Hirdetés
- Épkézlábnak tűnő, vezetékmentes, de olcsó billentyűzet jött a Redragontól
- Eldőlt, hogy lesz-e céges internetadó az EU-ban
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- A konkurens hardvereken is működőképessé tette az XeSS 2-t az Intel
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
"név nélkül, hirdetés linkelése nélkül írjuk ki a fájdalmunkat", tehát a Hardverapróról
- ne linkelj konkrét hirdetést
- ne tegyél be hirdetés screenshotot
- ne idézz hirdetésből konkrét szöveget
Személyes adatot ne tartalmazzon a hozzászólásod!
Új hozzászólás Aktív témák
-
BiP
nagyúr
Mit értesz "alap VGA" alatt?
Most egy no comment 1030 is 35-40e Ft, annyit meg sajnálok érte.
4K monitorom van, szóval... bár papíron bírja.
Akkor már inkább cserélek procit, a 4750G igp-je kb. ugyanezt tudja.
Főleg netezés és film van, játékra mostanában nincs időm sajna, így meg pénzkidobás üresen járatni a kártyát.#79690 Zolás : elgondolkodom rajta. Bár félek, hogy a 3GB kevés lesz bármire is. Viszont ahogy nézem, a 6gigás meg 120 körül megy
Biztos mert azzal már bányászni is lehet, a 3gigás meg már kiesett. -
envagyok
veterán
válasz
Ciccuka #79696 üzenetére
Szeeintem prociból hiába romlik el kevesebb, akkor is kb ugyanannyi, vagy több fogy mint lapból.
Fejlesztik sokan a gépüket.
De nem nézve a bányászat miatt megdrägult 6+ generációs procikat, a 2-3-4 genes celeron pentium i3 procik ára konvergál a nullához. Lehetetlen őket eladni.
Ha egyforma számuk lenne, akkor a procik tartanák az árukat, hiszen minden lapba kell processzor, anélkül nem működik. -
KROK640
nagyúr
válasz
Chaser #79678 üzenetére
Igen, nekem is Ryzenem lett volna, ha az AMD nem hülyül meg... (3600-ast nézegettem sokáig)
950-esem? Hát 65 ezerre tartom, de inkább ne vegyék meg... amúgy reálisan olyan 30 környékét érne, ha nem lenne az a helyzet ami van. Meg ugye ha lenne. De nincs, szóval nehéz ezt belőni, 45ért már elakarták vinni.
De a te példádra visszatérve, akkor lesz egy 1650-esem 50-ért. Ha pedig megvárom az árcsökkenést és 20-ért megy el a GTX950 akkor 35-ért lesz egy 1650-esem.
De sajnos az egész dolog ott vérzik el, hogy a legolcsóbb 1650-es amit találtam 155ezer ftvagyis gyakorlatilag 105 ezerért kéne eladjam a GTX950-et, hogy stimmeljenek a számok (de ha az összes VGAra szánható pénzemet veszem alapul, akkor is 80 felett kéne elmenjen a 950, azt meg nem tartom valószínűnek
)
Egyébként nem is a sebességével van bajom, mert a 10400F mellett nagyon megvan táltosodva ez a kártya, húz mint állat, ráadásul overclockolni is tudok... hanem a textúra memória viszont csak 2GB
ami már most a mai játékoknak eléggé kevésnek bizonyul
-
KROK640
nagyúr
Helyben irodai gép egyben eladó, VGA nélkül laza 200-ért... AZIGEN. Mondjuk I9-el érdekes irodai ...
-
Zolás
addikt
válasz
Chaser #79683 üzenetére
Nem mindenki ért hozzá ennyire. Plusz van akinél asszony erősen nézi, mit vesz. Nála egy procicsere tökéletes. Vagy Pistike, szintén hülye hozzá, vagy a szülők nem értik, hogy lecserélni az egészet, vagy gyengébb hardverre költeni ugyanannyit az nem pálya. Aki kicsit is ért hozzá, és a saját pénzét költi, az cserél, de azonnal. Aki nem, az vesz drágán gyengébbet. A saját tudásodból kiindulni mások döntéseiben sosem vezet jóra.
-
Chaser
legenda
dobjuk össze a pénzt rá...
...és igyuk el ( :szerk:
Zolás
kb körültekintés kérdése, nem hozzáértésé
van itt csillió topik, van internet, az információ a tudás alapja
ha meg valakinél azasszony' foJásol be ilyet...no omment
végül is nekem mindegy, ha valakinek az deal volt akkor az volt, engem nem károsított meg vele -
-
Chaser
legenda
ez stimm(elne(, de nem stimmel
mert ahogy te is mondtad újan kb jobban lehetett kijönni erősebb hw-rel
akkor még a ddr4-eket is apróért adták, ddr3 árán megvolt az új
amd alá 20e ft-ért most is van olyan lap ami bőven jó egy 3600 alá, szóval én nem értettem hogy jön ki amatek
bár akinek hatalmas deal gyengébb hw azonos áron vagy drágábban - lehet már gr nélkül is- , az biztos látta benne a matekot ( : -
Zolás
addikt
válasz
Chaser #79680 üzenetére
A matek az, hogy rengetegen vettek 1151 lapot, és abba valami olcsóbb procit, ahogy én is. Aztán idővel úgy gondolták, hogy feljebb kellene lépni, és vesznek bele erősebb procit. Viszont a 6700-7700 bazi drágán kezdett, akinek volt az vagy nem adta el, vagy szintén drágán akarta eladni. Kevés is volt belőle, sok embernek van hozzávaló alapja, amibe csak bele kell pattintani, és a kereslet felverte a kínálatot. Pont mint a videókártyáknál most, csak míg a procira aki kicsit is ért hozzá, talál alternatívát, addig a videókártya bizniszre nincs semmi megoldás.
-
Zolás
addikt
válasz
Chaser #79678 üzenetére
Ha jól emlékszem először jött a ryzen 3600, és még nem volt intel 10400. Én meg be voltam sózva, már nem tudom miért.
De nagyon kevésnek éreztem a kis 6500-at, és mindenképp feljebb akartam lépni. Plusz akkor volt az inteles hyper threading mizéria is, amiben lassítva volt az intel. Még így gondolkoztam is magamban, most szívassam magam az intellel, ami le van gyengítve, vagy inkább dobja ki a fenébe az egészet. Aztán lapátra tettem, és nem bántam meg.
-
Chaser
legenda
válasz
KROK640 #79672 üzenetére
kórájhét' ( :
amíg az amd nem hülyült meg, azt a teljesítményt 3100 néven náluk 35e környékén újan meg lehetett venni tavaly decemberig - bár valaki mondta 28-30e-ért is volt ősszel egy darabig, akkor nem követtem árakat -
950 most mennyit ér?
azt továbbra is tartom, ha eladod és veszel 1650-et, nem sokkal jössz ki rosszabbul mintha akkor vennél 1650-et mikor 50-55e-ért is van
mert akkor a 950-ed aprót ér ( : most nem
hasamra ütök, ha 40k-ért eladod és 90-ért veszel egy 1650-et akkor 50e ft-odba került a régi vga felett
ha akkor adod el mikor kapsz 55e-ért 1650-et, talán 20-ért el tudod adni a 950-et , de lehet kevesebbért...számszerűsítve majdnem ott vagy mint most
szóval nem értem mért nem adod el és veszel 1650-et ( :aki szórja a pénzt, az azért dolgozik hogy szórhassa, az a menő :d
Zolás
60-70e ft-okért ment aprón a kórájhét' 7700k, mikor már bőven lehetett kapni 60e-ért a 10400-at is újan
és még akkor is volt aki megvette a gyengébbet drágábban, használtan, kisebb teljesítménnyel
ha nekik jó hát nekem is -
-
KROK640
nagyúr
"Sajna mire a vga-ra összejött a pénz, elszálltak az árak." - én is pont így jártam!
Azzal a különbséggel, hogy nekem csak 950 pörög a gépben ...(igaz én csak 1650Ti/1660 vonalig gondolkodtam).
Úgyhogy van egy szép új gépem (10400F, eredetileg Ryzent akartam, de addigra annak is elszállt az ára) egy jó régi VGA-val.
-
Zolás
addikt
válasz
Chaser #79652 üzenetére
Mikor kijött a 3600 ryzen, akkor akartam feljebb menni a 6500-ról a 7700-ra. 75-80 ropit kértek akkor érte. Igaz hogy mindent is kicseréltem, de ugyanannyiba került az egész, mintha csak a procit újítom, és marad a régi alaplapom. Így meg szépen eladogattam mindent, és új lett a gépem. Sajna mire a vga-ra összejött a pénz, elszálltak az árak. Így most a 1060 pörög a gépben, pedig 3060-ra akartam váltani. De ennyit nem adok érte.
-
KROK640
nagyúr
így van, pontosasn, el is mondta, hogy arra kap támogatást. Egyik kutyaütőbb volt mint a másik, elmondása alapján.
Gondolom azt gondolta majdcsak ki tudja fogni. persze tudta, hogy velem jól járna (ráadásul benne lettem volna napibejelentésben is, 4 órásban is, nekem ott a szervíz a csúszópénzekből és az épülő klientúrából úgyis kitermelt egy második fizetést) de azt mondta, hogy nem tudja kitermelni.Ami egyébként eléggé furán hnagzott, mivel ismertem a szokásait :
Biciklivel járt a munkahelyre, havonta kb 4-5×. A többi alkalommal taxival. Mondván szar idő van, most elaludt stb. Ő dolga, de panaszkodott, hogy napi 3000ft-okat taxizik el (nem most, 2014-ben). Panazkoidott, hogy mikor lemegy bulizni egy este, akkor 20 ezer ft lazán elmegy, néha akár 30 is. Mit csinált hát? Egy hónapban minden péntek-szombat este lent volt, ez óvatos becslésem szerint is 80-100 ezer lehetett havi szinten. Szeretett mindent megvenni, olyasmit is, amiről tudtuk, hogy nem tudjuk majd eladni, de 1-2db legyen belőle, mert kell. Ha nem ment el, hazavitte magának.
És még voltak ehhez hasonló pénzszóró szokásai. -
BiP
nagyúr
válasz
KROK640 #79669 üzenetére
de sajnos csak pályakezdőt tud felvenni.
Mert gondolom arra kapott támogatást, azért erőltette. De mégis mit gondolt? Hogy kevés pénzért profit kap? Kevésért szar jár, és olcsó húsnak híg a leve. A normális munkaerőt meg kell fizetni, de az normálisan is dolgozik, nincs vele szívás, stb.
El lehet dönteni. Ő döntött, becsődölt. -
Chaser
legenda
válasz
KROK640 #79668 üzenetére
igp volt ha jól rémlik
150e-ért mit akarsz egy 100e ft-os cpu-vala gépben? ((( :a könyvelőm se hallott
de addigra tudta én pár dolgot másképp látok, nem erőltette
az én lovam, majd én hajtom ha akarom
kell a pénz, de nem úgy, hogy nincs mellette időm élni se
szükséges rossz, legyen mindig egy jó adag tartalékom, nekem több nem kell
nem most volt mikor utoljra másnak dolgoztam, lassan 10 éve -
KROK640
nagyúr
válasz
Chaser #79667 üzenetére
Persze, ez benne van, de igazán lehetne annyi szerencsém, hogy nem teszi meg, mert akkor hiába van itt a szép új gép, nem lesz gépezés... (vagy beleteszem a HD6850-et, ami akármennyire is istenesen ki lesz hajtva, azzal nem lesz nagy játszogatás...)
Na, ilyet se hallottam még, hogy valaki a túl sok megrendelés miatt zárja be a "boltot".Ahol én melóztam rendes bolt volt, fizikai árukészlettel, meg üzlettel és szervízzel (ezek egy helyen voltak). Nagyon szerettem ott dolgozni.
Emlékszem mikor visszahívott (ott dolgoztam egy ideig, majd elmentem máshová dolgozni, aztán megont máshová és akkor visszahívott, hogy nem dolgoznék-e újra ott?) dolgozni mi volt : Felhívott csütörtök este, hogy nem lenne-e kedvem visszamenni oda dolgozni? Mondtam enki, hogy DE. Péntek reggel felmondtam az akkori melóhelyemen, és pénteken már délutánra bementem a régi új helyre, mneg is leoődött, hogy ő csak hétfőre várt, mondtam neki én máris kezdenékAztán mikor hazajöttem Ciprusról akkor kérdeztem., hogy nem kell-e neki ember? Azt mondta, hogy de nagyon is kéne, de sajnos csak pályakezdőt tud felvenni. Panaszkodott, hogy semmihez nem értenek nem jönnek bele, meg bejár egy hónapig, aztán elmegy táppénzre és elfelejt visszajönni dolgozni meg ilyenek. És engem aki a konkrét munkakörben a konkrét helyen 3+ év tapasztalattal rendelkeztem, meg nem vehetett vissza mert nem voltam pályakezdő. Pedig én mondtam neki, hogy ez lenne a legjobb mindkettőnknek. Plusz, ha szól másnap reggel ott vagyok és kezdek. Rá egy másfél évvel be is zárt a bolt... Azóta is több milliónyi beragadt senkinek sem kellő árukészlete van (rég kiment telefontokok, régi hardverek, régi telefonok stb).
-
Chaser
legenda
válasz
KROK640 #79663 üzenetére
megdögölhet bármi bármikor, nem kell hozzá oc és hitvány táp sem
én nem mentem tönkre :d
túl sok volt a megrendelés, én pedig nem akartam kft-t ( :
de megtanultam mindent ami kell, van profi könyvelőm, következő már sokkal gördülékenyebb leszenvagyok
3070-ből itthon a legolcsóbb 200e ft volt iponon egyszer, mert benézték a nettó-bruttó árat ( :
annál olcsóbbról én nem tudok
3060ti-k voltak annyiért, olcsóbban is - de ritkán -, legolcsóbbat 162-3e-ért vettem -
KROK640
nagyúr
Én is sok jó storyt hallottam a katonaságról, meg úgy voltam vele, hogy épp úgy az élet résez mint az érettségi megilyenek. Plusz jogsi nekem is jó lett volna.
Egyedül anyniból voltam vele úgy h jó h nem mentem el, hogy az akkori barátnőmmel az kb instant szakítás lett volna, de így utólag nem kár, ugyanis pár héttel később ígyis szét mentünk... -
KROK640
nagyúr
válasz
Chaser #79621 üzenetére
Érterm én, hogy hogyan megyen, csak a gond az, hogy a pénz kezd elszivárogni más dolgokra
Külön érdekesd h a 960 sose volt húzva mégis hamar annyi lett neki, a 950 meg volt húzva már többször is 1-1 alkalomra, és semmi baja
Forzát én is tolom, és nagyon csípem, még úgyis gyönyörű h minimumközelben nyomom. 50-60 FPS-t megyÉn shopban dolgoztam sokáig, imádtam.
De a főnök mondta h nem egy leányálom. Sajnos tönkrement a végén ő is
pedig oda bármikor visszamentem volna dolgozni.
-
envagyok
veterán
válasz
Migráns #79659 üzenetére
Ez így is lett volna, ha nem tízszereződik meg a kripto árfolyama.
De ezt senki sem tudta előre Novemberben.
Volt aki tudott venni még 3070-et 180-ért, ami kb 2080ti
Akkor ez így pont igaz volt.@koko
Azt még mindig fentartom, hogy 2-3x-osan túl vannak árazva a kártyák újan. De nem az nv teszi zsebre az extra profitot. Viszont amíg ez a helyzet, híú ábránd fele harmada áron venni vmit, amit teljes áron megvesznek.
Most szerencsém volt, beesett egy hibásnak mondott 1070ti 20k-ért, aminek az egyetlen hibája az volt, hogy kontakthibás volt a csatlakozója.
Ment is a 1060 az apróra.
Ezzel elleszek, amíg helyrejönnek az árak. Eleve egy Gaming X, simán tudja a 1080 telhesítményét.
Még a 3060-nál is jobb. -
TaaT
nagyúr
A virágboltban találtam egy film alatti komment szekcióban, vajon kamu?
"Aztat gondolom, ebbül a filmbül töbet nem is lehetet volna kihozni de. Amit nem egészen étek, hodj hodj lehet, hodj edj illen malhalyó film, mindez, valamér mégse nem lett monumentál is. Nadjon ajállom, mel nadjon jó, kivételessen lyó szóragozás, nálam nyolcassat ér legalább is. Az a bajjom, hodj talán a szkriptye lett kevézsbé lyó, amit nem a gáj ricsi csinált, azt eltol ták, és ezzeé alájja ásták a rendbe zői telyyessítményességességét." -
Migráns
tag
válasz
koko52 #79658 üzenetére
Változnak az idők!
Én még emlékszem például tavaly szeptember környékére, amikor tudományosan le lett vezetve, hogy az űj 30xx kártyák megjelenésével miért értéktelenedett el az egész addigi felső szegmens! Gazdasági folyamatok elemzésével ki lett mutatva, hogy az igazi bukta pedig majd akkor lesz, ha az olcsó 3060-ak tömegei záros határidőn belül ellepik a piacot!
E buktát megelőzendő pedig mindenki azonnal szabaduljon az addigi drága csűcskártyájától!
És itt jött a lényeg: gáláns keresőhirdetés lett létrehozva, hogy segítsen azokon a szerencsétleneken, akik botor módon 1070/80/Ti, vagy vesztükre 20xx tulajok. Olyannyira gáláns volt ez, hogy a hirdetésében envagyok mester hetvenezer környékén keresett 1080/1080Ti kártyákat, száz-száztízzel bezárólag pedig a 20xx széria tagjait.
Persze, én tudom: akkor ez volt a reális ár...
Volt persze néhány renitens egyén, akik kételkedtek envagyok próféta gazdasági mindenhatóságában, de ők a hozzánemértés vádjának súlya alatt roskadoznak azóta is.
Elgondolkodtam néha: ha csak húsz ember ette meg a szöveget - és adta oda nyomott áron a kártyáját - akkor is legalább milliós lett a haszon akkor, amikor ezek az olcsón megvett kártyák újra a piacra lettek dobva.
Természetesen a TÖRVÉNYSZERŰEN bekövetkező videokártya-árrobanás után............... -
envagyok
veterán
Újabban a "reális áron keresek videókártyát" hirdetéseken szoktam felsírni.
Mert mi is a reális ár?
Szerintem az, amennyiért pár nap alatt elviszik.
Rákeresel, megnézed mennyiért lettek jegelve az elmúlt 1-2 hét alatt, és már meg is van, mennyi a reális.
Nos szerintük annak kb a fele
Mert ekkor meg akkor ennyi volt, hirdetések linkelve.
Őszintén szerintem sem ér többet, de ki lenne olyan hülye, hogy odaadja x/2 áron azt, amit pikpakk elvisznek x ft-ért?
Hirdesse úgy, hogy olcsón keres, vagy tavaly nyári áron. -
-
Chaser
legenda
komplett gép, felsorolja az alkatrészeket
7. generációs Intel s1151 Core i7-7700, 3,60GHz (jelenlegi legolcsóbb ára: 112.190.-ft)
az nem baj, hogy inteltől ennyiért 10700k van amd-től 3800x/5600x - illetve olcsóbban mind és alázza a 7700-et, ahogy egy 60e ft környéki 10400 is -
nagyjából átfutottam a gépet, 100e környékét éri150e-ért rakta ki és jegelve van ( :
-
-
Chaser
legenda
válasz
koby11h #79647 üzenetére
( :
ezek f@szlámák, de még az is túl enyhe jelző rájukkomolyan mondom ha nálam legközelebb alkudnak a kiírt fix ár ellenére leokézom
oké gyere vidd
aztánúgyis megkérdezi hova?
a a bolondok háza elé b+, mert odaadom a kártyát, de előtte hülyére verlek, papírod is legyen róla ha már pár sort nem tudsz értelmezni ( : -
koby11h
őstag
"SZIA! MEGVAN MÉG A MONITOR? KÉNE, ELMEGYEK ÉRTE! ÁRBÓL ENGEDZS EGY ÖTÖST?"
Szia! Ezzel csak az a gond, hogy eladtam még év elején, archiválva is van. Illetve azért hagy ne engedjek már 15000-ből 5000-et. És kérlek ne "kiabálj"! Köszi az érdeklődést! Üdv P
"AZÉR NE UGASSÁL MÁR ILYEN MAGAS LÓRÓL!"
Erre már nem írtam vissza...
-
-
-
-
válasz
F.E.K.. #79633 üzenetére
Ezekhez már nagyon nagy szakembernek kell lenni.
A fejvadász és a HR-es azért hívogat, mert prezentálnia kell, hogy keres embereket. Aztán ha nem felel meg, az kisebb gond, mint ha nem is talál."Es itt most nem agysebeszekrol meg a Assembly programozokrol beszelunk, hanem a gipszkartonosrol, viragkotorol, vizvezetekszerelorol,"
Ilyenre ritkán interjúztat HR-es.IT-s szakmákra jelentkezéseket eleget láttam, interjút is. Alanyként és kívülállóként is. HR-es oktatóanyagokban is van, hogy kellemetlen embert ne vegyenek fel.
Amit te mondasz, az azokban az esetekben van, amikor mocskos hiányszakma a cucc. (Pl. a legnagyobb létszámstop idején is keresett embert az egyik munkahelyem héber nyelv + jogi képzettség + informatikai háttér kombóval. De ez a vadhajtás.) -
kenwood
veterán
Persze, de munka mellett is 6-12 honap alatt eleg komoly szakmakat lehet kitanulni akar otthonrol is,fillerekert.
Es itt most nem agysebeszekrol meg a Assembly programozokrol beszelunk, hanem a gipszkartonosrol, viragkotorol, vizvezetekszerelorol, junior Python programozorol stb ...Ruhaboltosnak,szolisnak jelentkezve tenyleg az van,amit te is mondasz.
Ezert kell talani valami szakmat. -
F.E.K..
senior tag
Egy idő után már inkább az történik, hogy a fejvadász, (vagy a HR-esek, de az a ritkább, inkább a szakmai vezető direktben) hívogat, ott a HR leginkább már csak annyit kérdez egy interjún hogy kávét vagy teát kérsz-e esetleg.
A betanításos munkakörökben nyilván sokkal nagyobb a "pofa" faktor mind a HR, mind a közvetlen vezető részéről.
-
válasz
kenwood #79631 üzenetére
"Nyilvan semmi kozuk nincs hozza, ezert kell a privat dolgokat ugy megosztani, hogy csak az ismeroseid lassak."
Jaja! Úgy általában a public profilon semmi, profilképen valami olyan, ami alapján nem ismernek fel"Ne viccelj mar. Sok pozira 6-12 honap,mire erkezik egy ertekelheto CV. "
Ezek alapvetően olyasmik (specializáltak), amire alig van ember. Az emberek nagy része nem ilyesmire jelentkezik, de ettől még jó esetben a szakmájába. Ilyen esetben viszont beleszól a HR. -
kenwood
veterán
Nyilvan semmi kozuk nincs hozza, ezert kell a privat dolgokat ugy megosztani, hogy csak az ismeroseid lassak.
Ne viccelj mar. Sok pozira 6-12 honap,mire erkezik egy ertekelheto CV. Egyre tobb helyen jar 3 honap utan belepesi premium. Ha szakmailag rendben vagy,meggyozod a leendo felettest, akkor ott vagy felvettek, vagy a kovetkezo interjura mar ugy megy a Hr-es, hogy az masik cegnel lesz,es o is a masik vegen lesz a mikrofonnak
Nyilvan egy penztarosi allasnal, a random irodai munkakban, vagy egy call centerben sokkal nagyobb hatalma van a HR-esknek, mert szazasaval ozonlenek az oneletrajzok, 1 nap alatt barki betanithato,lehet valogatni.
Ha olyan pozira jelentkezel, amire nem lehet elokepzettseg nelkul betanitani valakit, akkor szinte semmi beleszolasa nincs a HR-nek a felveteledbe. -
-
válasz
kenwood #79623 üzenetére
Nem etikus. Semmi közük a magánéletedhez, a politikai nézeteidhez, stb.
Persze semmit nem lehet vele kezdeni, hogy megnézzék, ezért olyan a public profilom, hogy nem tudják összekötni velemNekem ez aggályosabb, mint Ai-t publikus profilok alapján tanítani, mert ez célzott. Az előbbivel semmi bajom nincs, hiszen az nem egyént néz, és nem vájkál.
"Ha a szakmadban helyezkedsz el, es ertesz is hozza, akkor a leendo feletteseddel megbeszelitek a szakmai dolgokat,es a HR-es csak biodiszletkent fog resztvenni az esemenyen."
Muuhahahahahaha, a francot, a HR-es is mondhatja, hogy inkább nem@BiP : Nem változott.
-
kenwood
veterán
Ez a betanitott munkaknal van.
Amikor fingod nincs rola, hogy mi lesz a feladatod, nem is elvaras, hogy erts hozza, igy a melorol csak nagyvonalakban tudtok beszelni. Valamivel ki kell tolteni azt a 30-60 percet,es jon az agymenes.Ha a szakmadban helyezkedsz el, es ertesz is hozza, akkor a leendo feletteseddel megbeszelitek a szakmai dolgokat,es a HR-es csak biodiszletkent fog resztvenni az esemenyen.
-
BiP
nagyúr
válasz
kenwood #79623 üzenetére
Régen volt erre valami törvény, hogy a hozzájárulásod nélkül "hivatalosan" nem káderezhet, profilozhat téged a facebook aktivitásod alapján.
Hogy ez azóta változott-e vagy csak simán leszarja mindenki, nem tudom.
Tisztában vagyok vele, hogy csinálják a HR-esek, mert ez is plusz infó, szűrési alap nekik.A szélsőséges megnyilvánulások, vagy a céges érdek elleni tevékenység nyilván más megítélés alá esik, azt szankcionálják. Főleg, ha már alkalmazott vagy valahol, pláne, ha erre van szerződésed is, mit nyilatkozhatsz, mit nem. Ez tiszta sor.
A focistás valami kapus csávó volt, arra homályosan emlékszem.
De anno nekünk is fejlesztés alatti dolgokról NDA-t kellett aláírnunk, és ha azt kiposztolom a privát FB oldalamra, simán repültem volna, de ott ugye aláírtam, hogy nem publikálok róla. Ott konkrét szerződésszegés is van.A téma inkább arról szól, hogy ha megosztok/likeolok egy kutyás vagy Orbános/Gyurcsányos posztot, (mindezt nem gyűlöletkeltve, ami persze nehéz
), arról a HR-es vonhat-e le következtetést, és emiatt kizárhatnak-e a jelentkezők közül, csak mert rosszul ítél meg. Hiszen simán lehet, hogy nem vagyok agitátor, politikailag aktív, jól végzem a munkám, stb.
Mondjuk ma Mo-on, ahol a HR-es kb. az isten, neki mindent szabad, nála van a bejutáshoz a nagykapu kulcsa, stb. ott az, hogy leinformál a FB-ról, annyira mindegy, hogy ezt szabad-e vagy etikus-e vagy hogy téves-e az, amit az alapján leszűr.
Már alapból a kiválasztási folyamat több lépcsője egy vicc. Hiszen előbb számít az, hogy mennyire vagy buliarc, jó fej, minthogy értesz-e ahhoz, amire jelentkezel. -
kenwood
veterán
Hogyne lenne etikus?
A public profile kozkincs, azt te osztod meg mindenkivel. Teljesen etikus es torvenyes is az alapjan megitelni teged.Ha publikus, hogy hol dolgozol, es nekiallsz valahol rasszista szoveget nyomni, vagy megfenyegetsz valakit, vagy Hitler a profilkeped, akkor teljesen torvenyesen ki is rughatnak, mert onnantol nem csak magadra, de a cegre is szegyent hozol.
Pont 1-2 honapja kuldtek el az egyik falabut egy nemet fodbalklubtol, mert neki a munkakori leirasaban is benne volt, hogy nem nyilatkozhat a klub alapelveivel gyokeresen ellenkezo dolgokat, az a barom pedig migranskent nekiallt a migransokat szidni egy interjuban
Biztos tul sokszor latta Gino majalisat.Itthon rugtak mar ki embereket zart csoportos (ellenzeki hangvetelu) hozzaszolas miatt is.
Az viszont teljesen etikatlan,es durvan torvenytelen is. -
BiP
nagyúr
válasz
Donki Hóte #79600 üzenetére
Okos csaj lehetett. Főleg, hogy ezt a képedbe mondta. Mert amúgy nem túl etikus.
Persze mindenki ezt csinálja, de FB aktivitás alapján döntést hozni nem kéne.#79610 KROK640 : én '80-as.
Én se direkt akartam kikerülni, csak úgy voltam vele, hogy úgyis mentességet kapok, volt iskolalátogatásim, stb. ezért nem mentem el. (meg valahova elkevertem a papírt is, pedig nem szokásom).
Aztán utólag mondták, hogy kötelező lett volna megjelenni a sorozáson, alsógatyára vetkőztetés, stb. és ott mondják ki, hogy tanulmányok miatt nem kell bevonulni.
Ennek ellenére sose basztattak miatta.
És anno én is úgy voltam vele, hogy 9hónap nem a világ, akár jó buli is lehet, (apám is irgalmatlan sok sztorit mesél róla, pedig ő keveset volt katona), jogsit is meg lehetett volna ott szerezni, stb. de utólag azért nem bánom. Mert elég sok olyan emberrel hozott volna össze a sors, akikről a topik is szól, az meg annyira nem hiányzott volna.
Meg a sok hülye, fa(sz)fej felettes, értelmetlen döntések, stb. nem az én világom.
Meg aztán fegyverellenesként (jó, Call of Duty nem számít) elég hülyén néztem volna ki a seregbenNa nem mintha a Magyar Hadseregben olyan sokat kellett/lehetett volna lőni.
De aztán egyetemi gólyatáborban megvolt a feeling, 1 hétből 6napig szopattak, mert szerintük vicces volt, meg hogy az kovácsolja a közösséget, és hogy aztán utolsó napra összehaverkodjunk a seniorokkal. (akik amúgy 1 évvel fiatalabbak voltak nálam
)
-
Chaser
legenda
válasz
KROK640 #79617 üzenetére
ez sajnos nem kívánságműsor ( :
ha most veszel 1650-et akkor a 950-et is drágábban tudod eladni, mintha 55e körül lehetne venni a 1650-et
mert akkor nem sok pénzt kapsz érte az biztos
pláne ha az is megmurdel mint a másik - te már tudod a sosedöglik' meg nem mindig jön be ( : -
akkor se vga-d, se pénzed
most van még egy jó cserealapod, rizikó meg másé a 950-nel - amit ha ő bevállal az ő dolga -
éppen aprón is van egy-két jobb ajánlat ha nem is 3 év garral mintha úan vennéd, ki lehet jönni ebből jól
már 1050ti-re is szép kört ver rá a 1650, azzal el lehet lenni
forzát és doom eternalt 1080p high-ultra kombóban toltam 75 fps-en a 60w tdp-re levett utolsó 1650-emmelshopom az már 2010 után volt
ha már sikerült ellopatnom sikeresen pár millácskát a zsebemből - ami majdnem az összes pénzem volt akkor -, feltaláltam magam ( :
de ez spéci shop volt, nem mindenes, néhány alkatrésszel
abba is beleuntam a végén, túl sok volt a rendelé
nem akartam kft-t, ev-t meg gyorsan kinőttem
de a bürokráciát megtanultam, könyvelést is, megismertem profi könyvelőt - azóta is ha valamiért találkozunk egy órát úgy átbeszélünk mindenről IS hogy pár percnek tűnik -
úh. majd lassan megint összeütök valamit -
-
F.E.K..
senior tag
válasz
-
KROK640
nagyúr
válasz
Chaser #79616 üzenetére
Jha, hogy neked shopod volt? Az úgy más.
Én akkoriban csak jó helyen jó ismerőssel rendelkeztem (az Athlon XP businessből neki is csúszott cserébe).Aztán később évekig dolgoztam shopba, ott nem tréfamentes hozzáférésem volt, hanem beszer. áras, már amikor ...
Akkoriban is tudtam egy kis extrát keresni, de nem ez vitte a business-t, hanem a szerviz részleg, ahol mikor közöltem az ügyféllel a várólistát, akkor az élelmesebbjénél előkerült 1-2-5 ezer zsebbe, hogy ugyan már hagy kerüljön előrébb. Emiatt volt, hogy munkaidő lejárta után 1-2 órával még javában bent szenvedtem a gépekkel, meg hétvégén/munkaidő után jártam házhoz, de megérte, egy-egy jó hónapban ott volt a második fizetés zsebben. -
KROK640
nagyúr
válasz
Chaser #79609 üzenetére
Igen, csak ugye én kb a tavaly novemberi áron szeretném, amitől ezek még messze vannak, GTX950-em van, volt egy 960 is, de az kinyúvadt
Sőt, a legnagyobb baj az, hogy kezd elmenni a VGA ára (ami amúgyis kb fele volt a mostani árának) mostanság másra, szóval nem tudom mi lesz.
Jó lenne nagyon, de ahogy elnézem nem mostanéban lesz ...(közben a GTX950-em meg megnyerte a minden idők leghosszabb ideje szolgáló VGA címét nálam - retro kategóriában a GeF3 ilyen, de az nem napi ugye).
-
Chaser
legenda
válasz
KROK640 #79615 üzenetére
nekem 2006-tól lett kb térfa mentes hw hozzáférésem ( :
akkora businessek voltak, gyári hűtőt az egyik eladó srác 2e ft-ért számolta le cpu-ról, egyszer nem volt benn, kollegája nem akarta elhinni
mondom hívd fel, felhívta, hallom telefonban mondja a srác neki annyi
az meg mormogott magában hogy csődbe viszem a boltot de leszámolta az árból :d
aztán sok évvel később már ők is vásároltak az én shopomból, de nem volt trükközés ( : "csak" instant szállítás és jobb árak az én kontómra
ez utóbbi még nem is olyan rég volt
csinálnom kell újra egy shopot, előzőnél besokalltam a bürokráciára :d -
KROK640
nagyúr
válasz
Chaser #79595 üzenetére
Emlékszem 1999 és 2002 között mennyiszer nézetm az árlistákat, és bárcsak netto juthatnék hozzájuk. Azért diákzsebbel egy 30-40 ezres alaplap vagy hasonló árú CPUnál az a 25% igen durva volt, emlékszem nem egyszer írtam össze úgy, gépet, hogy van egy X keret (mondjuk 150 ezer) és akkor full áfával meg nettoba is összeírtam, és persze az utóbbi valahogy mindig sokkal jobb gép lett. A végére simán kijött a jobb VGA/nagyobb winyó/több RAM.
Aztán egyik haveromnak lett "féláfás" megoldása, már irigyeltem! mindig kértem h ezt-azt nekem is intézzem, de állandóan csak mesék voltak, hogy majd ekkor meg akkor, meg most nem lehet, meg csak neki lehet stb.
2003 elejétől nekem lett full NETTO-s kapcsolatom*, amivel sosem látott távlatok nyíltak meg! (volt olyan hónap, hogy többet kerestem mint a szüleim, mindezt diákként) Sajna 2005-ig tartott csak* Mondanom sem kell, a "féláfás" haver is rendszeres vásárló lett, annak ellenére, hogy valahogy mindig a lista végére kerültek azok a dolgok amik neki kellettek...
-
KROK640
nagyúr
válasz
Chaser #79544 üzenetére
Igen, megvan ez a fajta ember.
van itt a helyi étterembe, ahol egy időben (Covid előtt főleg) gyakrna megfordultam. Volt ott egy pincérnő (hát olyan jó középkorú) a Maris, aki 2019 novemberében már 3 éve dolgozott ott, de még mindig olyan szinten fogalma nem volt, hogy mit kéne csinálni, hogy nekem mint "szakmabelinek" rossz volt néznem!
Ilyenkor jut eszembe, hogy mikor elmentem Ciprusra és pincér lettem, akkor már 3 hét(!) után ferlfigyeltek rám a főpnökök, hogy gyorsan dolgozok, meg eléggé átlátom a dolgokat, 3 hónap(!) múlva pedig azért lettem főpincérré előléptetve (állítólag külföldieknek ez 2-3 év után járt) mert látták, hogy teljesen átlátom a rendszert, ha galiba van, akkor megpróbálom megoldani anélkül h őket zaklatnám, feltalálom magam, gyors vagyok, csinálom, rám mindig lehet számítani, szabadnapon is beugrok ha kell stb. Én meg presze örültem, (hát akkor jött neheze, még méllyebb volt a víz - pl mikor 217 vendégre egyedül(!) voltam, de olyan szinten helyt álltam, hogy a szomszéd hotel managere átakart csábítani magukhoz).Ilyenkor elgondolkodtam, hogy miért nem én vagyok Maris helyén? Aztán persze eszembe jutott, Maris valószínűleg itt a felét sem kapja annak, amit én Cipruson havonta összeszedtem...
-
Chaser
legenda
válasz
KROK640 #79611 üzenetére
kib@szták volna bevonulás után, kb ennyi történik
mikor bevonultunk megtelt a fogda ( :
másnap vagy utána meg komolyabb orvosi vizsgálatok, néhányan pár nappal később már mentek haza
én még akkor is erőlködtem hátha elengednek, de nem :d nem tudom mikor untam meg, pedig már majdnem sikerült meggyőznöm az egyik dokit ha fegyvert kapok instant agyonlövök valakit, na az a pöts' meg elment szabadságra, helyete jött valami fő ursula, fél kg gyógyszert felírt én meg semmit nem vettem be
aztán jön, maga mért nem veszi be a gyógyszerét?
azért mert nincs semmi bajom?
akkor takarodjon vissza a körletbe!
( : onnantól lesz@rtam, pedig tényleg nem sokon múlott -
KROK640
nagyúr
válasz
Chaser #79542 üzenetére
Amikor voltam a sorozó bizottságnál volt egy távoli ismerős is ott, sorozásra várt. Egy ált suliba jártunk, csak ő a kisegítős osztályba, egy enyhén szellemileg visszamaradott, túlsúlyos meleg srác.
Emlékszem, hogy pont utána összefutottam az apjával, és kérdezte, hogy nem tudom-e milyen lett neki a sorozás, mert a fia nem tudja megmondani. Mondtam az öregnek, hogy de tudom, E kategória végleg, nem is kell menjen többet. Mire az apja : "szegény fiú"... Én meg magamban azt gondoltam akkor lett volna szegény ha elviszik, egy ilyet szétszedtek volna a seregben. -
KROK640
nagyúr
Szerintem mi nagyon egyidősek lehetünk. Ugyanis velem ugyanez történt, én ugyan megjelentem sorozáson, de vittem papírt, hogy épp elsőéves egyetemi tanulmányaimat folytatom. Mondták, hogy akkor ha május 10ig végzek, akkor május 10-én jelenjek meg (az utolsó sorkatonaságra való) besorozás végett. Eskü nem direkt csináltam, az utolsó vizsgám május 12 volt (ez volt a legkorábbi felvehető időpont) amiről vinnem kellett valami papírt, de erre azt mondták, hogy akkor viszlát októberben, ha írnak, ha nem akkor meg ennyi volt. Nem írtak, azóta sem.
Szóval így múlott mindössze két napon, hogy NEM LETTEM KATONA.Egyébként utána hónapokig/évekig nem tudtam eldönteni, hogy jól jártam-e vagy sem, mert sokaktól hallottam, hogy életreszóló élmény, meg úgy egész évben is úgy voltam vele, ha visznek megyek. Meg se fordult fejemben, hogy ezt én kikerüljem, a véletlen hozta végül így.
-
Chaser
legenda
válasz
KROK640 #79607 üzenetére
figyeld emagot, edigit, lehet néha lőni jobb áron
akkor is sok régi árakhoz képest, de nem mostanában lesznek ezek olcsóbbak
a meglevőt pedig emeltebb árn el tudod adni, annyira rosszul nem jössz ki ha lősz egy 1650-et
amikor már újra 55e körül megy, a te vga-d szó szerint aprót fog érni- gtx 950-et mondtál talán -
tehát összességében forintosítva sokkal többet nem költesz el - persze ha találsz még 90e körül 1650-et, beugró modellek lehetnek, dealereknél látom van, csak "elfeljtik" mindig kiírni hova garos a vga ( : - -
válasz
Es meg se kerdezte, hogy "Ha barmi lehetnel... De tenyleg, BARMI, akkor... Milyen gyumolcs lennel?!"
-
-
válasz
Chaser #79599 üzenetére
Interjú utáni napon, csak nem írtam bele, hogy belegondoltam, hogy műanyagipari cég, ami vállalhatatlan környezetszennyezés, illetve leesett, hogy ti konkrétan a GDPR-os szívásra kerestek valami madarat...
@Donki Hóte : Ennyire balfék HR-es is ritka, hogy így rákérdez... engem is kereshetnek, mert ugyan fent vagyok, de be nem azonosít
-
Cs1csó
titán
válasz
PAZAR válasz!
Azt nem kérdezte meg, hogy mi az a "Linke izé" az hab lett volna a tortán.Nagyon rossz véleménnyel vagyok a "HR"-ről mint "állatfaj"-ról. Róluk az "Egek Ura" c. film jut az eszembe George Clooney-val, hogy már nem csak olyan ember kell aki felvesz, hanem olyan is aki kirúg.
Új hozzászólás Aktív témák
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Motorola G72 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- Apple iPhone 14 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 11 GB-os RTX 2080 TI - HP OEM - garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest