Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Peti78

őstag

válasz Pepe78 #2955 üzenetére

Szia
    Fog válaszolni.
    Hogy számodra melyik venti lesz jó igazán, azt majd neked kell kitapasztalnod. Én is nagyon sok ventit próbáltam ki, szereltem be, tette, ide oda stb.
    A tapasztalatom a következő:
    12cm es ventik: a noname, avagy kevésbé minőségi termékekről nem szólnék. Persze a minőség tekintetében az a kérdés, hogy mit tekintek én minőségnek. Nem érdekel hogy néz ki, a lényeg, hogy halk legyen és a légszállítása is megfelelő legyen. Tetszik nem tetszik, az igazán nagy légszállítás nem jár együtt a halk üzemeléssel. Ha nézelődök, akkor én először a zajszintet figyelem, aztán jön a légszállítás, majd az rpm. A tapasztalatom, hogy a minőségi ventik sem halkak magas rpm-en. Zalman, Coolermaster 1600kürül már bizony zajosak. Legalábbis számomra. A Zalman ventim kézrátételes vizsgálattal több levegőt szállít, de ehhez mérten jóval zajosabban üzemel, ehhez magasabb rpm is társul magasabb. Ezért ebből 2-t nem is használok csak 5von.Az egyik a dvd alatt van, a másik pedig a passzív gigabyte 9600gt-n van. A házhoz kapott 3 ventit már lecseréltem, mégpedig azért, mert nem nyújtottak számomra megfelelő teljesítményt. Noctua P-12-re cseréltem őket, amik halkabbak és több kakaó van bennük.Egy van elől, egy hátul, és egy a Cooler Master Hyper 212 gyári ventijét váltotta le. Teljesen meg vagyok elégedve a zajjal, ha lehet ezt annak nevezni, és a teljesítménnyel.

14cm-es ventiből nem volt sok, szám szerint 2 fajtát ismerek. Az egyik a Sharkoon System házventik leghalkabb verziója, ami 900 RPM-en megy. Ez meglehetősen halk, egész jó levegőt mozgat a fszámához képest. Egy ideig felül volt elhelyezve, ezt váltotta volna le 2 db Fractal venti, de sajnos nem jutottam ezekhez hozzá, így vettem 2 db Revoltec-et. A Sharkoon most a vinyók bal oldalán van elhelyezve. A Revoltec-kel kapcsolatban vegyes érzelmeket táplálok. A légszállítása jó, de bizonyos fordulatszám felett mintha kattogna. Ugyanúgy mint a Sharkoon annak idején vízszintesen elhelyezve, viszont a Revoltec kézben tartva, minden szögben kattog.
    A 2 Revoltec tehát felül van, ezek stabil 5V-on mennek, és számomra megfelelően szívják ki a levegőt. Amelyik hátrébb van, az érezhetően melegebb levegőt szív. A többi venti elhelyezését már leírtam.

A szabályzással kapcsolatban: Pár napja szereztem be a Zalman-MFC1Plusszabályzóját. A két Revoltec venti kivételével minden rá van kötve. A ventiket nem állítja le, szerintem minimum álláson 5v-on mennek. Nagyon jól néz ki, illik a házhoz és nem utolsósorban a fordulatszám finomhangolható. Nem úgy mint azokkal a potikkal, amiket lehet kapni 6-700 HUF áron. Azok között nagy a szórás, van amelyik rendesen működik van amelyiket akár ki is lehet dobni, mert úgy működik, mint egy 2 állású kapcsoló. Szal xarok.
    Ami a ház vásárlás utáni átalakítását illeti, azt itt megtekintheted. A méhrácsokat természetesen a keletkező szélzaj megszüntetése miatt távolítottam el.
    Nagyjából ennyi. Remélem segítettem valamennyit!
    Szia

Új hozzászólás Aktív témák