- Autós kamerák
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Középkorian pokoli lett az új GeForce driver
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen RAM-ot vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Bluetooth hangszórók
- Philips LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kansas
addikt
Én se sokat, nem sokkal gyakoribb a fehér hollónál, de létezik [link].
Az mondjuk vicces volt a videóban, hogy(talán a blower kivételével) csupa légszállításra optimalizált ventit használt, miközben a VGA-kon(és úgy általában bármifélr hűtőbordára szerelve) tipikusan statikus nyomásra optimalizált ventik vannak... aztán panaszkodott a visszaáramló levegőre...
A hűtés jósága pedig erősen függ a használt ventik paramétereitől(számuk, típusuk, fordulatszámuk, kibocsátott zaj hangereje/frekvenciája stb.), a bordák milyenségével(anyag, tömeg, méret, lamellafelület, stb.) egyetemben.
Szvsz nincs egy üdvözítő megoldás, különösen, ha az ár is bejön plusz paraméternek, meg esetleg még a szerelhetőség is... -
Kansas
addikt
Ne felejtsd el, ezek a kártyák alig valamivel 100W fölött esznek. Durván leegyszerűsítve, ha 300W-os kártyákat le lehet hűteni 2 ventivel, akkor alighanem valahogy megbirkózik 1 venti a 110W-tal... Persze nagyon sokat számít a hűtőblokk mérete és milyensége(anyaga, hőcsövek száma, stb.) a venti alatt, talán még többet is, mint a ventik száma...
-
-
Kansas
addikt
Külön se mindig adják át... elég ránézni bármelyik Seasonic tápra, mennyi garit kínálnak hozzá... és ha nem a hivatalos disztributoron keresztül szerzik be, akkor az esetlegesen hosszabb gyártóit se feltétlen lehet érvényesíteni.
Pl. így lesz a 12 évből 5 év. És nem csak Iponnál. -
Kansas
addikt
válasz
Create. #1300 üzenetére
Nem OEM gépről volt szó, nem csak OEM gépet árulnak egyben, összerakó nélkül.
Gyári doboz nélkül hogy érvényesíted pl egy Seasonic táp garanciáját 7-8 év után(nem ritkán vállalnak 10-12 évet is)? Vagy abból indulsz ki, hogy olyant úgyse tesznek összerakott gépbe?Ha nem veszed át, honnan tudod, hogy sérült? A futár nem engedi kibontani, amíg át nincs véve...
-
Kansas
addikt
válasz
villamos #1296 üzenetére
Hát, nem tudom, én komplett gépet is alkatrészenként veszek, nem konfigban. Nem látom értelmét konfigban venni, mi az előnye egyáltalán? Extra kedvezményt adnak, vagy mi? Vagy összerakják? Utóbbi esetben kipostázzák külön az alkatrész dobozát is, a benne levő esetleg fel nem használt elemekkel együtt(pl. alaplap, vagy akár CPU-hűtő)? Gondoskodnak arról, hogy a beépített VGA ne szakadjon ki szállítás közben a slotból? És a procihűtő, ha az nem vizesblokk?
Köszi, én inkább összerakom magamnak, mint 1992 óta mindig... és akkor az sem akadály, ha nem ugyanabból a boltból veszek meg mindent...
-
Kansas
addikt
válasz
villamos #1286 üzenetére
Miért is?
AMD oldalon: 30e körül korrekt B550-es lapot kapni, ehhez jön egy Zen2-es CPU, amiből most a 3600-as a legolcsóbb 80e körül, szóval az a 300e az igazából 110e,
Intel oldalon: szintén 30e körül B560 alaplap, ehhez jön 70/60e-ért egy i5-11400/F proci, az úgy együtt 90-100eMinden más alkatrész akkor is kell a gépbe, ha nem PCIe v4-es konfigot építesz, szóval a 300e az durván demagóg, különösen, hogy a fenti összegek nagy részét akkor is el kell költeni a lapra/procira ha PCIe v3-as, tehát igazából jó ha 30--40e-t buksz a PCIe v4-en(és annyival többért nem igazán kapsz érdemileg jobb VGA-t, használtan sem), ráadásul később SSD kapcsán is jól fog jönni, meg úgy általában véve is jövőállóbb...
Ha meg már van alaplapod/procid ami nem csereérett, akkor hozzácsapod az árát a VGA-ra szánt pénzhez, és megveheted álmaid 3050-ét vagy 1660-át...
-
Kansas
addikt
válasz
villamos #1246 üzenetére
Tulajdonoképpen baromira hiányzik pár Zen2/Zen3-as Athlon a piacról, vagy 11/12 Gen Pentiumok, amikre lehetne olcsó HTPC és netezős gépeket építeni, úgy 15-35e Ft árban (mármint a proci)...
Hogy ki az a barom az AMD-nél, aki azt gondolta hogy százezres full méretes kártyákat bárki HTPC-be akarna venni... gondolom senki, csak nem akarták első körben bevallani, hogy laptop GPU-t tettek rá... -
Kansas
addikt
Tökéletes a lista
Talán a két leggázabb pont az első és az utolsó, nálam kicsit a táp felé hajlik a mérleg, mint fő gáz pont, ennyiért egy minőségibb 400-450W-os táp jobb választás lett volna, Chieftec vagy FSP színekben, de ha csak 19e-ig el bírt volna menni(+7e egy 350e-s konfignál szvsz nem tétel tápra), már 500W-os Seasonic-ot kapott volna, ami azért más kávéház, még ha a gyártó belépőszintje is, de 80+ Bronz plecsnije már legalább van(bár itt is "csalnak" a Seasonic gyári garival, 5 évből csak egyet adnak tovább a vevőnek) nem beszélve a minőségibb, megbízhatóbb belsőről. -
Kansas
addikt
válasz
HUN_Sector #1186 üzenetére
De, nagyon eltér. Laptopokon pl olyan kicsi a haszonkulcs, hogy nem fér bele néhány boltnak a kártyás fizetés jutaléka... bár ez a normál árazás mellett van így, a scalper árak tuti hogy nagyobb haszonréssel dolgoznak, de az is esélyes, hogy az nem a kiskernél van(hanem ott, aki direktben üzletel a bányászokkal, nagyobb tételben)
-
Kansas
addikt
No, kb. pont ezt mondom, hogy a kripto semmivel sem jobb vagy rosszabb önmagában, mint a meglevő rendszer. Csak más. Nem kell tőle világmegváltást várni, mert nem lesz.
Bár azért az országok gazdaságának a versenyképessége van "némi" hatással a befektetői várakozásokra...
Az meg maga a rossz viccbe oltott disztópia, amikor nem elég, ha egy cég értéke növekszik, de a növekedésnek is növekednie kell, vagy elpártolnak a befektetők...
De ezek egyikét se oldja meg a kripto...De mindegy is, nem vagyok egy pénzügyi guru, nem akarok nagyon mélyen belemenni a dologba, de nekem a korlátolt pénzügyi és gazdasági ismereteim alapján nagyon nem látszik, mitől lenne a kripto alkalmas egy olyan pénzügyi forradalmat kirobbantani, mint amit a hívei belevizionálnak(már azok, akik nem csak a hype-ot akarják fújni, hanem komolyan gondolják)...
Meg hát ez egyre offabb... be kéne rekeszteni, mielőtt a modik kivágnak... -
Kansas
addikt
Mesélj, milyen fedezete van bármelyik népszerű kriptopénznek?... addig megy fel az árfolyam, amíg a hype-ra ráizgult spekulánsok öntik a rendszerbe a valódi pénzt, mikor vásárolnak belőle - full pilótajáték az egész.
"így értékteleítve el a megtakarításodat, fizetésedet" - mert az jobb, mikor a választott kriptopénzed árfolyama bezuhan, és egyik napról a másikra vesztesz sokkal többet az abban tartott vagyonodból...?
Az lehet, hogy a hagyományos pénzt elinflálják(szerinted miért nincs nálunk még Euro?), de orbitális naivság azt hinni, hogy majd a kripto immunis lesz rá(legkésőbb mikor valódi pénzzé válik, már ha az valaha is bekövetkezik)... arról nem is szólva, hogy mit gondolsz, az államok majd nem teszik rá a kezüket a kriptopénzekre, vagy mi? Azt látod világszerte? Vagy az államokat is lecserélnéd? Mire, megavállalatokra? A pénz az pénz, a hatalom az hatalom, akármilyen formába is öntik, a demokrácia pedig a legszarabb államforma... az összes többit nem számítva.
Bírom az ilyen forradalmi találmányokat, amik azt hiszik, hogy megváltják a világot, holott csak saját magukat hozzák helyzetbe mindenáron(és a kriptónak van ára bőven).
Ha nem lehetne hagyományos pénzre váltani, az összes kriptopénz együtt nem érne többet egy marék meleg fingnál. Az NFT meg ennek a származtatott terméke, konkrétan a semmit adják el. Divatőrület az egész, törvényszerűen vagy le fog csengeni és valamilyen hagyományos-szerű struktúrában konszolidálódni vagy hirtelen kipukkanni.
Ez a jövő, tetszik vagy sem. -
Kansas
addikt
Még szerencse, hogy engem nem igazán érdekel még az RT PC-n(PS5-ön azért helyenként be-bekapcsolom, pl. SpiderMan), mert a 6700XT is erősen küszködik vele...
"A kripto 12 éve velünk van és marad is. Ezt a bankrendszer is tudja, az ügyesek ki is fogják használni." nem(csak) az a kérdés, hanem hogy lesz-e esélye "kiváltani a bankrendszert"... évtizedekkel ezelőtt az volt a mondás, hogy a bankkártya kiváltja a készpénzt... hát, még mindig nem sikerült neki...
-
Kansas
addikt
Hát, kinek milyen felbontás megy és mi az fps-targetje... 3060 DLSS-sel együtt elég arra, hogy FHD/60-hoz az RT-t is be lehessen kapcsolni.
Nyilván akinek nem a külcsín a fontos, hanem minden lehető fps-t kicsavarjon a játékából, annak mindig is felejtős lesz az RT, ahogy az SSAA is az... -
Kansas
addikt
válasz
#32839680 #1116 üzenetére
Igen, annak megvan mind a 16 PCIe sávja, ha jól emlékszek...
szerk.: rosszul emlékeztem, csak 8 van neki, de nem tűnik úgy, hogy nagyon megfogná...#1115koko52
Tudom, de nem akartam csak AMD-t ajánlani, ki tudja, hátha NV kell neki inkább... és a 3060Ti az egy szűk százassal drágább... -
Kansas
addikt
válasz
#32839680 #1113 üzenetére
Lehet hogy érdemes is lenne eladnod, és kapnál az árából egy RX6600-at vagy kis ráfizetéssel 6600XT-t(a hasonló erejű NV kártyák valahogy mindig drágábbak, de talán egy 3060 is képben lehet). Engem is egy fórumtárs beszélt rá az 5700XT->6700XT cserére, amit minimális(15e) ráfizetéssel meg lehetett oldani.
Úgy általában érdemes lehet az RDNA1-ről RDNA2-re upgradelni, mert az előbinek a bányászat, az utóbbinak a játék megy jobban... és akkor már miért ne húzna az ember ennyi hasznot a bányászokon...? -
Kansas
addikt
Ezek a Renoir X-ek nekem nem is annyira Cache-vágott Zen 2(Ryzen 3xxx)-nek tűnnek, mint inkább IGP-vágott Renoir APU-knak, ahogy a tippelt Gen3 PCIe sávok is árulkodnak róla. A cache-t és PCIe sávokat már az APU miatt "megvágták"(design-ban, nem binning-ben), ahhoz képest csak az IGP hiányzik belőlük, meg kicsit mókoltak az órajeleiken.
-
-
Kansas
addikt
válasz
Aprósólyom #1048 üzenetére
"Amit én teszek az semmi több, csak a piac befolyásolása a közösségi emlékezet fenntartásával."
Akkor már csak abban kell reménykednünk, hogy ez az emlékezet nem olyan, mint a 200Ft-os kilónkénti kenyérár emléke...
Ha egy olyan kiindulási pontra akarsz emlékezni, ami soha nem jön vissza, az senkinek se jó, pedig akadnak arra utaló jelek(pl. Abu tett be régebben egy olyan grafikont, hogy milyen csíkszélességre mennyibe van megtervezni egy chipet, és hát siralmas, ahogy közel exponenciálisan emelkedik, és akkor még nincs szó gyártási költségről), hogy ha lejjebb is mennek még az árak, de a korábbi szintre már nem fognak visszaállni soha. Így csak azt érni el, hogy lesz egy állandó elégedetlenkedés ez emberekben ami nem fog feloldódni.És félreértés ne essék, nem mondom, hogy szeretni kell a tendenciát, vagy hogy szolgaian bele kell nyugodni, de maradjunk meg a realitások talaján ami az elvárásokat illeti, akkor kevesebbszer és kisebbet fogunk csalódni(vagy menjünk el pesszimistába, és onnantól csak pozitívan tudunk csalódni)...
Lehet, hogy a durva árugrás csak kb. másfél éve indult, de a tendencia, hogy tolódnak egyre magasabb ársávba a hardverek, az már legalább 5 éve megy... és nem csak VGA fronton.
Egyébként én nagam ahhoz a véleményhez állok közelebb, amit LTT Linus is képvisel, miszerint is ennek a jelenlegi árazásnak csak az vethet véget, ha lesz egy de még inkább több kártya nagy mennyiségben elérhető(mondjuk ő ilyen módon az Intel Arc-tól várja a megmenekülést).
Mindegy, hogy az a kártya mit tud, a lényeg hogy alkalmas legyen a kereslet nagy mértékű kielégítésére, hogy az a sok amber aki most kártyát akar venni, megvehesse és utána már ne akarjon kártyát venni.Ilyen szempontból a kereslet olyan jellegű elnyomása, hogy "ezt a szart nem veszem meg ennyiért", nem megoldás, mert nem tartható fenn a végtelenségig, legalább is nem sok embernek van hozzá akaratereje, illetveakkor se működik, ha hardvermeghibásodás miatt kéne az illetőnek új VGA.
#1049 carl18
"Egy Globális összefogás kéne, hogy senki ne vegyen kártyát több honapig." aha, életszerű... egy lópikulát! VGA kéne, amit mindenki megvehet. Lehetett volna ez a 6500XT is, de még a vártnál is rosszabb lett - igaz, állítólag készlet legalább van... vagy lehetett volna a 3050 is, ha nem csak ennyit gyártanak belőle, és annyival kerülne többe a 6500XT-nél, amennyivel az MSRP-je magasabb(tehát 25%)...
Amit te csinálsz, azzal nem szűnik meg a kereslet, csak konzerválódik, ki tudja meddig(amíg össze nem jön a lé egy 6600-ra vagy 3060-ra)...
Ha konteó kell, akkor én is tudok egyet: ledobták a gyíkemberek a földkorong peremén, azért hiánycikk...
-
Kansas
addikt
válasz
Stauffenberg #936 üzenetére
És én naivan azt hittem, hogy a 6500xt-hez képest 25%-os MSRP különbségből "csak" 50%-os végfelhasználói ár különbség lesz... ehhez képest majdnem dupla áron mennek a 3050-ek...
-
Kansas
addikt
-
Kansas
addikt
válasz
pecccccccca #885 üzenetére
Jajj, lassan már a hozzászólások számától fog függeni az álláspont érvényessége... Jól van, számolgasd csak a hozzászólásokat, látom, neked az a szórakozásod.
Ha már konstruktív hozzászólás írásával nem nagyon fáradsz... megnéztem a hozzászólásaid(több volt 4-nél), de a legpozitívabb is semleges, de inkább csak fikázol, hol ezt a kártyát, hol a konzolokat, hol engem személy szerint, csak mert nem veled(és a tömeggel, aminek a többsége akkor se vett volna ilyet, ha jó vétel, mert vagy már van ennél erősebb VGA-ja, vagy zsigerből utálja az AMD-t) értek egyet és van képem ennek hangot adni.
A magam részéről befejeztem a veled való kommunikációt, eddig se volt egy élmény, de ez túlment a határon...
-
Kansas
addikt
válasz
pecccccccca #882 üzenetére
Nem lihegném túl a szátokba rágást, ha nem tolnátok túl a pocskondiázást.
Nem nézem hülyének azokat, akik nem értenek egyet velem, de megtartom magamnak a jogot, hogy ne üljek fel a vonatra, csak azért mert mások felültek. Máskor a hype vonatra(pl. RT, DLSS kapcsán), most épp a fikázó vonatra...
Az meg nem az én bajom, hogy képtelenek vagytok a sajátotokétól eltérő szempontok alapján is értékelni valamit... csak egy kicsi empátia kéne, de látom az nincs.
Tudod, a szar is csak akkor nem hasznos, ha nem légy vagy, és kerted sincsen... -
Kansas
addikt
válasz
pecccccccca #878 üzenetére
Ha ezt hiszed, akkor megtanulhatnál szöveget értelmezni, mert most nem megy.
Csak legalább azt ne hinnétek, hogy ti fingjátok a szelet...Amit én mondok, csak hogy a szádba rágjam, ha már muszáj, az az, hogy attól még, mert egy kártya objektíve nem jó, attól meglehet a helye a piacon, van az a réteg, akinek kielégíti az igényeit.
Hogy egy hasonlattal illusztráljam: egy 50 köbcentis mopedautó még egy első generációs Swiftnél is vacakabb, nem beszélve a designer kisautókról(Bogár, FIAT 500, stb), de volt olyan jól kereső informatikus kollégám, aki ennek ellenére Solymárról vígan járt vele dolgozni a Margit-hídig, és teljes megelégedéssel használta.#879Stauffenberg: én nem a magéncélú, hanem az üzleti használatot nem látom életszerűnek, de biztos arra is megvan az adózási szabály akkor... másrészt ha elvből támadunk valami jelenséget, nem épp elegáns előhozakodni ilyesmivel szvsz. Értem én, hogy az ÁFA ügyeskedés hazánkban népi sport, de na...
-
Kansas
addikt
válasz
HUN_Sector #871 üzenetére
Ez semmilyen árszinten nem "jó", 80-100e-között szükséges rossznak elmegy, tekintve a használtpiac állapotát.
Rzzel együtt nem tartom jónak, hogy a nép sportból törli bele a bakancsát.
Hogy mást ne mondjak: ezen a kártyán működni fog az RSR, ami pl. a Polarisokon nem. Hogy az mennyit fog érni, azt majd meglátjuk, ha végre megjelenik a hozzá való driver, de tippre valamennyit enyhít a VRAM/PCIe sávszél-igényen, ha alacsonyabb felbontáson renderel. Kérdés a grafikai minőség - az FSR-ből kiindulva nem feltétlenül lesz nagy pukkanás, de azzal ellentétben nem minden kártyán műxik, csak az RDNA/RDNA2-kön, szóval talán valamivel HW-re optimalizáltabb lehet... -
Kansas
addikt
válasz
Stauffenberg #865 üzenetére
"csak én el tudom számolni a 27% Áfát"
Ez technikailag nem ÁFA-csalás, magáncélra vett eszköz esetén?
Ezzel nem azt mondom, persze, hogy ne bírálhatnád a scalperek viselkedését, de ingatag a piedesztál... -
Kansas
addikt
válasz
HUN_Sector #867 üzenetére
Fog az még lejjebb is.
Ha nem kell, ne vedd meg, de ez az ócsárlás-verseny már dedós szintre süllyedt. -
Kansas
addikt
válasz
Stauffenberg #860 üzenetére
Akkor az ilyenek is eltűnnének...
Van, aki képes megmondani a frankót, vállalva, hogy ezzel potencionális vásárlókat veszít.
Persze ha az illető igazat ír, akkor ez a vásárlóvesztés csak elvi alapon indokolható, műszaki alapon nem.
Az más kérdés, hogy a hirdetésben leírtak csak néhány tucat, max pár száz kártyás bányában életszerűek, több ezres/tízezres farmon életszerűtlennek tartom, hogy a profitot a karbantartások ilyen szinten tartására képes személyzet fizetésére költenék...
Az megint más kérdés, hogy az a kártya újkori ára, amin a srác kínálja 5,5 év után. -
Kansas
addikt
válasz
fatpingvin #858 üzenetére
Egy fecske nem csinál nyarat, ahhoz, hogy a bányászok megérezzék, széleskörű bányaszökevény-bojkott kéne, ami minden csak nem realisztikus.
Még akkor is, ha hosszú távon pont azzal vagy a pénztárcád ellensége, hogy rövidtávon nem vagy... mert elméletben épp azért kerülnek most aberrált árakba a VGA-k, mert az a várakozás, hogy gamerek megveszik a bányából leselejtezetteket. Ha ez a várakozás nem lenne, a gamer kártyák kevésbé lennének vonzóak a bányászoknak, mint a direkt nekik készített verziók.
Igazából persze nem csak elméletben, gyakorlatban is ez a helyzet, de ahhoz, hogy ne ez legyen, olyan méretű összefogás kéne, amilyen soha nem lesz... és nem csak azért, mert akkor a bányász még mindig megpróbálná elsózni a kártyát, csak nem árulná el, hogy bányában volt...
Másrészt persze ez azt is jelenti, hogy csak akkor tér vissza a normál árazás(ha egyáltalán), ha a bányák legalább annyira "bedőlnek", hogy annyi bányászkártya árasztja el a használtpiacot jó áron, hogy az teszi lehetővé a népnek, hogy ne szoruljon rá felfújt áron megvenni az új kártyákat. -
Kansas
addikt
"MSAA meg alig pár játékban működik és akkor sincs benne temporális szűrés, ami nélkül mozgásban haszontalan."
Miért is? Akkor szerinted a SSAA se jó mozgásban, mert az se használ temporális szűrést? Baromság! Már bocsi, de szerintem ezt te se gondoltad végig/komolyan...
"Átlátszó textúrákon meg alapból nem is működik"
Ezt a honnan vetted? Adaptive Multisampling-ről nem hallottál? Pont az átlátszó textúrákra lett kitalálva... -
Kansas
addikt
Melyik 100+ játékban? A lista amit én találtam, még 30 elemet se tartalmazott...
Én a magam részéről rühellem a manapság divatos AA-kat, nekem normális AA az MSAA és az SSAA, de mindkettő eszi a kraftot rendesen, de ilyen temporális meg post-process AA-t nem akarok a játékaim közelében se látni, azt a mosott szart amit eredményeznek, én nem hívom szépnek.
A DLSS meg lehet hogy jó erre is, de csak azért nem fogok NV kártyát venni, meg amúgy is jobban szeretem a natív felbontásban renderelést az interpolálásnál. Szerencsére az általam játszott játékok többségében az RX6700XT elég 4K/60-ra(kivétel a Transport Fever 2, de annak a Vulkan engine-jéből egy 3090 se hoz ki annyit, szerencsére nem is igényli) -
Kansas
addikt
Hát épp ez az, hogy ha valahol, akkor pont 1080p-ben(és alatta) a DLSS2 csúnyán elkeni az FSR száját képminőségben, kár hogy fele annyi játék támogatja(a DLSS1.x játékokat természetesen nem számolva, azzal viszont full partiban van az FSR képminőség tekintetében is)... már darabra, azért a játékok jelentősége se mindegy persze.
Szvsz azonos áron a használt 1070-hez képest sokkal jobban megéri egy új 3050...
-
Kansas
addikt
"Marad a DLSS az RTX javára amire elvileg jön az AMD válasza."
Milyen válasza jön az AMD-nek, ami még nem elérhető? Az FSR már kint van, de az FHD-ban nem épp vetélytárs a DLSS2-nek, inkább csak 4K-ban van közel minőségben. Az RSR pedig annak az általánosan alkalmazható, de butább verziója lesz, ha kijön az új driver. -
Kansas
addikt
Abban a maroknyi(25-30) játékban, ahol támogatott a DLSS2... a DLSS1.x-ről azért nem zengenék ódákat... és hát a 2060 se arról volt híres, hogy érdemes lett volna bekapcsolni rajta az RTX-et... ez meg annál gyengébb, bár az RTX implementációja fejlettebb, szóval talán hozza a 2060 szintjét bekapcsolt RT mellett.
-
Kansas
addikt
Tudom, pont azért írtam, hogy ha a $199 MSRP-s 6500XT a legolcsóbb helyen is €290, akkor vajon mennyiért lesznek a fent listázott $300+ MSRP-jű modellek...?
És GN szerint a listában kiemelt 2 EVGA modell közt teljesítményben van vagy 2-3% különbség, árban meg $80, ami majdnem 25%.Szóval erősen kétlem, hogy 25% lesz csak a különbség árban a 6500XT-hez képest... ezzel együtt is jobban meg fogja érni annak, akinek PCIe v3-as lapja vagy procija(pl. bármelyik ZEN APU, beleértve az 5600G/5700G-t is) van.
-
Kansas
addikt
A magyar árakhoz képest nem rossz az ára, de csak akkor venném meg a helyedben, ha nem gond németben gariztatni szükség esetén. Illetve esélyesen lesz az még olcsóbban is, ha tudsz várni...
Az aktuális AMD és NVidia generációnak nem volt bányászláz előtti ára, mert a bányászláz kellős közepén jelentek meg... -
Kansas
addikt
válasz
GodGamer5 #709 üzenetére
Én e tekintetben nem veled értek egyet, hanem #698 Smithy87-vel, meg a GN-al.
Fikázni a legkönnyebb, különösen ha egy olyan termékről van szó, ami nem a te igényeidre készült.
Értem én, hogy optimálisan legalább 6800XT/3080TI, de még inkább 6900XT/3090 kéne, lehetőleg 1650 áron, de nem kívánságműsor.
A sok fikázás meg a kripto áresés annyit elért, hogy megindult lefele az ára, előbb-utóbb tán átlépi a 100e-s "mágikus" határt is és meg fogja érni a célközönségnek. -
Kansas
addikt
Hát nem tudom, emlékeim szerint a 1060/6GB és az RX480/8GB is 100e alatt volt megjelenésekor, 160-ért már 1070-et lehetett kapni... az XSS a kettő közt van, és a konzolokat hivatalos forrásból véve még a bányászláz se árazta fel, pont annyiért vannak, amennyiért anno még a bányászláz előtt be lettek jelentve, én is MSRP-n vettem az enyémet, és amennyire tudom, aki nem siet, az most is MSRP-n kapja őket.
Az hogy közben a 1050Ti ára felment, nem jelent semmit, de minimum is nem a konzolok érdeme.
De kétségtelenül ma bármelyik konzol jobban megéri, mint egy hozzá hasonló erejű PC konfig. Annál a PC-nél meg pláne, ami hasonló szintű outputra képes. -
Kansas
addikt
Nem csak a Series S, az összes konzol(a nagyobbak többel) olcsóbb a "megfelelő" VGA-nál, arról nem is beszélve, hogy az XSX pont annyiba kerül, mint a PS5, az XSS esetében pedig ugyan a boltban kapható kiszerelés olcsóbb, de ha nem akarsz sok pénzért tárhely-bővítőt venni, el kell férj 364GB-on, annyi marad az 500GB-ból, amire játék mehet - szóval vagy sokat töltögetsz netről, vagy egyszerre kevés játékot teszel fel.
-
Kansas
addikt
Azért nem tudod, mert hülyeség az összehasonlítás.
Persze, lehet úgy nézni, hogy a PS5 az egy RX6700XT, az XSX annál kb 20%-kal erősebb, az XSS pedig kb a PS5 harmada, legalább is GPU oldalon, de CPU-részük kb ugyanaz a Ryzen 3700, különböző(XBOX-on fix, PS5-ön terhelés(!) függvényében változó) órajeleken.
A fixfunkciós egységekről nem beszélve...Csak így nézni értelmetlen, mert nem ugyanaz a szoftver van a vas és a játék között(sokkal kisebb az overhead), mint PC-n, ráadásul mivel fix hardver, arra elég jól rá is vannak a játékok optimalizálva, szóval sokkal többet hoznak ki ugyanabból a vasból, mint PC-n.
-
Kansas
addikt
válasz
kriszpontaz #646 üzenetére
Az Orbis az a PS4-en van, a PS5-ének nincs külön neve tudtommal, de igen, arra gondoltam.
-
-
Kansas
addikt
válasz
fatpingvin #634 üzenetére
Elvileg ezen segíthet valamennyit a Valve, ha kihozzák a saját, játék-orientált Steames disztrójuk következő generációját a megfelelő segédprogramokkal(Proton, stb) és profi supporttal. Attól eltekintve komolyan vehető Linux gaming jelenleg csak Playstation-ön van...
Nem véletlenül a Windows a default, a Microsoft a marketing és sales tevékenységén kívül jelentős mennyiségű mérnökórát is fordít arra, hogy az oprendszere alkalmas legyen közös futtatási platformnak(és nem csak játékok számára).
-
Kansas
addikt
válasz
Scarletiel #623 üzenetére
Megnyugtatlak, nekem is...
Meg Origin-en, meg GOG-on, Ubi-n, meg legújabban egy csomó ingyenes cucc Epic-en...
Illetve még a PS4-es játékaimat se toltam ki mindet, még jó, hogy a PS5-ön is mennek - szóval ha mostantól 2 évig a meghibásodott hardverek cseréjén kívül 0 forintot fordítanék játék/hardver vásárlásra, esélyesen akkor is lenne mit tolnom, és az se biztos, hogy a végére jutnék... pedig általában 3-4 játékot tolok párhuzamosan(mármint TDM-ben, persze). -
Kansas
addikt
válasz
bobalazs #607 üzenetére
Nincs ezen mok vitatkozni való, a PC gaming, ha az ember tartani akarja a lépést a legújabb hardverekkel és játékokkal, luxushobbi. Akinek van rá, költ, akinek nincs, az nem költ, vagy úgy dönt, hogy nem tartja a lépést, mert akármiért. Az hogy kinek mi éri meg az vér szubjektív, nekem van "120 ezres gyári munkás" barátom aki sokkal többet játszik, mint én, sokkal gyengébb vason.
A mostani piaci viszonyokkal elsődlegesen az a gond, hogy sok olyan embernek nincs rá elég ilyen árak mellett, akinek a normál piaci viszonyok mellett volt, és ők nehezen mondanak le az eddigi vásárlási szokásaikról, nekik fáj a helyzet a legjobban. Akinek eddig se volt, vagy eddig se szánt rá, annak kevésbé problematikus az ügy, akinek meg annyi van, hogy a mai árak mellett is belefér, annak megint csak kevésbé fáj, mint annak, aki épp átbillent a határon.
Máshonnan nézve: én pl. nem költök többet hardverre havi átlagban, mint nyugdíjas nagyapám cigire... kinek mi a szenvedélye, arra költ. -
Kansas
addikt
No, úgy tűnik, az NVidia megmenti a HTPC piacot, jön a GT1010 és GT1020...
Nem tudom, AV1 dekóder lesz-e rajtuk... -
Kansas
addikt
Persze, évekkel a megjelenése után.
Az RX460 az 110-150 USD-n kezdett(akkori árfolyamok mellett 40-55e HUF, a a sáv alja 2GBa teteje 4GB-s kártyákat jelent).
A 1050 109 USD-n indult(40-50e HUF)
És ahogy már írtam, előbb az RX5xxx/RTX2xxx szériák, majd most az RX6xxx/RTX3xxx szériák léptek egy-egy kategóriát árban felfele, tippem szerint java részt a raytracing megjelenése miatt, mert RTX! felkiáltással el lehetett adni őket ennyiért... aztán jött a többi, de hát te is tudod... csak szeretnéd elfelejteni - jegyzem meg, én is. -
Kansas
addikt
Nem mondtam, hogy vágj hozzá jó képet, én se tudok.
De ilyet írni, hogy "3-4-5 éve 30 ezer ft volt, az most 120 ezer"? Nem, ez soha nem volt 30e, ezek 50-60e körül jöttek újonnan anno is(tisztán emlékszek, hogy az RX480 pl. ~90e volt megjelenéskor, én még annyiért vettem Sapphire Nitro kiszerelésben) - az más kérdés, hogy a megjelenésük után 2 év alatt lementek arra az árszintre, de hidd el a mostani kártyák se fognak örökké ennyibe kerülni, ha más miatt nem is, hát akkor azért mert jön a következő generáció 1 éven belül. -
Kansas
addikt
Azt kell felfogni mindenkinek, hogy a 2020 előtti árak semmilyen jelentőséggel és/vagy összehasonlítási alappal nem bírnak a jelenlegi árakhoz képest.
Nyilván az RTX3xxx és RX6xxx kártyák se annyiba kerülnének amennyibe most kerülnek, ha olyan piaci viszonyok lennének mint 2015-ben voltak... és nem csak végfelhasználói kisker ár szintjén, hanem MSRP szintjén sem.
Ezen nem érdemes rugózni, bármennyire fáj is, már az előző generációban szintet léptek az MSRP árak(főleg középkategória környékén), és ebben a generációban még egyet. Erre jön aztán rá a hiánypiac és így jutunk el oda, ahol most vagyunk.
Megkockáztatom, az AMD-nek esze ágában nem lett volna egy ennyire megvágott kártyát kiadni normál piaci viszonyok közt. -
Kansas
addikt
Mivel a mobil Ryzen 7/9-es Rembrandt-okba 12CU lesz, felteszem a legnagyobb asztaliakban sem lesz kevesebb... ez pedig CU-szinten megfelel az RX6400-nak. Nyilván a DDR5 RAM visszafogja valamelyest a GDDR6-hoz képest, de azért ez nem ígérkezik rossznak... meg olcsónak se...
-
Kansas
addikt
Techspot = Hardware Unboxed, nem 100% az átfedés, van a TechSpoton a HU-s srácokon kívül más cikkíró is, de az anyagok nagy részét Steve és Tim követi el.
Ha eddig is tudtad, akkor bocs, nem szóltam...de aki nem tudta, annak jó tisztában lenni vele, hogy a Techspoton megjelenő anyagok nem fognak különbözni a HU-s teszteredményektől. -
Kansas
addikt
Iiigen, Navi 33-on én is gondolkodok, főleg ha tényleg olyan erős lesz mint Abu állítja
Nem sok játékot tolok már PC-n, de azok túlnyomó többségének 4K-ban se probléma a mostani 6700XT-m, sőt, lehet hogy egy combosabb IGP is elég volna nekik(Transport Fever 2, ETS2, ATS, Witcher 3, World of Warships)... úgyhogy ráérek egyelőre a cserével, van időm megrágni-megfontolni. -
Kansas
addikt
Ahogy azt többen többször kitesztelték már(5500XT-n pl, amiből van 8GB-os variáns), ha van elég VRAM, akkor a kártya nem terheli annyira a PCIe buszt, tehát szűkebb is elég tud lenni neki. A 6500XT nem feltétlenül gyengébb GPU a 1070-nél, de a vágások eléggé visszafogják.
Másrészt, ha ennyit tud egy 16CU-s VGA, tuti hogy fogok venni egy 12CU-s desktop APU-t, és akkor lehet hogy nem lesz szükségem erős VGA-ra, mert PC-n amivel játszok azt alighanem meghajtja, minden másra meg ott a PS5...
-
Kansas
addikt
válasz
kriszpontaz #244 üzenetére
Ilyet nem mondtam. Azt állítom, hogy nem annyira szar, mint amennyire itt köpködik és az ára a mai piaci viszonyoknak megfelelő a teljesítményszintjéhez képest. Azaz magas.
A legnagyobb baj vele az hogy baromira inkonzisztens a teljesítménye, van mikor a 1080-ra közelít, máskor meg a 1050Ti-t is alig hagyja le... és hát a scalperek nem az utóbbi alapján árazzák... -
-
Kansas
addikt
válasz
kriszpontaz #226 üzenetére
Nehogy már az X570 kivezető dömpigárát akard egy új kártya startkori árához hasonlítani bakker...
-
Kansas
addikt
válasz
kriszpontaz #212 üzenetére
Belépő szinten soha nem volt akkora fejlődési ütem, mint középkategóriában és afelett, sőt mindkét gyártónál sokszor ugyanaz a GPU szolgált ki 3-4-5 generációt...
Mikor gurult el a gyógyszer az elvárások tekintetében ennyi embernél? Teljes irrealitás...
-
Kansas
addikt
válasz
kriszpontaz #207 üzenetére
2022-ben ennél hulladékabb(de legalább is ilyen "hulladék") kártyák mennek több pénzért használtan... 120e+-ért RX480-ak pl...
Újonnan a 1650 átlagára ennél elvileg magasabb(persze majd meglátjuk, mennyi lesz ez nálunk kiskerben). -
Kansas
addikt
Ja, az egy kicsit érdekes lineup volt, a 9500Pro erősebb volt a 9600-aknál, a sima 9500 azért nem... De akkoriban még pörgött a fejlesztés, évente jöttek ki az új DirectX verziók, hamar avultak a kártyák, cserébe olcsóbbak is voltak. Emlékszem, azért cseréltem le a fél éve vett Geforce MX440-emet(sulinetes Athlon XP-s géppel jött), mert a Morrowind-nek kellett a HW T&L...
-
Kansas
addikt
Annak az ajánlott ára nem $80 volt, hanem $199. Valamint már megjelenésekor elavult volt - A Radeon 8500-zal egyszerre jelent meg. Olyan kártya pedig nem létezett, hogy Radeon 7700.
A Radeon 9500 csak akkor volt játékra alkalmas, ha fel lehetett oldani 9500/9700Pro-ra(hivatalosan az AMD szerint nem is létezett, nem is tudom, volt-e ajánlott ára, a 9500 Pro az egy $300-os kártya volt), de ez messze nem volt garantált, anélkül pedig nagyon vérszegény volt. Nekem 9600-am volt, szerettem, de nem volt egy erőmű. -
Kansas
addikt
válasz
NandoXXL #148 üzenetére
Ja, az RX 550 szerinted játékra alkalmas kártya volt? Miért nem rögtön a GT1030-cal példálózol? Az se sokkal gyengébb... közelebb is áll hozzá az RX550 teljesítménye, mint a GTX1050-hez...
A 6500XT az én véleményem szerint a HD5750/6750/7750, Rx 260/360/460 vonalra passzol, ezek mind kb $110 kártyák.
Arról nem beszélve, hogy akkor nem bányászvezérelt árak voltak, a maihoz hasonló piaci környezetben azok se annyiba kerültek volna."f...l élő" ez wtf? Csak nem személyeskedni szeretnél tán?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Kevés a VRAM, így remélhetőleg nem a bányákban végzi a legkisebb RDNA2, de maradt-e benne elég erő a játékokhoz?
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- DELL Thunderbolt Dock - WD19TB modul 02HV8N (ELKELT)
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon G8, i7-10510U, 16GB, 1TB SSD, 4K kijelző + WWAN
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest