Új hozzászólás Aktív témák
-
dabadab
titán
Gondolom, az csak neked nem tunt fel, hogy a PC-s vonalad egyedul te erolteted, mindenki mas arrol beszelt, hogy a mobil eszkozokkel milyen kapcsolatot apol az Apple TV meg a Chromecast.
Azert meg en kerek elnezest, hogy egy konkret technikai reszletet illetoen kijavitottalak.
[ Szerkesztve ]
DRM is theft
-
zsirfecske
addikt
itt egy videó ami mindent bemutat a chromecastról. és igen, már most tud local fájlokat streamelni.
ez egy remek cucc, ne vesszetek össze. akinek van droid stickje az biztos kihagyja, akinek meg csak tabletje/okostelója van és nem akar még egy külön babrálandó kütyüt csak a jól bevált eszközéről nagyképernyőn multimédiát fogyasztani az úgyis megveszi. én pl a razr hd-mel felvett 1080p videókat hiába tolom át tv-re vagy a popcorn hour-ra dlna-n, szaggat (n-es linksys routerrel). pedig néha pont csak ennyit akarnék. ha ezt tudja majd android galleryből is gombnyomásra mint most a dlna, már veszem is meg.
[ Szerkesztve ]
-
q13579
senior tag
Sziasztok!
Szerettem volna venni már korábban is hasonló készüléket. Két kérdést szeretnék feltenni:
1) Van egy Panasonic 2 éves 42-es plazma tv-nk, amin nincs sajnos se USB, se egyéb hálózati interfész, csak HDMI és a szokásos egyéb csatlakozók.
Ezzel az eszközzel elérhetném-e mondjuk az otthoni hálózaton megosztott tartalmakat is? Tehát ha mondjuk van egy NAS szerverem, amin a filmjeim lennének, akkor ezzel azokat is le tudom majd játszani?Illetve erre tudtok-e más alternatívát ajánlani, amit mondjuk androidos okostelefonnal tudok kezelni. (Wi-fi-s Asus O!play-em van, de az irányítóval elég macerás mondjuk szöveget beírni....).
2) Mikor lesz ez itthoniaknak is elérhető? Mert, ahogy elnéztem, rendelni még Magyarországra nem lehet.
-
Neck
veterán
Hahaha. Nekem meg sokkal jobban tetszik ez a fajta "sunyizás", amikor választhatsz az ingyenes, általad összevadászott cuccok, és a fizetős cuccok közül, ahol minden fent van egy helyen.
A döntés rajtad áll.
Pláne, amikor 2 mozijegy árába kerül az egész, vagy hasonlóan kifizethető dologról beszélünk.Nem értem, miért hiszi azt mindenki, hogy neki ingyen jár minden (mégha jelen esetben erről is van szó, akkor is csak a negatív kritika jön). Te a BKVn is ingyen utazol?
An α beta user... "A pokol szerintem egy végtelen IKEA áruház, az örökkévalóságig bolyonganak a kárhozott lelkek a Boysenbar alátétek és az Almaröd tükrök közt"
-
lapa
veterán
válasz zsirfecske #153 üzenetére
ez jó összefoglaló. kár, hogy nem látszik a ki-, bekapcsolás. meg azért az a lokális tartalom is harcol először. bár ha a pc kábelen van és csak a cast felé van wifi biztos jobb. meg azt se tudjuk ezek milyen felbontások voltak.
apró bibi, hogy be kell lenni jelentkezve, bár ahogy nézem mostanában már mindegy, úgyis követ.
-
nuke7
veterán
-
peterk
senior tag
"Illetve erre tudtok-e más alternatívát ajánlani, amit mondjuk androidos okostelefonnal tudok kezelni. (Wi-fi-s Asus O!play-em van, de az irányítóval elég macerás mondjuk szöveget beírni....)."
Persze. Például a Raspberry Pi, és hozzá a raspbmc, ami egy teljes értékű XBMC. Megteheted, hogy akár csupaszon felragasztod a tv hátuljára, de 2 ezerért kapsz hozzá pofás kis dobozt, és akkor úgy néz ki, mint egy router, oplay, android tv box, stb, szóval hifi polcon sem ciki. A kütyü kb. 3-4W-ot fogyaszt, szóval akár ez is meghajtható USB portról, de mivel neked nincs, meghajthatod egy sima USB-s (illetve microusb-s)) hálózati töltővel. Itt például darabokból és egyben csomagolva, mindenestül is megveheted. Kiépítéstől függően 12-20ezer forintba kerül, és mivel a raspbmc linux alapú, így akár egy torrent szervert is rakhatsz mellé, ami egy külső usb-s vinyóra tölti le az anyagaidat, ahonnan xbmc-vel egyből meg is nézheted. De persze mivel ez egy full blown XBMC, így bármilyen hálózati forrásból lejátszhatod a filmjeidet, ill. a pluginekkel netes streameket is nézhetsz.
A távirányításhoz létezik jópár XBMC remote a play store-ban. Én az Official XBMC remote-ot használom. De természetesen, simán böngészőből is irányítható, mindenféle app nélkül, ha engedélyezve van az XBMC-ben a webes felület.
[ Szerkesztve ]
Aki hisz a parajelenségekben, emelje fel a kezem!
-
őstag
Azért megjegyzendő, hogy ez mind szép és jó, de a raspberry pi csak akkor ajánlott, ha 720p-s filmeknél nem nagyon néz nagyobb felbontású filmeket az illető, mert sajnos hiába tudja a raspberry pi a hardveres 1080p h264 decode-ot, mozgalmasabb jeleneteknél meg-meg akad, az pedig eléggé le tudja rontani az élményt.
Ami működik, ahhoz nem nyúlunk.
-
milestone
tag
Azt észrevettétek, hogy a a Youtube ikonnál a Hősök terén készült a kép?
Itt: -
dabadab
titán
válasz zsirfecske #162 üzenetére
Mondjuk sok szempontbol a dune meg a popcorn sehol sincs az XBMC-s RasPihez kepest.
[ Szerkesztve ]
DRM is theft
-
BlackSoft
addikt
Ebből sokan fogunk venni, főleg mivel rendkívül olcsó lesz
---------> Számítógép szerviz III.Kerület | https://hardverguru.com <---------
-
lapa
veterán
szerintem egyszerűbbé teszi bármilyen tartalom elérését, bárhol vagy. nem kell a nappaliban lenned, hogy kikölcsönözd, megtaláld, akármi. ha belegondolsz idővel a helyhez kötött böngészés és ezek platformjai kvázi elavulttá válnak. és itt ez a lényeges a google szempontjából.
az, hogy most nincs meg ugyanaz a kínálat, az semmit nem jelent. de minden körülmény adott ahhoz, hogy ez legyen a médiához jutás legkényelmesebb módja.
[ Szerkesztve ]
-
zsirfecske
addikt
ez itt a lényeg
szerk.:
sztori következik. évekkel ezelőtt még nekem is össze volt kötve a tv és a pc hdmi kábellel. aztán észrevettem hogy egyre kevesebbet használom ki (csak ha vmi gebasz volt a médialejátszóval ugye). mikor elköltöztem, a hdmi kábelt már vissza se kötöttem az új helyen a tv-be (amúgy 5m hdmi kábel olcsón eladó ), sőt a PC bemenetet is skip-re állítottam a tv inputjai közt. manapság pedig már azt veszem észre, hogy a PC-t is egyre kevesebbszer kapcsolom be. szép lassan átveszi az okostelefon a helyét, sőt jelenleg azt látom magamon hogy már az usb kábelt sem szeretem bedugni a telefonba, ha másolni akarok valamit rá, inkább hálózati megosztásról androidos fájlkezelővel wifin másolok (még filmeket is).szóval ennyit a chromecast létjogosultságáról, szerintem igenis jókor és jól pozicionálták.
[ Szerkesztve ]
-
DopeBob
addikt
Nem derul ki szamomra a cikkbol, de egy tableten levo akarmilyen avi-t mkv-t is tudok majd a TV-n nezni, vagy csak a YT/Netflix es tarsai fog menni?
MZ/X
-
őstag
Jelenleg erre nem képes. (Ugyebár a jelenlegi szolgáltatások se úgy működnek, hogy a mobil eszközről (telefon / tablet) stream-elődik a tartalom a TV-re. Hanem csak kiadja a 'parancsot' a mobil eszköz a Chromecast-nak, az pedig netről jeleníti meg a tartalmat a TV-n.)
Így nem is tartom valószínűnek, hogy erre később képes lesz. De bármi megeshet ...
Ami működik, ahhoz nem nyúlunk.
-
lapa
veterán
válasz zsirfecske #167 üzenetére
igen, érdekes, mert gazdasszony is ezerszer inkább néz 7" tableten egérmozit, minthogy kinyissa a notit. amit ugye nem kell tartani, cserébe nem lehet vele ágyban forogni.
nekem elég sok jó érv kell egy akármilyen kütyü beszerzéséhez. a tablettel úgy voltam, hogy gazdasszony kérte egyszer-kétszer, nem igazán tudta mi az, én meg azt mondtam oké legyen, kíváncsiságból legyen egy ilyen osztályú gép itthon. egy rekesz söröm volt rá, hogy ott fog rohadni a polcon. és nem, mindketten-mindhárman elég sokat használjuk, megtaláltuk a helyét tévére-filmre-netre.
[ Szerkesztve ]
-
shteer
titán
Megvolt már a pirítás vagy várjuk még?
szerintem jónak tűnik..
-
BonFire
veterán
Ha ráharapnak az emberek...
Szvsz mindenki rá fog harapni, akiknek csak olcsó lcd tévére telik, mert az okosévét nem tudja megfizetni, viszont sok youtube-ot néz (mint én pölö). Amikor tévét választottam, igazából az rettentett el az okostévétől, hogy iszonyat nehézkes távirányítóval keresni a keresőben. Mire bepötyögöm, amit szeretnék, elmegy az élettől is a kedvem. Kicsit fapadosnak éreztem ezt mindig. De azért reménykedtem benne, hogy nemsokára lesz majd efféle megoldás olcsón - mert ugye eddig is volt ilyen, de huszonx ezerért, amit azért még mindig kissé sokalltam.
Ez viszont pont azt tudja, amire nekem szükségem van, ráadásul megfizethető áron.
Tehát "musthave" kategória. Pont ez kell nekem.
A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.
-
BonFire
veterán
válasz Speeedfire #62 üzenetére
" Ezekkel ha kibőszítenék, az lenne a legjobb."
Ki lesz bővítve, amint írva vagyon, ez még csak a kezdet. A Google nyílttá teszi a fejlesztők előtt a cuccot, így bárki fejleszthet rá akár új appot, akár új funkciókat. Csak idő kérdése, és megoldják a HDD stream-elést is.
Azt` lehet majd pp prezentációt vetíteni full HD-ben.
A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.
-
zsirfecske
addikt
hahó, pc-ről már most lejátszik lokál fájlokat, akkor linkelem a videót idő szerint is... mire meg tudjuk venni mi is már biztos vagyok benne hogy mindent visz majd.
[ Szerkesztve ]
-
BonFire
veterán
válasz makett01 #115 üzenetére
"Nem ertem. Az android-os youtube approl barmikor kidobtam a kepet eddig is tv-re. "
És úgy tévézel, hogy közben az androidos eszközöd alvó üzemmódban, vagy akár kikapcsolt állapotban is lehet? Vagy járatod a háttérben a 400 W-os táppal és brutálhűtővel felszerelt gépet?
Ez energiát spórol, azáltal, hogy nem a gépedet kell médiaszervernek használni; a gépeden csak a megosztási parancsot adod ki, meg küldesz neki egy url-t, és onnantól kezdve a wifi routeredről stream-eli az adást.
Az újdonság meg az benne, hogy relatíve olcsó. Harmadannyiba kerül, mint az eddig kereskedelmi forgalomban kapható hasonló eszközök. És idővel a funkciói bővülni fognak.
Nem csak Amerikában nem szeretnek mókolni az emberek a bonyolult megoldásokkal. Én is jobb szeretem a kényelmet, és egy ilyen eszközbe be is ruházok.
