Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • Kirrr

  aktív tag

  válasz Tikakukac #33 üzenetére

  Csak az Acer úgy hűt jobban, hogy a vga fél órajelen a proci meg alap órajelen megy, miközben az Alienware/Asus gépek full Boost órajelen mennek.

  [ Szerkesztve ]

 • Daywalker

  addikt

  válasz Tikakukac #33 üzenetére

  Eltérően mérünk mint más oldalak. Általában 3dmark loopot tolunk és aida stress testet, de nem furmarkoljuk szénné. Így biztosan más értékek jönnek ki, mint máshol. Ez alapján nem hasonlítható össze 1:1-ben.

  "A szabályok csak irányelvek azoknak, akiknek végképp nincs szabad akaratuk."

 • Daywalker

  addikt

  válasz Tikakukac #38 üzenetére

  Csak két kép...

  "A szabályok csak irányelvek azoknak, akiknek végképp nincs szabad akaratuk."

 • adatfalo

  senior tag

  válasz Tikakukac #53 üzenetére

  Én is a további egyetemi éveimre keresek új gépet (már a 3. diploma következik, remélem nem most "hullok ki".), mellette 2d/3d grafikusként és webfejlesztőként dolgozom. Sokat töprengtem, hogy milyen gépet vegyek (az asztali mellé), workstationt, vagy gamer gépet, viszont minduntalan arra jutok, hogy a gamer gépek jobban bejönnek, és ha netalántán egyszer egyszer játékra is lenne időm, megint csak jobban járok egy ilyen gpu-val. Gondolok itt az új asus g751-es sorozatra, vagy egy AW R5-re. Ott van a hűtés, az aw-ban a hardver cserélhetősége is, míg workstationnál (dell precision m6800 és társai) kapok egy nagy téglatestet játékra (kevésbé)alkalmas gpu-val. Valahogy a szépérzékemnek és szívemnek nem jön be. :U Mert ugye dolgozni olyan eszközön érdemes, amit az ember szeret és jó érzéssel tölti el a használata.

  www.adatfalodesign.hu

 • nemlehet

  őstag

  válasz Tikakukac #67 üzenetére

  Konkrétan kb fél centivel nagyobb mint bármelyik átlagos 15,6-os noti. (de erről sem vagyok meggyőződve) Egyedül a management laborban vannak olyan retardált padok amin nem hogy egy laptop, de egy a4-es füzet sem fér el. Szóval nem tudom te hova jársz, de én eddig minden olyan helyen elfértem ahol egy a4-es füzettel is. This is magic...

  Ha szétfagy terhelés alatt, akkor gondok vannak, szervizt javaslok nekik. Nekem meg olyan cuccaim vannak amik meg a G56-adon "fagynak széjjel". Akkor most fütyiharc?
  Nem azt mondtam, hogy ez az ultimate gép és mindenre tökéletes, csak hogy sokkal többre mész vele mint egy consumer géppel, de sokkal olcsóbb mint egy workstation és ugye nem utolsó sorban mobil. Nem ezen fogom lerenderelni az új star wars összes CGI effektjét, de amire egy egyetemistának kell azt bőven kiszolgálja teljesítményben és megbízhatóan.

  Meg azt se felejtsük el, hogy bár lehet kapni consumer gépeket is i7-el meg dedikált kártyával de azokon ergya hűtés van míg egy gamer notin meg mondjuk kétkörös, tisztességes ventillátorral ami nagyon nem mindegy.

  Én is elbírtam tegnap is 2db T60-at, ami tasistól mindenestől volt vagy 7-8 kiló. Ezzel nincs gond. De aki szerint ez ugyanannyira kényelmes és nem megterhelő, mint egy 1,5 kilós subnoti, az gyorsan forduljon orvoshoz. Hiába tudok én is elvinni egy 25 kilós cementeszsákot, marhára nem akarom egész nap vinni egész évben. Ha így már leesik a harangnyelv.

  Tök jó, hogy te ilyen kemény vagy. Én meg 80 kilós szigetelőpaneleket pakoltam nyáron 12 órában. Akkor most fütyiharc? Amúgy is hova cipeled egész nap? Gyalogolsz max. fél órát vele amíg beérsz (de inkább pár percet pl pesten) meg órák között viszed egyik teremből a másikba. Egyébként meg viszi neked a BMV.... vagy nálatok nincs pad és sétálni kell körbe körbe előadás alatt?

  Ó, milyen jó dolga van valakinek, ne cseréljünk akkor :N
  Mindig van 1-2 ember akik mindent elsőre megcsinálnak és jellemzően 4-5 eredménnyel zárnak, megcsinálnak 1-2 TDK-t és még dolgoznak is egyetem mellett. Szóval nem lehetetlen csak éppenséggel nem kell elbaszni az időt hülyeségekre. Szépen megkérdezed, hogy ők hogy csinálják azt fogják válaszolni időben el kell l kezdeni foglalkozni a dolgokkal. De persze könnyebb panaszkodni, meg osztani az észt, hogy így meg úgy lehetetlen.

  Nokia 3310->3410->3100->6500 Slide(RiP Nokia)->Acer Liquid Metal ->Xiaomi Hongmi-> Xiaomi Redmi Note 3

 • #06658560

  törölt tag

  válasz Tikakukac #69 üzenetére

  Egy I-CH nem táv, azért sírni hiszti. Egyébként mintha nem ertenéd a másik oldalt. Neki teljesítmény is kell, de nincs kedve-pénze több gépet tartani. KA26,,K148,CH-MAX, AUD-MAX mind alkalmasak 15"-os noti hasznalatára.

 • #06658560

  törölt tag

  válasz Tikakukac #73 üzenetére

  Simán elfértem anno, ha kellett műábra szerkeszteni is tudtam. Noti +füzet helynél nagyobb igénnyel.

 • nemlehet

  őstag

  válasz Tikakukac #69 üzenetére

  Ki mondta, hogy subnoti? Mondom 15-ös átlaggép. De ha az értő olvasás nem megy akkor igazából kár is társalogni.

  Ami egy egyetemistának kell az meg bőven nem G56 szint. Az egy max 100k-s használt gép.

  Megint tök jó, hogy mindenki hülye, csak te vagy villamos. Kérlek futtass egy komolyabb terhelési vizsgálatot egy 100k-s használt gépen. Vagy esetleg egy 50.000 soros táblázatot makrókkal kezelj rajta idegbaj nélkül. Mert biza nekem ezek kellenek az egyetemen.

  Mondom én, fütyiharc lesz, de még be is írod, kegyetlen jól nyomod. Én meg a kocsikat tartottam faternak kézben 1 óráig miközben lakatolta!44néégy

  Kamuzni nem kell. Konkrétan ilyen panelt raktunk amiből a 7 méteres nagyjából 80 kiló. Ezt kézi erővel kell feladogatni az ollós kocsira, mert a daru sok helyen nem tud odaállni és elég költséges is, míg nem sokkal gyorsabb mint kézi erővel.

  Öröm nézni, hogy max fél órát hordozod. Én Kőbányán voltam régen. Onnan 45 perc alatt beszenvedtem. Ugyanennyi vissza. Közben cibáljad a valamidet. A Q és CH között meg 10 perc van nagyon optimális esetben. És ez 2 épület amit nem egyszer kellett lenyargalni.
  Felétek gondolom ilyen nincs és szolga van mindenhez. Remek :K

  Örülök hogy a személyeskedés az helyből megy, még nekifutnod sem kell. Gondolom gyalog jártál be Kőbányáról hogy annyit kellett cipelned. Én Szentendréről járok be méghozzá a távolabbi végéről úgyhogy 15 perc volán+40 perc hév+ 10 perc metró a bánkira. Leteszem a pici seggem az ülésre, ölembe veszem a táskát és mindjárt nem fáradok el annyira a cipelésben. De ha nem is tudok leülni akkor lerakom a lábam közé a táskát. Párnázott, semmi baja nem lesz hétvégente meg kimosom. És még mindig kb 1-1,5 kiló különbségről beszélünk nem 10-ről.
  Gyakran kell átjárnom a bánkiról a tavaszmező utcába a kandóra. Az kb 15-20 perc gyalog vagy 5 perc villamos 5-8 perc gyalog. Nem szakadtam még bele, de majd figyelek hogy mikor fogja eltörni a gerincem a 2,8 kilós laptopom a hátizsákban.

  Amúgy meg milyen előadás az ahol egyszerre használod a laptopot és a füzetet? Nem hinném, hogy az előre kiadott (már ahol feltöltik előre) pdf-re jegyzetelnél. A tanár úgy is kivetíti a diákat ha arról tart előadást tehát még csak azt se kell nézned. Ha csak szöveg van (pl nekünk vállgazd) azt írod laptopon, ha sok az ábra (mondjuk forgácsolástechnológia) azt meg úgy is a füzetbe írod. Szóval elég kevés olyan helyzetet tudok elképzelni amikor reális igény egy órán, hogy egyszerre elférjen a füzet meg a laptop.

  #71) Francia91
  És ki mondta, hogy kötelező zsír új gépet venni? :D
  Jó TP-ket és Precision-okat egész jó áron lehet már venni, és hasonló teljesítményt kapsz töredék áron.

  Nah jah, csak azokra nincs 3 év garancia, nincs fHD IPS kijelző, billentyűzet világítás jellemzően kisebb teljesítményűek (azért a i7 4700HQ szintű modell nem gyakori a használtpiacon) és jellemzően nincs dedikált videókártya ami pedig nem hátrány mert már majdnem minden modellező program támogatja. Tehát almát a körtével. Amelyik üzleti gép meg ugyan ezt tudja nem kerül töredékébe még használtan sem.

  Jah, nektek 2 hetetek volt egy rajzra, nekünk meg 4-5 napunk.
  Erről nem tudok nyilatkozni. Sokat számít, hogy milyen rajz, kell-e hozzá dokumentáció, hány nézet kell, szabványalkatrészeket kell-e használni stb. Ha minden hétre kell egy rajz akkor gondolom nem fogaskerék áthajtómű meg tengelykapcsoló vagy fogprofil szerkesztés volt mindegyik feladat. Nekünk 5 feladat volt egy félévben összeállítási+műhelyrajz+méretezési számítások+dokumentáció. Az utolsó mindig valami komolyabb feladat amire kb 2x annyi időt kellett szánni mint a többire.

  Ha ennyit kellett utazni akkor miért nem mentél koliba? No offense de pl nálunk is a tétényi koli kb 9000 Ft/hó azt pedig nem hiszem hogy van olyan aki ne tudná kifizetni ha akarja. Ilyen távra a bérlet sem olcsó, még a diák sem szóval nem hiszem hogy annyira megérte ilyen távról bejárni.

  Én sem akartam senkit minősíteni, mert mindenki úgy teljesít az egyetemen ahogy tud vagy akar, de azt azért be kell látni hogy a bukottak kb 70%-a egyszerű lustaság és nemtörődömség miatt bukik. Vannak olyan tárgyak ahol a szerencse is sokat számít de ha mindenki csak balszerencse miatt bukna nem csak 20-25-en végeznének a 400 elsőévesből.

  [ Szerkesztve ]

  Nokia 3310->3410->3100->6500 Slide(RiP Nokia)->Acer Liquid Metal ->Xiaomi Hongmi-> Xiaomi Redmi Note 3

 • Sheepczx

  tag

  válasz Tikakukac #69 üzenetére

  A súlykérdésre:
  15 éve amikor 6.os általános iskolás voltam 12 kiló volt a táskám és senki nem kérdezte meg hogy kényelmes-e vagy sem...

Hozzászólok Aktív témák