- 2,5 gigabites hálózati switch jött a QNAP gondozásában
- 360 Hz-et ígérő QD-OLED monitorral rukkolt elő a ViewSonic
- Nem a vámokra fogná, de felemelné az iPhone-ok árait az Apple
- Egymásra licitálnak a kiadók, hogy kihasználják a GTA VI késését
- A GEEEK új házainak nem lesz gondja a szellőzéssel, és az áruk sem vészes
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen TV-t vegyek?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Videós, mozgóképes topik
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen alaplapot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fücsök007
őstag
Most nem azokról volt/van szó akik tudnak várni, hanem akiknek mostanság kell új kártya. Nekik lehet ideiglenesen jó egy ilyen kártya, amitől később megszabadulnak. Sajnos még a használt kártyákat sem hajlandóak normális áron eladni, 6-8 éves kártyát pedig nincs értelme
megvenni hosszútávra. -
Execᵀʰᵀˢ
tag
Én meg itt olvasom a teszteket és röhögök a 40 ezer forintért vett használt 290X OC-mmal, ami alulról súrolja ezt a kártyát.
Persze, fogyasztásban sokkal több, de én ezt 2019-ben vettem és még kiszolgálja az igényeimet, nekem megérte. -
DEAQ
csendes tag
“Amennyiben tehát az új kártyák a 200, esetleg 250 dolláros ár környékén kerülnek a boltokba, a behozott mennyiség pedig elegendő lesz az igények kielégítésére, akkor az RX 6500 XT-ből még jó vétel is lehet.”
Érdekes, minden komolyabb külföldi oldalon beleállnak, hogy ez egy szar, hogy hülyének nézik az embereket, hogy felháborító ez a teljesítmény. Itt szokás szerint a szar habosítása megy.1080p60 sincs meg a legtöbb helyen (mediumon is épphogy).
$200 USD = 62K + ÁFA = 80K. Miről beszélünk, hogy jó vétel is lehet?! Ne haragudjatok, de ez egy vicc.
-
ForRedGlory
félisten
Csodálatos cikk és kártya. Minden játéknak külön oldal, de minden oldalon összesen két kép, szöveg meg elvétve.
Ez a cikk lehetett volna mondjuk 4 oldal és a játékos eredmények mehettek volna egymás alá. Kicsit sok így a kattintás, feleslegesen.
-
yericho800
aktív tag
125k vettem a 2070 tri frozr kártyámat
na ezt még ki taposom, azt ha nem történik vmi isteni robbanás a piacon lefele... 🤔 Akkor megyek konzolra a picsbe
Jézus mi van itt a piacon te jó isten!ezek az árak xD 3060ti árából mi gépet építettem itt használt cuccokbol régen
szégyen.
Ez a kártya 2 büdös ruppot nem ér! Tenyleg ilyen 30k körül lenne még talán fater 1050 le cserélném rá, csak újabb.. Chhh -
Ciccuka
veterán
Nem mindig a gyorsabb éri meg.
Régen kb. így alakultak a videókártyák árai vidéken nagyjából:
Inno3D Nvidia 6600 (25000)
Gigabyte Ati X700 (22000)
Gigabyte X700 Pro (27000)
Sapphire X700 Pro (29000)
Inno3D Nvidia 6600 GT (42000)Szerintetek melyik érte meg jobban hosszútávon ezek közül?
-
BiTye
csendes tag
Éppen Koppenhágában vagyok, 90-95000 kötött vannak a boltban, otthon 130-170 egy 570 használt :D
-
Ciccuka
veterán
-
Ciccuka
veterán
Nézd át a korabeli teszteket alaposabban. Amint állítottál valamit (jobb részletesség, nagyobb felbontás, stb) jobban kijött a 9500-as előnye.
ATI Radeon 9500 256-bit 4 Vertex-Shader 275MHz 110millio tranzisztor
ATI Radeon 9600 128-bit 2 Vertex-Shader 325MHz 60millio tranzisztor9500-asokon általában már BGA ramok voltak a 9600-ason meg hagyományosak.
-
Kansas
addikt
Ja, az egy kicsit érdekes lineup volt, a 9500Pro erősebb volt a 9600-aknál, a sima 9500 azért nem... De akkoriban még pörgött a fejlesztés, évente jöttek ki az új DirectX verziók, hamar avultak a kártyák, cserébe olcsóbbak is voltak. Emlékszem, azért cseréltem le a fél éve vett Geforce MX440-emet(sulinetes Athlon XP-s géppel jött), mert a Morrowind-nek kellett a HW T&L...
-
tasiadam
veterán
9600 pro volt nekem :D
-
Ciccuka
veterán
9500-ból lehetett készíteni 9500 Pro, 9700, 9700 Pro.
Volt hozzá Omega driver ami ezt meg tudja oldani átalakítás nélkül.9800 SE-ből pedig lehetett készíteni 9800, 9800 Pro-t.
De ez kétféle bitszélességgel is készült (128 ill. 256-bites).
128-bit-esből asszem valami 9500 Pro körüli sebesség jött ki.9600 SE meg katasztrófával egyenlő volt.
Írja is valaki SE az nem Special Edition itt, hanem Shit EditionATI vs. NVIDIA kezdetektől napjainkig (de a cikkben sok a hiba)
-
Motion_Blur
félisten
A jó kis 9550: [link]
-
Ciccuka
veterán
Ati Radeon 9500 Pro erősebb volt jóval, mint a 9600 Pro.
Szerintem összességében a 9500 is gyorsabb volt, mint a 9600.
Persze ezekből sokféle variáns létezett (elég nagy különbségekkel és ott volt a 9800 SE is).Valószínűleg te a 9550-esre gondoltál, amit könnyen 9550 XT (9600 XT közelébe) szintre lehetett tuningolni (ami kb. a 9600 Pro teljesítményének felel meg), ha jó memóriák voltak rajta.
9600 (sima, Pro, XT) igazi népkártya lett
-
jozsef8
aktív tag
Köszi a tesztet! Nem értem ezt a kártyát, negyed ennyit ha ér.
-
nyunyu
félisten
válasz
#32839680 #169 üzenetére
17 ősszel vettem boltban újonnan 50k-ért a 4GB-s 1050Ti-t.
Szigorúan ideiglenes kártyának, mert nem volt kedvem 100k-t fizetni egy 1060-ért, mondván esni fog az még.21 nyarán teljesen új gépet raktam össze, régi konfigból egyedül csak a billzet, egér, VGA, monitor nem lett cserélve...
-
-
-
tasiadam
veterán
1030 melto ellenfele!
Lett volna low profile
Lett volna VP9, es akk multimedias gepbe oke. De meg oda sem jo. -
Aprósólyom
addikt
válasz
fatpingvin #164 üzenetére
Mondjuk szokott a PH! is a végén egy gyors OC-t keresni és letesztelni 1-2 játékkal. De igazából, ehhez a teljesítményhez mindegy. Ennek a kártyának az OC sem segít.
#163 1dude: Puffnatessék! Ennyit erről. És mivel a bányászok pénzt keresnek vele, nekik így is úgy is megéri megvenni. Legfeljebb eladják amortizált áron, ha már nem lesz elég a 4GB VRAM, vagy átállnak másik kriptóra. Jóformán a bányászok kezében vannak a PC gamerek, hogy mennyire széthajtott szart tudunk megvenni a second hand piacon.
-
ddaydome
senior tag
Nem értem ezt a szörnyűlködést, de tényleg. Emberek 5 évvel ezelőtti, ilyen teljesítményű kártyákat vesznek meg 60-120e ft között, úgy, hogy a jó isten tudja csak, meddig bírják még. Ha ez a kártya új állapotban 120e ft vagy az alatt lesz, akkor szerintem sikeres lesz a jelenlegi helyzetben.
Az, hogy itt ecsetelitek, hogy mire nem jó teljesen felesleges. Mindenkinek más a szempontja.
Én örülnék egy ilyen kártyának 2 év APU-s időszak után, ugyanis nem fogok megvenni 1050-s kártyát 70 ezer forintért, mert kb. 6 éves. Vegyék csak a bolondok.
Apaként néha előveszem a Battlefront 2-t kicsit hentelni ( az alvás rovására) és ennyi. -
Kansas
addikt
Annak az ajánlott ára nem $80 volt, hanem $199. Valamint már megjelenésekor elavult volt - A Radeon 8500-zal egyszerre jelent meg. Olyan kártya pedig nem létezett, hogy Radeon 7700.
A Radeon 9500 csak akkor volt játékra alkalmas, ha fel lehetett oldani 9500/9700Pro-ra(hivatalosan az AMD szerint nem is létezett, nem is tudom, volt-e ajánlott ára, a 9500 Pro az egy $300-os kártya volt), de ez messze nem volt garantált, anélkül pedig nagyon vérszegény volt. Nekem 9600-am volt, szerettem, de nem volt egy erőmű. -
válasz
fatpingvin #164 üzenetére
megnézed a régi Ph teszteket majdnem mindegyiken volt tesztelés mennyire lehet oczni például
-
ughhh
senior tag
Eszembe jutott, ATI Radeon 9500 ból csináltunk 9700 pro-t, de javítsatok ki
List of AMD graphics processing units - Wikipedia
az kb 80 dolcsi volt -
1dude
senior tag
válasz
Aprósólyom #159 üzenetére
ETC - 2.61GB VRAM
RVN - 2.85GB VRAM
Dogecoinnak is elég 3GB VRAM -
fatpingvin
addikt
válasz
Aprósólyom #159 üzenetére
gyakorlatilag csak az Ethereumnak hard limit, ugyanis az ETH blokkméret már nagyobb ennél ergo nem fog beleférni a vram-ba. Ez nem csak az algón múlik hanem hogy hol tart a blokklánc.
a 3-4G-s kártyákat nemrég pl emlékszem nemrég volt egy nagyobb hullám hogy átállították RVN-re, annak ha jól emlékszem az algó máshogy is működik, nem RAM size limites de erre most nem emlékszem fejből. -
Szóval miért nem volt OC?
-
Kansas
addikt
válasz
NandoXXL #148 üzenetére
Ja, az RX 550 szerinted játékra alkalmas kártya volt? Miért nem rögtön a GT1030-cal példálózol? Az se sokkal gyengébb... közelebb is áll hozzá az RX550 teljesítménye, mint a GTX1050-hez...
A 6500XT az én véleményem szerint a HD5750/6750/7750, Rx 260/360/460 vonalra passzol, ezek mind kb $110 kártyák.
Arról nem beszélve, hogy akkor nem bányászvezérelt árak voltak, a maihoz hasonló piaci környezetben azok se annyiba kerültek volna."f...l élő" ez wtf? Csak nem személyeskedni szeretnél tán?
-
Aprósólyom
addikt
válasz
Petykemano #110 üzenetére
Itt egyesek azt mondták, hogy nem minden kriptónak korlát a 4GB VRAM. Én mondjuk nem tudom.
HTPC-t érdemes lehet 11-12 genes iGPU-s procival építeni, mert az Intel UHD 7** iGPU sorozatnál már van integrált hardveres AV1 dekóder. -
Aprósólyom
addikt
válasz
LackoMester #104 üzenetére
Hát nem tudom reménynek lehet-e nevezni az 340-370EUR körüli induló árat.
Mire magyar címre kiszállítják, számolhatunk kb. 128e forinttal legalább. A caseking oldalán el is kapkodták a készleteket, szóval még tisztességes mennyiség sem volt valószínű.
A magyar kisker ára pedig esélyes, hogy még ennél is magasabb lesz.
Ráadásul valamilyen kurtított RDNA2 lehet, mert az AV1 hardware decode ennél a modellnél nem támogatott, 4x PCIe sávval építik a PCB-t, 4GB VRAM... -
rip
-
ughhh
senior tag
"Vedd ki a biliből a kezed, ne röhögtesd ki magad, mikor kapták 80 dollárért játékra alkalmas kártyát?"
ATI Radeon 7500 és bios moddal talán 7700 csináltam belőle.
ATI Radeon 7500 Specs | TechPowerUp GPU Database -
PuMbA
titán
-
Cefet
aktív tag
válasz
SindaNarmo #147 üzenetére
A legújabb AMD APU hogy fog ehhez viszonyulni teljesítményben és árban? Lehet az jobban megérné?
-
HUN_Sector
őstag
Azt hiszem nem kell megbánnom hogy vettem egy 1650-est....
-
NandoXXL
senior tag
-
Kansas
addikt
válasz
bobalazs #134 üzenetére
Vedd ki a biliből a kezed, ne röhögtesd ki magad, mikor kapták 80 dollárért játékra alkalmas kártyát? Kb. soha...
Az OC-t meg a mai boost stratégiák mellett el lehet felejteni, igazából már prociknál is, de különösen videokártyák tekintetében. Ami erő a vasban van, azt a gyártó kihozza belőle.
Játszadozni persze lehet még a tuninggal, de érdemi többletet már nem érdemes várni tőle.#139gbors: na, valahogy így.
Én se szeretem a PCIe sávok számának vagdalását, már az 5500XT-ben se szerettem, nem is veszek ilyen kártyát. Arra azért kíváncsi lennék, mennyi gyártási költséget spórolnak meg ezzel ténylegesen... -
Nyilván a legkönnyebb dolog leírni, hogy mekkora szar ez a kártya, és a specifikációkkal nem is nehéz megindokolni a dolgot. Viszont ez max. egy egyszeri gőzkieresztésnek jó, szerintem nem árt reális szemmel megnézni, mire való ez a kártya 2022-ben, az elképesztően felpumpált kereslet idején.
Ahogy elnézem pár teszt alapján, a 6500 XT kompromisszumos 1080p játékra használható az újabb játékokkal, és nyilván ahogy megyünk vissza az időben, egyre inkább lehet a kompromisszumot megszüntetni, vagy ne adj'isten a felbontást növelni. Ez tulajdonképpen egészen összhangban van a belépőszint kategóriával, ahová ez a kártya érkezik, így a problémát elsősorban az ára okozza. Ott meg lehet szidalmazni, de miután egy GTX 1650 újonnan 350 USD-be / 150e FT-ba van, aminél ez elvileg 30%-kal gyorsabb (az 1650S szintjén mozog), még akkor is javítja a kínálatot, ha szintén 150e körül érkezik. Szörnyű leírni, de ez van.
Ami persze probléma, az a PCIE 4x csatolófelület. Az 5500 esetén is okozott random gondokat okozhat a szűkös busz, a 6500 pedig még azt is lefelezi. Gyanítom, hogy itt már a nem nagy VRAM-használattal dolgozó, folyamatosan streamelő játékok is be-bedőlhetnek, ami azt jelenti, hogy a kártya az ismert gyengeségei mellett teljesen váratlan hülyeségekkel is lehet találkozni - ott van pl. az idézett R6S teszt, ahol az Ultra beállítást vinné a GPU, de valamiért mégis lassú, még PCIE4-es lapban is. Őszintén szólva, értem a szarrávágott GPU-t, a 64-bites buszt, a 4GB-ot - de ezt nem. Pedig enélkül, ha valakinek nagyon kell egy light játékra alkalmas kártya, még értelmes (vagy legalábbis "értelmes") alternatíva lenne a belépőszinten...
-
vfeco
aktív tag
Mi ez a fos? Office 365 hány FPS?
-
Kansas
addikt
Látom, magadra vetted.
Képzeld a 450 forintos kilós kenyér pont ugyanazt tudja, mint pár éve a 200 forintos, semmivel se többet.
Nincs megírva sehol, hogy az új generációs belépőszintű kártya mindenkor fél áron fogja hozni az előző generációs középkategória tudását(és így tovább felfele a csúcsig). Csak volt egy időszak, amikor ez így ment. Moore törvénye se egy valódi törvényszerűség, csak a múlt megfigyelésére egy tendencia ráillesztése és reménykedés abban, hogy ez a jövőben is így fog menni. Más szóval vágyálom. Amit te írtál az is az.
Most többnyire megvan a generációs ugrás, csak az árak nem stimmelnek, köszönhetően a bányászok és scalperek(kiskereket beleértve) kapzsiságának.
Pontosan tudta mindenki, hogy egy dolog biztos nem lesz a kártya: objektíve olcsó.
Az AMD megpróbált legalább szubjektíve olcsó kártyát csinálni, ahol tudtak, visszavágtak belőle és adtak egy potenciálisan elfogadfható árat eredményező MSRP-t.
Valószínűleg tudtak volna 3050 szintű kártyát csinálni, teljes 16 PCIe sávval, 8GB VRAM-mal, még az is esélyes, hogy megközelítőleg ugyanazon 250 dodós MSRP-vel, csak valamiért azt gondolták, hogy a népnek fontosabb, hogy olcsó legyen(és kicsit elfelejtették, hogy az ár nem főleg rajtuk múlik manapság) és hogy akinek olcsón kell kártya, az hajlandó némi kompromisszumra.
Hogy igazuk volt-e, az majd kiderül, de tippem szerint a 3050-nek az 50 dollár extra MSRP-je az a valóságban több mint 100 dollár(vagy felénk euró) árkülönbözet lesz mire a vásárlóig ér a termék. És akkor fog kiderülni, hogy nektek van igazatok, vagy az AMD-nek.
Arról nem beszélve, hogy erős a gyanúm, hogy az itt elégedetlenkedők java része eleve nem ilyen belépő szintű kártyát akar venni, csak jól esik sznob módra felhúzott orral fikázni.A szólásszabadságról pedig annyit, hogy az csak arra biztosít jogot, hogy azt mondj amit akarsz(már persze becsületsértési stb. korlátokat bezartva), arra nem, hogy a véleményed tartalmától függetlenül ugyanannyit érjen és ugyanannyira meg legyen becsülve, mint másé.
Lehet panaszkodni, csak nem árt az elvárásokat kordában tartani és a reálishoz közelíteni.
Szólásszabadsága pedig mindenkinek van, nem csak a panaszkodóknak, és én speciel most arra használtam, hogy elmondjam, hogy amit itt sokan számonkérnek, az szerintem a valóságtól elrugaszkodott ún. faszság.Ettől még ez valóban nem egy túl fényesen teljesítő kártya, az én elképzeléseimet is alulmúlja, de van az az árszint amin megéri megvásárolni.
Nyilván nem annak, aki szerint a belépőszintnek minimum az RTX2060 szintjén kell húzódnia, GTX1050 megjelenéskori áron. Csak az ilyen elvárások köszönő viszonyban sincsenek a valósággal... ennyi erővel azt is reklamálhatnák, hogy miért nincs ingyen, pont ugyanennyi értelme lenne. -
Cefet
aktív tag
Hát... nem túl acélos. De - kövezzetek meg érte - nekem jó lenne. Most egy ősi 7870 2GB van a gépben...
Attól azért nem gyengébb...
Csak lehessen kapni, és rendes ára legyen...
És hát szegény ember főzzel víz... -
Fjoe
tag
válasz
fatpingvin #127 üzenetére
Köszi az infót, nekem egy kallódó Quadro K620-am van, szerintem a gyerek játszós gépébe jó lehet még. Persze kompromisszumokkal, meg nem nagyon játszik szerencsére új játékokkal, a CSGO talán a legújabb
Meg neki mindegy, hogy milyen beállításon mennek a játékok, csak fussanak.
-
Valós ára 2022ben : 80 dollár.
Milyen már a cikk?
Igazi fanként hiányolom nagyon az OCzást a hasábokról!!! -
atee
őstag
Alaplap és vagy igp nélküli processzorok mellé ajándékba el tudom képzelni. Ennyit ér kb.
-
carl18
addikt
Igen, mondhatni ez a mélypont a dedikált videókártyánál van jelen nagyon. Az alsóbb 200 dolláros szegmens kezd nem létezni, ha meg van belőle borzalmasan alja teljesítmény produkál.
Én is el vagyok egy mondhatni "idős" Ryzen 5 1600-al. Ha kell gyors ha kell a maga módján takarékos is. Úgy számoltam hogy ameddig nem leszek vele limitbe játékok alatt addig nem hiszem cseréln kell.
MIkor az RX 570-et vettem úgy voltam vele, eltelik pár év és lesz majd mire lecserélnem, Mert a 2022 táján piacra kerülő kártyák majd megeszik reggelire az enyém.
De úgy látszik olyan időszak jön, ahol nem hogy fejlődés lesz jelen hanem downgrade.
#122Kansas
Szerintem szólás szabadság van, elég régóta vagyok a pc íparban. És nem értem miért gond ha az emberek szavat adnak a nem tetszésnek.
A GTX 1050 anno 110 dollárért ment, és az elöző generációs GTX 960 szintjére érzkezett. Jelentős előrelépés volt, és elérhető áron.
A Mostani RX 6500XT még a saját elődjével se vesz fel a versenyt 5500XT alatt. Persze most minden el lehet adni, de ez a kártya minden csak nem jó. Ha ár-érték arányt veszük figyelembe, vagy azt hogy 2022-ben hol kéne tartanunk. -
fatpingvin
addikt
MSI Tomahawk B450, Ryzen 3 3100, a videokártya meg egy OEM Lenovo Radeon 520 (HD8570-nel kb azonos GPU, csak 2 GB GDDR5 van mellette.)
egy HD4670-est váltott pár hónapja, igazából azzal se volt nagy baj csak ugye az még nem GCN, úgyhogy az amdgpu driver nem vitte még, csak a régi radeon. Meg ugye azért fél giga GDDR3 hamar el tud fogyni.
arra hogy nem kap agyvérzést attól, hogy egy nagyobb molekulamodellt bekapcsolt shading mellett megpörgetek ChimeraX-ben, arra tökéletes, ennél komolyabb terhelésnek nálam legfeljebb valami audiovizualizációs szoftverrel van kitéve de az ugye nem kritikus
két FHD monitorral használom egyébként, DP-DVI átalakítóval. az egyetlen bajom vele hogy hármat vagy akár négyet ugye extra kimenetek híján nem tud kezelni, daisy-chainelni meg nagyon drága lenne.
-
martonx
veterán
2022-ben ez a kártya szégyen. Ráadásul pont attól az AMD-től, akik most gőzerővel próbálják a 2 éves soha többé 4Gb ramos kártya posztjaikat eltüntetni a netről
Sírva röhögök. De az egészben az a legszánalmasabb, hogy lesznek akik még ezt is meg fogják venni. -
Kansas
addikt
Látom páran már azon se aggódnak hogy értelme legyen annak amit írnak vagy legalább látszólag legyen valami köze a valósághoz vagy szakmaisághoz, csak behörögnek ide valamit hogy levezessék a felgyűlt feszültséget... hát én azt mondom, csak így tovább, jobb kint mint bent, ne várjátok meg míg megerjed!
Csak kérlek ne várjátok hogy mások komolyan vegyék az agymenéseiteket...
-
Ciccuka
veterán
Ebből kb. olyan időszakot vizionálok, mint a Phenom II utáni időkben, amikor is 10 évig nem kellett igazán gépet fejleszteni, mert lelassult a fejlődés. Elég volt pár évente egy jó vga-val turbózni a gépet (plusz egyszer SDD-vel).
Én vígan elvagyok most is egy legalább 13 éves ilyen géppel. Bőven elég a teljesítménye most is így egy SSD-vel. Egyedül a fogyasztással nem vagyok elégedett.
Elgondolkodtam pár éve a Intel Pentium G3258 cpu-n, de rájöttem, hogy inkább visszalépés lenne, ezért elvetettem az ötletet (pedig már az alaplap is megvolt).
Még a i5-8600T is pihen immár 2 éve sajnos (idő hiányában). Pedig az már elvileg érezhetően gyorsabb lenne és kevesebbet is fogyaszt.
-
Sinesol
veterán
Hát ez jósz.r lett, kb. kár volt kiadni.
Az külön vicc, hogy PCIe.4 kell, hogy "kihajcsunk" egy ilyen selejtet és még akkor sincs közel egy RX570-hez. Ráadásul még az újabb video formátumokat sem támogatja, ami miatt esetleg jó opció lenne régebbi kártyákat cserélni. Mondjuk hova gondolok, jó szokása szerint biztos túl is árazza rendesen az AMD, minimum 100k lesz.
A tesztre meg nem is tudom mit mondjak, alig van benne vga, ami van az sem túl releváns, jó lett volna hasonló képességű cuccokkal összemérni, hogy ne itt a kommentszekcióban kelljen várni egy értelmes diára. -
carl18
addikt
Hát ez alapján még a nulla elvárásom is alul múlta.
PCIe.3.0 mellet a GTX 1050Ti fps meg egyenesen tragikómédia kategória. Nem tudom hogy sírjak vagy nevessek, nem tudom mi ment tönke az íparban de nem előre fejlődünk hanem visszafele.Egy több éves RX 570 is képes odaverni ennek a kártyának. Szégyen és gyalázat amit most piacra dobtak.
#114XuChi
A 6400 meg lehet egy ősi GTX 750TI/GT 1030 szintjét ha fogja tudni.
Jó esetben meg egy RX 560/1050 szintjét fogja produkálni.
A 64 Bit sávszélesség ilyen kategóriába vicc. -
hokuszpk
nagyúr
amikor az AMD megaszonta. a linket a gpu -s topikbol csentem, ABU nemreg osztotta meg.
-
fLeSs
nagyúr
Itt lehet kapni közel MSRP-ért [link]
Kérdés, hogy meddig.USA-ban neweggen azonnal elkapkodták.
-
fanti
addikt
Ezt a produktumot nem tudom a jó ízlés határain belül minősíteni.
-
XuChi
addikt
Szégyen ez a kártya. 30K lenne a max amit ér. Bele sem merek gondolni hogy a 6400 mit fog “tudni”
-
Nem követem a játékpiacot, szóval felmerült bennem, mikor nem lett elég 4 GB a játékoknak? A 4K miatt, vagy mi az isten eszik ennyi ramot?
-
Fjoe
tag
válasz
fatpingvin #9 üzenetére
Esetleg elárulnád, hogy milyen lapban, milyen laptop gpu-t használsz? Én is gondolkodom hasonló felálláson és kíváncsi vagyok, hogy állt össze nálad a konfig.
-
nexplo
őstag
Hát nem fogok rohanni venni egy ilyen fos kártyát az már tuti. Többet vártam tőle...
-
asvald
senior tag
Tiszta életképtelen ! Minek az élet az ilyen kártyának?!
Drága chipeket elbaszták ,amiből hiány van! -
bozont
veterán
Ha 96bit 6GB felállásban jött volna, 8x pcie társaságában, úgy már elég korrekt lenne szerintem.
-
LackoMester
addikt
Lehangoló, de ebben bányászok által sújtott helyzetbe, egy kis remény, remélem elérhető lesz, és az ára is relativ elfogaható szinten tud maradni, akkor már van- volt értelme.
-
Ciccuka
veterán
-
Kansas
addikt
Vannak YT-n full szakmaiatlan videótesztek(tudod, ahol osztott képernyőn pörög a pillanatnyi fps), abból nézzenek a kíváncsiskodók meg úgy 30-40-et és átlagolják ki a tesztsetupok figyelembevételével. Az se árt, ha a pontozásos sportágakhoz hasonlóan figyelmen kívül hagyod a nagyon kilógó eredményeket, legyen az a kilógás akár felfele vagy lefele.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Kevés a VRAM, így remélhetőleg nem a bányákban végzi a legkisebb RDNA2, de maradt-e benne elég erő a játékokhoz?
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
- Akció! Windows 10 pro OEM licenc kulcs 64/32 bit activation key licensz, liszensz,kulcs
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- HYNIX 2GB DDR3 RAM eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest