- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
"név nélkül, hirdetés linkelése nélkül írjuk ki a fájdalmunkat", tehát a Hardverapróról
- ne linkelj konkrét hirdetést
- ne tegyél be hirdetés screenshotot
- ne idézz hirdetésből konkrét szöveget
Személyes adatot ne tartalmazzon a hozzászólásod!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
koby11h
őstag
válasz
Ciccuka #101303 üzenetére
Pár évvel korábban, 1985-1989 vidék, hasonló két gépterem. Egyik C16, C+4, ez állami támogatásból.
Másik IBM AT 286 16 MHz szerver, 2 MB memória, 20 MB HDD (emlékeim szerint) és 5 darab IBM XT 4.77 MHz, csak 1.2 FDD, arról bootoltál és azon dolgoztál. Mind eredeti, nem klón!!! Nem tudom honnan szerezték. De azt igen, hogy pl. a Citizen 120D nyomtatók alkatrészként jöttek be az országba és mi szereltük össze őket
A szerveren CGA monitor volt, az XT-ken Philips sárga/fekete Hercules-ek. Évekig csak ez volt, de akkor nagyon király volt! Nem panaszkodtunk! Ha játék kellett, akkor felmentük a Commodore terembe, egyébként pedig egész délután és hétvégén ment lent a Forth, Pascal, Assembly, batch script írás és a program cserélgetés. Ki tud többet rányomni egy 1.2 lemezre: DOS, Novell kliens, Turbo Pacal, Fortan fordító, Cobol fordító, Norton Commander, PkZIP, ARJ, memóriában dolgozó floppy másoló (a nevét már nem tdom, de nem volt csak egy maghajtó és hdd sem), plusz ami elindult játék, bármi...4+1 dologhoz:
- golyós egér 2 gombbal, RS-232 csatlakozóval
- floppy meghajtó tisztító lemez -
-
KROK640
nagyúr
válasz
Ciccuka #101275 üzenetére
jaja, ezt én s tapasztalatam, még azoktól is akik amúgy legalább tudták hogy mennyi RAM meg HDD meg ilyesmi van a gépükben. Eleinte csak lestem, hogy mindenkinek telik nagy P2, P3. P4 gépekre? Aztán hamar kiderült, hogy sokszor Celeronok voltak ám azok. Egy darabig lelkiismeretesen Celeronoztam, aztán rájöttem, hogy sokkal jobban járok ha én is Pentium 4-et mondok az 1700-as Celeronra, az emberek 95%-a úgyis "pénégy"ezte a Celeront is, meg sokszor az AMDket is, cserébe ha azt mondtam Celeron akkor visszakérdezett, hogy az milyen. Kedvencem azok voltak akik simán le "pénégy"ezték a Duronjukat vagy Athlon XP-jüket.
-
KROK640
nagyúr
válasz
Ciccuka #101026 üzenetére
Köszönöm segítőszándékú hozzászólásodat, de : Eléggé sokmindent megjártam már memóriamérettel kapcsolatban, szerintem az országban anno az egyetlen 466-os Celeronom volt, amiben 768MB(!) RAM lakott, akkor amikor 128-al mentek az átlag gépek, és 256-al a "nagy" gépek. Nos, akkor pl abszolút megtanultam azt, hogy van az a határ ahová semmi értelme sincs növelni a RAMot.
Volt Athlon XP-m 512+128MB RAMmal, 2×256+512MB-al, és 2×512+1GB RAMmmal is, így a dual channellel illetve azok kiskapuival is tisztában vagyok.Mint ahogy a 4th gen I3-asomból is 8GB RAMot adtam el (8GB-ot meghagyva) mikor megszorultam, mert tudtam, hogy az nem fog érinteni rövidtávon.
Jelen gépemben négy darab pontosan ugyanolyan 8GB-os GSkill AEGIS DDR4 3200MHZ RAM van, kokrétan két db KITbe véve. Az alaplap pedig esküszik, hogy van dual channel. De nem is lassulást tapasztaltam, hanem említett játékoknál azt, hogy 10-12GB RAMos kihasználtság mellett inkább töltögetnek, minthogy "belakják" a memóriát.
A mmeória foglaltságot folyamatosan figyelem 2020 januárja óta. Munka miatt 14-16-20GB foglaltra is feltudok menni, ezért is volt, hogy hamarabb volt 32GB RAMom, mint RTX3060 12GB, és ezutóbbinál kerültek elő az említett játék. De egy ideig 2GB-os GTX950-el és 32GB RAMmmal nyomultam. így ezekről a játékokról nem volt infóm, csak meglepett, hogy semmit sem profitálnak a plusz RAMból, mikor pl a Just Cause 3 a 8GB és 16GB között igen komoly előrelépést produkált. (mindezt úgy, hogy hivatalosan 6GB a mininmumja és 8GB RAM az ajánlottja)Egyébként a nagyobb moduloknak még ha nincs is DC nagyobb a blokk mozgató képességük, így a mai rendszereknél már annyira nem, de régen (pl Athlon XP-s idők) sokszor megérte jobban egy nagy RAM modul és nem két kicsit, ami 2-3%-os sebességnövekedésért kilőtte a második memóriaslotot is, nehézkessé téve olcsó lapokban a bővítést).
-
koby11h
őstag
válasz
Ciccuka #101108 üzenetére
Ahhoz hozzászoktam, de most kedden beraktam az automatába és pénteken ért be a raktárba! Ez alapján hétfőn, de inkább kedden fog odaérni Budapestre. Na ehhez azért nem! Értem, hogy négy napos ünnep, de ez nem az első! Biztos láttak már ilyet...
Felkészültünk a télre, csak arra nem, hogy az utakra is esni fog a hó... -
-
válasz
Ciccuka #101026 üzenetére
"Sokan azt hiszik, hogy kevés a Ram aztán, ha vesznek, abban reménykednek, hogy gyorsabb lesz majd a gépük,"
Nem reménykedni kell, hanem megnézni a kihasználtságot"Tehát nem memória növeléssel kell a gépet gyorsítani általában."
A legtöbb esetben többet dob, ha több, de lassabb memőria van, már ha az a baja, hogy lassú a háttértár, vagy kevés a RAM.
Persze egy lassú winyót sem lehet elfedni végtelenségig sok RAM-mal, szóval előbb-utóbb kelleni fog SSD.
ALaplapok RAM limitje meg nem szokott vészes lenni. Core2-n szokott lenni 8-16GB, i-seken meg 16, 32... Azok még bőven elegek. -
-
válasz
Ciccuka #100593 üzenetére
és az mennyire korrekt, hogy veszel valamit, kiderül hogy sz@r, kiosztod a megérdemelt feketét, természetesen jön a bosszúnegatív, és mikor reklamálsz érte moderátoroknak azt írják, teljesen jogosan kaptad meg?
WTF?
- kifizettem a vételárat, selejtet kaptam, és még én vagyok a hibás? jogos nem? -
válasz
Ciccuka #100595 üzenetére
Facen pl. lehet visszajelzést adni, ha a vevőjelölt pofátlanul alkuszik, nem válaszol, stb.
Mondjuk kevesen tudják, de szerintem az algoritmusuk pont tudja ezt, és akinek rossz az értékelése, annak kevésbé mutogatja a cuccait.
Az egyetlen normálisan működő része a Marketplace-nek -
válasz
Ciccuka #100593 üzenetére
Ezt úgy lehetne, hogy jegelés esetén is legyen valami opció megjelölni a "vevőt", és ha vissza mondja, az látszódjon.
Persze ez kicsit bonyolultabb ennél...
Amúgy mire adnál és kinek feketét? Találomra bárkit bejelölnél, vagy mi alapján, nyilván privát üzenet, telefon alapján nincs erre mód -
-
-
-
koby11h
őstag
válasz
Ciccuka #99374 üzenetére
Jofosás, jegelés nincs, nálam is így van, amíg át nem veszi +3 nap próba, addig így áll...
Régebben, ha törölted a hirdetést eladáskor, akkor már üzenni sem lehetett szóval én is akkor törlöm, ha visszajelzett a vevő, hogy minden oké.Én ilyenkor azt szoktam, hogy köszi, ha nem jönne össze, akkor jelezz kérlek, mert érdekel
Erre konkrétan meg visszaírnék, hogy akkor ok, b@zmeg -
válasz
Ciccuka #99086 üzenetére
Én egyszer kommenteltem egy hirdetés alá, hogy 10/9 boltban olcsóbb a termék újonnan, mint amit hirdet garancia és doboz nélkül. Egyből kaptam a figyelmeztetést, hogy még egy ilyet csinálok, akkor repülhetek
.
Hcl: Érdekes, én mindig csak agresszív embereket találok, de legalább tudják hogy mit is vesznek
Nem moderátoré volt a hirdetés, valami 1 vagy 2 értékeléssel rendelkező újonc.
-
-
-
-
-
KROK640
nagyúr
válasz
Ciccuka #97873 üzenetére
Igaz ezek a csúcsok a V3.asok, de 17000+ plusz az olcsóbbiknál is, nekem azt jelenti hogy drága. És még ki tudja, mennyi hozzá a monitor. (C64 körökben is ami megy ... )
Nagyon menőn nézhettek ki a maguk idejében.Fura, hogy mindkettő dél koreában van, és szerintem a képek is ugyanott, ugyanarról készültek, szóval sandás, hogy nem is kettő, hanem csak egy van eladó.
-
-
-
válasz
Ciccuka #97463 üzenetére
Már nem is tudom megszámolni mennyi letört smd-s procim volt, vicces de 90% belőlük mind hibátlanul működött. Ami nem annak szerintem más baja is volt.
Nagyrészt szűrőkondik törtek le.
Persze lehet valamit számít, talán a 4790K-nál gyengébb volt a tuning letört smd-kel.
Xeonokból volt nekem nagyon sok, ebayen direkt rááltam hogy azokat veszem meg mert nagyrészt mind működtek. pl: ezek mind működtek hibátlanul, ezer forint volt darabja, többszörös áron adtam el konfigként: [link]
Nálam videókártyánál rosszabb volt az arány ha hiányzott egy egy smd. Leggyakoribb az a pcie sávok feletti hiány az alapvetően javítható de ha nem veszi észre valaki akkor nyomozhatja hogy miért meg kevesebb sávval a kártya.
Vramoknál lévő kondik meg ramhibát okozhatnak, nem egy kártyám volt ilyen
Igazából amíg maga a felület megvan amire vissza lehet forrasztani addig nincs nagy gond csak macerás visszatenni.
Prociknál saroksérültem is volt egy pár amit leejtettek, szerencsére ott sincs minden bekötve. A nagy lga3647-nél fél centit is le lehet törni mert nincs semmi a szélein.
Ramoknál letört smd mehet a stabilítás kárára, viszont nem mindegy hol törik le melyik. ECC ramoknál még lehet nem is jön elő csak annyi hogy lassú a gép tőle. -
-
válasz
Ciccuka #97463 üzenetére
A karc mindegy, a hordozó NYÁK jó minőségű, elég nehéz felszedni egy-egy padot. Retkes ne legyen, a jó kontakt fontosabb.
Még amikor jöttek ezek az LGA-s csodák, mindenki félt megfogni. Melóhelyen volt kicsit később valami P4, aminek kicsit szilikonos volt az alja, simán ment csak úgy behajítva a helyéreA képen nem karc van, hanem letört SMD alkatrész
De ezek sem egykönnyen törnek le.
-
-
-
Ciccuka
veterán
-
KROK640
nagyúr
válasz
Ciccuka #97327 üzenetére
Jééé, ezt a hajót ismerem
Az okok :
1. A videóban is látszik talán, hogy az egészet jelentősen eszi a rozsda, miközben nem épp veszélytelen felmenni rá (sziklás tengerpart, hullámok), komoly érték láthatóan nincs már ott
2. Azt vettem észre, hogy az ilyesmiket sokszor nem csak egy tiltó tábla védi, hanem azért olykor a hatóságok is a környéken vannak (bár Gyula megutatta, hogy mennyire nem mindig)
3. Eleve más kultúra ... A Ciprusiak olyan lusták, hogy még ha egy hibátlan hajó lenne, hibátlan cuccokkal, akkor se másznának be érte -
-
-
-
koby11h
őstag
válasz
Ciccuka #97298 üzenetére
Van múltjuk:
https://www.kihivott.hu/telefonszam/06303556326/osszes-hozzaszolas
https://www.telefontudakozo.hu/szam/06303556326
És itt is voltak már fenn párszor... -
-
KROK640
nagyúr
-
-
Top cat
addikt
válasz
Ciccuka #97137 üzenetére
Új trend? Már írtál róla korábban.
-
cof
veterán
válasz
Ciccuka #97083 üzenetére
Figyelj a papírhasználatra!
Ezen jót röhögtem... Az állami bürokrácia a legnagyobb papírpazarló.
De biztos jól "fialt" valamelyik havernak is ez a plakátkampány.
Egyébként is azt ígérte nyáron Alexandra tiktokon, hogy csak nyugaton fognak fázni, szóval hadd szóljon 26 fokon az a termosztát.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Synology NAS
- Milyen notebookot vegyek?
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Filmgyűjtés
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- EA Sports WRC '23
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged