Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- OLED TV topic
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- Mini-ITX
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Házimozi haladó szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
"név nélkül, hirdetés linkelése nélkül írjuk ki a fájdalmunkat", tehát a Hardverapróról
- ne linkelj konkrét hirdetést
- ne tegyél be hirdetés screenshotot
- ne idézz hirdetésből konkrét szöveget
Személyes adatot ne tartalmazzon a hozzászólásod!
Új hozzászólás Aktív témák
-
F.E.K..
senior tag
"10 ezer egy egérért? :Y "
Ja, ennyire olcsón jót szerezni...
Van a márka felár,meg a technikai tudás felár..
A gamer egerekek tudnak kifejezetten drágák lenni (sok közte csak látvány funkció, de azért van ami tényleg számít). De munkára használt egerek esetében is vannak szintek...
-
-
fatpingvin
addikt
én 15e-ért vettem egeret, ez a max amit hajlandó vagyok rákölteni, viszont ez a Trust Rexx GXT144 (nem a reklám helye, hanem a spéci kialakítás miatt érdemes specifikusan megnézni) nagyon megérte. végérvényesen vertikális egér függő lettem, az egyetlen alternatívának már csak a botkormányt vagy a trackballt tudom elképzelni.
-
válasz
#24845312 #93787 üzenetére
Igen, egy az egyben ilyen érzés, pláne mióta új név meg logó van. Mintha minden, amiért szerettük a márkát ment volna a kukába a váltással együtt. Ami amúgy nem lenne baj, ha lenne egy méltó utód, akire igaz az, hogy ok, drága, de cserébe nagyon minőségi. Na, az én bajom az, hogy amennyire tudom, nincs ilyen. Így maradt az, hogy a logi a legjobb minőségű, csak éppen azzal a kiegészítéssel, hogy amúgy az is fos.
-
-
-
törölt tag
válasz
Cs1csó #93784 üzenetére
Ezen a képen amit ujjhegy fogásnak neveznek, úgy fogom én is az egeret: Link
Kis területen mozgatom az egeret, a kezem mérete passz, nem tudom mi számít kicsinek/közepesnek/nagynak.G102-vel is volt már sajnos dolgom. Ez egy kb 3,5 évvel ezelőtti hozzászólásom: Link
(Utólag már ki tudom egészíteni annyival, hogy ment is szervizbe idő előtt, de legalább így bebizonyosodott róla, hogy eredeti volt. Kicsit azért reménykedtem benne, hogy hátha nem az, és csak azért ilyen, de sajnos teljesen eredeti volt. Aztán csak nem bírtam magammal, nem akartam elhinni, hogy a Logitech tényleg ennyire leadta minőség terén, úgyhogy vettem egy ugyanilyent, gondosan figyelve arra, hogy másik helyről, és másik évben vásároljam, hátha így már kifogok egy jobb darabot. Sajnos nem jött össze, ugyanolyan volt az is.) -
Cs1csó
titán
válasz
#24845312 #93783 üzenetére
Szia, milyen módon fogod az egeret? pl. tenyeres, "karmos" vagy "ujjbegyes" fogással?
Nagy vagy kisebb kezed van? Kis területen egerezel tehát nem mozgatod nagyon vagy kell a terület mert pl. karból mozgatod nem csuklóból vagy ujjbegyből?
A szenzor optikai legyen és kábeles.
A minőségi egerek "alja" ez a két egér:
Logitech G102 LightSync fehér már van 7k-tól, kék 8k-tól, fekete kb. 9k
Logitech Prodigy G203 8k a 102-es ránc felvarrott változata talán ezt most érdemesebb venni mert a fekete jobb árban van már aki azt preferáljaVan egeres topik 10k alatt nemigen van a Logitech 102 és 203-on kívül más ha jól tudom.
-
törölt tag
A mostani termékeikhez képest mindenképpen.
Most viszont vehetek bármilyen márkájú egeret, egyik se bír ki nálam 1 évet, és már tönkremegy. Tippre ugyanott gyártják mindet, mert hasonlóan gagyi az összes a rányomtatott logótól (márkanév) függetlenül. Hozzáteszem 10ezer Ft-nál többet nem vagyok hajlandó kiadni egy egérért, szóval lehetséges, hogy fölötte egy teljesen más világ nyílna meg előttem, de annyit meg nem akarok rááldozni. -
-
törölt tag
"Nálam mondjuk a Logival egy szinten vannak
"
Nálam is, és ez nem a Genius dicsérete, hanem a Logitech szégyene. Érdekes, 20 évvel ezelőtt még a Logitech neve egyet jelentett a minőségi, tartós cuccokkal. Szerencsére a garanciáztatás elsőrangú, ingyen futárt küld a FIXIT, meg ingyen vissza is hozzák a javított termékeket rövid időn belül.
-
-
Ciccuka
veterán
-
válasz
fatpingvin #93773 üzenetére
Azért ez nem sima böngészés
Nekem pl. HDD-n van a swap, mert nem akarom az SSD-t gyilkolni. Nem jó dolog a swap, na -
fatpingvin
addikt
böngészgetni elég... lehetne...
6GB RAM van a vasban. a böngészés sajnos magában foglalja hogy meg van nyitva a Discord, bár az kiváltható lehet konzolos desktop appal, megy a videohívás, meg van nyitva mellette egy sokoldalas dokumentum legalább, egy IDE minimum... és akkor nem kéne swapelni mert hiába SSD, mégiscsak SATA. szóval ja, lehet élni ezzel de én őszintén szólva eléggé hozzá vagyok szokva ahhoz hogy nem számolom a RAMot. -
válasz
fatpingvin #93767 üzenetére
Pf. Amúgy 8GB-al tök elég böngészni, nekem is kb. azért van 16, mert kényelmesebb
(Meg a Rawtherapee is sok ramot eszik.)
@gban : "Volt aki fel is emlegette hogy mennyit kerestem a dolgon "
...felemlegettem volna neki, hogy köze? -
gban
veterán
válasz
fatpingvin #93767 üzenetére
Az a szép még az árazás témakörben, hogy amit én eladok 1000 Ft-ért agyontesztelve, képekkel, azt egy nulla értékeléses minimum ennyiért akarja 'biosig tesztelve' és hasonló dumákkal eladni, és nem érti meg hogy ezekkel a feltételekkel max. a felét éri ha egyáltalán eladható úgy.
Volt aki fel is emlegette hogy mennyit kerestem a dolgon (mennyi? 3-4 ezrest egy nagyobb kupac egy részén, ahol több volt a gané a gépekben mint az alkatrész), és nem fogta föl hogy egy hetembe került a takarítás, tesztelés, stb.
És akkor itt jön képbe megint a ráfordított munkaóra.
Mert tuti hogy ő pl. egy percet nem fordítana rá csak azért hogy legalább egy felirat kilátszon a dzsuva alól. -
-
fatpingvin
addikt
attól függ mire, meg milyen ramok. ha ECC képes akkor az 1G-s is érdekes lehet, én pl 2k-ért simán megvenném a kettőt ha most éppen azt keresnék.
másik irányban egyébként fordított az agybaj, én laptopba kerestem 8G-s modult, hát mit ne mondjak, aránytalanul drágábbak a 4G-hez képest. a 16 gigás modulokra azt mondanám hogy értem mert az már eléggé prémium kategória, de a 8G-s modul az még bőven a konzumer kategória.
-
-
gban
veterán
4*2 giga ddr3 helyben, 12.500 Ft
Minél hamarabb szeretnék megválni tőlük, ezért ennyi az ára -
-
Szetszedni balta se kell.
Anno golyataborban volt egy arc, hozott magaval konzervet, de nyitot nem. (Neveket nem irunk, ugyhogy azt lecsereltem.)Arc nez ra, azt mondja
- Te Bela, aztan megis, mivel fogod ezt kinyitni?
- Mivel? ... HAHAH, MIVEL HOGY EROS VAGYOK!
...Es addig baszkodta a foldhoz, amig ki nem nyilt elegge. -
-
"Fingom nincs, mennyi egy hangvalto ara, "
Attól függ, milyen felépítés. Pár ezer ft., ha te építed, akkor pár száz. Ilyen kis hangfalakba elég olcsó összerakni.Amúgy egy hangváltó még összerakható egy bármilyen pákával, de bármi komolyabbhoz kell tudás, meg valami műhelyszerűség.
-
TaaT
nagyúr
Haveri körben ilyen volt, a Mistralban volt akciós vagy tízenpárezer forintért újonnan. Na ez se most volt.
-
Tudom, UK only termek (es meg azon belul is csak richer sounds), de ennek pl valami hihetetlen ar-ertek aranya van (£50 es normalis hangfal, ujonnan, na). Volt szerencsem hallani, egy ilyen kis pocskoszoru nobsound-rol meghajtva, es hat... Meglepodnel, plane hogy az egesz osszesen £75 (plusz valami olcso kabel).
Amugy nekem is ilyen a pc-hangfal erositoje (mondjuk a hangfalak picit azert jobbak, mint a linkelt wharfedale). Csodat nem kell tole varni nyilvan, de meglepoen szepen tud szolni, amig a zenet akarod elvezni, nem a falat bontani.ui.: Amugy En is az oldd meg magadnak a hive vagyok, csak annyira se nincs sok helyem, se tudasom, se sok specko szerszamom sajnos, hogy nekialljak hangfalat/erositot epiteni. De dolgozom az ugyon, elobb utobb lesz.
ui2.: Fingom nincs, mennyi egy hangvalto ara, de szerintem a fenti parositas annyira olcso es annyira sokat ad cserebe, hogy az mar kb pofatlan, ar-ertekben verhetetlen.
-
Gyárilag is voltak ilyen megoldások a korabeli lapokon, amikor lemaradt 1-1 fólia
Nem egy komplett gépet postáztam már, de nem kellemes. Mondjuk a vevő saját szakállára...Amúgy WTF ilyen olcsó a 386 lap, vagy csak a javítás miatt?
@opr : Asszonynak valami sztereó Gennyiusz fadobozos van, ami nem túl jó, de nekünk tök megfelel.
-
-
gban
veterán
Köszönöm.
Eladásra azért igyekeztem még szebbé tenni, meg is lett az eredménye, ahogy fentebb is írtam.
Szerencsére megértőek voltak akik többet kínáltak, vagy lemaradtak, mivel megírtam, így korrekt részemről.
Ez mondjuk nem mindig van így, ugye mindenhol jelzem hogy nem postázok, de van aki komplett gépet is postáztatna, aztán ha nem úgy ugrál az ember ahogy neki tetszik, képtelen elfogadni hogy más máshogy is gondolkodhat mint ő.
Még ha azt írtam volna ami jogos is lenne, a közölt tájékoztatás tükrében, de nem, finom voltam és kedves, erre tessék... -
Szép munka! Amúgy nem tudom, ha kellően rutinos az ember, akkor akár rá is szánhatja. Én pl. azért csinálok meg mindenféle marhaságot, mert ha kidobom, akkor se hasznom nincs belőle (ha én használom), se pénz (ha eladom). És az is pénz. Ha nem csinálok semmit, akkor se kapok pénzt.
-
gban
veterán
Akkor már ezt is tudom hogy ha néha nem indul csak meglökésre, azt kár olajozni, kuka azonnal.
Visszatérve a munkaóra számolásra, aki a biznisz miatt csinálja, az nem fog 4-5-több órát rászánni pl egy ilyen javításra hogy utána eladja 2500-ért (és veszekedtek érte, volt aki azt mondta ad érte 4-et, de ugye annak adtam aki elsőnek jelentkezett). -
Nem tudom, nekem pont MX440-es és hasonló szintű gagyiventiknél volt az, hogy már kézzel nem lehetett forgatni, de műszerolaj után hangtalan
Amúgy ha nem indul a venti, akkor az egyik tekercse szakadt meg, vagy legalábbis a vezérlő IC nem ad rá impulzust. Ha egyszer elindul, akkor már a lendület miatt forog a maradékokkal is, csak lassabban (nem veszed észre).
-
gban
veterán
Sokszor az már nem segít sajnos.
De van sok bontott, csak ezek sokszor annyira egyediek hogy nem passzol a helyére egy másik.
Most is van egy MX440, amin Spire venti van, és nem indul el bekapcsoláskor az esetek felében, viszont egyedi kialakítású és rögzítésű. A borda ilyen átmenő pöckös rögzítésű, le is cserélném egyben, de vagy ragasztott is emellett, vagy simán ráégett a pasztával a gpu-ra, megmozdíthatatlan. Ha meg feszegetem az sok jóra nem vezet.
A venti hangtalan, a lehető legkönnyebben jár, de ha nem indul el mindig, az gáz...
És ez tuti valami vírus, mert 3 db P1 venti is ugyanígy viselkedik mostanában -
-
gban
veterán
válasz
fatpingvin #93740 üzenetére
Én is abból dolgozok ami itthon van.
Pl. egy 1000 Ft-os VGA-nál ha rossz a venti, nem éri meg venni egyet 800+benzinért, de ha megoldom abból ami itthon van az dupla öröm.
Egyrészt jó érzés hogy szuper lett és működik rendben, másrészt öröm hogy megmenekült a kukától, és már nem az az egyetlen előnye a terméknek hogy könnyen belefér a kukábaDe sok esetben valóban nem érdekes a piaci érték, amikor magadnak hozol helyre valamit.
Egyrészt nem forintosítható a többlet-érték, másrészt meg se fordul az ember fejében az eladása, harmadrészt lehet hogy nem is eladható már egy módosított cucc, pedig a működése százszor megbízhatóbb mint az eredeti állapotában. -
fatpingvin
addikt
a megfogalmazásodból eléggé úgy tűnt, ezesetben elnézésedet kérem.
átfogalmazom akkor úgy, hogy egy ilyen kérdésben abszolút nem érdekel hogy mi mennyibe kerül és hogy változna a piaci értéke a kérdéses motyónak. egyedül az korlátoz le hogy mennyit tudok rászánni, de ez az én értelmezésemben egyenrangú mondjuk azzal a kérdéssel hogy milyen alkatrész van a fiókban bontásból. -
-
gban
veterán
válasz
fatpingvin #93737 üzenetére
Egyáltalán nem gúnyolódok, én is mentek amit lehet, vagy jobbá teszek.
Munkaóra: én is így vagyok vele, ráfordítok pl. egy 478-as gépre sok órát, csak hogy teszteljem, megmentsem az enyészettől és eladom utána 2000-ért, csak hogy jó helyre kerüljön... -
fatpingvin
addikt
úgy érzem gúnyolódsz, de ha ettől eltekintek akkor ja, egyetértek. nem gondolom egy megveszekedett pillanatig sem hogy a dolgok értékét az áruk/költségük diktálná.
ráfordított munkaórák... a hobbijaimmal/szabadidős tevékenységeimmel nem számolok el magamnak. ezekért élek, a pénzkereset egy ennek alárendelt eszköz a megvalósításra.
-
-
gban
veterán
válasz
fatpingvin #93733 üzenetére
Ugye hogy mennyivel jobb ha te hozol ki valami jót a meglévő cuccodból, akár sokkal többet érő munkával is mintha vennél a ráfordítás árának feléért egy másikat?
Venni mindenki tud, az nem kunszt...
Arról nem is beszélve hogy a 2x annyiba kerülő is simán lehet kaki a mai világban. -
fatpingvin
addikt
válasz
Astroboy #93732 üzenetére
na ez
nekem is genius hangdobozok vannak az asztalomon, és én is átalakítottam őket. terveztem bele egy normális hangváltót az egyetlen unipoláris elektrolitkondi helyére, megtömtem vattával és újrakábeleztem, egy kis 20W D-class erősítőről hajtva korrekt hangjuk van. nyilván nem hájend, meg a mélytartomány szegényes, de hát na, valamit valamiért.
-
Astroboy
őstag
Régen (15-20 éve) azért tudtak egészen elfogadható minőségű termékeket gyártani, pl. a "kommersz" egereik-billentyűzeteik szinte elnyűhetetlenek voltak.
Már rég a fröccsöntött 2000W pmpo-s foskupacok uralták az aktív hangfalszettek világát, mikor ők egyes szettekhez még mindig fát használtak - kisebb nagyobb sikerrel persze.Anno ~ 12 éve ilyet vettem a 40 nm-es albérletbe, csóró voltam na, kellett a pénz nőkre meg piára.
Némi utómunkával (hangszórókba 2 köbméter gyapot + megfelelő árnyékolás az erősítőbe, pókfonal vastagságú gyári kábelek cseréje 2.5 mm-es árnyékolt rézkábelekre) kisebb fajta csodát lehetett vele elérni.Oké, nem lett GangBang and Olufsen se Haumann Kordon, zenére továbbra se volt alkalmas, de filmezéskor egész szépen kitöltötte hanggal azt a kis pecót.
-
-
gban
veterán
Én vettem nemrég egereket, a kisméretű rádiós Logitech-eket szeretem nagyon, vettem egy olyat is, meg egy 'ugyanolyan' Geniust mert azt írták, több mint egy évig bírja az elem, jobb mint a Logitech, stb.
Üzenem az értékelőknek hogy legalább utólag fogjanak a kezükbe egy Logitech-et is...
Az elem meg oké hogy munkára használva, de másfél hónap volt, és nem gagyi, Kodak, amit hozzá adtak... -
Én itt leginkább azon vagyok meglepődve, hogy az értékelők közül mennyi szerint jó márka a genius, és hogy meg vannak lepődve rajta, hogy annak ellenére, hogy genius, szar.
Abszolút le vagyok döbbenve. Mióta számít a genius értékelhető márkának? Mindig is egy alsó polcos fos volt, picit a noname kínai gagyi felett, kb hama szinten, de a valamire való cuccok alatt. Mondjuk az tény, hogy alsó polcos termékek között általában ár-értékben jó volt, de ennyi. Szóval... Jah, teljesen le vagyok sokkolva most ettől.
-
-
-
-
-
homerhamm
addikt
válasz
Trailblazer #93702 üzenetére
"Fater" néven még van fenn produkciója az úrnak.
-
Trailblazer
veterán
válasz
berek21 #93700 üzenetére
Másodikról ez ugrik be:
https://www.youtube.com/watch?v=yC5YYmRBk7U -
Új hozzászólás Aktív témák
- Fujitsu AKCIÓ ,vil.bill,15,6"FullHd IPS,8.gen.i5, 4G LTE,8-32GB/256-512,jó akku,szép
- ASUS ROG Strix G512LI I5 144Hz/10300H/1650TI/24 GB ram/512 M2 SSD
- 0 perces COOLER MASTER 650W MWE V2 minőségi tápegység! GAR/SZÁMLA (Te nevedre)! 12V: 54A! ÁRON ALUL!
- Szép Dell Latitude 7320 -60% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 13,3" i7-1185G7 32/512 FHD IRIS Xe
- Dell,14"FullHd IPS,core i5 6440H(fiz.4MAG!),8-16GB DDR4 RAM,Vil.bill,256-512GB SSD,Jó akku,szép
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- 24 hónapos PlayStation Plus Premium előfizetés a legolcsóbban, egyenesen a PlayStation-től!
- Bomba ár! Dell Latitude 5590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 64GB 1TB 5500M 8GB garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest