Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • #64791808

  törölt tag

  válasz hallador #484 üzenetére

  Lényegében elfogultsággal vádolod a kollégát, pedig te legalább olyan elfogult vagy. Hogy értsd a példát a csúúúúnya windows-os progikról:

  1., Tedd már meg nekem, hogy felteszel az Ubuntumra egy Adobe CS-t. Nem mást, és nem érdekel, hogy van rá linuxos alternatíva. Leszarom, a tartalomgyártók között ez kvázi szabvány. Szeretném otthagyni a mocsok windowst, tedd már meg, hogy feldobod nekem egy linuxra!

  2., Tedd mellé az Office365-öt. Tudom, hogy a LibreOffice nagyon ügyes, de nem érdekel, Exchange-ünk van, és használjuk az összes funkcióját. Kell az Outlook, a Teams, SharePoint, OneDrive, és persze a standardok is.

  3., El ne felejtsem, össze kellene rakni egy linuxos hálózatot, kell AD DS, AD FS, AD RMS, WebProxy, Azure Connect, SSO, jogosultsági rendszerek, és persze GPO-k hada. Van Citrix farmunk is, integrálni kellene. Hybrid Exchange van, kellenek a megosztott mappák, a naptárjogosultságok, az időleges AD csoporthozzárendelések, meg még egy-két apróság. Természetesen a megszokott User Experience mellett. Ügyes srácnak tűnsz, megtennéd, hogy összepattintod linux alatt?

  Szóval csúnya egy dolog ez a gonosz Windows, de per pillanat a legtöbb irodai feladatkörre és cég számára messze a leghatékonyabb, lényegében konkurencia nélküli alternatíva. Ha CheckMK szerver, Web, DNS vagy egy Apache Guacamole kell, akkor azonnal nyúlok a linuxhoz, mert ott meg az a jobb.

  Jó lenne ezt a hitbéli kérdés dolog az OS-ek között feladni. Ezek eszközök, attól függően, hogy mi a célom, választok eszközt. Csavart behajtani a csavarhúzóval fogok, szegelni meg a kalapáccsal. És attól, mert nekem a csavarhúzó jobban tetszik, a szeg nem változik csavarrá.

  Mindháromnál jobb a konzol
  Gyere, játsszunk egy CS:GO-t, 1v1, te konzolon vagy, én meg ezen a szar Windowsos PC-n :D

  Tehát ott tartunk, hogy neked tökéletesen megfelel a linux. Szuper dolog, tisztelem a tudásodat érte, le a kalappal. De ugye nem leszek kevesebb nálad azért, mert nekem nem felel meg...? Vagy nálad a haverkodás feltétele, hogy a Windowst utálni kell?

Hozzászólok Aktív témák

Hirdetés