- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Projektor topic
- Apple iPad 11” (A16, 2025) - a táblagépek vanília fagylaltja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Megemeli a GPU-k árát az NVIDIA?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- TCL LCD és LED TV-k
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Androidos fejegységek
- Olcsó EPYC termékcsaládot prezentált az AMD
Új hozzászólás Aktív témák
-
fatpingvin
addikt
válasz
totron #21427 üzenetére
félreértesz. abszolút nem arra akartam kivezetni a gondolatmenetet hogy melyik tudás értékesebb a másiknál. ilyen nincs, minden kontextusfüggő.
én az "általános műveltség" nevű dolognak a gyakran önkényesen egyoldalú értelmezését sérelmeztem. nem vagyok hajlandó ugyanis tűrni hogy valami pojáca számonkérje rajtam azt az "általános" műveltséget amit ő magában a történelmi/irodalmi ismeretanyag visszaböfögésének képességeként definiált. ha normálisan áll hozzá, becsülöm a tudását, én nem rendelkezem vele, és ugyanezt sérelmezem attól a STEM titántól is is aki nagy hangon hirdeti hogy mennyire komolytalan minden társadalom- és bölcsészettudomány.
erről is van egy remek sztorim, a fent említett magyartanáromtól egyszer rákérdezés után megtudtam, hogy csak a jogászokat/irodalmárokat/újságírókat meg egyéb hasonszőrűeket tekintjük értelmiségieknek. amikor erre az volt a válaszom hogy szuper, azért kérdeztem csak hogy tudjam mennyire kell az "értelmiségi családban nőtt fel" információmorzsát komolyan venni akkor még próbálta mosdatni a dolgot hogy de hát ugye ez csak az irodalmi kontextusban, de ott már nálam elásta magát, mondtam is neki hogy hagyja csak, a kérdésre választ kaptam és viláágos lett az is hogy ebben a kérdésben mennyire kell mérvadónak tekintenem a tanárnő álláspontját.
Új hozzászólás Aktív témák
lo Sokan találkoztunk már olyan ismerőssel, "üzletféllel", aki minden segítséget ingyen szeretne, és azt is...
- Feltörték a PROHARDVER!-es regisztrációmat (vagy elvesztettem a belépési emailcímet, 2FA-t)
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- DOOM - The Dark Ages
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- OTP Bank topic
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Politika
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I9 13900K / RTX 4080 / 32GB RAM / 1 TB SSD
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! MSI B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB Rampage SHIVA FSP 500W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 5700 8GB Zalman Z9 Zalman 500W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest