Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Abu85

    HÁZIGAZDA

    válasz b. #57087 üzenetére

    Azért nincs hír róla nálunk, mert megkérdeztem az AMD-t, és ők ezt a linket adták nekem: [link] - láthatod, hogy működik. Az, hogy a Kitgurunak nem működik... ne haragudj, de ez nem hír. Mindenki más rá tud kattintani, el tudja olvasni. Nekem biztosan bejön az a link, amit az AMD adott.

    Az AMD azt mondta, hogy mindkét processzor az elérhető legjobb hatékonyságkarakterisztikával lett működtetve. Ez pedig igaz, mert az 5800U esetében 15 watt jelenti a hatékonysági maximumot, míg a 6800U-nál a 28 watt. Ez külön jelezve is van a PDF-ben.
    Ez az eltérés azért van a két lapka között, mert az 5800U-t 25 wattig tudtad elskálázni, de valójában nem skálázódott, mert hiába állítottad be a 25 wattot, csak a lapka hatékonysági karakterisztikáját rontottad, az órajel nem nőtt tőle. Egyszerűen a CPU-rész és az IGP már 15 wattot is bele tudott ütközni az órajellimitekbe, és tette ezt elég sokszor. A +10 wattal nem tudott mit kezdeni, alig tudott nagyobb órajeleket beállítani, sokszor erre képtelen is volt. Ezért van az, hogy a Cezanne-U-t sosem működtették a gyártók 15 watton túl, mert az teljesítményelőnyt nem adott, csak az üzemidőt rontotta. Például a Barcelo esetében, ami egy új Cezanne stepping már nincs is konfigurálható TDP, mert semmi haszna, ha nem változik tőle a teljesítmény, és a Cezanne dizájn olyan, hogy az nem tud értelmesen skálázódni kis fogyasztási tartományon. Legalább +30 wattot kell adni neki, hogy érezhető előnyt szedj ki a dizájnból, de az már 45 watt, és nem fér bele az ultramobil cuccokba.

    Az egész azért szomorú, mert erről egy csomó infót adott az AMD, hogy a Rembrandt egy sokkal jobban skálázódó dizájn, így a 15 watt és a 28 watt között érezhető teljesítménykülönbség van, ellentétben az előddel, ahol ez lényegében teljesen hiányzott. És a Rembrandt hatékonysági maximumát 28 watton éri el, emiatt vissza is hozták tartományokat. Érdemes lenne jobban odafigyelni ezeken a briefingeken.

    Mindezek mellett van egy slide, ahol külön jelezve van, hogy 15 watton méri össze az előrelépést. [kép]

    [ Szerkesztve ]

    Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

Új hozzászólás Aktív témák