Új hozzászólás Aktív témák

• SunMount3r

nagyúr

válasz Kendek #86 üzenetére

A lényegesen kisebb fájlméret miatt jobb a HEVC-> Nyilván, de semmi "eredeti FHD anyag" nincs ezekben kódolva, így eleve minőségvesztéses a dolog, mert átkódolással jár. Erre írtam, hogy a natív kódolásúak a legjobbak. Persze kinek mik az igényei, mik a fő szempontjai. Ha a méret annyira fontos, akkor a HEVC a legjobb, de csakis átkódolással lehet ezt elérni. (Hacsak nem Home videókról van szó, amik eleve HEVC-ben rögzültek.) A Streamer szolgáltatók esetén is úgy néz ki, hogy a FHD még H.264 minden esetben, csak az UHD esetén van HEVC (vagy VP9) Stream. Én speciel a minőséget preferálom mindenek felett.

(#87) t72killer : Éppen az, hogy nem neked kell átkódolni másba, meg össze-vissza kódolgatni, attól csak még inkább romlik a natív minőség. Épp, az, hogy a FHD HEVC anyagok már mind átkódoltak. Ha natív "gyárilag" HEVC-be lennének kódolva ezek a FHD anyagok, az lenne a legjobb, de ilyen effektíve nincsen, az már csak az UHD területe. De lásd amit felül írtam, mindenki maga dönti el, neki mi a fontosabb. Én azt a kis plusz tárhelyet nem sajnálom, ha a minőség jobban számít.

Új hozzászólás Aktív témák