Bővül az apró AM4-es lapok kínálata

A legújabb versenyző a Gigabyte Mini-ITX méretű, B350-es alaplapja, az AB-350N-Gaming WiFi.

Hivatalosan is bejelentette a márciusban már demózott Mini-ITX alaplapjának elérhetőségét a Gigabyte: az AB350N-Gaming WiFi névre hallgató modellről tulajdonképpen már a neve is elárul több lényeges infót: B350-es lapkakészletet használ, van rajta egy IEEE 802.11ac-s lapkakészlet, és a gyártó valamiért a Gaming sorozatba szeretné pozicionálni – természetesen biztosítva az ehhez elengedhetetlenül szükséges, az RGB Fusion rendszerrel szinkronizálható színes LED-eket.


[+]

Bár a különleges szolgáltatások tekintetében nem leszünk elkényeztetve, a specifikációk alapján nem látszanak felháborítóan gyenge pontok: két memóriafoglalat, egy PCIe 3.0 x16 slot, egy 32 Gbps-es M.2 foglalat, négy SATA 6 Gbps port, két-két USB 3.1 Gen2 és USB 2.0 konnektor, négy USB 3.1 Gen1 csatlakozó, egy HDMI és egy DP kimenet, PS/2, Gigabit Ethernet és a Realtek ALC1220-nak köszönhető hangkimenetek várják a különböző alkatrészeket és perifériákat. A tápellátásról egy standard 24 tűs és egy 8 tűs ATX konnektor gondoskodik, a VRM pedig hatfázisú. Két zavaró negatívumot tudnánk kiemelni, ezek pedig a Type-C illetve a digitális (akár koaxiális, akár optikai) hangkimenetek hiánya.

Egyetlen kérdés ezek után az ár marad, ezen áll vagy bukik a siker, ám a Gigabyte sajnos hivatalos ajánlott végfelhasználói árat egyelőre nem adott meg, de egyes információk 120 dollár alatti összegről szólnak.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés