Hirdetés
- [Re:] Teljesen ellehetetlenítené a Huawei működését az USA
- Gaming notebook topik
- LG LCD és LED TV-k
- OLED TV topic
- Melyik tápegységet vegyem?
- [Re:] Egy rém egyszerű paranccsal károsítható akármelyik partíció a Windows 10 alatt
- 3D nyomtatás
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 (GA104)
Hozzászólok Aktív témák
-
Silεncε
őstag
Meg ugye ott a Docker (inkább ez volt az egész mozgatórugója), amit ma már mindenki használ, csak eddig winen kellett alá még egy külön emulált Linux VM is.
[ Szerkesztve ]
Fear is freedom! Subjugation is liberation! Contradiction is truth! Those are the facts of this world! And you will all surrender to them, you pigs in human clothing! - Kiryūin Satsuki
-
Silεncε
őstag
Nekem mostanában kellett ilyen crossplatform appokat használni. VSCode, Discord, Spotify meg Skype ment egyszerre, na a 8GB RAM 2/3-át el is vitték, hála annak hogy mind alatt a csodálatos Electron fut (jó, talán a spoti mást használ, de egykutya). De jah, legalább vannak
pengwin: ha a Team többablakos módjára gondolsz, az inkább az Electron hülyesége, a VSCode-nál is megőrjít, hogy nem lehet szétszedni több ablakba, de az Electron miatt nem lehet...
[ Szerkesztve ]
Fear is freedom! Subjugation is liberation! Contradiction is truth! Those are the facts of this world! And you will all surrender to them, you pigs in human clothing! - Kiryūin Satsuki
-
Silεncε
őstag
Én az IDEA-t se bírom (az is durván resource heavy a Java miatt), nekem az túlbonyolított, mindent jobban akar tudni mint én, nem áll kézre (mondjuk ez megszokás kérdése). A VSC-t használom minden nap Angularhoz, de rohadt idegesítő, hogy hiába van két monitorom, nem tudom kihasználni, mert nem tud új ablakba kitenni egy fájlt (de ez meg nem a VSC hibája, az Electron ilyen...). Fülek vannak, de azokkal sokra nem megyek...
hcl: az ilyen all-in-one progikat egyre jobban szorítják ki, használd csak mindenhez a saját klienst (már feltéve ha van, nem csak egy webapp)
[ Szerkesztve ]
-
Silεncε
őstag
Ez szerintem is azt csinálja, amit fatal` ír. Ez is egy megoldás, de közel sem olyan mint a sima VS-ben vagy a IDEA-ban.
Startup: ez egy fejlesztői eszköz, nem szerver kiváltására való, pláne nem otthoni használatra, de ezt fontebb többen is leírták.
Egyébként úgy látom mindenki idetalált, jöhet a következő Win vs Linux háborús topic
Startup#2: nekem például nemrég használni kellett. Kaptam egy C++ forráskódot, teszteket kellett volna hozzá csinálni (egyetemi cucc), ehhez csak le kellett fordítani, futtatni nem. Két lehetőség volt: vagy osszekaparok minden dependency-t winre majd VS-el fordítom vagy Linuxon pár apt paranccsal lekap és CMake fordít. Utóbbi nyilván kézen fekvőbb volt, de Linux telepítésem éppen nem volt, WSL viszont igen. Na erre pl pont jó volt. Meg ha mondjuk Docker kontenerekkel dolgozol, nem kell feltenni a Wines Dockert, ami csinál egy teljes Linux emulaciot maga alatt, hanem ezzel működik.
[ Szerkesztve ]
-
Silεncε
őstag
válasz
#04824576 #69 üzenetére
Neked fáj, ha valami olyan kerül beépítésre (ráadásul továbbra is lehetőség, default nincs is engedélyezve), ami kis rétegnek segítséget jelent? (például az általam többször említett Docker).
[ Szerkesztve ]
-
Silεncε
őstag
válasz
#04824576 #85 üzenetére
Nekem ezekkel eddig még nem sikerült találkoznom (win7-8.1-ről upgradelt Pro-im meg egy Education van, ezekhez WMC-vel készített pen).
-
Silεncε
őstag
ott van a mai napig egeto es cserelendo xorg/x11 problemaja - na igen, mai napig nem sikerült a Waylandet elterjeszteni, pedig igény vóna' rá.
-
Silεncε
őstag
válasz
#04824576 #123 üzenetére
Linux fejlesztők sokkal inkább fókuszálnak működésbeli hiányosságok fejlesztésére, mint a csilivili kinézet, meg a senkinek nem kellő appok fejlesztésére - ezt remélem te sem gondoltad komolyan. Mikor van egy csomó disztró meg DE meg ugyanarra a feladatra 10 féle szoftver, ne mondjunk már ilyeneket. Pont az a baja az egész Linux-közösségnek (és itt válasszuk szét a Linuxot mint kernel meg a disztrókat), hogy képtelen egy konkrét irányt kijelölni, mindenki megy a saját feje után
-
Silεncε
őstag
De akkor ne mondjunk már olyat, hogy: Linux fejlesztők sokkal inkább fókuszálnak működésbeli hiányosságok fejlesztésére, mint a csilivili kinézet, meg a senkinek nem kellő appok fejlesztésére.
Startup: én arra akartam igazából reagálni, hogy ne mondjunk már olyat, hogy egységes, mert ez egészen egyszerűen nem igaz. (de ahogy Dave írja, a windows esetén is egyre kevésbé) Az, hogy ez mennyire jó, lehetne róla vitatkozni, de ez már megint más téma.
Felmerül pl. a kérdés, hogy a Microsoft miért nem cserélte még le azt az őskövület NTFS-t?! - jó kérdés, erre valszeg az MS-nél lévő fejlesztők tudják a választ
Egyébként én nem vagyok se a Linux ellen se a Windows mellett, aktívan használom mindkettőt, sőt, néha inkább használom a laptopra feldobott Ubuntut fejleszteni mint a Wines asztalim, mert jobban kézre esik az Ubi. Mindkettőnek megvan a helye
[ Szerkesztve ]
Hozzászólok Aktív témák
Hirdetés
ph A következő esztendő pedig még a mostanira is ráígérhet ebből a szempontból.
- [Re:] Xiaomi Mi A2 Lite - annyira nem lite
- [Re:] [Fr@nkieWilde:] Intel L5408 Xeon nútolt, ragasztott processzor eladó
- BestBuy topik
- [Re:] [gban:] Ingyen kellene, de tegnapra
- [Re:] Apple iPhone SE (2020) - életképes alternatíva
- [Re:] [Fr@nkieWilde:] Asus P5Q SE Plus 775 alaplap
- Koronavírus topik
- Melyik okostelefont vegyem?
- [Re:] [Fr@nkieWilde:] Seagate 2,5" 500Gb SSHD eladó.
- DIGI kábel TV - digitális adás
- További aktív témák...
- AMD RADEON R9 390 8GB (Ingyen Posta)
- Garanciális GAMER PC! Intel i5-9600KF / RTX 3060 Ti / 16GB 3200MHz / 512GB NVMe! BeszámítOK!
- LG PK3 bluetooth hangszóró ELADÓ!
- nJoy Horus Plus 1500 szünetmentes táp ELADÓ!
- HP Probook 645 G1 ÜZLETI laptop home officera v. iskolásoknak, FULL HD, 16GB RAM, 4 magos CPU
Állásajánlatok
Cég: ICF Tech Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: Polygence
Város: Budapest