Hirdetés
- Eldőlt, hogy lesz-e céges internetadó az EU-ban
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- A konkurens hardvereken is működőképessé tette az XeSS 2-t az Intel
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Milyen alaplapot vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- OLED TV topic
- Milyen széket vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
"név nélkül, hirdetés linkelése nélkül írjuk ki a fájdalmunkat", tehát a Hardverapróról
- ne linkelj konkrét hirdetést
- ne tegyél be hirdetés screenshotot
- ne idézz hirdetésből konkrét szöveget
Személyes adatot ne tartalmazzon a hozzászólásod!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
BiP
nagyúr
Csak annyira baj, ha valaki fölismeri az üdítőt a képről, mintha én fölismernék minden pálinkát, whiskyt, sört, bort kóstolás után.
Ööööööö. Lehet, hogy soha nem ivott, de boltokban látta, reklámokban az arcába tolják.
Az említett italokat kóstolás után felismerni meg igen komoly gyakorlatot, széles spektrumú tapasztalatot igényel. És alkoholistának se kell lenni hozzá. (sőt, az csak rontja az esélyeket)
Én pl. nem iszom pálinkát, de illatról felismerem, melyik gyümölcsből van. Csoda egy tudomány, biztos vedelem minden nap. -
Trailblazer
veterán
Az autocorrect ártalmai, n+1. felvonás.
-
mpo
veterán
válasz
sh4d0w #80187 üzenetére
Kereshetnék jobb szót a baj helyett, de nem biztos, hogy azt elfogadnád.
A kánikulában előbb-utóbb megszomjazik mindenki, ha a cukros (édesített) "üdítő" nem oltja a szomjat, akkor mire lesz jó?
Nem szeretnék üdítőszakértő lenni, kerülöm ezeket.
Voltak olyan beosztottaim, akik chipsen és kólán éltek egész nap, kétfogásos ebédre meg nem fizettek be.hcl: Az alkoholizmus betegség, itt szóba sem jött.
A távirányító mute gombján tartom a hüvelykujjam, már lekopott a felirat, nincs reklám, mert némítok és elkapcsolok. -
-
mpo
veterán
válasz
sh4d0w #80184 üzenetére
Csak annyira baj, ha valaki fölismeri az üdítőt a képről, mintha én fölismernék minden pálinkát, whiskyt, sört, bort kóstolás után.
Ízesített "sört" sem és a sok divatos kézművest sört és energiaitalt sem ittam, maradok a Budweisernél (az nem itthon készül).
Ha már összehasonlítod, akkor mindkettőt egyformán kellett volna, nem úgy, hogy üdítő mértékkel, alkohol mértéktelenül.
Mindent lehet enni-inni, csak mértékkel.#80185 Ciccuka
A cukor még mindig jobb, mint az édesítőszer. -
-
F.E.K..
senior tag
A cukros üdítők szomjúság ellen SENKINEK se jók... Annál már csak az alkohol alkalmatlanabb a szomjoltásra...
@berek21: de legalább a "j" betűkkel konzekvens...
(Amin jobban megakadtam részemről, az az "elfekfése", szerintem az inkább elfekvése lenne, de ha valaki fonetikusan ír, azzal nem akarok vitázni)
-
mpo
veterán
válasz
sh4d0w #80158 üzenetére
Nem vagyok egészségmániás, a gasztronómia az egyik hobbim, kenyeret, süteményt nem veszem, hanem sütöm.
Gyerekkoromban örültem, amikor elküldtek a boltba és megengedték, hogy 1,20 Ft-ért vehetek Bambit, (van egy csatos Bambi üvegem).
A cukros üdítőkkel az a bajom, hogy szomjúság ellen NEKEM nem jó. Doppingnak inkább a kávé és nem a Cola.
Fagyiból 2 gombóc elég egy nyáron. Teát inni, csak lázas állapotban vagyok hajlandó, az meg 15 éve nem volt.
Mekiben még nem jártam, elautózom mellette, ha boltba megyek.
Az zavar, hogy megyeszékhelyen a piacon nincs valódi tehéntej és nincs kínai rizsbor (főzéshez) az egész városban.#80175 qnadam
az olyan menő, hogy kóla fúúúj, alkohol jeee.