-
peterk
senior tag
"szerintem egyszerűbbé teszi bármilyen tartalom elérését, bárhol vagy. nem kell a nappaliban lenned, hogy kikölcsönözd, megtaláld, akármi. ha belegondolsz idővel a helyhez kötött böngészés és ezek platformjai kvázi elavulttá válnak."
Na, ez magyarázd el légy szíves. A TV ott van a nappaliban, hogy lesz ebből nem helyhez között média fogyasztás? Hónod alá csapod az LCD TV-det?
-
peterk
senior tag
"Azt` lehet majd pp prezentációt vetíteni full HD-ben."
Erősen kétlem... Tök mindegy, hogy nyilttá teszi-e, illetve, hogy van-e API/SDK, ez a kütyü alapjában egy böngésző motor. Odaadsz neki egy linket, és azt streameli. Ha jól olvasom, akkor ha külső plugint/appot akarsz akkor programozásra java, dokumentum formátumra és multimédiázásra pedig HTML5 áll rendelkezésre. Egy ppt-ből ide a bökőt, hogy nem fog senki html5 dokumentumot csinálni.
Szerintem már az is komoly előrelépés lesz, ha a különböző netes/böngészős előfizetős cuccok a netflixhez hasonlóan menni fognak rajta (pl. NFL gamepass, MotoGP live pass, stb.) De a saját bőréből nem fog kilépni, alapvetően nem fog mást tudni - nem tudhat -, mint amit a chrome egy tabján meg lehet oldani.
[ Szerkesztve ]
-
BonFire
veterán
Az se nagy baj; nekem eddig se hiányzott, hogy tévén olvassam a Word doksit, vagy urambocsá` Pp prezentációt.
Nekem még a Netflix sem hiányzik, megelégszem a YouTube-bal. Van azon épp elég full HD tartalom, ráadásul annyi, hogy életem végéig nézhetem, akkor sem érek a végére soha.
[ Szerkesztve ]
-
Mardel
őstag
Igen szar VP8-9-ben átkódolva egy x264-ből kb.
Ilyen transcoded szarokat nem néznék HD-ban ha filmről van szó. Mivel minden amit yt felkerül azt átkódolja a yt a saját formátumára, hangnál aac-ra, még akkor is ha mp3 volt, stb.[ Szerkesztve ]
Ennél többet nem kell tudni. Csak azt, hogy a víz nedves és kék az ég. Meg hogy a vérapó mindig a helyén van és egyre erősebb.
-
kengyel
nagyúr
Nagyon jó megoldás Azt hiszem kapós termék lesz.
[ Szerkesztve ]
kengyel
-
pigster
senior tag
De a saját bőréből nem fog kilépni, alapvetően nem fog mást tudni - nem tudhat -, mint amit a chrome egy tabján meg lehet oldani.
Pedig figyeld meg, hogy fogják majd fejleszteni. Előbb utóbb már tud majd ppt-is, meg doc-ot, meg játszani is lehet rajta.
Már csak pár év, és annyit fog tudni, mint egy tavalyi kínai androidos stick. Akkor majd megint bejelentik, aztán odapirít újra... -
lapa
veterán
igen, a hónod alá csapod. mert alapvetően a tableten olvasod a mailt, a híreket, nézegeted a jutubot. az orrod alá tolhatnak bármikor kapcsolódó komolyabb tartalmat is, amit viszont szívesebben nézel a tévén. ha otthon van odamész, ha nem vagy otthon bejelölöd, aztán otthon áthúzod és fogyasztod tévén.
aki csak a tévén fog tudni tartalmat ajánlani és szolgáltatni, az hátrányba kerül és elbukik.
de ezt most írom le talán negyedszer, nem fogom tudni máshogy megfogalmazni ha így nem áll össze a kép.
[ Szerkesztve ]
-
-
pigster
senior tag
Senki sem szólt hozzád.
Tudod mit, nem kóstolgatlak, ha már személyeskedni kezdtél, tessék: te hülye vagy, és kész.
Családom, életem, autóm, házam van. Saját. Nem aputól, anyutól, mint neked.
Legyen neked csoda, hogy van egy tableted, amit a wc-re is cipelsz magaddal, mert annyi minden tartalmat kell folyton "fogyasztanod", aztán ha lesz egy "minőségi" youtube videó (mint tudjuk, rengeteg van belőle), azt kilövöd tv-re és ott "fogyasztod". Én meg játszok közben az androidos kütyümmel vagy a laptoppal a 47'' tv-men.
Leírtam többször is, szerintem miért jobb az, de úgy látszik értelmileg roggyant vagy egy kicsit. Ez nem baj, van ilyen. Istenítesz egy cuccot, ami még a kezedben sem volt. Én leírtam, ami nekem van. Persze tudom, hogy az sem a megváltás, meg van egy csomó hibája, de ennél a pirítós kacatnál azért jobb. Igaz nem 35 dollár volt, hanem 65.[ Szerkesztve ]
-
lapa
veterán
azt írtad le, hogy van. azt nem, hogy miért egyszerűbb általában tartalomfogyasztásra, mint ez. pedig kérdeztem. emellett feszt hajtogatod, hogy így szar meg úgy szar. én tényleg kíváncsi vagyok miért.
de elég, ha csak beírod melyik hsz-ben írtad le a miértet.
[ Szerkesztve ]
-
BonFire
veterán
„Igen szar VP8-9-ben átkódolva egy x264-ből kb.
Ilyen transcoded szarokat nem néznék HD-ban ha filmről van szó.”Akkor ülj a sarokba, arccal a fal felé, és duzzogj! Nekem, meg még pár millió embernek megfelel az 1080-as videó h264-gyel (lassan h265-tel). Mi bajod a tömörítési algoritmussal? A Google kifejlesztett valamit, ami olyan hatékony tud lenni, hogy minden percben több mint 24 órányi feltöltött videót képes ultra gyorsan átkódolni, hogy a telefontól a csúcsszuper VGA-ig, a 3"-os kijelzőtől a 100"-osig minden eszközön le tudd játszani. Ha most feltöltök egy videót, gyakorlatilag valós időben konvertál, és feltöltés után nem egész egy perccel már megtekinthető a videó négyféle felbontásban, a világ bármely szegletében. És nem érdekel, hogy két pixelnek meghamisítja a színét a kodek, amíg észrevehető különbséget nem okoz.
Saját magamnak is olyan kodekkel meg bitrátával tömörítem a filmeket, ami nekem megfelel. Az AAC fényévekkel lekörözte az mp3-at 192 kilobiten sokkal nagyobb spektrumot tud ábrázolni, mint az mp3 bármikor is, élő ember nem különbözteti meg a WAV-tól. Csak sokkal jobb, mert kevés helyet foglal, és sok csatorna fér bele. Mi a probléma vele?
Ha te nem néznél ilyen „szarokat”, ne tedd; nyilván nem te vagy a célközönség. Attól még a Google-nak ez jó üzletnek ígérkezik.
És csak ha leveri az okostévék árait, vagy ha eléri azt, hogy az okostévéket kényelmesebben lehessen kezelni, máris hatalmas befolyással bírt a tévégyártókra, és a tartalomfogyasztási szokásokra.
-
peterk
senior tag
Pedig marha egyszerű. Van akinek a tartalomfogyasztás nem egyenlő a youtube-al, videomegosztóként kezeli, nem pedig videotéka-ként. Azaz nem ott akar filmet is meg minden sz*r nézni, hanem azt nézi ami ott értékes tartalom. Azaz, az emberek saját készítésű tartalmai, nem pedig a máshol sugárzott professzionális tartalmak ezerszer átkonvertált gyenge verziói. Emellett fogyaszt újságot, hírportálokat, más videomegosztókra is jár, fórumozik, facebookol, sokan még ott játszanak is. És pl. előfizet netes tartalomra, ha már tartalom fogyasztó. Például sport előfizetésekre (írtam párat, NFL gamepass, Eurosport player, stb.). Folytassam?
Namost ez a stick ebből a youtube-ot tudja, meg az alap böngészést. Ez utóbbit már csak úgy, ha a "féltégla" a kezedben van, mert ugye ohne távirányító, csak a tablettel, telefonnan tudod irányítani. Namost, ha engem kérdezel, akkor én ha a nappaliban vagyok, akkor 20 percet se lennék hajlandó a kezemben fogni egy tabletet és úgy netezni, hogy lenézek rá, kattintok, felnézek, olvasok, lenézek, scrollozok, felnézek, olvasok, lenézek, lapozok, felnézek olvasok. Lehet, hogy hülye vagyok, de a szent helyhez kötetlenség nevében nekem nem élmény egy féltéglát a kezembe fogni, amikor a karosszékben ülök. Akkor kb. letojom a kötetlenséget, akkor a kényelem érdekel. Márpedig egy 2 dekás légegér, amivel egy teljes értékű böngészővel magán a TV-n tudok böngészni, az nekem kényelmesebb. Arról nem is beszélve, hogy nálam a netezésbe az is beletartozik, hogy mondjuk belépek a netbankomba, lenyomok egy "drive"-ot az nfl.com-on, stb. Ezt ezzel a csodakütyüvel elfelejthetem. Ahogy a játékot, és a normális filmnézést is.
Ne érts félre, én szeretem a kényelmet, és hajlandó is vagyok megvenni valamit, ha az - akár egy adott szűk funkcionalitásra is - kényelmesebb, mint más. Nem véletlenül van android TV boxom, tabletem, telefonom, XBMC médiaboxom, stb. Ha az USA-ban laknék, akkor lehet, hogy egy ilyen kütyüt például simán megvennék $35-ért, CSAK azért, mert neflixet tud, és azt marha kényelmesen. Vagy ESPN player-t, vagy NFL passportot, stb. Elég lenne, ha CSAK egyiket tudja, de azt kompromisszum mentesen. De ebben csak kompromisszumokat látok ebben a formában. Ha úgy működne, hogy a tableten teszek-veszek, aztán ha érdekel, bemegyek a nappaliba, átdobom amit éppen csinálok a TV-s androidra, és utána OTT FOLYTATOM, az ötletnek tetszene is. Azaz, ha a google nem egy böngésző motort, hanem egy komplett kis androidos boxot hozott volna most ki. Olyant, mint a kínaiak már egy éve árulnak, de felöltöztetve egy csomó szolgáltatással. Pl., hogy át tudom dobni az android session-t a tv boxra. Na, az tetszene. De ez a kulcsba gyömöszölt böngészőmotor nekem minden, csak nem forradalmi...
[ Szerkesztve ]
-
peterk
senior tag
"Akkor ülj a sarokba, arccal a fal felé, és duzzogj! Nekem, meg még pár millió embernek megfelel az 1080-as videó h264-gyel (lassan h265-tel). Mi bajod a tömörítési algoritmussal?"
Szerintem félreértetted. Semmi baj a youtube algoritmusával, az tökéletes arra amire való. De mozifilmre - ezt említette ő is - kevés. Szedj le egy bluray filmet, töltsd fel a youtube-ra, utána nézd meg mindkettőt egy - akár egyszerűbb - házimozi rendszeren. Ég és föld lesz a képi és a hangbeli élmény között a különbség.
Persze, ez nem jelenti azt, hogy az hülye, aki youtube-on néz meg egy filmet. Szó nincs róla, mindenkinek mások az igényei, és úgy szórakozik ahogy neki kényelmes. De azért azt ne mondjuk már, hogy a youtube alkalmas HD házimozizásra, mert nem alkalmas. Házimozizásra abban az értelemben, hogy házi filmnézés alkalmas lehet, ha valakinek elég az a minőség amit nyújt, de akkor hagyjuk az 1080p meg a többi dolgot ki a történetből.
-
agabe
addikt
akinek nincs meg otthon halozatkepes lejatszo eszkoze annak igen kivalo kutyu. Ha majd streamelni is lehetne vele esetleg barhonnan (nas , media szerver, win megosztas...stb) a lokal halozaton tartott tartalmakbol akkor nagyon kiraly lenne, de azzal mar medialejatszok terepere tevedne amik azert nem veletlenul dragabbak (a legolcsobb hasznalhatok is), igy ezt nem is varnam el.
A sima kijelzo tukrozes csak arra lehet jo, hogy tobben kenyelmesen lassak amit valaki meg akar mutatni telorol / tebletrol, de (biztos felmerul) jatekok futtatasa kozben mar tul nagy a lag ilyen eszkozoknel (pedig sok mobil eszkozhoz csatlakoztathato mar valamelyik konzol iranyitoja amivel a jatek elvezetesebb mint a kijelzon tapicskolni), igy arra meg mindig csak a kabeles csatlakozas az igazi.
Mar csupan a youtube lehetoseg miatt is jo kis eszkoz ez jo aron, igy szerintem fogjak vinni. -
Auratech
őstag
Ez egy netes videokari és kész.
Auratech Field Recording
-
acelos
tag
válasz Kiss Tamás #63 üzenetére
http://minipute.com/2013/07/18/10-rockchip-miracast-dongle-contains-rk2928-soc-cpu/2328
-
peterk
senior tag
Na, ez kicsit érdekesebb. Linux alapú, így ha a kód elérhető lesz, akkor lehet benne rendesen buherálni, nem csak plugineket írni hozzá. De ennyiért alapból sem rossz, tudja amit ez a google dongle, de sima megjelenítőként is megy. És a 10$ tényleg annyi, hogy akár bele lehet rakni a középkategória és afölötti telefonok mellé kiegészítőként.
Ezzel együtt, nekem jobban tetszik az az ötlet amiről a végén beszéltek, hogy némileg drágábbért full android eszközbe integrálják ezt a funkciót. Így marad az alap android TV box funkció, full androiddal, de megkapja ezeket a streaming feature-öket is. Innen már csak 1 lépés az amit írtam. (Hogy át lehetne dobni a phone session-t a TV dongle-re és ott folytatni, majd akár vissza.)
[ Szerkesztve ]
-
Cathfaern
nagyúr
"Egy ppt-ből ide a bökőt, hogy nem fog senki html5 dokumentumot csinálni. "
Tényleg nem fog... mert a google már évek óta megcsinálta (google docs része a prezentációkészítő, és meg tud nyitni ppt-t)"Namost ez a stick ebből a youtube-ot tudja, meg az alap böngészést."
Ugye ez ami nem igazEladó Kinu M47 Simplicity: https://hardverapro.hu/apro/kinu_m47_simplicity_2/
-
Webistvan
csendes tag
Azé ez a "csúnyán odapirít a tévégyártóknak..." elég túlzás és hatásvadász.
-
parandroid
félisten
válasz Webistvan #198 üzenetére
Hidd el, hogy eleve csúnya nadrágösszecsinálás megy a tévégyártóknál - nem elég, hogy a 3D-vel buktak, gyakorlatilag képtelenek használható tartalomszolgáltatást kínálni, és egyelőre eredmények nélküli az összes okostévés próbálkozásuk. Ebbe a képbe nagyon durván belerondíthat a google, és nagyon nagyot kaszálhat, akinek sikerül ezt használható módon implementálnia.
Felkészül az autós szórakoztató üzletág - az autórádió manapság önmagában egy vicc, használható rendszert meg képtelenek csinálni, vagy csak embertelen árakon hajlandóak adni, pedig manapság egy 200 EUR-s tablet rommá ver bármit, amijük van.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
törölt tag
válasz parandroid #199 üzenetére
+1
-
Webistvan
csendes tag
A smart tv-k már fel vannak szerelve wifivel meg a többi kényelmi lehetőséggel. És hamarosan (vagy már most) csak ilyeneket árusitanak. A google kütyü talán azoknak jó, akik nem rendelkeznek wifis tv-vel.
(Én 6 éve vettem egy LG hdmist, kezd trapára menni "nem egy minőség". Inkább smart tv-t veszek mint ezt a kütyüt ha már beujitok. -
parandroid
félisten
válasz Webistvan #201 üzenetére
Azért nézz utána, hogy pontosan mit is tud, és hogyan kezelhető egy smart tv, mert pont a legfontosabb, az általánosan elterjedt és jól kezelhető user interface terén szoktak alulteljesíteni. És pont ez az a terület, ahol a google az Androiddal a frászt hozza a tv-gyártókra, mert érzik, hogy nem stimmel a dolog náluk, de sem kedvük, sem energiájuk, sem idejük a semmiből egy jól használható operációs rendszert építeni, meglévőt licenszelni (jellemzően ugye az Android jöhet megint szóba) még kevésbé akaródzik nekik.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
Peet
senior tag
Hétvégén feltettem a Xtreamer Prodigy lejátszómra a legújabb 4.2 firmwaret, ami már tartalmazta a Google Chromecast -hez hasonló megoldást. Androidos telefonról vagy tabletről lehet a TV-re kiküldeni youtube tartalmat.
A szolgáltatást itt lehet "bekapcsolni": [link]
És itt lehet párosítani az eszközöket: [link]
-
dabadab
titán
"És úgy tévézel, hogy közben az androidos eszközöd alvó üzemmódban, vagy akár kikapcsolt állapotban is lehet?"
Az androidos cuccok nem tudnak alvo uzemmodot (pontosabban: az ARM nem tud), innentol kezdve teljesen egyertelmu, hogy a Chromecast is folyamatosan menni fog (mondjuk ha a TV-tol kapja az aramellatast, akkor csak akkor, amikor be van kapcsolva a TV).
DRM is theft
-
drkbl
őstag
Nem is Google lenne, ha nem így működne:
Trolling with Chromecast: Dongle is left a little too open to hijacking
-
peterk
senior tag
válasz Cathfaern #196 üzenetére
"Tényleg nem fog... mert a google már évek óta megcsinálta (google docs része a prezentációkészítő, és meg tud nyitni ppt-t)"
LOL, ezt hagyjuk inkább. Egy normális prezentáció nem egyoldalas, "Welcome, Cathfaern" dokumentum. Márpedig azokat nemhogy a google docs nem tudja importálni, de én még nem találtam olyan nem microsoft appot, ami normálisan képes futtatni őket, semmilyen más oprendszerre. (Ez egyébként az MS kritikája elsősorban, de nem arról beszélgetünk, hogy hogy kéne lennie, hanem arról, hogy hogy van. És ez van.)
"Namost ez a stick ebből a youtube-ot tudja, meg az alap böngészést."
"Ugye ez ami nem igaz "Akkor te már tudsz valamit, mesélj. Megy az nfl gamepass, vagy bármelyik másik netstream előfizetés? (A netflixen kívül) Pl. bbc tv megy? Vagy a facebook játékok mennek?
-
peterk
senior tag
"Hidd el, hogy eleve csúnya nadrágösszecsinálás megy a tévégyártóknál - nem elég, hogy a 3D-vel buktak, gyakorlatilag képtelenek használható tartalomszolgáltatást kínálni, és egyelőre eredmények nélküli az összes okostévés próbálkozásuk. Ebbe a képbe nagyon durván belerondíthat a google, és nagyon nagyot kaszálhat, akinek sikerül ezt használható módon implementálnia."
A TV gyártók valóban nadrág-összecsinálva próbálkoznak a multimédiás kiegészítésekkel, de nem azért, mert a Google-től félnek, hanem azért mert egymástól. Ahhoz, hogy ebbe a játékba a Google beszálljon, előbb kéne csinálnia egy TV-t...
-
mzso
veterán
Azek a HDMI rudi mütyürök honnan kapnak áramot? Külön kábelről?
-
tammma
csendes tag
hát, így h kiderült az európai ára (79 EUR !!!?!??!), kétlem, hogy kis hazánkban is odapirítana, vagy jobban megérné bármilyen androidos sticknél (pl.: geekbuying-nál elég jó áron hozzá lehet jutni azokhoz is.)
[ Szerkesztve ]
-
Mykl
tag
Van olyan médialejátszó program ami rá tudja küldeni a képet a chromecastra?
Jobb ma egy Alma, mint holnap egy sem!
-
Mykl
tag
Úgy látsuik nem nagyon aktív ez a topic! (sajnos) pedig még lett volna egy olyan kérdésem hogy ha nincs olyan lejátszó ami ráküldené a képet a Chromecastra, akkor van-e arra valami lehetőség hogy hogy egy hálózaton lévő NAS-ról tudjak filmet lejátszani DLNA-n!
Jobb ma egy Alma, mint holnap egy sem!
-
Ixion77
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest