Hirdetés

Acer Aspire V Nitro Black Edition: játékra is termett

Bevezető, külső

Az Acer egy ideje fokozatosan, de csak kisebb lépésekkel közelít a játékosok felé, aminek első bizonyítéka a tavaly év végén bemutatott és nálunk is tesztelt Aspire V3 notebooksorozat volt. Ennek tagjai komolyabb, GTX sorozatba tartozó NVIDIA VGA-val is elérhetőek voltak, de maga a notebook egyébként nem rendelkezett úgynevezett "gamer" jegyekkel, azaz külsőre inkább tűntek átlagos laptopnak, mint játékos erőműnek. Persze érthető, ha az Acer nem akart átesni a ló túloldalára, hiszen nem az Alienware, Razer, ASUS ROG vagy MSI echte gamer szériás masinákkal akar versenyezni – sem árban, sem teljesítményben –, hanem inkább a masszív játékos és hétköznapi, de átlagnál vékonyabb és erősebb masinák határmezsgyéjén kíván egyensúlyozni.


[+]

Az idén augusztusban rajtot vevő, azóta szépen felduzzasztott Aspire V Nitro család sem tér el gyökeresen a korában kitűzött iránytól, most sem hiányzik a GTX-es GeForce, de határozottan merészebben bántak tervezés során a vonalakkal. Ezzel már a játékosok figyelmét is fel lehet kelteni, ugyanakkor mellőzik a bazári megjelenést, így a komolyabb vásárlók sem fordulnak el tőle. Ennek megvalósításához a fekete színhez nyúltak, amivel nehéz melléfogni, de a különleges anyaghasználat elmaradt. A hátsó gravírozott, ezüst színű részt leszámítva a gépház anyaga műanyag, de ebből is kihozták, amit lehet: a csuklótámasz felőli oldal gumis festést kapott, a fedél függőlegesen textúrázott, tapintása pedig kellemes műanyag létére is.


[+]

Ami a méreteket illeti, a 2,4 kilogrammos gép vastagsága a legvastagabb ponton is 24 milliméter alatt marad, ami ugyan nem világbajnok, de ne feledjük, hogy a 15,6"-es méretben egy combosabb grafikus vezérlő lakik, így a hűtés számára helyet kell biztosítani. Ha megfigyeljük, akkor látható, hogy az általunk tesztelt VN7-591G típusjelzésű modell leszámolt az optikai meghajtóval is, amivel belül további helyet nyertek, de arra felhívnánk a figyelmet, hogy a VN7-571-ben és a nagyobb, 17,3"-es modellekben is van még ODD.


[+]

A masina alján nincsenek szerelőnyílások, így a háttértár cseréje nem leányálom, jó pár csavar kicsavarása után szabadulhatunk meg a billentyűzet felőli oldaltól, ráadásul ez is süllyesztve van, úgyhogy nem ússzuk meg a feszegetést. Mi nem is álltunk neki, de az interneten fellelhető képek szerint a memóriafoglalatok az alaplap másik oldalán vannak, így egy esetleges RAM-csere vagy bővítés teljes szétszedést igényel. Az SSD-vel is rendelkező modellek esetében a tároló M.2 foglalatban kap helyet, ezek elhelyezkedése is modellfüggő. Érdemes inkább szerviz segítségét kérni, ha bővíteni kívánjuk masinánkat.


[+]

A notebook hajlékonysága alapjában véve elfogadható, talán a fedél hajlékonyabb a kelleténél, ezért érdemes a felső él közepén megfogva nyitni és zárni a fedelet. Némi kijelzőremegést is el kell könyvelni, de ezt leszámítva a zsanérok masszívan tartanak. Ha ügyesek, óvatosak vagyunk, egy kézzel is felnyithatjuk a fedelet, de előfordulhat, hogy az alsó részt a másik kezünkkel fogni kell, ahogy az az alábbi videón is látható.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés