Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • nemlehet

  őstag

  válasz Francia91 #52 üzenetére

  Jah csak amúgy egy közepes gamer gépet megkapsz 300k körül a workstationok ici picit magasabb áron kezdenek. Másrészt diákként nincs szükséged quadro-ra, bőven elegendő egy sima dedikált videókártya (ha támogatja a program, de pl Catiában van gpu gyorsítás). Modelleknél egy erősebb processzor csak-csak elég, de mondjuk fizikai szimulációnál nagyon sokat számít. Bizony egyetemen is kell végeselem modellezést csinálni, de nem napi 8 órában heti 5 napot.

  Amúgy a gamer gépeknek sok olyan extrája van ami csak itt kapsz meg vagy a felső kategóriás üzleti laposoknál (amik szintén jóval drágábbak és jellemzően gyengébbek is) pl IPS fHD, billentyűzet világítás, normális 2 körös hűtés, normálisan elhelyezett és mennyiségű csatlakozó stb...

  Én is gépésznek tanulok és az a véleményem, hogy akinek nincs ideje aludni sem az egész évben lustálkodott aztán év végén akar mindent behozni. Persze tudom, mindenki dolgozik, meg a beteg nagymamát ápolja meg napi szinten utazik 14 órát és a többi és a többi, de érdekes módon én bejárok egész évben rendesen és időben nekiülök a feladatoknak, már év elején elkezdem összerakni a tanulnivalókat a zh-ra így igazából a szorgalmi időszak vége csak 9-10 zh/hét miatt stresszes. Pl géprajzból is állandóan mindenki mondta, hogy egész éjszaka fent lesztek és így meg úgy lehet ébren maradni... Basszus minden rajzra van 2 hete az embernek. Napi 1 órát foglalkozol vele olyan gyönyörű lesz hogy megszólal és még csak meg sem erőltetted magad.....

  #53) Tikakukac
  Tökéletes, valóban. Amennyiben önszívatás a cél. Megpusztulsz mert nehéz, melegszik, nem fér el tőle stb stb. egy igazi álom, ja.

  Jah biztos. Egy consumer 15,6-os noti kb 1,8-2 kg. A G56-om 2,8. Tényleg meg kell halni tőle. Van laptophátizsákom, abba szépen belefér a kaja, innivaló, füzetek, laptop, tartozékok és meg se terheli a hátam. Nem minden gamer gép batár 17" és 5 kiló.

  Aki gémer gépekkel mentek egyetemre szinte kivétel nélkül kihullottak. Egyetemistáknak agy kell, nem gémer gép. Én is voltam ilyen, szerencsére hamarabb megjött az eszem.

  Még jó, hogy te ilyen okos vagy és megmondod kinek mi kell. Bár én se gamer géppel mentem az egyetemre, de amikor felmértem az igényeimet elmentem dolgozni és vettem egyet. Érdekes még mindig itt vagyok és nem teljesítek rosszabbul mint mások. Sőt sokszor hozzám jönnek végeselem modellekkel, mert a saját notijuk szétfagy a terhelés alatt...
  Amúgy a szorgalmi időszak 14 hét. Főleg az elején alig van dolgod, feladatokat sem kapjátok ki, órán is alig haladtok. Szóval van kb 3 heted amikor alig csinálsz valamit. Másrészt ha valaki rendesen tanul év közben lesz szabad ideje. Én is mérnök vagyok és van szabadidőm. 39 kredit mellett is volt, bár nem sok.

  Nokia 3310->3410->3100->6500 Slide(RiP Nokia)->Acer Liquid Metal ->Xiaomi Hongmi-> Xiaomi Redmi Note 3

Hozzászólok Aktív témák