nem azzal van a gond, hanem azzal, hogy aki elbírálja is szinte ezen a szinten van, tehát épphogy elboldogul egy docx-el...
Egyszer zip-ben küldtük fel az anyagot, mérethatár miatt, hát 5 percen belül jött vissza, hogy nem jó, még docx-re is átnevezték, de úgy sem bírták megnyitni"C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."
-
-
koby11h
őstag
válasz fatpingvin #27589 üzenetére
Word docx-ben kell a pályázati anyagot feltöltenie az alapítványnak. Erre vették fel, megírni és feltölteni. Az önéletrajzában szerepel a Word felhasználói ismeretek. 2-3 éve diplomázott, azt is meg kellett írnia valakinek.
Nem értem, hogy ezek a dolgok hogyan jönnek így nála össze..."C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."
-
válasz E.Kaufmann #27590 üzenetére
TeX, LaTeX, stb rémlik? Beadsz neki egy szöveget, elrakja egy formba. 30+ éves cucc asszem, nyomdai előkészítésre is frankó.
Mutogatni való hater díszpinty
-
E.Kaufmann
veterán
válasz fatpingvin #27589 üzenetére
Talán bambano mondta, hogy a Word is tulzás, sablonokat kell gyártani, a dolgozónak meg csak az adatokat kell bevinni.
Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!
-
fatpingvin
addikt
válasz koby11h #27587 üzenetére
wordöt nem tudni használni egy dolog, én is hamarabb formázok markdownban...
amúgy az előzőre: úgy gondolom hogy a legtöbb adminisztratív munkakörben dolgozó emberkének indokolatlanul van jogosultsága nyomtatni. a munkájuk elvégzéséhez egész egyszerűen nincs rá szükségük.
A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
válasz E.Kaufmann #27583 üzenetére
Áh, amikor úgy jön az infóspalánta, hogy ő nem igazán tud billentyűzeten gépelni?
Másik szerencsecsomag ma, hogy hol van a gépeátvételes papír template?
Odaadom neki. Nyomtat belőle, kitölti kézzel.
Kifejezetten PDF formot csináltam, amit ctrl-c ctrl-v -vel ki lehet tölteni a leltárból...@koby11h : Dettó.
[ Szerkesztve ]
-
koby11h
őstag
válasz Armagedown #27585 üzenetére
Nem, mert vagy pályázathoz kapcsolódó létszám, gyakornok = olcsó munkaerő, vagy valakinek a valakije, vagy időbe telik, amíg más is rájön.
De milyen már az, hogy nem tud egy gépet leállítani. Nem jegyzi meg a jelszót, amit külön figyelmeztetéssel mondasz el neki.
Volt egy srác, aki percenként (és ezt értsd szó szerint!) jött oda Excel képleteket kérdezni. Mondtam a kb. hetedik után, hogy ok, játszhatjuk ezt is, de akkor legyen szíves az Excel felhasználói ismereteket törölje az önéletrajzából!
Wordben nem használ tabulátor!!! Mondom a szakdolgozatodat hogyan írtad meg kislány?
Nem tudnak egy képet körbevágni... tökre mint egy elfuserált ovi!"C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."
-
E.Kaufmann
veterán
Eközben itt a motoros Mikulás banda garázdálkodik. Méghogy nincs felesleges benzin...
-
koby11h
őstag
válasz E.Kaufmann #27583 üzenetére
Több fiatallal találkoztam már én is, aki 25-35 évesen nem értett az informatikához, utálta vagy ami a legrosszabb, meg volt róla győződve, hogy ért hozzá! De nem
"C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."
-
koby11h
őstag
válasz F.E.K.. #27581 üzenetére
Ezt mindenki megfutja, hidd el. Én is magyaráztam a telefonba, hogy mentse már le, nyissa meg Adobe Readerben és jó lesz, ja tényleg... de ezt külön mindenkinél, pedig le volt írva.
Adatrögzítőnél meg bejön a PDF, kinyomtatja, ráír egy iktatószámot, beszkenneli. Mondom NEM, ráírjuk az eredeti PDF-re a programmal az iktatószámot és úgy elmentjük és nincs nyomtatás, meg szkennelés... de hát Ő ezt így szokta. Mondom szokd akkor mától másként!!!
[ Szerkesztve ]
"C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."
-
F.E.K..
senior tag
Gazdasági osztály vs elektronikusan aláírt pdf.:
"Azt találtuk ki, hogy kinyomtattuk a dokumentumot, és beszkenneltük PDF-ként, így látszik az aláírás"
mármint... a pdf-en ilyenkor van egy sárga plecsni pluszban, ami az aláírás vizuális megerősítése, azonban ez a webes előnézeten nem látszik. Ez zavarta őket, de nagyon...
Legyen olyan szép és vidám napod amilyet csak szeretnél!
-
Lenry
félisten
válasz E.Kaufmann #27579 üzenetére
erre egyetlen helyes válasz létezik: "üdv a klubban"
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
Lenry
félisten
válasz E.Kaufmann #27577 üzenetére
sztorit meg majd én írom meg?
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
E.Kaufmann
veterán
Jajj gyerekek.
Egyre jobban hasonlít a munkám egy elrontott IT-Crowd részre, azon kívül, hogy itt többet kell dolgozni, nincs egy munkatárs és nincs külön iroda, ahol lehetne ökörködni. De még egy Jen sincs, aki villámhárító lehetne .Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!
-
E.Kaufmann
veterán
válasz totron #27573 üzenetére
Maga a csípés nem zavart, elég régóta ismerem a jelenséget, a fi relé élesedése viszont annál inkább kellemetlen volt.
Annyit csináltam, hogy az egyik VESA rögzítési pontnál földeltem a TV-t, 1.5 mm-es vezetéken (zöld-sárga jelölésű, egy földelt dugót szereltem a tv tápkábelére és ott kapcsolódik, kábelvégeken a saru és érvéghüvelyek, nem fűtéscsőre tekerve és egyéb borzalmak)
A HDMI külső árnyékolása és az egész belső fém merevítő szerkezet galvanikusan összekötött (ki is mértem), amire a netes belső képek alapján a táp gnd pontja is csatlakozik. Tudom, nem igazán ajánlott, ha már ilyen kettős szigetelésűre tervezték, vagy mi ennek a neve, viszont én azt se tartom egészségesnek, hogy a HDMI árnyékolásán földelődjön a TV.
Akkor már egészségesebb, ha kap egy direkt levezetést. Így nem veri le a relét, akárhogy dugom a konnektorba, és eddig a HDMI kapcsolat sem rendetlenkedett, kopp-kopp. Mindenesetre a Fi relé cseréjét (nem a kiszerelését ) is tervbe vettem, majd ha jönnek megint légkondisok, úgy is tartoznak nekem eggyel.[ Szerkesztve ]
-
totron
addikt
válasz E.Kaufmann #27510 üzenetére
Elégtelen földelésű rendszer esetén nincs érdemi varázslat, szerelés-szerelő nélkül annyit tehetsz, hogy csökkented a részek összegét: nem mezítláb flangálsz, pavlovi síkon tanulsz: minden felejtésnek ára van: IQ- vagy memóriatesztnek sem roszz, bruhaha. A műszeres mérésnél egyfelől lehetsz érzékenyebb, mint ember, plusz a helyi elektronáramlást uraló, csalárd potenciálkülönbség nem feltétlenül mutatja meg magát, nagyban függ a szitutól, hogy mekkorát csíp. Izzadt, ideges ne légy, adott eszköz tápja, rendszerben hol foglal helyet, mi a többi szereplő, páratartalom, hol méred, hogy és mivel. Mindenesetre ha neked ha kicsit is érezhetően is jelen van, gondot jelent, azzal szemben nem lehet vitaalap semmi, ne fogadd el a legyintéseket. A forgatás nem véd meg, sőt, óvva intek mindenkit a hamis biztonságérzettől. A "szokásos" sincs rendben! Az csak az egységnyi villanyszerelő/hajdani kivitelező/átvevő kóklerizmusát mutasa.
-
válasz fatpingvin #27570 üzenetére
Márhogy ráöntöd a userre és meggyújtod?
https://www.coreinfinity.tech
-
Semmilyet sajnos... kéne!
A céges áramot nem te fizeted... de ha agya lenne, tudná, hogy mondjuk jó esetben 50Ft-ot spórol ezzel
@koby11h : LOL
Mondjuk az se volt semmi, hogy a járvány kezdetekor simán kisétált csomó irodás monitorral, a securitynek fel se tűnt.
De ha egy telefont ki kell vinni gariztatni, akkor engedély kellBTW nem is az a gáz, hogy ben tölt : biztonságilag sem jó, ha a saját eszközeik ott nyüzsögnek a céges wifik körül + esetleg bedugdozzák a cuccaikat kábeles hálóra...
-
Top cat
addikt
" Tiéd a gyár! " Ezt sokan szó szerint értették és hordták is haza szorgalmasan.
-
koby11h
őstag
Jön be reggel 5-kor, tabletről megy a sorozat a céges buszon fülessel. Bent feltölti, hazafelé szintén sorozat vagy film. Vagy ebook olvasót. Telefont szintén. Hétvégére meg kell a Powerbank. Ezt csinálják évek óta. Én csak röhögök rajta, semmi közöm hozzá
-
BiP
nagyúr
válasz Chaser #27563 üzenetére
Ezt mondom. Cégesen sokkal drágább.
Inkább arra utaltam, hogy ha ~10Ft egy töltés, akkor miért fillérbaszni azzal, hogy direkt beviszem csak ezért ?
Oké, ha bent vagyok, épp tölteni kell a telót, akkor én is rádugom szívbaj nélkül, mert kell és kész.
De hogy egy fél kilós cuccot (tablet) csak ezért elvigyek magammal, háááááát. -
Chaser
legenda
a mostanin se kell olyan sokat nyomkodnom, hangminőség is perfekt - igaz rég volt nokia korszakom, de tényleg rendben van a hang, régebben sem hiszem hogy jobb volt -
koby11h
multi parkolókban meg az elektromos ótókat' töltik ha meg tudják oldani
leleményesek az emberek : )_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
-
-
User : Most leszek gépnél, most tudunk updatelni?
Én : Persze, engedj be, csatlakozok. (Távoli macerálás.)
User státusza változik away-re.Mondjuk nem zavar, mert van más dolgom is, csak a logikát nem értem.
Másik user : Nem tudok nyomtatni.
Én : Telepítek neki nyomtatót. Végünk, működik.
User : Ja, de a ***** szerveren ami van távoli asztalom, onnan nem tudok nyomtatni.Mutogatni való hater díszpinty
-
-
bambano
titán
ma voltam kint helyszínen dolgozni.
feltöltöttem a notebookomat.Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
-
válasz fatpingvin #27541 üzenetére
Ja, mostani helyen jól meg is van oldva, minden certtel megy, jelszó nincs is.
Ha jön a user, hogy jelszót kér a wifi, akkor megoldjuk, hogy ne kérjen
[ Szerkesztve ]
-
Azért az durva... A wifi jelszó nagyon gyorsan terjed.
"A HDMI aljaztba tökéletes passzol az USB-A dugó."
Ethernetbe is. Been there, done that... Itthon rendszeresen bedugom az egeret egy-egy szabad hálókártyába az itthoni gépeken, mert úgy be van tolva minden alá a NAS, az itthoni szerver, meg a virtuálhost, hogy tapogatni kellMutogatni való hater díszpinty
-
hobizoli
nagyúr
USA-ban ugy loptak el KIA es Hyundai autokat, hogy a inditokulcs foglalatat egy stift fogta a kormany burkolat alatt, azt kiszedve a kulcsos resz egyben kijott es mogotte van egy pont akkora teglalap alaku melyedes az elforgos reszben, mint a USB-A dugo merete, amit beledugva oda es azt elforditva indithato az auto...
...mert rendkivul nagy okossag gyanant az USDM piacos autokbol kiruppotlankodta a gyarto a immobilizer-t, meg ilyen ritka hoki megoldassal volt az inditokulcs foglalata a helyen
modnjuk ilyen szintu bizonsagtechnikai hanyagsagert siman perelni kene a gyartottöbb drón kell ;P
-
net84
őstag
Teljesen jól összefoglaltad...
Ha már a WiFi-nél tartunk. Közintézmény, Cisco rendszer, még a takarítók is egyedi felhasználónév és jelszó kombót kaptak a kapcsolódáshoz (nekik csoportos, a többi dolgozónak egyedi, névre szóló). Mindenkinek névre szólóan osztottam ki és el is magyaráztam mit, miért kap. Jó fél év után meguntam és úgy döntöttem, hogy jelszót cserélek . Ezzel 2 nap alatt fel is térképeztem, hogy mennyi user használta az én accountomat eddig (tűzoltásnak mindig beütöttem a sajátom, amikor net kellett valamelyik munkaállomásra és nem volt hangulatom a kiselőadáshoz). Onnantól kezdve viszont senkinek...hirtelen előkerültek a korábbi papírosok.
Ugyanitt futottam bele olyan hálózati hibába, amikor sorra IP-cím ütközést jelentettek, leállt a hálózati nyomtatás, a tesztgép nem kapott IP-t és valaki még a rendszergazdai noti IP-jét is lenyúlta. Ha minden és mindenki egyszerre aktív, akkor sem lehetett volna 160-nál több IP forgalomban - de nem számoltam a kiszivárgott központi WiFi kóddal (a hibakeresés elején nem voltam még ebben biztos). Annyira elöntött az ideg, hogy kitiltottam MAC alapján a hálóról mindenkit (aki lenyúlta a rendszergazdai IP-met, azt tiltásba tartottam, úgyis szól, ha nem megy nála a háló és lebukik - a mai napig nem tudom) és lelőttem a DHCP-t, majd nyomtam egy restartot az egész rendszeren. Amikor nálam minden működött, levettem a tiltást és jelszót cseréltem a belső hálóhoz tartozó WiFi-n is...#27532 - hcl - Legalább jó helyen volt csak a nevek nem stimmeltek.
Júzer hív, nem megy az egér:
- próbáltad kihúzni, visszadugni (tudom, köcsög kérdés )?
- igen, de akkor sem működik
- világít az alja (ne bonyolítsuk, fordítsd hanyatt és pont)?
- nem, ez jó vagy rossz?
- megyek...
A felhasználó abból tudta, hogy ő a hunyó, hogy elkezdtem fotózni. Sosem próbáltam addig, de azóta sem. A HDMI aljaztba tökéletes passzol az USB-A dugó. Még némi ellenállást is tanusít, hogy bedugáskor és kihúzáskor is meglegyen a megszokott érzés...Read only...
-
hobizoli
nagyúr
hm, olyan, mintha a google allna....
több drón kell ;P
-
"A modembe dugott billentyűzet és monitor nem működik a ***** irodában *****nénál"
...több gond is van ezzel a dologgal...
USB C dokkoló = modem.Mutogatni való hater díszpinty
-
Lenry
félisten
megfigyeléseim alapján a userek szerint a wifi, az internet vagy a hálózat szavak tetszőlegesen felcserélhetők egymással és a nem tölt be az nlcafé-tól addig, hogy nem csatlakozik a hálózati meghajtóra bármely - legalább marginálisan - kapcsolódó hiba leírására használhatók
-
net84
őstag
A wifis papírra akarta felírni, hogy amikor bejön a géppel (a munkahelyivel, amit amúgy a kiadás óta nem hozott magával dolgozni egyszer sem), akkor gond nélkül be tudjon jelentkezni .
Ha ilyen egyszerű lett volna egy Windows bejelentkezési "hibabejelentés" megoldása...
A jelenlegi rendszer (már nem állami szektor ) szerint kapnak egy doksit az összes bejelentkezésükkel, fontosabb beállításukkal és minden technikai azonosítóval (felhívva a figyelmet, hogy jegyezzék és őrizzék meg). De még itt is akad olyan, aki csodálkozva nézi, hogy nekik azt honnan kellene tudniuk.
Erre gyakorló feladat, amikor helyi frissítéseket hajtunk végre és az előzetes értesítés ellenére kikapcsolt gép fogad. Ilyenkor másnap reggel az admin juzernek próbálja beerőszakolni a saját jelszavát. Majd amikor elfogy a reggeli kávé, akkor felhív. Ezek is érdekes beszélgetések .#27529 sh4d0w - arra céloztam, hogy a nincs nem mindig (sőt, a legtöbbször) jelenti azt, hogy nincs. Még akkor is, amikor azt írja ki, hogy nincs internet kapcsolat, sokszor elérem távolról a gépet és be is tudok rá jelentkezni... De a legtöbbször csak annyi a gond, hogy egy adott weboldal nem tölt be és utána már semminek nem néz utána.
Read only...
-
-
Mindenre meg tud kérni valakit
A wifis gondolom előre fel akarta venni a hálót az új telóra, stb
"gép megy, windows bejelentkezést kér" -> Windows elindult, no problem, viszlát
"- de azt nem tudom, azt nem szokta kérni."
Mindegyiknek elmondjuk, hogy a userét tanulja meg, mert ritkán kell, de akkor nagyon. Szerinted mennyi tudja? Jobb esetben felírja a telefonjára. Ö lefényképezi.Mutogatni való hater díszpinty
-
net84
őstag
Nekem ilyen sztorijaim? ÁÁÁÁ, dehogy
Néha még akad egy-kettő friss sztori is, de a krémjét korábbi évekből szedtem össze...
<sokat szidom a közalkalmazottakat és a pedagógusokat - utóbbit különös engedéllyel, mert az asszony is az >Még hálózatos:
- tudod mondani az IP-címét a gépnek?
- pillanat, ahhoz a másik kolléga kell...
(még jó, hogy minden művelethez van egy-egy kolléga)WiFi:
- meg tudod adni a wifi jelszót?
- melyiket?
- az ittenit?
- melyik ittenit? van 3 is...
- nekem mindegy.
- nekem is, melyiket látod?
- ja, most nem vagyok bent.Az a fránya bejelentkezés (ő még egy egész jól "képzett" volt):
- nem nem indul a gép
- hogyan nem indul?
- nem tudom elindítani a windowst
- megyek megnézem...
(bekopogok, nézi bambán a gépet, de már pattan is fel mögüle, gép megy, windows bejelentkezést kér)
- beírnád a jelszavad?
- nem fogadja el
- a saját fiókod vagy XY fiókját szoktad használni?
- a sajátom
- akkor írd már be légy oly szíves a saját felhasználónevedet és utána a jelszavad.
- de azt nem tudom, azt nem szokta kérni.
(persze mehettem egy újabb kört, mert nekem kellett kimazsoláznom, hogy mi júzer acc-ja)Read only...
-
fatpingvin
addikt
viccet félre, szerintem teljesen jó. ha van hosszú koax és nincsenek nagy igények, szerintem teljesen élhető megoldás. nyilván az ideálistól mint Makó Jeruzsálemtől, de ilyen állandóra hagyott ideiglenes megoldásként teljesen jó.
A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
válasz fatpingvin #27523 üzenetére
Aaaargh
@net84 : Amúgy ha ilyen sztorijaid vannak, akkor írj is
-
koby11h
őstag
válasz fatpingvin #27523 üzenetére
Az olyan, mint a vezeték nélküli telefon, amihez két vezeték kell
-
fatpingvin
addikt
a kedvencem a "kábeles wifi" szakkifejezés...
természetesen ez nem akkora hülyeség mint amilyennek hangzik, de nyilván nem amatőröknek való témaA tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
-
salaud
aktív tag
Ha ez így van, akkor ennek örülök, csak fejlődik valamit a tv ipar is.
Ez esetben jó megoldás lehet így földelni, mindazonáltal fenntartom a véleményem, hogy kikapcsolva kell dugdosni a hdmi kábelt.A Linux nem ingyenes. Meg kell fizetni a tanulópénzt. Az emberek 66 százaléka nem tud számolni! Gondoljatok bele, ez majdnem a fele!!
-
net84
őstag
válasz E.Kaufmann #27505 üzenetére
Szia!
(olvasni szoktam csak a topic-ot, de hátha segít)
TV-ről minden lecsatlakoztat, csak a HDMI marad. Csíp? Igen - > TV 230V-os dugvilla kihúz, 180 fokban elfordít, visszadug. Csíp? Ha továbbra is igen a válasz, akkor méricskélni kellene (meg átnézni az elektromos hálózatot). Anno sokat szívtam én is ilyen jelenséggel (engem a gépház is megkostólt), aztán kiforgattam az aljzatokat és összejelöltem mindent. Egyik állásban teljesen rendben és jól ment minden, a másikban zizegett a kezemben az árnyékolt csatlakozó... Rámértem így a gépházra, digitális fázisceruza ~100V körül ugrált (végül nem maradt el a hálózat újra kötése sem).
Esetleg egy ilyesmi megoldás - de szerintem elsődlegesen azt kellene megtudni, hogy mi csapja oda a feszt.#27495 sh4d0w - Te csak azt hiszed . Attól függően, hogy ki jelzi a hibát, felteszek egy-két kérdést, majd dhcp list-be kikeresem a gépet (régen 10-ből 8 bejelentés esetén csak net nem volt vagy csak egy-egy oldal vagy program nem ment). Ha ott van és "friss" az IP kiosztás, már pingelem is. Ha válaszol, rájelentkezek és megnézem mi is a gond. Így a leglustább megoldással fel sem keltem az asztaltól .
Megbolondult állami alkalmazotti koromban kaptam a telefont:
(köszönés és bemutatkozás - mintha nem látnám ki hív - legalább illedelmes, de aznap már találkoztunk 1-4 alkalommal és még beszéltünk is)
- nincs hálózat
- de van (kicsit fáradt voltam és az aznapi idegállapotom is meg volt)
- de nekem nincs
- pedig itt ülök a gép előtt és megy
- nekem akkor sem tölti be a ...... oldalt (ekkor már ingerült volt kissé)
- jaaaaaa! net az nincs.
- akkor miért mondod, hogy van? (majd szét veti már őt is az ideg)
- mert a hálózat jó és dolgozni lehet, csak a net nem megy
- haha, vicces
(nekem az volt )[ Szerkesztve ]
Read only...
-
-
E.Kaufmann
veterán
válasz fatpingvin #27517 üzenetére
A kapcsolóüzemű táp(ok) és azon belül annak szűrése. Ha minden össze van dugva, a Fi relé nem szólal meg, tehát elvileg nem lehet olyan hű de nagy szivárgás.
[ Szerkesztve ]
-
fatpingvin
addikt
öö ide nem galvanikus leválasztó kell hanem a potenciálkülönbség okának megfejtése. ez ugyanis nagyon nem üzemszerű így.
-
Ferrari fan
tag
Így van, nálam is volt már hasonló kérdés.
Ez ugyanolyan mint mikor ír vagy hív a user, hogy "nem megy a gépem".
-Világít rajta valami? (már rutinból ez az első kérdés ilyen megkereséskor nálam)
-Igen, villog is.
-Áhh, akkor megy az a gép, csak képet nem ad...Monitor be van kapcsolva?
-PERSZE MINDEN, NE NÉÉZ MÁR HÜLYÉNEK...
-Ok, leballagok (emeleten volt az IT iroda)....
Nézem, monitor nincs bekapcsolva..feltűnik, hogy az asztalon át lett rendezve pár dolog, egyből nézem a monitor hátulját, hát a kis huncut táp kábel nem ki van húzódva
"Minden be van kapcsolva ahaaa..."Ugyanerre az esetre pedig másik változat, amikor az elosztó van lenyomva, de a gépe megint szar...cseréld le!
Egy kolléga mondását átvettem én is, sok esetben igaz, csak vele ellentétben a Usereknek nem mondom a szemébe
"Default-ból minden User hülye."[ Szerkesztve ]
-
salaud
aktív tag
válasz E.Kaufmann #27508 üzenetére
A vesa tartó általában a műanyagba beleöntött anya, nincs kapcsolatban a tv hátlapján kívül semmivel. Szerintem ezzel maximum a vesa tartót földelnéd le, a tv-t nem.
Ne dugdosd bekapcsolt állapotban a tv-be a hdmi-t.
Anno még a CRT monitoros korszakban boltban láttam így monitort vásárlás előtti próbánál elfüstölni, d-sub kábel bedugása közben.
LG Flatron síkképcsöves monitort vettem volna, eladógyerek ott dugdosta bekapcsolva őket a pulton, épp szóltam neki, nem kéne bekapcsolva, ő legyintett hogy á, nemleszbaja, tudjaő, PUKK. Lefagyott a hülyevevőmitugatsz mosoly a fejéről. A tulaj ugyanis ott állt mögötte.A Linux nem ingyenes. Meg kell fizetni a tanulópénzt. Az emberek 66 százaléka nem tud számolni! Gondoljatok bele, ez majdnem a fele!!
-
ColdMan
tag
válasz E.Kaufmann #27512 üzenetére
Akkor ez az ötletem nem nyert...
-
ColdMan
tag
válasz E.Kaufmann #27510 üzenetére
A TV-be van dugva koax kábel (antenna)?
-
E.Kaufmann
veterán
válasz bambano #27509 üzenetére
A HDMI fém része csíp és nem ráz és a nem földelt készülékek felöl, mielőtt még csatlakoztatnám a géphez. Ilyet már a VHS korszak óta tapasztalok gyárilag földeletlen készülékek fém burkolatával/csatlakozóival, beépített kapcsolóüzemű táp mellett. Nem az a tibíííímegb@szazááááram dolog, hanem a "szokásos".
[ Szerkesztve ]
-
bambano
titán
válasz E.Kaufmann #27507 üzenetére
viszont ha egy aljzatról megy, egyformán vannak bedugva, és mégis ráz, akkor (villany)szerelőt kellene hívnod.
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
E.Kaufmann
veterán
válasz E.Kaufmann #27507 üzenetére
Ha mondjuk nem a HDMI-nél földelek, hanem a TV VESA tartójának valamelyik csavarjánál? Nagyon rossz ötlet lenne?
-
-
bambano
titán
nem tudom, hogy hdmi-ben létezik-e, de dp-ben létezik optikai displayport kábel. ha esetleg van dp a gépeden, akkor meg lehet oldani, hogy optikával elviszed a tv-ig, ott átrakod hdmi-re.
egyébként pedig a legolcsóbb megoldás egy aljzatról járatni a cuccot. 230-at odavinni biztosan olcsóbb, mint bármi, ami hdmi.Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
E.Kaufmann
veterán
Maszek kérdés, HDMI és vellanyos topikban is feldobtam:
Létezik értelmes áron HDMI galvanikus leválasztó? Tudom nem illik, de néha menet közben csatlakoztatom a gépet a TV-hez, eddig csak csípett, de mióta van egy HDMI soundbar is a TV-re aggatva, néha a fi relét is leveri, összedugva már működik minden. Bár adott ÁVK típust a villanyos topikban nem ajánlották és cserésnek ítélték, azért úgy vagyok vele, az se feltétlen egészséges, ha az én gépem földeli a TV-t meg a hangrendszert.
Néztem, vannak ilyen optikai HDMI kábelek , de nekem elég lenne 5 méter és azt se tudom, hogy nincs-e attól még fémes összeköttetés pl az aktív átalakítók táplálása miatt a két vége között, szóval lehet azokkal is ugyanitt lennék.
Esetleg ha a TV felöl a HDMI--t földelném, az mennyire nagy eretnekség? Hisz maga a számítógép úgy is földeli.Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!
-
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Delta Force (2024)
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Autós topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Filmvilág
- Szólánc.
- Megérkezett a Android 15 és a HyperOS 2-! (EEA Stable ROM)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Digitális Állampolgárság Program
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest