- Bemutatkozott a Transcend SSD-inek zászlóshajója
- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
- Félreértések az FSR 4 és a PlayStation 5 Pro körül
- Nem tetszik a Procon-SP-nek, hogy a Nintendo távolról kivégezheti a Switch 2-t
- Megcélozta az NVIDIA-t a 2 nm-es node-jával a Samsung
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Házimozi belépő szinten
- Philips LCD és LED TV-k
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Translator
tag
Sziasztok, elmesélem, mit szoptam az ASUS M4A785TD-V EVO-val:
Megvettem, örültem mint majom a farkának, összeraktam, ment rá win7 64k, Unigine elindult rajta (FPS-t a béka segge alatt, persze
), ok, vége az estének.
Másnap progik, updéteket tettem fel.
Harmadnap játszanék, amikor elindult, akkor fekete képernyő, halál.
Másik játékkat dettó. ATI toyshop demó dettó.
Kicsit síkideg voltam, BIOSban semmit nem sikerült basztatni, win7 újrainstall nem segített, hajnal háromkor fekvés.Aztán harmadjára újrainstall, bele a haver 4750-e, játék megy vele, unigine megy vele, demó megy vele, nem win7 baj, akkor wtf?
Egyesével pakolva updéteket kiderült, hogy az "ATK0110 ACPI utility" nevű lófasz driver baszta el nekem a grafikát, most megy minden. Szóval ha ilyet vesztek, ezt ne tegyétek fel vele.
Azóta alaplap hasít, én meg megyek lassan kialudni magam.
Ja és vki szóljon, ha lesz VaporX-es vagy vmi más normális hűtéses 5750, nem sok az a 40 shader meg 4 textúrázó.
-
priti
addikt
válasz
t72killer #76 üzenetére
Nevetséges, egyidejűleg 3 foglalatra gyártanak
Egyetértek ... így feldarabolni, ennyi erővel akár alaplapra is integrálhatnák a procikat lassan, legalább olcsóbb lenne, hát de nem? ...hamár úgyis lapot kell cserélni minden fejlesztésnél szinte tökmindegy hogy most két dobozból rakod össze vagy egyből. Szépen egybeépítenék aheat-pipe-al a cpu-hűtőt, hogy mégnagyobbat szívjál ha mást akarsz rátenni, de ilyet hogy még a hűtés lefogatásának a helyeit is variálják (persze nem mint ha érdekelne, mert fél perc alatt fúrok egy lyukat a vízhűtőblokk lefogatójára bárhová) de többség számára tényleg parasztság. Szemenköpés szint.
-
Bizony, az AMD-nél AM3 foglalatba kapsz 8kFt-os (kétmagosítható!) sempron 140-et, és kapsz x4 965BE-t is, ami a Q9xxx prociknak feladja a leckét, egyértelműen csak a 3x annyiba kerülő i7-től kap ki.
Intel meg: ha olcsót akarsz, vég 775-öt, de persze azt jövőre már nem gyártjuk, ha tartósabb középszintet, akkor várj a Socket 1156-ös cuccokra (nem mintha ingyen akarnák szórni), ha meg kakaó kell, pengess 100ezreket egy LGA 1366-ös rendszerre. Nevetséges, egyidejűleg 3 foglalatra gyártanak
Ok, az AMD is csinál még AM2+-os cuccokat, de új konfi vásárlása esetén az embernek legalább van választása, hogy x pénztárcaállás esetén nem kell a kuka peremén álló platrofmhoz kötnie magát, hanem vehet egy jobb lapot, egyszerűbb procival amit tuningolgat, majd idővel cserél.
-
priti
addikt
Azt amúgy mivel ideologizálta meg az Intel, hogy képtelen egy teljesítménytartományt egy foglalatra felépíteni? A foglalatváltás szükségessége egyértelmű, azt értem, de hogy miért kettő az számomra érthetetlen.
Teljesen világos lesz még 2010-ben az év vége felé, hogy az egyik foglalat népszerű a másik meg totál halott és emiatt senki nem vesz majd rá alaplapot, mert mindenki arra megy amerre a legtöbben, hogy el tudja adni, tudja majd cserélni, senki nem akar beragadni egy népszerűtlen foglalattal ami a kuytának se kell, 2010 második felénél hamarabb meg a túlnyomó többség nem fogja otthagyni a 775-öt, egyértelmű, hogy ha jobb proci kell vesz egy addig még jelentősen értékcsökkenő q9x50-et megtartva minden mást a gépében, végtére is ezekkel az új procikkal jött csak meg végre az értelme DDR3-ra váltani, eddig az égegyadta világon semmi értelme nem volt, szóval még ott a RAM is, ami DDR2 még sokaknál, így meg már kvázi irányított gépcsere ez az Inteltől, ilyenkor viszont mindenki jobban körülnéz, eszébejut, hogy lehet akár AMD is, ez magas labda az Inteltől, elég öngól szagú. -
-
fgordon
senior tag
Core 2 Duo 8500 2 3,16 GHz 6 MB 333 MHz 65 W 47 600 Ft
Core 2 Quad Q9550 4 2,83 GHz 12 MB 333 MHz 95 W 58 000 Ft
Core 2 Quad Q9650 4 3,00 GHz 12 MB 333 MHz 95 W 85 500 FtNekem 8500 van, szerintem a Q9550-hez képest a Q9650-nek irreális ára van, és még lassabb is Ghz-ben mint a 8500.
Tudja valaki, miért ilyen drága a Q9650, azon kívül, hogy leggyorsabb ebbe a socket-be való Quad?
Remélem, hamarosan a Q9650 emberi áron lesz, vagy jön jobb, újabb ilyen proci...
-
dezz
nagyúr
válasz
Barthezz2 #66 üzenetére
Nincs! (Mármint x86-os, mert PowerPC-ből pl. van.)
Chaser: "gyárilag kisebb fesz, amit szerencsés esetben bármelyik procinál be lehet lőni"
Látod, itt a kulcs. Nem adhatnak el úgy procit, hogy szerencsés esetben működik csak a beállított értékeken.
Azaz, ezek válogatott procik. Csak úgy, mint a magasabb órajelesek.
-
BalaNce87
addikt
Hi!
Tetszett a cikk, mert az AMD vonalon abszolút nem voltam otthon. Jó ötlet volt a körkép.
Viszont E8200 tulajként nem értem miért titulálod ezt a szériát fölöslegesnek. Mikor tavaly áprilisban új gépet raktam össze akkor magasan ez volt a piacon kapható legjobb kétmagos megoldás. Árban és teljesítményben egyaránt(az E8400 akkor még nagyon drága volt és az AMD-nek meg csupa életképtelen megoldása volt ehhez képest). Nem beszélve a benne rejlő óriási tuning lehetőségekről és a hozzá kapható olcsó P35-ös lapokról!És akkor is sokan tanácsolták nekem a négymagos megoldást (akkor még a Q6600 láz tombolt), de ahogy látom azóta sincs szükségem a 4 magos processzorra. Ha lenne is akkor se érnék semmit vele, mert úgyis a videokártya a szűk keresztmetszet a mai gépekben.
-
Chaser
legenda
Sztem az "e"-s amd procik simán kicsit alul vannak feszelve, LE-s sempronok meg athlonok legalábbis másban nem különböztek, gyárilag kisebb fesz, amit szerencsés esetben bármelyik procinál be lehet lőni, szerencsésebb esetben jóval alatta is, mint amit EE néven futtatnak, de intelnél is igaz ez az "s" procikra.
-
válasz
mexicanraven #56 üzenetére
Tudtommal van konkrét 3 magos is, és nemcsak butított 4 magos..
-
Csaber
senior tag
na ma nem megy a helyesírás így érthetőbb : ntes=netes , 4!K=44K
-
Csaber
senior tag
Jó cikk volt de , a proci árak mellé nyugodtan odaírtam volna hogy szponzorunk ajánlata
(ezeknél a proci áraknál a vidéki kisvárosi pc-bolt árai is kedvezőbbek ,megnéztem, a ntes árakról nem is beszéltem akkor a Core 2 8400-es 38K ,4!K helyett vagy Q9400-es procit veszek olcsóbban 43K ... )
-
Equitem
tag
Sziasztok!!
Elvileg az 5000es szériából a nyár elején kapott virtualizáció támogatást az 5300 és 5400 ([link]). Ez meg is valósult, ugye? Erről van valami információ?
Equitem
-
dezz
nagyúr
válasz
Részletkérdés. Újraaktiválásról nem volt szó. De olyanról még nem hallottam, hogy "lehal a proci", csak adott esetben hibásan működik a 4. mag. De legtöbb esetben működik, csak esetleg nem bírja azt az órajelet, mint a többi. Ebben az esetben ez a mag alacsonyabb órajelen használható. Vagy újra le lehet tiltani.
-
Mercutio_
félisten
válasz
És szerinted ezt nem tudja a "tisztelt cikkíró"?
-
mexicanraven
senior tag
"Hárommagos, Phenom II X3 processzoraival az AMD olyat csinált, amire az Intelnek még most sem nagyon van válasza. A hárommagos processzor árban és teljesítményben is a két- és négymagosok közé illeszkedik. Mivel most a kettes és négyes modellek is nagyjából pariban vannak Intel és AMD oldalon, közöttük kialakult egy rés, amit csak az AMD tömött be hárommagossal."
Khm, tisztelt cikkíró! Ezek hibás négymagosok, amikben le van tiltva a 4. mag... Némelyikben lehet aktiválni, de ha nincs szerencséd, lehal a proci!
-
Csabee.
nagyúr
Pavilionok ára elég sokat zuhant! kíváncsi vagyok mikor mennek 180e alá
nekem most dv5öm van, de az jobban tetszik mint a dv6os sorozat, arra kíváncsi lennék azonban hogy a vga-ja mennyivel jobb, illetve hangosabb-e maga a gép, vagy halkabb mint a dv5?!
-
dezz
nagyúr
"Teljesítményben a Core i5 család értelemszerűen a Core i7 alá sorakozik majd be. Felépítésükben a lényeges különbséget az esetenként kevesebb processzormag és a három- helyett csak kétcsatornás memóriavezérlő jelenti majd. Hogy ne csak foglalatban legyen keveredés, Core i7-es processzorok is kérkeznek majd az LGA1156 aljzatba."
Hát izé...
Ebből könnyen azt a téves következtetést vonhatja le egy laikus, hogy az "i7-es processzorok" (ami ugye igazából csak egy jelzés, nem egy processzor, hiszen még a lapka is teljesen más) hozhatják magukkal a 3-csatornás memóriavezérlőt LGA1156-ra is. (Még ha csak "esetenként" is.
) Így az utolsó mondat jobb lenne úgy, hogy de egyes LGA1156 tokos (v. aljzata érkező, ha úgy jobban tetszik) procik is megkapják az i7 jelzést. Talán a legjobb lenne a foglalatokat külön gondolatban összehasonlítani, az amúgy is zavaros i5 - i7 viszony részletezése nélkül.
ps. csak ne rám haragudj, hanem az Intelre, a kavarodásért...
-
rudi
nagyúr
válasz
#95590400 #48 üzenetére
Szerintem hülyére namőverezte magát az Intel az alacsony fogyasztású cuccok terén. Lett az Atom, amiből első pillanattól kezdve sokan annak örültek, hogy milyen jó lesz két maggal. Aztán alig lett kétmagos Atom, meg a kezdeti Poulsbo helyett kapta a szégyenletes 945GSE-t. Aztán mintha letojták volna az Atomot, az AMD Yukon/Congo mondhatni blöffjére lerántották az ULV cuccokat CULV árra. Most azt rebesgetik, hogy ősszel jön 1,40-es ULV Celeron 60 dolcsi körnéykén, miközben a régi, N-es Atom $48 az új meg $68. És szó van még valami kátmagos, 1,2 GHz-es Pentiumról is 100 dolcsi környékére. Meg ugye a Core 2 Solo SU3500 annyiba kerül mint a Core 2 Duo 9400. Mondjuk a $268 áruk finoman szólva is meredek. Ilyen konkurenciában az Atom csak és kizárólag a fogyasztásával tudna valamire jutni, de az meg sehol sincs a Snapdragonnal és Tegraval szemben. És én még az egészet tetézném azzal a kijelentéssel, hogy az SU9400 teljesítménye (pláne egy tisztességes IGP-vel és oprenszer szintű CUDA/OpenCL támogatással), a notebookos felhasználók 90%-ának elegendő.
-
marcias
őstag
Maradjunk annyiban, hogy mindkettő igen-igen alap feladatokra jó csak.
Az 1,2-es Cerka kicsit tupírozott változata, az 1,4-es Core 2 Solo viszont állítólag már nem olyan vészes. Kiváncsi lennék egy 1,6-os változatra CULV-ből. Az biztos, hogy az 1,4-es Core 2 Duo a legjobb választás ezekbe a gépekbe, de ezt az Intel is nagyon jól tudja, és ennek megfelelően magas is az ára.
-
törölt tag
máshogy ugye nem is lehetne, esetleg szintetikus tesztekkel. no offenz, a postom egyáltalán nem felétek irányult.
odaírtam, jópár alkalmazás.
de tegyél egy atomra vistát, aztán csak egy picit használd az IE-n, ff-on túl, a neten kívül másra is. pl. minimális office, némi hangkonvertálás, képnézegetés, esetleg minimális képszerkesztés. és tedd ezt egy aes-el cryptelt vinyón. egyből xp-s p3 fílinged lesz. az meg kell a fenének.
nem az mondom, h az atom rossz, csak azt, h alapvetően gyenge, egy tualatin celeron 1ghz felett sdrammal is van olyan használható. és ha azt vesszük, akkor a csipszet, ami hozzá van, egy kazán, ami alaposan felnyomja az energiaéhségét. a vicc, h a cel220 proci/sis cuccal szerelt miniitx intel előd csak egy pöppet fogyasztott többet, cserébe meg volt egy jó adag teljesítménytöbblete (meg némi tunigpotenciál).
ár/érték arányát tekintve a fene tudja. a cel220-as deszka anno olcsóbb volt. most meg egy integrált vga-s matx lap, egy legolcsóbb, de emberi kétmagos procival pár k-s többlettel összerakható. ha az ember csak netre használja, nem éjjel-nappal konvertál, kis speedstep/cnq, alulfeszelés, és minimális többlettel van egy jóval használhatóbb gépe, ami 5 éves távlatban fogyaszt megint csak pár ezer ft-al többet.
olcsó és jó mobil szegmensbe, de csak egy határig. és ezt a határt felesleges összemosni a cluv-vel. -
dezz
nagyúr
rudi: "Teljesítményben a Core i5 család értelemszerűen a Core i7 alá sorakozik majd be. Felépítésükben a lényeges különbséget a kevesebb processzormag és a három- helyett csak kétcsatornás memóriavezérlő jelenti majd."
Ez akkor lenne így elmondható, ha 1. nem létezne az LGA1156-os, Lynnfield alapú 4-magos i5 750 és 750s; 2. az összes i7 LGA1366 tokos lenne! De a Lynnfield itt is bekavar, HT-engedélyezett verziója i7 8xx sorozatként jön, ugyancsak LGA1156 tokban. [link]
"Ami az AMD-nél a Sempron 140, az az Intelnél a Celeron 430. Egy nagyon olcsó, kis fogyasztású, belépő szintű processzor. Érdekes, hogy még mindig 65 nm-es csíkszélességgel készül, de így is kisebb TDP értéket kapott a Sempronnál. Ennek nem feltétlenül az az oka, hogy kevesebbet fogyaszt, ugyanis a két processzorgyártó másképp értelmezi a TDP-t. Az AMD rendszerint nagyobb terhelésnél számolja ki, mint az Intel."
Ha már így össze lett hasonlítva, talán odafért volna, hogy a Sempron 140-es nagyobb teljesítményű is, mint a Celeron 430.
(#46): Hát ja! Nem hiszem, hogy nem jutott eszükbe, hogy legalább a furatok helye megegyezhetne, ez nyilvánvalóan szándékos.
-
-
rudi
nagyúr
válasz
#95590400 #34 üzenetére
Úgy lehet őket összehasonlítani, hogy ha beleteszed őket ugyanabba a gépbe, és odaadod egy júzernek. 99% hogy átlagos alkalmazásoknál nehezen mondja meg, hogy most a celeront vagy az atomot használja. Amikor nálam volt az MSI X320 és X340, akkor több áttlagfelhasználóvál kipróbáltam ezt, leültettem őket netezni a két tök egyforma gép elé. Nagyon vegyes volt, hogy kinem melyik tűnt gyorsabbnak, renszerint azt kérdezték, hogy mi a fenének teszek eléjük két tök egyforma kinézetű és teljesítményű gépet.
-
rudi
nagyúr
válasz
Joachim21 #22 üzenetére
Én alapvetően ellentétes pártinak nevezném magam, és ezt a gyakorlat igazolja is. Ha valaki AMD párti, az Intel pártinak lát, aki meg Intel párti az AMD-snek. Valójában viszont ellenpátri vagyok. Ellenzem az olyan fölöslegességeket mint a Core 2 Duo E8000 széria az E7000 és E6000 mellett, vagy a Q9x50 széria a Q9x00 mellett. Meg még ellenzem a szemétséget, mint amilyen az LGA1366 és LGA1156 felfogatása közti pár milliméteres eltérés. És még ellenzem a piaci gügyeséget, amit az AMD gyakran csinál az ötletei késői vagy nehézkes megvalósításával.
-
F e Z o
veterán
Az M4A785TD-V EVO esetében felejtős a cfx, mivel a 16x, pcie1-es sin mellett, a második csak 4x sebességgre képes. Ez talán 3850 CFX-hez elegendő.
A procikra térve árban alig van különbség a 8400, meg a q9650 közt, tekintve, hogy a másik 2 db 8400. Szivesen megnéznék egy tesztet, ugyanolyan konfiggal, mennyi különség van szintetikus tesztekben, de főleg játékoknál egy e8400 és egy q9650 közt. -
Mercutio_
félisten
Na röhögtess, akinek van mellé pénze olyan VGA-ra, amivel kihajthatók lesznek az új játékok azt nem érdekli, hogy mennyit fog érni az E8xxx-e
Egyébként meg ez Inteles probléma
én most veszek egy X2 II 240-et, aztán 1/2 év mulva eladom - bukok rajta párezret - és megveszem a 905e-t addigra már 20-onezerért, legrosszabb esetben is nullszaldós vagyok ahhoz képest, mintha most vennék 905e-t és 1/2 évig nem használnám ki a +2 magot.
-
válasz
Joachim21 #22 üzenetére
Az tény, hogy a Q9550 picivel (kb 10%) olcsóbb a Phenom 965-nél, viszont a kb ugyanennyit tudó 955BE meg olcsóbb mindkettőnél. 965-öt én sem vennék, 955-öt vennék, mivel lehet olcsó+jó tuninglapot kapni alá, illetve azért, mert a socket 755 az utsókat rúgja, a következő fejlesztésnél dobhatod ki a fél gépet.
Én nem vok semmilyen párti, csak az inteltől a core 2 szériát nem ajánlom. Az i7 meg még szintén túl drága. Ha az i5 domborít valamit, (NORMÁLIS ÁR, procikra és lapokra, jó teljesítmény alapon+jó húzhatóság), akkor azt érdemes lesz venni.
-
Én nem mondtam, hogy nem kell a 4 mag, sőt. Azt kifogásoltam, hogy egy legkisebb órajelű energiatakarékost ne ajánlgassunk játékra. Még rengeteg játék van, ami nem használja ki a sok magot, azoknak mindegy lenne, ha 2 mag is lenne, de inkább akkor más magasabb órajel. Meg akkor már a négymagos is lehetne inkább BE-s, mert ezt az e-st húzni ugyan nem lehet annyira, de legalább alacsony órajelen "száguld". Szumma szummarum, a 905e nem hardcore gamingelős gépbe való.
-
Rawulf
őstag
Lehet, hogy kell a több mag, de aki AMD-s, az vesz egy új procit (esetleg BIOS-t frissít) és a régebbi procit eladja. Persze nem lesz örökké így, de 1-2 hónap és aki Intel vonalon van, az cserélhet ki megint mindent.
-
ANW2
tag
Hát szerintem is kelleni fog a 4 mag a játékokhoz mivel nem sokára jönnek az új játékok (modern warfare2, dirt2, re5 stb) szerintem nem kéne ilyeneket mondani h elég a két mag mert lehet h valaki most ezen felbuzdulva megy és vesz egy e8xxx-t és aztán meg majd anyázni fog mikor nem megy fullon valami a 3 hónapos procival és vehet egy másikat persze akkorra meg már teljesen elértéktelenedik és örülhet ha harmad annyit kap érte mint amennyiért vette
Meg akárhogy is nézzük időtállóbb egy 4 magos proci. Ja és azt se felejtsük el h az intel ki akarja majd vonni a lga775-ös 4 magosokat és ugye amikor kellenni fog nem lesz 1 darab sem csak i5
-
törölt tag
válasz
hibavissza #33 üzenetére
Hogyan lehet egy 1,2-es cerkát (ami tudtommal nem HT-s) összevetni egy 1,6-os atommal?
nem tanultam a szakmát, csak találgatok... mindkettő processzor?
de amúgy van jópár alkalmazás, amelyben az ominózus 1.2-es cerka reggelire megeszi az atomot, a ht-ját meg desszertnek lenyeli. -
hibavissza
veterán
1,2-es cerka+vista. Nem tanulam ezt a szakmát, nem is értek hozzá, de kételyeim vannak ezzel a kombóval kapcsolatban.
Hogyan lehet egy 1,2-es cerkát (ami tudtommal nem HT-s) összevetni egy 1,6-os atommal?
Van a vistának valami low edition onto nettop kiadása?Oliverda: aki játék miatt vesz több magot annak jár a kiröhögés, de amennyiben bármilyen videó vagy képszerkesztő munkát is végzel, akkor a 4 magos procik jobb teljesítmény-ár aránnyal bírnak.
-
Tikakukac
titán
Azért még mindig elég húzós a DV6-osok ára, majdnem annyiért sokkal komolyabb dv5-ösöket hoztunk el és még így is 30k-val olcsóbban
-
Silentfrog
veterán
Jo igy egybelátni a procikat és az áraikat!
-
tome.jr
addikt
Az mATX lapokról szóló részben szerintem kimaradt egy mondat:
Tudásban csak egy lényeges különbség van köztük, hogy az Asuson nincs saját memóriája az IGP-nek. Ezért az extráért nagyjából 3000 forintos felárat kell fizetni.
Gondolom itt a Pro és az EVO közötti különbségről lenne szó.
-
Chaser
legenda
"A microATX fomátumú Asus M4A785D-M PRO csak pár százassal drágább a hasonló méretű Asrocknál. Tudásban csak egy lényeges különbség van köztük, hogy az Asuson nincs saját memóriája az IGP-nek."
Meg még annyi, hogy ez az asus am2+ és ddr2...vagy a kép nem stimmel -
Egy alap játékos gépbe persze, de olyanba elég lenne egy hasonló órajelű 2 magos is. Inkább annak ajánlanám én ezeket, akik sokat konvertálgatnak, meg ilyesmi. Mindenképpen több szálon dolgozó progikhoz, azokhoz ideális lehet a legolcsóbban. Na de hát a játékokhoz minek menjen üresen 2-3 mag is, miközben az egyiket halálra izzasztják ugye. Bár tuningot beleszámolva már ideális lehet, de pl. a 905e mivel nem BE, hanem energiatakarékos, máris nem számolhatunk 3 GHz feletti száguldással.
Joachim21: Én nem nevezném Rudit AMD pártinak azért.
-
Joachim21
őstag
Teljesen egyértelmű hogy a cikk írója AMD párti. Már eltemetné a Q9550est a maga 220 dolláros árával??? Elég érdekes álláspont. Főleg h most talán a PII 965tel végre sikerült beérnie az AMDnek, de az is 245USD-ért kerül a boltokba, tuningpotenciál meg már nem sok maradt benne, akkor más rokkal inkább 200 USD-ért egy 955ös.
-
total90
veterán
Sztem most egy játékos gépbe egy Phenom II X4 905e vagy egy Core 2 Quad Q9400 igencsak optimális lehet. Jó kis összefoglaló lett egyébként
-
Atis707
tag
Amire gondolsz az az E6500K, volt róla hír a héten.
-
MZsoltee
veterán
E6500? Ez a szorzózár mentes? hol van 23k körül?
-
TK36
aktív tag
Jó írás. Köszönöm a táblázatot, így nekem még jobban átlátom.
Kíváncsi vagyok, hogy az AMD mit fog/mivel fog válaszolni a Core i5-re Intel felöl?
-
Tituka
senior tag
teljesen egyetértek azzal hogy a phenom II befogta a core 2 duo-t...
a hárommagosok bármire elegek, és akkor még nem beszéltünk arról hogy ha megfelelő alaplapunk van akkor van esély a 4-ik mag aktiválására... -
Devid_81
félisten
Core 2 Duo E8xxx szériának még mindig iszonyat erős ára van
-
BigBear
senior tag
Semmi baj nincs a megadott árakkal. Meg lehet nézni árgépen és nézegetni egy átlagot. Ezek még bőven az alatt vannak.
Persze, lehet találni olcsóbban, de nehogy már abba kössünk bele, hogy ők nem kezdték el végigböngészni az összes kiskert, akik ki tudja honnan szerzik be a termékeiket. Hivatalos forrásból, disztrin / nagykeren / kiskeren keresztül mindig drágább minden. -
nuke7
veterán
msi xslim tök jo lenne, ha nem lenne ennyi az ára XD
-
lenox
veterán
En eddig mindig 65 w-ot lattam az e1xxx tdp-re, intel oldalon is ez van, a 45 w az valami uj adat?
-
ADAM1337
nagyúr
A proci árakat valahol elnéztétek.
hardverker-en kb -10e a difi.
q9550 e8400 e8500 q9650 940be 955be esetén csak párat soroljak.mod: oliverda már jelezte.
-
Oliverda
titán
A Phenom II X4 955 BE ára minimum 10K-val alacsonyabb, de ha valaki csak egy kicsit jobban körbenéz a kiskerek között akkor máris 20K-val olcsóbban is találhat ennél.
-
Ant@
senior tag
Kellett már egy összegzés a processzorhelyzetről. Köszönet érte.
Az AMD-s táblázat második sorában gondolom X2 240 akar az lenni.
-
Ez az ASRock M3A785GXH/128M teljes ATX méretű deszkája ez elég frankónak tűnik. Van rajta minden, olcsó, gyors, szerintem tökéletes választás lehet bárkinek. Az Asus hasonló megoldása kicsit drágább, a virtuális fázisoktól meg ugyan nem lesz jobb, de legalább többet eszik. De még csak nem is 8 tűs a kiegészítő tápcsati, nesze neked tuning.
A proci kínálat összeszedése nagyon jó ötlet volt, frankón átlehet látni így a dolgot. Jó árai vannak az AMD-nek, nem lehet panasza senkinek sem, szépen lehet válogatni. -
marcias
őstag
Egy kis csúsztatást érzek a Sempron vs. Celeron összehasonlításban, méghozzá, hogy felróják a Sempronnak a magasabb (?) fogyasztást. 1GHz-el magasabb órajelen jár.
Egyébként, én megdöbbenve nézem az MSI X-Slim szériáját, hogy ki a fenének kell egy Celeronos gép 180 ezerért?
És egy apró helyesírási hiba a 2. oldal táblázatában: "Athlon II X2240"
-
Khaal
őstag
Ezek a HP gépek marketing fotón nagyon jól néznek ki, de élőben kiábrándítóan virítanak a fényes felületen az ujjlenyomatok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hieronymus: A németországi vasúthálózat
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Windows 11
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Gumi és felni topik
- Minden, ami Unreal Engine
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- Dymo LabelWriter 400 - Hőpapíros címkenyomtató
- Apple iPhone SE 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest