- Megjött a Razer DeathAdder egerek legfrissebb nemzedéke
- Ismét minimalista miditorony érkezett a Fractal Design műhelyéből
- Alakul a SpaceX Starlink európai ellenfele
- Digital Fingerprinting: Így buktat le a böngésződ a neten - Tech Percek #18
- Prezentálta PCI Express 6.0-s SSD-vezérlőjét a Silicon Motion
Új hozzászólás Aktív témák
-
tibaimp
nagyúr
Igen, ezt tudom, olvastam róla, de azért köszi
és amúgy valószínű igazad is van, csak ugye a kevesebb részegység miatt kisebb a chip mérete, a kisebb csíkszél miatt nagyobb órajelet tud, vagyis egy ostyából többet tudnak gyártani, vagyis olcsóbban előállítható, vagyis többet keres vele az nv...itt ez a lényeg.
A közeljövőben van tervben nálam TV vásárlás, és oda szeretnék HTPC-t (az alap már megvan, egy fél gép) csak még VGA kellene bele "normális/időtálló" HDMI kimenettel, ami ebben az esetben 2.1b! Korábban Intel B570 (HDMI 2.1a) esetleg ha megjelenne B3xx is gondolkoztam, de majd meglátom ennek az RTX 5050-nek az árát, az is tényező.
-
Robitrix
senior tag
az rtx 5050 nyers számítási teljesítményban nagyjából 3-4%-kal erősebb. mint egy RTX 3060 12 GB. valós teljesítményben nem tudom mert az RTX 3060-ban számos hardver alkotóból több van mint a rtx 5050-ben shader egység, Sm, RT mag. tmu, rop stb na meg azért az se mindegy, hogy 8 GB a VRAM ott meg 12 GB.... Szóval a rtx 5050 nagyjából egy RTX 3060 szintű kártya bár az rtx 5050 800 Mhz GPU órjel többlete a legtöbb játékban felé billenti a teljesítményt. Azért nem mindegy, hogy a GPU 1960 Mhz vagy 2760 Mhz. a nagyobb órajel nélkül simán leverné a 3060 a 5050-et.
De például CS:GO-ban határozottan jobb a 3060. és minden olyan játékban, ami erősen kihasználja a VRAM-ot.
-
Robitrix
senior tag
Az RTX 5060 esetében nyers hardver tekintetében nem volt drasztikus a teljesítmény emelkedés a rtx 4060-hpz képest. A fő elöreléps a multi frame gen okozza. (DLSS 4.0-ban) Ami úgye egy képkocka helyett már több képkockát generál be két valósan lerenderelt igazi kép kocka közé. Ami viszont nőveli a késlekedési időt. Szóval amit nyer az ember a réven azt elveszti a vámon. Legalább is gyors reflex igényű játékok esetében. Mivel két valós kép közé kell kitalálni két darab kitalált képet, amihetz meg kell várni a második valós kép megszületését, hogy aztán a két valós kép közé kell kiszámolni a kitalált képeket. Ami növeli a késlekedést. Ezért ha nem feltétlenül szükséges feljavítani az fps-t nem igen használják reflex játékokban.
-
Solten
őstag
-
Solten
őstag
-
Solten
őstag
-
Pikari
veterán
2560 cuda mag, 128 bites busz gddr6 mellett. ez erősen a középkategória alja, mediumban elkaristolgat szépen a legtöbb játék vele. mondjuk az árát sokallom, nem jó vétel ennyiért.
-
sb
veterán
-
tibaimp
nagyúr
Onnan van, igen a TechPowerUp-ról. Én ezt szoktam nézni VGA összehasonlításkor!
-
janeszgol
félisten
Ahogy nézem a sima 4060 picit, kb 10-15 százalékkal erősebb. Viszont FHD game-re elég az 5050 is.
-
Solten
őstag
Gigabyte vegre kuldott egyet a Techpowerupnak... Kivancsi vagyok mennyire hulladek...
-
ddekany
veterán
A 2-3. változatnál miért fékezik a levegő kiáramlását a hátlapi takarólemezen át?
-
mad823
őstag
Tök érdekes üzleti koncepció 3 tökegyforma kártyát kihozni egy olyan típusból, amit amúgy sem fog senki megvenni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest