Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
moonman
titán
válasz
#40553216 #384 üzenetére
"MINDEN egyes frissülő csomagnál meg lehet nézni a frissülés okát, nincs az, mint a window$nál, hogy "frissítőcsomag window$ xp-hez". "
http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=157304
nekem elég részletesnek tűnik.
"nem kell külön nézegetni a programokat, hogy éppen a legfrissebb van-e. ha külön tölt le nem tárolós programot valaki, akkor persze igen, kell"
tekintve a Windows alkalmazások mérhetetlen számát, ezt gondolom senki sem veszi komolyan. a Microsoft termékek frissülnek az update-tel, és a legtöbb jól megírt alkalmazásnak saját frissítője van.
napi Windows tanfolyamunk véget ért.
-
Gregorius
őstag
Java van linuxon is, azt mégsem döntötték meg
Talán mert a Windowsra írt Java futtatókörnyezet nem azonos a Linuxra írttal? Más rendszerhívásokra kell rádrótoznia magát például. Attól, hogy "fentről nézve" kompatibilisek egymással simán lehet, hogy az egyik platformon lévő környezetben van valamilyen exploitable path, ami a többiben nincs. Láttunk már ilyet Adobe Flashnél is. -
Jó, ez egy forrás. Linuxot is törtek már fel. Itt böngészőket törtek fel, és a Java vérzett el. Ez ellen a MS keveset tud tenni. A w7 nem szerepel.
Ezzel együtt ez a cikk is egy tény, de azért nem nevezném relevánsnak.
Persze az is tény, hogy Linux alá nincs vírus töménytelenül, és ezen az UAC csak tompítani tud. -
-
Nem mondom, hogy megállja a helyét ez a támadás, de én még az elfogadható kategóriába tenném. Az Apple sokkal gusztustalanabbul dolgozik, de még az Opera baromságai is rosszabbak. Engem jobban zavar, hogy nincs odaírva pl., hogy a Linux ingyen van. Ezt marhára illene odaírni. Mert onnantól kezdve, az ajándék lónak ne nézd a fogát elvről beszélhetnénk, ezzel szemben az ingyenes ubuntu pl. semmivel nem rosszabb, mint a win7.
-
De pont hogy valotlant allitanak. Pl hogy a Linux nem biztonsagos. (Ok ugy foglamaznak hogy a biztonsagossaga mitosz, es nem teny. Ezt nem tudom maskent ertelmezni). Hmm, érdekesen értelmezel. Én azt látom odaírva, hogy azt találják mítosznak, hogy a Linux biztonságosabb lenne, mint a win7. Sehol nem látom, hogy a Linuxot húznák le.
-
törölt tag
válasz
Jim Tonic #371 üzenetére
"Az érdekes az, hogy tulajdonképpen valótlant nem állítanak.">az az érdekes, hogy de, valótlant állítanak. a frissítésekről szóló rész pl.: "It can be unclear to users wether or not software updates need to be applied immediately or are optional." meg ami előtte van.
egy Linux rendszeren (jelesül az Ubuntun) ez így működik:
a csomagkezelő program minden nap automatikusan ellenőrzi, hogy a gépen illetve a tárolókban lévő programok verzióit. ha a tárolókban (biztonsági vagy egyéb okokból) frissebb van, jelzi, hogy frissíthető csomagok vannak. ha ezek között van biztonsági frissítés, akkor "Fontos biztonsági frissítés érhető el!" mondattal ezt is jelzi. és MINDEN egyes frissülő csomagnál meg lehet nézni a frissülés okát, nincs az, mint a window$nál, hogy "frissítőcsomag window$ xp-hez". és nem kell külön nézegetni a programokat, hogy éppen a legfrissebb van-e. ha külön tölt le nem tárolós programot valaki, akkor persze igen, kell, de ezek aránya eltörpül.egy katt, egy jelszó, egy enter, és már tölti, telepíti, konfigurálja. és kész. jelezném: a tárolókból telepített MINDEN programra igaz ez. ebben mi az időrabló?
-
ddekany
veterán
Egyébként ez az egész Win VS Linux (VS Mac) vita azért meddő, mert egyszerűen úgyis csak az számít, mint sok más szoftvernél is: eleve attól, hogy valaminek óriási a részesedése (legyen az OS, vagy programozási nyelv, vagy akármi), szinte kiüthetetlen lesz, mert ahhoz lesz a legtöbb hardver/alkalmazás/szakember/akármi... Ennyi. Emellett a technikai erények nem nagyon rúgnak labdába. Ez persze minden kockának fáj, de ez ilyen. Ha a Linux technikailag 5000x jobb asztali OS lenne mint a Win (de nem, sőt...), valószínűleg azzal sem menne semmire.
-
GegeWarrior
senior tag
Nem teljesen tök mindegy nem emiatt nem fogják a Linuxot használni, hanem mert nem értenek hozzá(köztük én se) Amúgy sem nagyon sokan használják a Linuxot(pár % talán)
Úgyhogy erről ennyitPersze ettől a a Microfos elég szemét húzása ez (is)
-
5h4rK
tag
Tenyleg tobbet artanak, de ha jol ertettem akkor ezeket a bemutatokat csak a dolgozoknak mutattak nem pedig a vasarlokat celoztak vele, az mas kerdes, hogy kitudodott, de a cel nem ez volt.
Szerk: WN31RD de hamar kitorolted az elobb a hozzaszolast .....................................
-
dark100
aktív tag
válasz
Jim Tonic #371 üzenetére
De pont hogy valotlant allitanak. Pl hogy a Linux nem biztonsagos. (Ok ugy foglamaznak hogy a biztonsagossaga mitosz, es nem teny. Ezt nem tudom maskent ertelmezni). Nyilvan a tobbi felretajekoztatas is csak a szokasos. Ezzel szerintem tobbet artanak maguknak mint hasznalnak (most mindenki errol beszel, es szepen rairanyitjak a figyelmet arra, amirol el szeretnek terelni. A hulyenek is megjelenik a fejeben a kerdes, hogy vajon miert akarjak annyira hogy ne ismerjem meg...).
Ezenkivul arra jatszanak, hogy a Linux, mint markanev egy ember tulajdona, aki radasul nem is multimilliardos, igy valoszinu elegtetelt sem fog venni. Es ez gusztustalan huzas toluk.
-
fordfairlane
veterán
Van Maces training anyag is:
[link] -
Morden24
nagyúr
Egyébként nem mintha védeném az amerikaiakat, és sok a műveletlen ott is, de szerinted hány magyar (vagy európai) tudja mondjuk elmondani az USA államait és fővárosait?
De ha ez túl durva lenne, hány magyar tudja elmondani az EU országait (vagy az aktuális számát)? Hány tudja az országunk szomszédait? Menjünk lejjebb: hány tudja felsorolni a megyéket?
Hát, ha csinálsz utcán megkérdezést, és utána felteszed a jutyúbra, abból is vihogás lesz.
-
Az érdekes az, hogy tulajdonképpen valótlant nem állítanak. Ugyanakkor olyan összehasonlításokba nem mentek bele, amiben a linux jobb. Vagyis a tájékoztatás nem teljeskörű.
Nem szép, de ennél aljasabb megnyilvánulások vannak az IT szektorban.
-
WN31RD
addikt
Megkérek mindenkit, hogy hanyagoljuk ezt a "hülyék az amerikaiak" vonalat. Egyfelől ilyen formában marhaság, másfelől egyáltalán nem tartozik a topichoz. Köszönöm.
-
5h4rK
tag
válasz
Sweet Lou 6 #367 üzenetére
Szetrohogtem magam azon a felvetelen. Nem is a kultura hianya a nagyobb problema, az potolhato, hanem az hogy hianyzik a logikus gondolkodas.
-
5h4rK
tag
Sajnos meg csak ennyire sem muveltek az amerikaiak. Lattam nehany felvetelt amit az utcan keszitettek. Kulonbozo kerdeseket tettek fel az embereknek, tobbek kozott volt egy olyan is, hogy megkerte az alanyt mondjon egy orszagnevet ami "U" betuvel kezodik. Hat soknak nem jott ossze
( a gyengebbek kedveert: pl.: USA )
-
jtrencsenyi
csendes tag
Barátnőm XP-je néhány hónapja széthullott. Jött hozzám, hogy csináljam meg.
- Nem vacakolok vele, kapsz Ubuntut.
- Az mi?
- Linux.
- Az mi?
- Ne törődj vele, nem Windows.
- Az baj, mert azt ismerem.
- Nem baj.Feltelepítettem, beállítottam neki mindent. Három hónapja úgy használja, hogy hozzá sem kellett nyúlnom a gépéhez. Felfedezte, megismerte, megkedvelte, nincs vele semmi gondja. Ilyen egyszerű...
-
törölt tag
különben ha van magyar nyelvű egygépes window$, akkor 3 licences miért is nehezebb? mi a plusz költsége az m$-nek, ami megakadályozná ennek biztosításában? mit számít itt a piac mérete? így valószínűleg több bevételtől esnek el, mert akinek 3 licence kéne, az inkább warezol. és nem egyet vagy kettőt, hanem mind a hármat.
-
leviske
veterán
Nem tudom miért kéne eldönteni... Ez kb ugyan olyan, mikor az Apple a Windows-hoz méri az operációs rendszerét és funkcionalitásban a Vista Basic-ot veszi figyelembe, árban pedig az Ultimate BOX-ot. Vagy mikor egy PS3-at, X360-at mérnek PC-hez, általánosítva és árban enthusiast gépeket vesznek figyelembe, teljesítményben pedig a low-end kategóriát.
-
bambano
titán
"Drágaságom ez az útszéli bunkó stílus nem az én kategóriám": hát akkor lépj ki belőle.
Az itteniekkel folytatott magánbeszélgetések során az szokott kiderülni, hogy a legidősebbek közé tartozom. Úgyhogy ha nem vagyunk egy korosztály, akkor te nyilván a nyeretlen kétéves kategória vagy. Azt mondd meg nekem, ha nem látod értelmét, hogy rám időt pazarolj (egyébként eddig a topicra pazaroltál időt, jelzem, feleslegesen), akkor miért nem bírod megállni, hogy csendben maradj?Ha nem tudsz linux vagy windows mellett/ellen szakmai érveket felhozni, akkor jó alternatíva a csend. Azért felesleges ide járnod, hogy elmondd, itt pazarlod az idődet, ez önellentmondás. Érted, mit jelent az a kifejezés, hogy nem kóstolgatod a másikat?
-
Sanyix
őstag
Haha az a gáz, hogy a google os-t éltető emberek közűl sok elvakult linux gyülölő (ismerjük a traumák okait: nem ott van az ikon, hanem pár pixellel odébb, nem sikerült megtalálni a c meghajtót, stb.), és azért éltetik mégis, mert FOGALMUK SINCS-róla hogy linux alapú
és a legtöbb embernek szintén nincs.
Úgyhogy tolhatják az ellenreklámot ezek az idióták, csúnyán mellélőnek, és remélhetőleg a gugli bekúszik a háttérben ;) -
törölt tag
próbáltam még régebben fifa08-at, az szebben futott wine alatt, mint vistán, bár ez nagyban köszönhető az EA remek fejlesztői csapatának, akik egy akkor már két éve piacon levő rendszerre nem oldották meg a megfelelő kompatibilitást.
viszont cod4 simán futott a laptop natív felbontásán, közepes grafikai beállításokkal. -
Ptech
addikt
Itt van egy kis háttérinfó a miértről (mármint hogy miért kell a Linux lejáratókampányt tanítani a Best Buy-nál, ahol nem is árulnak semmilyen formában Linuxot)
"Linux for consumers is coming, and Microsoft wants to delay that while they figure out what their strategy is going to be," said one Linux programmer, who was granted anonymity because he spent several years working for Microsoft, and also so as not to damage his career prospects. The programmer called much of the content in the slides "puffery" but added that right now for the average user, Microsoft's operating systems are in fact easier to manage than Linux.
"While not 100 percent true, most of the slides are mostly true right now for the average customer," he said.
In particular, Microsoft is readying its defenses against the prospect of Chrome, Google's forthcoming web-based operating system -- a platform built on top of Linux. "How many of the statements in the slides will be true when Chrome appears?" the Linux programmer asked, somewhat rhetorically.
So why is Microsoft training Best Buy employees to bad-mouth Linux? It's not about what's in the store today, it's about what's in consumers' minds when they return to the store in one year. And the last thing Microsoft wants is for consumers to consider Linux a viable alternative to Windows 7.
forrás: [link]
Dióhéjban: Az MS meg akarja őrizni messze vezető pozícióját az OS-ek között. Azt be kell látni, hogy jelenleg az átlagfelhasználónak tényleg egyszerűbb Windows-t használni, viszont az is igaz, hogy az itt kompatibilitási problémák miatt felsorolt Windows programok döntő részére van Linux alternatíva.
A Linuxot eddig nem is nagyon vette célba a MS, de a Linuxra építő Google Chrome OS miatt lehet, hogy többeknek megjön a kedve hozzá. Ezt szeretnék megakadályozni Redmondban.
-
Ha dícsérnék a Linuxot akkor sem kellene,ha szidják akkor meg igazuk van
-
Sanyix
őstag
válasz
#06658560 #343 üzenetére
"De szeritnem opengl-es progikat lehet feltenni wine alá."
Mennek is. Il2 1946-ot próbáltam wine-n (opengl a natív apija, dx et is tud, de abban nem érhető el minden effekt és grafikai beállítás) , majdnem azonos sebességgel futott mint winen. És grafikával se volt gond, pedig az nem egy táblajáték kinézetű
Csak éppen a directx erre lett kitalálva, hogy ezt így ne lehessen. -
törölt tag
válasz
szmolkal #340 üzenetére
freeciv, freecol és társai vannak linuxon is. atomix is leköti a népet, plusz tanul is belőle. De szeritnem opengl-es progikat lehet feltenni wine alá.
mooonman: milyen három generáció? = még nincs, így az xp csak a jelenleg kapható win Os-ek között a második. elterjedtségét tekintve meg lehetne rá upgrade. Vistára miért van upgrade?
-
moonman
titán
válasz
szmolkal #340 üzenetére
"Állítólag azért nem lesz itthon családi csomag, mert nem érdemeljük meg, ugyanis olyan sok nálunk az illegális szoftver."
ezt a baromságot honnan szedted? azért nem lesz, mert kb. nulla jelentősségünk van a piacon.az upgrade-del nem tudom, mi bajod van. egy három generációval régebbi rendszerről amúgy sem érdemes upgrade-elni, az OEM pedig sosem volt upgrade-alap. a három OEM Vista amúgy lenne nagyjából 90ezer Ft. aki három gépet tart fenn, annak ez talán kifizethető. ha nem, akkor maradj az XP-nél vagy tanuld meg a Linuxot és ne hisztizz.
-
szmolkal
csendes tag
Néhány napja beszéltem az MS ügyfélszolgálatával. Három otthoni gépemre akartam venni win 7-et. Mivel hallottam, hogy lesz családi csomag ezért arra hajtottam. De a telefonból kiderült, hogy Európában csak néhány kiváltságos országban lesz ilyen.
Akkor talán upgradeljük a dobozos XP-met (tettem hozzá naívan). Erre felvilágosítottak, hogy nem lehet, mert dobozosból csak a prof változat lehet upgrade alap.De van még nekem hardverrel együtt vásárolt OEM-es XP-m is, válasz: kenjem a hajamra.
De vehetek esetleg három OEM-es vistát, amihez majd kapok októberben ingyen upgrade-et.
Válaszom: kapjátok be. Nem csak hülye nem vagyok, de milliomos sem. Állítólag azért nem lesz itthon családi csomag, mert nem érdemeljük meg, ugyanis olyan sok nálunk az illegális szoftver. Ezek tényleg nem normálisak...
Ha eljutok odáig inkább felteszek a gyerekeknek egy-egy linuxot böngészéshez. Csak hát ugye a játékokkal állítólag bajok vannak a linuxon. Majd elgondolkodom egy virtuális gépen egy win számára. -
Drágaságom ez az útszéli bunkó stílus nem az én kategóriám. Ha neked ez a természetes akkor nagyon sajnállak mert biztosan sok problémád lehet az életedben. Egyébként meg a hozzászólásaidból,annak stílusából arra következtetek hogy nem vagyunk egy korosztály, így nem látom semmi értelmét a továbbiakban hogy rád több időt pazaroljak.
-
moonman
titán
"Az osszehasonlito reklamok (marpedig ezek azok) csak akkor legalisak, ha igazat mondanak."
te melyik világban élsz?
"garantalt a bukas, csak a Linuxnak csinalt volna reklamot"
"Azt tudtatok hogy a best buy nem is arul Linuxos gepet?"
ha nem árulna, nyilván készítettek volna összehasonlítást a vásárlóknak. -
-
sh4d0w
félisten
-
dark100
aktív tag
Szerintem itt egy fontos lenyeg elsikkadt, megpedig hogy az m$ a kepek tanulsaga szerint hazudik. Az osszehasonlito reklamok (marpedig ezek azok) csak akkor legalisak, ha igazat mondanak. Az m$ megteveszti es becsapja a vasarlokat (itt most mindenki gondoljon magara aki windozt vesz). Valuszinuleg szamos mas modon is...
A botrany ellenere en oszinten szolva nem hiszem, hogy ezt tenyleg nagyban kezdte volna az m$ csinalni, hisz garantalt a bukas, csak a Linuxnak csinalt volna reklamot. Tovabba azt sem hiszem, hogy egy best buy dolgozo tette az anyagot publikussa (neki nem erte volna meg). Viszont egy baratja (akar neten keresztuli), akinek semmi vesztenivaloja, siman beallhatott a helyere, es dolgozonak adta ki magat (mar csak az izgalom kedveert).
Szerintem ez egy teszt anyag volt. Egy alacsony pozicioban levu jomunkas ember keszitette hatastanulmanyozas celjabol.
Azt tudtatok hogy a best buy nem is arul Linuxos gepet?
-
zoltanz
nagyúr
Nem tudom,ó csak a személyes tapasztalataimból tudok kiindúlni, egyszer használtam RC -t a Vista SP1 -el, de semmi gondom nem volt vele.
Amúgy én nem emlékszem Linux gondokra, de Windows 9X -ek "stabil" kiadásai is elég RC -sek voltak...
Én használtam 98 körűl is Linuxot és semmi probléma nem volt vele, a *NIX féle Mac oprendszerekről ne is beszéljünk ma is etalon . -
zseko
veterán
Jesszus, ilyen csúsztatásokat a tesztben... még hogy nem egyszerű az upgrade... örülne a win ha neki is ennyire egyszerű lenne.
Nem vagyok egy linux fan, win-t használok legtöbbször, de azokat még én is kiröhögöm akik azt állítják hogy a win jobb. Azért használok többnyire win-t, mert a hardvereim nem teljesen kompatibilisek a linux-al
És egyetlen oprendszer miatt sem fogok csak ezért hardvert cserélni. Egyébként pár dologban jobbnak tartom a win-nél.
-
bambano
titán
kóstolgatni a helyi menő csávók szokták egymást, ha nem érzed magad ebbe a kultúrkörbe tartozónak, akkor mellőzzük ezt a kóstolgatás dumát.
Arról ne álmodozz, hogy nem veszel részt benne, hiszen végigolvastad, véleményed is van róla. Legfeljebb a szakmai részében nem tudsz részt venni, az meg magánügy.
vagy fejtsd ki a véleményed, érvekkel alátámasztva, vagy ne írj semmit, mert ez a lefikázunk mindenkit egy félmondattal stílus ez csak okoskodás.
-
Most Te engem látatlanban kóstolgatsz?
Nem veszek részt egy ilyen tartalmú szánalomban ami itt megy. Ezen mit nem lehet megérteni? Mégis mit tegyek hozzá az előttem lévő 281 hozzászólásból álló adok-kapok mérkőzéshez? Ez nem az én stílusom.
Igen, van saját véleményem amit eddig is elmondtam máshol is de ide nem írom le megint mert ebben itt nem veszek részt.
No offence! -
válasz
Bluegene #251 üzenetére
azért ha nagyon átlag embert nézünk akkor tök mind1. sztem az ubuntu tudja hozni az elsö-benyomás-o-átlagember mércén (vegyük alapul: net, msn, skype, filmnézés, zene, office programok átlag használatát) ugyanazt mint 1 windows.
a sony mp3 lejátszó szoftveres probléma jóhogy (SZTEM) sony problémája. nem vállal támogatást csak win -re ergó és szerintem ezzel monopol helyzetet okoz ms -nek. ennek is lehet / van több oka de természetesen nem falmelési szándékkal hoztam fel.
saját vélemény: szeretem a linuxot valamennyire értem is szerver esetén akárki megkérdez azt ajánlom amúgy (nem mondok okokat. gyors stabil mindent tud és az SSH -t szeretem
) amúgy win "hibrid" user vagyok mert simán kényelmesebb.
-
moma
őstag
na jó...
nincs kedvem ilyeneken vitázni... nyilván most itt egy konkrét dologról van szó és ebben tényleg a linuxhoz képest van meghatározva a win 7. ehhez a cikkehez hozzászólva nyilván erre gondoltam... te meg azért lol-ozol, mert hogy nem is a linuxhoz képes határozzák meg magukat, úgy általában a piacon. grat. a másik is hasoló. nyilván itt a desktop linuxról van szó, arról, hogy pár éve még nem volt szükségük rá, hogy ilyen módon győzködjék a klienseiket... de mindegy... biztos semmi jelentősége a dolognak... és biztos ebbe is belekötsz
-
bambano
titán
Kis álmodozással ki lehet jelenteni, hogy ugyanaz az ssh van debianban meg openbsd-ben. Amikor meg nem, akkor azért csak kiborul a bili. Szóval én azt hiszem, a debianban jobban lehet hinni, mint egy 10-12 évig nagy mellénnyel kamuzó cuccnak. A debianban lehet, hogy több a bug, mint az openbsd-ben, de nyíltabb is a fejlesztése. Szóval a legalapabb installban ugyanazok, egyiken sincs semmi, ami támadható lenne.
A másik, hogy sokan agyondicsérik az openbsd tűzfal cuccait, engem érdekelne, mit nem lehet megcsinálni linuxon, amit openbsd-n igen (csak tűzfal területen). A linux ütemezője jobb, a memóriakezelése jobb, nagyjából mindenben jobb, mint akármelyik bsd volt 1-2 éve, a 8-as freebsd most már talán eljut odáig, hogy kezel több processzoros rendszert is, nem csak bohóckodik rajta.
A másik, hogy az openbsd-hez gyakorlatilag semmit nem kapsz készen. Kapsz egy nagyon alap cuccot, van benne make meg gcc meg egy halom makefile és faragd össze magadnak nulláról. Az opensource ezzel szemben pont arról szól, hogy az emberek egymásnak segítenek, egymás munkáját felhasználják annak érdekében, hogy a sajátjukkal hamarabb eredményre jussanak (esetleg ezt visszategyék a közösbe). Az, hogy mindenki forgasson magának mindent, az az én szememben kicsit egoizmus, kicsit óvoda.
Magáról az openbsd-ről még annyit (nem akarok nagyképűnek látszani, de most ez az lesz), hogy én nem tudtam felrakni brand ibm gépre. Akkor mit kezd vele olyan user, aki dselectet se látott még életében, meg nem riogatták a bölcsőjében azzal, hogy olyan oprendszereket kell üzemeltetnie, amihez pilótavizsga kell?
-
Penge_4
veterán
OEM-ekről volt szó, ott meg ritkán veszel legózható hardvereket, csak komplett gépet és tudtommal OS nélkül nem nagyon van, valamit adnak hozzá, ha nem is Linuxot, de minimum FreeDOS-t.
És arra válaszoltam, hogy miért éri meg nekik ez így, hát ezért, meg a Magyarországon élő emberekből kevés az, aki az oprendszert is megveszi. -
moonman
titán
"én nem feltételezem, hogy ok nélkül döntöttek így"
nemhát, netbookot ezzel a két OS-sel árulnak. ettől még az überlol marad, hogy a linuxhoz képest határozzák meg magukat a piacon.
"és valahogy nem emlékszem rá, hogy akár csak néhány évvel ezelőtt is szükségük lett volna rá, hogy a linuxhoz hasonlítva mondják el legújabb termékük előnyeit"
rosszul emlékszel, akkor a szerver piacra léptek be, ahol addig a linux volt a meghatározó.
-
sh4d0w
félisten
Ez csúnya csúsztatás, illik helyrerakni.
Van még legalább kétféle felhasználó, az egyik üres gépet akar OS nélkül, pl. mert van már neki otthon, a másik felhasználó tudatosan vesz Linuxos gépet, mert neki arra van szüksége. Ilyen rissz-rossz gyártók, mint pl. a Dell Ubuntut telepít előre, semmi más dolgod nincs, mint bedugni a hálókábelt, oszt használni a gépet.
-
ZCoyote
őstag
Mondjuk egy Debian minimal cd-ről graf felület nélkül csak ssh szervert futtatva?
Valamikor régebben volt egy cikk/hír itt a ph-n hogy van egy op. rendszer besorolási "metódus" vagy vmi ilyesmi ami szerint a Win és a Lin is egy biztonsági kategóriába esik. Már nem emlékszem 4-es vagy 5-ös? Nem tudja vki hogy melyik cikk volt ez?
-
moma
őstag
hát, pedig itt, ha jól értem arról van szó, hogy kedvenc vállalatod azt látta a legjobb megoldásnak, hogy el tudja mondani az eladóknak, hogy miért oly jó a terméke, ha azt a linux-szal hasonlítja össze. én nem feltételezem, hogy ok nélkül döntöttek így (és hát neked sem szokásod megkérdőjelezni semmit, ami az ms sajtóközponjából jön
). és valahogy nem emlékszem rá, hogy akár csak néhány évvel ezelőtt is szükségük lett volna rá, hogy a linuxhoz hasonlítva mondják el legújabb termékük előnyeit. változnak az idők. mily fájdalmas is lehet
-
moma
őstag
úgy tűnik tényleg kezd felnőni a linux. a ms hozzá képest határozza meg a termékét(és kénytelen hazudni), itt pedig már 300+ hsznél jár a téma. és anyám pont ma telefonált, hogy szeretne egy linuxot a régi gépére
-
lapa
veterán
egy madár minden évben egyszer odarepül a hegyhez, lecsippent belőle egy darabot és elviszi.
a fentiek fényében nem rohadtul mindegy mit mondanak az 1.0-nak a bótban? ez az egész csak idő kérdése, semmi lényeges probléma nem ismert.
-
bambano
titán
Úgy hirdeti magát, hogy x éve nem volt a default installban remote root exploit. Csak arról mélyen hallgat, hogy a default installban semmit nem rak fel, ami egy használható rendszert jellemezne. Mihelyst felpakolsz rá pár dolgot, lőttek ennek az évtizedes legendának.
Ja, és akinek a linux fapados, az openbsd installra mit szól?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- HP Zbook Fury G7 I7-10850H
- Lenovo, Dell, HP, Panasonic Getac üzleti és ütésálló katonai laptopok + Ipad 6-13. gneráció
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest