Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • CPT.Pirk

  Jómunkásember

  Az bizonyos szempontból kényelmetlen. Nekem is van W10 dualbootban, de csak akkor indítom el, ha nagyon muszáj.

  Az egész WSL azzal kezdődött, hogy a fejlkesztők egy jelentős rétegének nem tudott alternatívát mutatni a Microsoft a Windows-szal, mert olyan alapvető dolgok sosem voltak meg benne, amik bármelyik Linux disztróban Bash-ben mindig is.

  Az átlag PC felhasználó ezekkel nem is találkozik, de ha valaki fejlesztői munkára is használja a gépét, akkor ezeknek az eszözöknek a megléte aranyat ér. Gondolj itt akár csak egy egrep meg awk-ra nagy szövegfájlok feldolgozásánál... Emiatt létezett a Bash for Windows project korábban, de nem volt teljesen szinkronban szintaxis (verzió?) terén a natív Bash-es megoldásokkal.

  [ Szerkesztve ]

  Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)

 • dabadab

  titán

  Mitől jobb ez, mint hogy az SSD egyik partíciójáról Win -t, a másikról meg Linuxot bootolok?

  Hogy nem kell átbootolni. A windowsos fejlesztéseimhez meg sysadminkodáshoz is tudom használni a linuxos cuccokat meg - és valószínűleg ez lehetett a fő motiváció a MS részéről - lehet futtatni normális dockert. Ha Windowson futó komponensednek kell valami dockeres izé, akkor az semennyire sem segítség, hogy ott van egy másik partíción a Linux, mert ha arra átbootolok, akkor meg a windowsos rész nem fut :)

  [ Szerkesztve ]

  DRM is theft

Hozzászólok Aktív témák