Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Hobby elektronika
- Home server / házi szerver építése
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Videós, mozgóképes topik
- Otthoni időjárás-állomás
- Bambu Lab 3D nyomtatók
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nem rossz ez a lap, főleg ha a 120$ körüli/alatti árat tartják Európában is.
Egyedül a 8 tűs tápcsati van rossz helyen szerintem. -
HookR
addikt
"Nézd meg ezeknek az alaplapoknak a hátulját, mennyivel több helyet foglal el egy AM4 backplate:"
A backplate nem jó viszonyítási alap. Egyrészt az AM4 foglalat furat(középpont)távolsága 90 x 54 mm, míg a négyzetes LGA2066-é 80 x 80 mm. Másrészt ha jobban megnézed, utóbbi backplate-en látható furathelyek egy kisebb téglalap sarkain helyezkednek el, nem 80 x 80 mm-es négyzetén. Ha tippelnem kellene, kb. a backplate hosszabbik befoglalómérete éri csak el 80 mm-t, azaz az élek találkozása sem adja meg a túloldalon a CPU-hűtő felfogatásáért felelős furatok pozícióját.
Amivel valójában érvelni szeretnél az a 'keep-out zone', de vonatkozó AM4-es doksi nélkül nehéz megítélni. Intelnél LGA115x vonalon ez 95 x 95 mm (75 x 75 mm-es furat(középpont)távolsággal), míg az ASRock X299E-ITX/ac esetében jobb híján csak a (perspektivikusan kevésbé torzító, relatíve nagy felbontású pixelgrafikus) képre hagyatkozva kb. ~96 x 96 mm. A nyúlánk téglalap csalóka, mert nem feltétlenül nagyobb alapterületű az arányaiban négyzethez közelítő, kisebb élhosszúságú téglalapnál.
És még ha az AM4 foglalat keep-out zone-ja el is éri az LGA 2066-ét, az sem változtat a tényen, hogy az X299-es ASRock esetében az eddig látott AM4-es alaplapokénál komplexebb feladattal sem jöttek zavarba a mérnökök. Azaz amit meg én nem értek továbbra sem, hogy miért kell kongatni a vészharangot. -
pengwin
addikt
Nézd meg ezeknek az alaplapoknak a hátulját, mennyivel több helyet foglal el egy AM4 backplate:
BIOSTAR X370GTN
Asrock X299E-ITX/AC
Ebből jól látható, hogy hiába kell magának egy LGA2066-os CPU-nak több hely, maga a csomag nem foglal annyi helyet, mint az AM4. Ezt az AMD kicsit eltolta szerintem.
-
-
pengwin
addikt
Továbbra sem értem, mi értelme volt belinkelni azt az AsRock deszkát.
Ráadásul szerintem az LGA2066 kisebb helyet igényel az AM4-nél, mert ugyan maga a foglalat nem kisebb, de a hűtés felfogatása lényegesen helytakarékosabb.
A 3db m.2 meg gondolom hátlapi, ami tök jó megoldás az alaplap alulrúl-felülről való fűtéséhez. -
HookR
addikt
Tehát összefoglalva:
(#20) pengwin: Annak, hogy létezik Mini-ITX alaplap az AM4-nél nagyobb területen terpeszkedő CPU-foglalattal, valamint nagyobb területen terpeszkedő 4db SO-DIMM foglalattal a 2db DIMM-hez képest (és mellesleg még 3db M.2 foglalatnak is találtak rajta helyet) semmi köze a méretbeli aggályaidhoz.(#19) anaqer: Mérettel kapcsolatos érvre teljesen helyénvaló árral (megjegyzem: LGA 2066 foglalat esetén) és beszerezhetőséggel ellenérvelni. Mindezt úgy, hogy az eredetileg szóban forgó AM4-es lapokat ez amúgy nem is érinti.
-
pengwin
addikt
LGA2011v3-hoz is volt ilyen lapja az AsRock-nak
De ennek semmi köze ahhoz amit én írtam...
Arról volt szó, hogy az AM4 foglal sok helyet az alaplapon, nagyrészt a hűtő felfogatás miatt.
AM4-gyel ugyan nem lehetne összehozni egy ilyen ITX deszkát sem, mint amit linkeltél.Meg kár azt felhozni, hogy az AsRock milyen dolgokat hackkel össze, eléggé alternatív a megközelítésük az Intelével összevetve.
-
HookR
addikt
"Nem igazán ITX kompatibilis ez az AM4-es foglalat, hatalmas helyet foglal el a lapon."
Szerencsére nincs minden gyártó tisztában a korlátozott Mini-ITX kompatibilitással- LGA 2066 4db memóriafoglalattal
-
Én sem igazán értem, hogy miért kellett a hűtőborda-rögzítési pontokat ennyire távol helyezni a foglalattól... a legfullosabb Ryzen 7-re is 95W-os TDP-t adnak meg, akkor meg mi a tosznak...? Annyit régen is el lehetett disszipálni olyan méretű-tömegű bordákkal, amikhez egyáltalán nem kell ekkora mértékű beterpesztés.
-
pengwin
addikt
Nem igazán ITX kompatibilis ez az AM4-es foglalat, hatalmas helyet foglal el a lapon.
Mondjuk engem az ITX eddig sem érintett, így meg még kevésbé, hogy az AM4-hez minimum mATX méret kell szerintem.
Ezért jobban zavar, hogy még mATX AM4-ből sincs rendes választék.Mondjuk így is meg van a kiszemelt: az Asrock AB350M Pro4 nagyon szimpatikus kis lap.
-
beef
őstag
válasz
Kisgépkezelő #14 üzenetére
Az ASR nem tűnik rossznak, bár wifi+bt kombó nélkül is el tudnám képzelni, meg esetleg egyik hdmi helyett dp.
-
Kisgépkezelő
senior tag
válasz
Lacika112 #13 üzenetére
Az ASRock-nak is érkezik két hasonló lapja, ott ha jól nézem RGB nincs, de Type-C van. Valószínűleg az lesz az én lapom, mert nem fél évre veszek gépet, és bár most nincs szükségem Type-C-re elképzelhető, hogy egyszercsak lesz.
@ViZion a Biostarnak van olyasmi lapja, nagyjából olyan áron, de pár helyen láttam csak az országban és ahogy nézem már onnét is elfogyott.
-
Lacika112
aktív tag
"természetesen biztosítva az ehhez elengedhetetlenül szükséges, az RGB Fusion rendszerrel szinkronizálható színes LED-eket."
sajnos ezt veszik sokan természetesnek, gyakorlatilag hány fpst is ad? ja 0? akkor semmi köze a gamerhez
"Két zavaró negatívumot tudnánk kiemelni, ezek pedig a Type-C illetve a digitális (akár koaxiális, akár optikai) hangkimenetek hiánya."
pont kijönne az rgb árából
-
tibor72
tag
" az RGB Fusion rendszerrel szinkronizálható színes LED-ek " a rendszer lelke, mert ha ez nem lenne, maga a lap sem létezhetne, igazi hiánypótló megoldás..... vagy nem. Egyszer eljutunk odáig, hogy e nélkül tényleg nem fognak semmit sem kiadni, amit "gamer" -nek titulálnak. Sajnos ami nekem van már az is világít, de csak vörösen, és kikapcsolható, de van optikai kimenete is.
-
Lacc
aktív tag
Igen. Ez a megoldás már elég régóta jelen van az Intel lapkáknál (2014-ben láttam az egyik Asrock-on). de MSI-nél is van, tavaly amikor a márkával szemezgettem akkor láttam. Sőt amikor az Micro-ATX alaplapoknál látod hogy kettő ilyen foglalat van,akkor nagy valószínűséggel a második a hátulján lesz
.
-
ViZion
félisten
Jöhetne ebből puritánabb verzió: wifi és led nélkül, akár kevesebb csatival, 30k Ft körül... Hangkártyám van, nem tudom mit tudhat ez, h ennyire hiányzik a koax...
-
iMaverick
addikt
Még jó hogy előbb olvasok, aztán kérdeznék...
Írták ezt a NVME-s csatit az SSD-nek. Nézem a képet, hol a francban van? Erre felmegyek a Giga oldalára és ott írják a "tutit": 1 x M.2 Socket 3 connector on the back of the motherboard
Namost azt vágom, hogy ezek az SSD-k eléggé laposak, de ennyire? Tényleg elfér a ház oldala és a távtartók által biztosított távon belül? (Eddig élőben még csak a "SATA-s" SSD-kel volt dolgom.)
szerk: Realtek® GbE LAN features cFosSpeed, a network traffic management application which helps to improve network latency and maintain low ping times to deliver better responsiveness in crowded LAN environments. ???
Régen a cFosSpeed még az ADSL-es időkben volt menő, erre most meg
beleintegrálják a LAN vezérlőbe?szerk2: közben nézem tovább, gondolom letölthető programként mellékelik.
-
"Két zavaró negatívumot tudnánk kiemelni, ezek pedig a Type-C illetve a digitális (akár koaxiális, akár optikai) hangkimenetek hiánya."
Mondjuk legalább SPDIF tüske van, szóval ötven forintból csinálsz koax kimenetet rá... de ez akkor is elég égő.
-
Redneck
nagyúr
Az sem számít ha sz*r, a lényeg hogy a LED biznisz pörögjön!
Ezzel nem azt mondom hogy rossz, csak ez a gondolatmenet váltotta ki az OFF-ot:
"természetesen biztosítva az ehhez elengedhetetlenül szükséges, az RGB Fusion rendszerrel szinkronizálható színes LED-eket." -
prolad
addikt
Na végre nagyon vártam már egy itx am4est
Új hozzászólás Aktív témák
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
- Olcsó Notebook! Lenovo Ideapad 3! Ryzen 3 3250U / 8GB DDR4 / 128GB SSD
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- AKCIÓ! EZÜST! RITKASÁG! Surface Pro 11 Qualcomm Snapdragon X Elite 16GB 1000GB OLED 120Hz Gar!