Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • pengwin

  addikt

  válasz PuMbA #400 üzenetére

  A Notebookcheck szerint az már akkor is egy 8 éves grafikus egység volt.
  Nézd már meg légy szíves, hogy az AMD mikor dobta pl. Win10 alatt a pre-GCN cuccok támogatását? Közel sem voltak 8 évesek, a Radeon Crimson meg már nem támogatta őket.
  Ha meg az X200M-nek dobták a támogatását, akkor nyilván nem fognak foglalkozni a hibajegyekkel, főleg, hogy akkor már vastagon dolgoztak az AMD-sek az új alapokra rakott nyílt driverükön. Erőforrások korlátozottak, a te problémád meg nem igazán volt valid egy kőkori hardverrel.
  Ha régi a hardvered, akkor ahhoz illő Linux rendszert kell használni, pl. CentOS, a maga 10 éves támogatásával és befagyasztott főverziójú főelemeivel, vagy az eggyel korábbi Ubuntu LTS, vagy egy Debian stable...
  Ha meg mindenáron a legújabb rendszerrel akarod használni, akkor még mindig ott a lehetőség, hogy keress vagy csinálj hozzá patch-et. Tudom ez nem elvárható, de a lehetőség adott.

  (#404) Dr. Akula
  A linuxos hardvertámogatást sok esetben a linux fejlesztői biztosítják, nem a gyártók sajátjai.
  Ha egy adott hardvergyártó nem tesz direkt keresztbe a nyíltforrású illesztőprogramok fejlesztésének, akkor jó eséllyel a hardverei nagyon sokáig támogatva is lesznek.
  Van nyomtatóm, scannerem, webkamerám, amiket azért kaptam meg édesanyámtól, mert Win10 alatt már nem működnek. Kubuntu köszöni szépen, kezeli őket.

  Üdv, pengwin

Hozzászólok Aktív témák

Hirdetés