Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • pengwin

  addikt

  válasz Döglött Róka #478 üzenetére

  Inkább ez a nagy arcú alufóliasapkázás a trollkodás. ;)

  W10 Pro, légy szíves tüntesd el a Teams-et úgy, hogy nem piszkálsz regstryt, de nem indul el minden bekapcsoláskor, és nem "települ vissza" minden egyes alkalommal.
  Segítek: nem fog menni.

  Amikor utoljára használtam W10-et privát gépen, akkor a frissítések rendre visszaállították azokat a felhasználói beállításokat, amik pl. a frissítéseket szabályozták.
  Ha offline fiókkal használtam, akkor folyamatosan online fiók regisztráció/bejelentkezés miatt piszkált.
  Notebookon kényszeresen frissítette a grafikus meghajtót, de gyanítom a konfigurációt nem tudta rendesen takarítani, ezért az egy szem notebook kijelző hétszer szerepelt a kijelzőbeállítások között.
  Én leírtam pár tényt, amiket privát és céges gépeken tapasztaltam. Én belefáradtam, hogy az operációs rendszerem ellen küzdeni kell.

  Nem, a linux sem a just works™ kategória, (ahogy a macOS sem az), de előbbinél legalább azt csinálja a rendszerem amit én mondok neki. Mivel ingyen volt, így ennek kicsit jobban el tudom nézni a hibáit, mondhatni azt kapom amiért (nem) fizettem. Egy fizetős, zárt OS-nek viszont kutya kötelessége lenne tiszteletben tartani a felhasználó beállításait. Meg én értékelném, ha egy fizetős szoftver nem tolná az arcomba a marketinget és gyűjtene rólam adatokat. Ezek az én egyéni preferenciáim, szerintem nem alufóliasapka-szintű igényeket támasztottam.
  Nem állítottam, hogy a Linux mindre, mindenkinek jobb lenne, mint a macOS vagy a Windows, de azt a megállapításomat továbbra is fenntartom, hogy a rengeteg "mi joobban tudjuk a felhasználónál"-mentalitásból kinövő céges döntés miatt kezd egyszerűbb lenni az élet egy Linux alapú rendszerrel, mint Win10 alatt.

  Üdv, pengwin

Hozzászólok Aktív témák

Hirdetés