Alkoholfogyasztásom minimális, vendégségbe kocsival megyek és én vezetek. -
-
Syl
nagyúr
Vagy CED-t: [Retro tech: The RCA CED Videodisc]
-
válasz
Trailblazer #80164 üzenetére
Még ha videodisc-et árulna
Az "CD".
-
Migráns
tag
válasz
icemad #80162 üzenetére
Sehogy.
Én nem írom, hogy istennő. Erosz/Cupido-t írok, akik férfiak, és akiket szoktak íjjal, nyíllal ábrázolni. Viszont ez határozottan nőnek tűnik. Miattam az is előfordulhat, hogy - mint az angyalábrázolásoknál - nincs a delikvensnek neme.
Artemisz egy sportos, nyulánk istennő a legtöbb ábrázolásán, ez itt egy dundi valaki.
Ha körbenézel, a vitrinben egy esküvői fotó látható, ráadásul az egész helyszín inkább egy örömtanyára emlékeztet engem, mint vadászteremre. Ezért asszociáltam inkább a szerelemre.
Persze miattam lehet Artemisz is, XXL-es kiadásban.
Hogy a bukaresti piacon miért Vénusznak árulják? Azért, mert a fantázia határtalan....... -
-
simauser
tag
Én komolyan azt hittem, tesz majd bele pici vasgolyót (csapágyból) és ilyen elektromágneses módon végigmegy majd rajta.
My disappointment is immeasurable, and my day is ruined.
-
Ciccuka
veterán
-
Migráns
tag
Igazad van, a komolyabb roma nők valóban nem tűrik a mezítelen nőábrázolásokat.(Se!)
Magam is jártam olyan "rezidencián "
ReghinSzászrégenben, ahol a ház asszonya még a Blikk ottani megfelelőjét sem engedte be a házba, mert hiányos öltözetű nők szerepeltek benne.
Ez a szobor - ha jól látom - nyílvesszőt és íjat tart a kezében, tehát valószínűleg szerelemistent ábrázol. Erosz/Cupido? Viszont határozottan nőnek tűnik....
Vagy a Nyilas csillagjeggyel lenne összefüggésben?Végül is mindegy! Szoborra akkor sem húzunk pólót!
Ha nem tetszik valamiért, akkor megy a pincébe vagy a kukoricásba madárijesztőnek. Ha minden kötél szakad, eladjuk eredeti Vénusz ábrázolásként a bukaresti vásárban, potom kétszázezer euróért. -
Migráns
tag
Ez nagyon nem fanboy-cucc!
Nem, ez a hat darabos szett kimondottan egy bizonyos célcsoport számára készült.A szóban forgó célcsoport - ha van sok pénze, természetesen bodzaszedésből, bádogozásból - szereti a gagyi antikot, a BMW-t és a rongyrázást. Ráadásul a jóízlést hírből sem ismeri, tehát az nem is korlátozza a célcsoport tagjait semmiben.
Ebben a cuccban ezt mind-mind megtalálja. Ízléstelen gagyi antikolt bútor, BMW logóval, drágán.
E " palotákban " bármikor feltűnhet az ilyesmi.Van ennek magasabb fokozata is, jóval drágább kivitelben.
Itt már a BMW is túlhaladott, olcsó dolog. Maradt a láthatóan "pénz nem számít" romarokokó, némi műantik beütéssel. ( Padló, szobor, stb.)
Azért az sokat elárul az itt élő műértők kifinomult ízléséről, hogy a gagyi antik szoborra csillámos-flitteres lila kötött blúzt húztak..... -
KROK640
nagyúr
válasz
Trailblazer #80142 üzenetére
Ki mondta, hogy van neki?
-
-
Abszolut. Tippre a mostani model S mar tudni fogja valos korulmenyek kozott is, 130-as tempomattal, klimaval/futessel, zenevel az 500km koruli hatotavot. Ami kb azt jelenti, hogy meg 1-2 generacio, es sima ugy lesz model 3 arkategoriaban, vagy akar alatta is. 10 ev es jo lesz ez, az meg autoipari mercevel kb semmi, egy rancfelvarras meg egy uj modell kiadasa es ott is vagyunk.
-
BiP
nagyúr
Azért ez az 500km táv +20-30p alatt felét visszatölteni már nincs is olyan messze a jelen valóságtól.
Igaz, drága.Scorp2011: egyedi igények, erre valóban jobb a dízel.
De ahogy írták már, a nagy átlag nem ez, inkább az ingáznak a munkahely, nagymama, otthon háromszögben, évi max. 1 autós nyaralás, (de ugye egyre többen repülnek úgyis) ezt bőven lefedik a mai autók is már, és a töltőhálózat is vállalható kezd lenni.
Nyilván ideálisabb helyzet az 1000km hatótáv, minden sarkon töltővel, de az nem túl piacképes. Nincs ki megfizesse. Most is arról beszélünk, hogy drágák.
A "tankolásért" meg a többség nem akarna fizetni, megszokták az elején, hogy volt ingyen áram, nehéz átállni arra, hogy fizetős telerakni a kocsit.Napelemről töltés: azért ez sincs ingyen, a bekerülési költség sem elhanyagolható, hosszútávon persze behozza.
-
emre
veterán
-
válasz
#24845312 #80123 üzenetére
Na látod, a legtöbben fordítva tolják
De ilyen több ezer km-es távokat egyben nagyon kevesen nyomnak gyakran. De attól még nem hülyeség, a legtöbbeknek tök elég egy villanyos, csak mivel új dolog, hülyeség
@TaaT : LOOOOLLLL
Ugyanezek szokták akarni a 20 éves laptopot megvenni gamelniMeg a hibásat
-
válasz
Astroboy #80131 üzenetére
Akkor nem jó hűtőbordát néztél
-
Speed®
titán
"GEIL Black Dragon Csúcs Gamer Tuning RAM Kit Világító Sárkányfejekkel!!!"
4x1GB/15k..lolb+.
-
válasz
#24845312 #80123 üzenetére
Hasonlo allasponton vagyok. Ha lesz elerheto aron olyan elektromos auto, ami autopalyan(!) tud -ha nem is 1000, de legalabb stabil 500km-t, es 20p alatt ebbol minimum 300-at vissza tudok bele tolni, akkor fog eljonni az az ido, hogy lecserelem a benzintemetom elektromosra. Mire addig eljutunk, addigra meg mar ki is forrja magat a technika, lesznek 10-20 eves tapasztalatok, nem En leszek dragan a betateszter.
-
törölt tag
1000km hatótávolságú elektromos autó kéne-e? Persze, hogy kéne. Feltéve, ha azonos áron van, mint pl. egy benzines vagy dízel, illetve ha úton-útfélen fogok tudni abba is "tankolni", mint egy benzines vagy dízel autóba. Tuti vétel lenne!
Igen, kinek mi a hosszú út. Nekem olyan 8 óra fölötti út már hosszúnak minősül. 3-4-5-6 óra vezetés az kifejezetten öröm számomra. Ha viszont ugyanennyit kéne buszon ülnöm, na azt már nagyon utálnám, volt benne részem, mikor Győr-Budapest-Szeged-Makó útvonalat végigbuszoztam minden hétvégén pár évtizede.
(A leghosszabb út, amit végigvezettem, az kb 5ezer km volt 1 hét alatt, de imádtam azt is. Magyarországról le Görögországba, aztán onnan föl Albánián keresztül Horvátországig, Olaszország, majd haza. Na ott azért elfáradtam én is, de amint vége lesz ennek a vírusos mizériának újra megteszem ezt a kört, öröm lesz visszamenni megint ezekre a helyekre.)Városon belül én nem használok autót, fölpattanok a villamosra, metróra, buszra, trolira, stb., és előbb ott vagyok, mintha autóval mentem volna, főleg, hogy parkolóhelyet sem kell keresnem.
-
-
válasz
Astroboy #80118 üzenetére
Baszki, mekkora ervet raktal mar most az elektromos auto melle! "Jajj, anyuka, pont indulnank, de elfelejtettuk feltolteni a kocsit, es itthon csak sima konnektor van, amivel vagy 24 ora, ugyhogy ezt most el kell halasztani, ne haragudjon! Mennenk mi nagyon, csakhat nincs ebben a szarban delej... Persze, persze, legkozelebb jobban figyelunk! -telefont lerakja- Gyerekek, leugorjunk a Balatonra?
"
-
válasz
#24845312 #80106 üzenetére
Elég rétegigény ez, a legtöbbeknek azért kell némi megálló.
Én meg fotózni állok meg állandóan"Átlag autóhasználó lehet, hogy csak rövidebb utakra használja az autót, nem tudom, de akkor én nem vagyok átlag autóhasználó,"
Elég valószínű.
És OK, odaadnak egy 1000km hatótávú vellanyost. Kéne?"Itt most a hatótáv volt a lényeg, hogy emiatt hosszú utakra alkalmatlan az elektromos autó, mert néhány óránként meg kell állni vele 1 órára."
Frászost. Ettől nem lesz alkalmatlan, csak a te komfortzónádból lóg ki.
Meg mi az a hosszú? Anyámhoz 70km, anyósék 140. Melóhely 5-6. Máshova meg nem is járok.
És ezzel a többség így van, falu-város az átlag használat, vagy városon belül. -
törölt tag
válasz
DeFranco #80110 üzenetére
Ez oké, ha szükséged van 2 óránként kávéra, cigire, wc-re, stb., akkor jogos, ha megállsz, de nekem viszont nincs rá szükségem. Se nem kávézok, se nem cigizek, illetve enni és inni se szoktam 2 óránként. De egyébként munkahelyem sem volt olyan soha, ahol 2 óránként fél óra pihenő járt volna, bár nekem igazából szükségem sem lett volna rá. Ha az idősebb korosztályba tartozol már, és csak így tudsz rendesen koncentrálni a vezetésre, akkor jól is teszed, hogy megállsz ilyen sűrűn, első a biztonság.
-
koby11h
őstag
Kollégám mondja, hogy ez az elektromos autó amolyan úri huncutság csak, ne higgyük el.
A világon nincs olyan hosszú hosszabbító!!! -
DeFranco
nagyúr
válasz
#24845312 #80108 üzenetére
én simán megállok kétóránként egy pisi-kávé szünetre benzinessel is, az pénztárral, sorral, kicsi pihivel megvan 30 perc körül, ezt megcsinálod kétszer (a teleakkku hatótávba belefér) és ott vagy ahol akarsz.
nem azért tartok szünetet mert nem vagyok kemény, hanem mert így végig fitt vagyok, és maximálisan tudok figyelni. szerintem az nem mohs-skála hogy ki mennyit tud megállás nélkül letolni. régen rossz ha abban a helyzetben van valaki hogy 20-30 perc megállás nem fér bele.
-
törölt tag
"Azt meg egyáltalán nem értem, miért veszítené értelmét az autózás attól, hogy nem 1-2 perc (van az 10 is, ha nem kétezerért kéred tele) a tankolás."
Stopperórával soha nem mértem le, de emlékeim szerint nincs még 1 perc se a 60 literes tankot telenyomatni benzinnel.
Számomra azért veszítené értelmét, mert pár óránként mindig meg kellene állni 1 órára tök feleslegesen. Persze ha valaki pár óránként amúgy is meg akarna állni, neki pont jó, már csak a "tankolást" kellene tudnia megoldania bárhol bármikor, ami benzines/dízel autó esetében nem is gond, elektromos autóval azért nem vagyok benne biztos, hogy ez össze is jönne neki. -
törölt tag
válasz
koko52 #80105 üzenetére
Itt most a hatótáv volt a lényeg, hogy emiatt hosszú utakra alkalmatlan az elektromos autó, mert néhány óránként meg kell állni vele 1 órára. Ez számomra (meg még sokak számára is) teljességgel vállalhatatlan. És akkor ezek már a mostani modern elektromos autók, a régebbiek tudnak vagy 50-100 km-t, aztán vége.
-
szebe
addikt
válasz
#24845312 #80104 üzenetére
"engem kifejezetten zavarna, ha a "tankolás" 1-2 perc helyett 1 óráig tartana"
Nekem meg van egy csomó olyan "holtidő", amikor simán beleférne fél-1 óra töltés. Bevásárlás, kondi, stb...
Azt meg egyáltalán nem értem, miért veszítené értelmét az autózás attól, hogy nem 1-2 perc (van az 10 is, ha nem kétezerért kéred tele) a tankolás.
De továbbra is igazak a fentiek, felhasználói szokástól függ az egész.
#80106 Scorp2011
Jártunk a fraciákhoz síelni, azért ekkora távokon egy megálló nem szokott a tankolás idejébe beleférni. Cigi, kv, wc, esetleg egy szendó, átmozgatás, stb, lazán bele lehet csúszni a fél órába. -
törölt tag
Nem pont az 1000 km a lényeg, hanem hogy ne kelljen egy utazást feleslegesen megszakítani 1-1 órákra "tankolás" címszóval.
Én pl. Győr-Prágát, Győr-Triesztet, Győr-Thesszalonikit is egyhuzamban szoktam levezetni, csak tankolás miatt szoktam megállni, ami pár perc, de 5 percbe már evés-ivás is bele szokott férni. Ennyi idő alatt nem lehetne egy elektromos autót "megtankolni". -
törölt tag
Nem kell újnak lennie, én a 23 éves autómmal, 7 literes fogyasztással 60 literes tankkal simán megfutom ezt (pedig 2000 köbcentis benzines motor van benne).
Átlag autóhasználó lehet, hogy csak rövidebb utakra használja az autót, nem tudom, de akkor én nem vagyok átlag autóhasználó, engem kifejezetten zavarna, ha a "tankolás" 1-2 perc helyett 1 óráig tartana,. Gyakorlatilag értelmét veszteni az egész autózás onnantól kezdve, mennék inkább vonattal vagy bármi más járművel, ahol nincs ez a sz@rakodás. -
oriic
HÁZIGAZDA
"Ez a terepjárós zöld rendszám csak azért van, hogy ne német rendszám legyen azokon, hogy a fillérbaszó gazdag vállakozó is örüljön a fejének. Mert gyakorlati értelme nem sok van."
Egyik szomszedom szerint azert latni egyre tobb zold rendszamos SUV-t, meg Porsche-t es hasonlo nagyon draga csodakat, mert kornyezetkimelok a tulajok. Veletlenul sem az ingyen parkolas miatt
-
BiP
nagyúr
válasz
icemad #80096 üzenetére
Busz,Metró, Villamos.
szebe+koby11h : Egyetértek.Csak sajnos meg lehet nézni, mik járnak az utakon. Minél nagyobb legyen. Ma már mindenki SUVt akar. És már a kisautókból is crossovereket csinálnak, mert arra van igény. (nem a valós felhasználásból származó igény, csak a hülye nép ilyet akar, mer' az most a menő, meg nagyobbnak látszik).
Pedig városi közlekedésre (munkába járás, bolt), amin úgyis anyuka vagy apuka tök egyedül ül a kocsiban, esetleg viszi a csemetét az oviba, iskolába, arra bőven elég lenne egy kisautó a felsorolt kategóriákból. Csak hát a tudat, hogy ez "kisautó", nem veszi be a nagyzolós gyomruk.Ez a terepjárós zöld rendszám csak azért van, hogy ne német rendszám legyen azokon, hogy a fillérbaszó gazdag vállakozó is örüljön a fejének. Mert gyakorlati értelme nem sok van.
-
Trailblazer
veterán
Látom, pár napig nem nézem a fórumot, közben lecsap az ecetes olló.
#80038 berek21: "cerepeslemez" témához (amellett, hogy szép kollekció szokás szerint
): az "AI" újra működésbe lendült az autocorrect formájában. De hogy elküldés előtt miért nem olvassa át, mert totál értelmetlen, amit posztolt?!
Új hozzászólás Aktív témák
- Android szakmai topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- TCL LCD és LED TV-k
- Nintendo Switch 2
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Battlefield 6
- Tőzsde és gazdaság
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- Ipad Pro 10.5" Wi-Fi+Cellular 25GB Space Gray, nagyon szép, Garanciával, 27% áfa
- Samsung Galaxy Book2 NP750XED i7-1255U 16GB 512GB
- Nintendo switch Oled megkímélt Opcionálisan megvásárolható kiegészítőkkel
- Google pixel Watch 2 , WIFI / Bluetooth verzió
- AKCIÓ!!! DDR5 GAMER PC: RYZEN 9 7900/9900X +RTX 5050/5060/5060Ti/5070/Ti +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 5578 2in1: i7-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3016, 98% Akkumulátor
- Új Gigabyte 16 Aero 4K+ OLED i7-13700H 14mag 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 4070 8GB Studio Win11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest