Hirdetés
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Asztrofotózás
- Gaming notebook topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Milyen TV-t vegyek?
- OLED TV topic
- Projektor topic
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
moonman
titán
amíg a linukszosok 2009-ben még mindig registry-vel, dll-ekkel, vírusokkal* meg bsod-dal dobálóznak, addig szerintem jobb lenne szépen csöndben maradni.
*klasszikus PC vírus kb 10 éve nem létezik, az idióta usert - aki szándékosan letölti és futtatja a malware-t - pedig nem lehet saját magától megvédeni.
-
Sanyix
őstag
Nálam a stabilitáshoz nem csak a fagyás, és a reboot mennyisége tartozik, minden más is ami zavarhatja a gép használatot. Pl amikor elszáll a registryből mindenféle hw hiba nélkül az összes rendszerhez tartozó hálózati jogosultság, emiatt pedig a hálózati szolgáltatások nagy része induláskor elszáll access denieddel.
Vagy mikor driverfrissítés után csak kényszerítéssel lehet 1024*768-nál nagyobb felbontást állítani (mert a win nem engedi).
Engedi hogy sleepbe rakjam a gépet, de visszatéréskor szét van esve a kép, csíkozódik, megfagy és bár úgy tűnik próbálja újraindítani a drivert, mégsem sikerül rendesen, és csak sima normál indítással működik, és itt egy ALAP hiányosság is, hogy nem lehet billentyűkombinációval újraindítani a gépet mondjuk mikor behal a gui, és linuxnál bizony ezt asszem a ctrl-alt-delete többszöri megnyomásával lehet, de persze egyszerűbb átváltani konzolra, és megnézni miért halt ki a gui, amit sajnos winen nem lehet, mármint menetközben parancssorra váltani.
Na meg az se éppen a stabilitás csúcsa, hogy megy x ideig a rendszervisszaállító, vannak mentések, majd pár napja azt látom hogy nincs mentés valamiért, és mikor csinálok egyet, akkor egy "Catastrophic error, try again"-t kapok, úgy hogy hozzá nem lett nyúlva, sőt igazán telepítve sem lett semmi jó ideje.
És nálam az eltűnő hely is ide tartozik, mind múltkor mikor nagyban hl2-zöm, és kivág desktopra, hogy nem tud menteni, és a win is tolja az arcomba, hogy nincs hely a meghajtón. Aztán összeszámoltatom az összes mappát tartalmastul, és 3 gigával kevesebb mint a használható terület, mégis simán lekérdezve a szabad területet 0-nak írja. Aztán újraindítom, és hopp 3 giga szabad hely... méghozzá ez egy olyan partició, amin se temp, se visszaállítás, semmi nincs csak sima fájlok, mappák.Mindig is voltak a wineken ilyen hibák, és lesznek, bár szerencsére egyre kisebbek, és ritkábbak, de ugyanúgy megmagyarázhatatlanok. Viszont ilyesmivel ritkán találkoztam linuxon, és ha volt is, a szuper logolásának köszönhetően pillanatok alatt megvolt mi okozta, a win meg bizonyos esetekben nem készít logot, vagy éppen érthetetlen amit beleír.
-
attila9988
őstag
válasz
mefityiszto #92 üzenetére
es lass csodat CAD Photoshop istenem minden mukodik ahogy kell.
Gondolom azokat is megvetted igaz?..
Érdekes hogy a legtöbb gépen szériatartozékként kezelik a photoshop -ot, és legtöbben csak vörös szemek kijavítására használják..igen kellemes erzes mikor 1 nap utan mar van net, es a hangkartya is megszolal.
Én nem tudom te mit csináltál, de egy két speciális esettől eltekintve ezek beállítása hamarabb megvan mint windows -on..
errol a nagyszeru ingyenes "oprencernek" nevezett akarmirol
Kár hogy mindenki az ubuntu -nak esik neki. Vannak nála jobb disztribúciók is.
A pingwinesek meg ne pattogjanak hogy mennyire jo meg felhasznalobarat a cuccuk
Minden attól függ, mire szeretnéd használni a gépet. Notebook -on pl kiválóan megvagyok vele, minden szükséges program működik, "ahogy kell"...
-
floatr
veterán
válasz
Sakko te mennyivel vagy különb az általad fikkantottaktól, amikor úgy alkotsz egy dologról véleményt, hogy láthatóan közöd sincsen hozzá, pláne úgy hogy kapásból félmillás tételekkel hasonlítod össze a "fos programpótlókat". Kb így született a cikkben taglalt "oktató anyag"
-
Penge_4
veterán
válasz
"es lass csodat CAD Photoshop istenem minden mukodik ahogy kell."
Azokat is vetted, vagy csak a Windowst?
"1% user hasznalja (annak a fele valszeg szerver)"
A 1% kizárólag a Desktop rendszer. A szerver olyan 70% körül van, magasabb, mint a Windows Server (bár mostanság nem tudom hogy áll a statisztikákban).
-
negyedes
addikt
válasz
Csak te is elfelejted, hogy a windowst sem 1 het alatt tanulatad meg hasznalni. Ja hogy te elvarod, hogy windowskent mukodjon.......sorry....juzer error.
-
attila9988
őstag
igen, a WoW nevetseges indok, vegulis csak kb. 4 Mo-nyi (ertsd 40 millio = tobb mint az osszes linux user ) usert jelent
Azért nevetséges mert egyrészt a wow futtatásához nem feltétlenül kell windows 7, ráadásul linux alatt is tökéletesen, hibamentesen futtatható. Ráadásul ez csak egy játék. Legyen bármennyi felhasználója, akkor is csak egy játék, ami elfut egy 1000 éves roncson is, és miatta bizonyára nem vesz majd új gépet senki.
-
Mr.Csizmás
titán
már csak twollah hiányzik, élvezet olvasgatni a szakmai jellegű hsz.-eket.
Most kikapcsolok, és előveszem a Symbianos 3650-esemet, hogy pártatlan legyek
-
mefityiszto
csendes tag
Nem birom megerteni, hogy miert tartjak akkora nagyonfaszauberjoisteni cuccnak egyesek a pingWin-t. Fogadasbol hasznaltam ubit 1 hetig (vesztettem), eletem legszebb 7 napja volt, igen kellemes erzes mikor 1 nap utan mar van net, es a hangkartya is megszolal. Fos programpotlo programokat kell hasznalni. Nem sorolom fel a tapasztalataimat errol a nagyszeru ingyenes "oprencernek" nevezett akarmirol. Amikor letelt az egy het, letakaritottam a szutykot a hdd-rol, ghost be Vista Ultimate SP-2 vissza (vettem, nem warez), gyors ima a microsoft-ert (mert megerdemlik), es lass csodat CAD Photoshop istenem minden mukodik ahogy kell. A pingwinesek meg ne pattogjanak hogy mennyire jo meg felhasznalobarat a cuccuk 1% user hasznalja (annak a fele valszeg szerver) de az az 1% nagyobb hangon visit mint a 99%.
-
bambano
titán
teljesen off, te muszáj ide megírnom:
miközben olvasgatom a hupon az exploittal foglalkozó topicot, az egyik aláírásban ezt találtam...
nagyon durván röhögök, a teremtés történet kb. ennyi, hogy "A történet KapØrszakállú (aka. 1st3n) barátunknál kezdődik, aki egy hét kényszerszabadságán végtelen(∞) unalmában kedvenc hobbijának hódol... Populoust játszik..." -
alien24
tag
válasz
attila9988 #43 üzenetére
igen, a WoW nevetseges indok, vegulis csak kb. 4 Mo-nyi (ertsd 40 millio = tobb mint az osszes linux user
) usert jelent
-
Penge_4
veterán
Ha jól olvasom ki a kommentekből ez csak RC-n működik, RTM-en még nem sikerült működésre bírni az exploitot.
És mikor a béta Linux kinyírta az Inteles hálókártyákat? Akkor senki sem volt ilyen vidám?
Egyébként van olyan, akinek nyilvános hálózaton nincs letiltva a Fájl és Nyomtató megosztás? (költői kérdés volt)
-
sh4d0w
félisten
Közösségi support mindegyikhez van, de ha mindenáron fizetőset akarsz, akkor kinéztem egyet a kedvedért az Ubuntu oldaláról:
Advanced - Advanced support for Ubuntu Desktop Edition 3 year - £ 185.19
Advanced support for Ubuntu Desktop Edition
The Advanced support service for Ubuntu Desktop Edition is for experienced users who use a wide range of features and applications. Ubuntu Desktop Edition is a computer operating system made available free of charge every six months for use with PCs. This service enables an Ubuntu user to perform an advanced installation, use a wide range of applications and manage their system, with access to Canonical's expert team if there are any problems.
Includes:
Live phone support 9x5
Email support
Security upgrades
Product upgrades
Duration: 1 year or 3 yearsEz az, amire a "gatyádat is elkérik" kifejezés illeszkedik?
-
Narxis
nagyúr
Eleinte szórakoztató volt minden Linux vs. Microsoft hitvita, néha csatlakozott 1-2 Mac-es is, jó buli volt, de ma már elég unalmas, és ahogy így végigolvastam a topikot, szerintem itt ugyanazokat a köröket futották le újra és újra.
Számomra baromira mindegy milyen rendszeren kell interneteznem vagy e-mailt írnom vagy milyen office-szal kell teszem azt táblázatot szerkesztenem. Ez tényleg ilyen vérkomoly vita? Vagy valamelyik feladatot nem lehet megcsinálni a másik rendszeren?
-
"Vagyis, hogy még a kínai dzsunka lejátszók is plug'n'play-ként működnek."
Nem hiszem, hogy ujdonsagot mondok ezzel, de ezek a kinai cuccok szabvanyos mass storage device-kent latszanak es Linux alol is teljesen jol mukodnek. Az iPodhoz mondjuk kulon program kell, de ez OS-fuggetlen.
A BT meg mar ezer eve igy mukodik Linuxon, itt a Windows csak beerte.
-
bambano
titán
a windows biztonságosabb, mint a linux... ahha, akkor nem is most kereng egy exploit a neten, amivel a mostani, felpatchelt, korszerű windowsokat lehet felborogatni...
egyébként szerintem jó ez a kampány, akit ezzel el lehet tántorítani a linuxtól, az jobb, ha windowst vesz.
-
Morden24
nagyúr
válasz
attila9988 #71 üzenetére
Mert oem windows esetében (ami alapból a laptopra van pakolva) nem is jár igazi támogatás.
Fejezzükmárbekérem.
Tőlünk enyhén nyugatabbra, normálisabb piacokon az OEM Windows azt jelenti, hogy egy brand gépre előtelepített OS-el rendelkezik az emberke. Ebben az esetben a supportot a brand gép gyártója biztosítja az end user felé, az OEM felé meg az MS, ha erre szükség van.
És ha azt vesszük, hogy ez a kampány egy boltban jelenik meg, akkor tökéletesen reális, ugyanis a betérő figura épp egy komplett konfigot akar hazavinni. -
anulu
félisten
válasz
attila9988 #71 üzenetére
windows live nem csak a photo galleryről szól
valóban jó lett volna, ha konkrét számokat is odaraknak (hamár az USA törvényei tudtommal megengedik), ez így 2nesze semmi, fogd meg jól".
support: amennyire tudom (ha tévedek, pontos URL-t kérnék légyszi), sem a Red Hat sem a SUSE free download verziójához nem jár support. ha meg veszel, akkor a gatyádat is elkérik, annyiba kerül évente.
OEM winnél a hardware (példádban laptop) gyártójának kötelessége a supportot biztosítani. dobozosnál az MS-nek.
-
Penge_4
veterán
válasz
attila9988 #71 üzenetére
"Egyébként is.. mp3 compatibility az mi akar lenni?"
Gondolom mp3 playerek. Vagyis, hogy még a kínai dzsunka lejátszók is plug'n'play-ként működnek.
Egyébként azok után tényleg jó cucc a Windows 7, hogy a Vistán még szopni kellett a Bluesoleil saját driverével (ami egy rakás hulladék), a Win7 pedig felismerte, párosította, next-next finish egyből.
-
törölt tag
különben meg az ekitizmusról
szerintem kétféle elitista van:
1. az, akinek már az X is egy óriási szálka a szemében. és hogy egyáltalán "kezdőbarát", "felhasználóbarát" disztrok is vannak. ezek nagy része valószínűleg antiszociális idióta, két szót nem szólt még magától élő emberhez. technikai szempontból lehet jó a Linuxnak, hogy Linuxozik, mert ért hozzá, és esetleg javítja is, de a közösségnek már talán kevésbé.
2. az éppen áttért "pápább a pápánál" típus.(#71) attila9988
"Nos igen. Ez valódi érv, nem lehet belekötni. Ha a pc játékra kell, akkor windows is kell, mert a windows valóban jobb játékplatform -nak.">de talán mégi bele lehet. játékplatformnak talán még jobb a konzol (a játék, nem a Linuxos)
support.....
de jár, az OEM-től, meg sokan azt mondják, az m$ is segít sokszor. ügyfélszolgálatos-függő. -
attila9988
őstag
Ez a támogatási lista akkora hülyeség.....
camera, ipod, mp3 compatibility -----------> many -----------> few
Ezzel kb semmit sem mondtak. Mennyi a sok? Mennyi a néhány? És főleg.... mely termékekről van szó? Egyébként is.. mp3 compatibility az mi akar lenni? Kb minden létező operációs rendszerre létezik codec. Elég ha csak a lame nevet említem...
printers, scanners -----------> many -----------> few
dettó.
Mennyi az annyi?
software compatibility -----------> extensive -----------> limited.
Ez akár még igaz is lehet, de önmagában semmit nem jelent. Ha adott feladatra létezik software egy platformra, akkor az a platform alkalmas a feladat ellátására. Arról nem is beszélve, hogy millió megy egy program létezik nyílt forráskóddal, és azoknak biztosan van linux -os megfelelőjük.
windows live cuccok -----------> free download -----------> not supported
Na ez a legviccesebb..
Még szép hogy az ms termékek nem mennek linux -on... és minő veszteség is szegény linux -osoknak hogy nem használhatnak olyan fantasztikus programokat mint a photo galery..
Most akkor kénytelenek lesznek a millió másik photo katalogizáló program közül választani? Jaj ne..
Erre biztos minden linux felhasználó rohan megvenni a win 7 -et..
games.......
Nos igen. Ez valódi érv, nem lehet belekötni. Ha a pc játékra kell, akkor windows is kell, mert a windows valóban jobb játékplatform -nak.
support.....
Itt van egy kis hazugság a második oszlopban. Kitaláljátok mi az? Bár ha jobban belegondolok az elsőben is van. Mert oem windows esetében (ami alapból a laptopra van pakolva) nem is jár igazi támogatás.
video chat...
Ez is hazugság. Számtalan ilyen program létezik minden platformra.
-
anulu
félisten
komolyan nem értem, hogy miért kellene egy zsír új, 2009-es OS-nek akár a 2003-ban megjelent hardware-ket is maximálisan tamogatnia? max egy generic driverrel és csók.
így is majdnem 1 GB a drivers mappa az új Win-ekben (W7 és 2008 R2), ha meg minden benne lenne, az lenne a baj, hogy "jajj, miért kell neki 25 GB a telepítéshez, mikor a <random linux> felmegy 800 MB-ra
-
FTeR
addikt
vistától fölfele az özönvíz előtti nme perifriás hw-kkel van probléma, mert azokból nme eszi meg az xp-s drivereket és a gyártó sem készít drivert olyan termékhez, amit már 5+ éve nem támogat (tipikusan ilyen egy soundblaster).
viszont minden új és még támogatott termékhez van új driver, míg linuxról ez így általánosan nem mondható el.
-
törölt tag
béta-gamma-delta verziótól használhatod, gyakorlatilag a fejlesztés kezdetétől. még jó, hogy sok csomag jön.
sőt, béta, 5 alpha, RC, meg mittudomén: tehát fél év alatt legalább 7 OS verzió.
különben meg pont az Ubuntus MS (Mark Suttleworth
) "dícsérte" a win7-et, és hitte naívan, hogy tényleg az OS minősége alapján lesz verseny pl. a netbook piacon. de az m$-sel nem lehet így versenyezni.
(#63) Penge_4
a sudo kikapcsolása még nem számít. rosszabb, hogy ha rootként használja valaki a gépét. szerintem egyébként az is agyament, és vagy nagyon beképzelt, elbizakodott, vagy tényleg nagyon ért a rendszerhez. -
Penge_4
veterán
válasz
#40553216 #51 üzenetére
"különben nekem pont az a bajom, hogy KI LEHET KAPCSOLNI! NE LEHESSEN! bár ez meg más problémákat okozna, nyilván!"
Mivel Linuxban korlátlan szabadságod van, így elvileg onnan is ki lehet valahogy iktatni a sudózást, nem? Az meg, hogy GUI van rá, Linuxban meg nem már másodlagos.
-
Fáraó
őstag
Megint kitört a Szent háború...
Visszatérve a cikkhez...
Nem csodálkozom ezen. Ha elmegyek egy "Linux" által szponzorált tanfolyamra, biztos, hogy nem a W7-t fogják dícsérni. Azt is gondolhatták volna, hogy ki fog szivárogni és a blődségeikkel lejáratják magukat.
-
anulu
félisten
-
Morden24
nagyúr
válasz
#40553216 #55 üzenetére
Ez a kampány az, így ebben a formában.
Csak nehezen tudom elválasztani attól, hogy milyen piaci környezetbe, milyen vetélytársak kampányaira adott válaszként érkezik.
Ezért mondom azt, hogy aki az egyik szemében a szálkát, az a másikban a komplett faipari üzemet is, ha lehet...Egyébként mint mondtam, azzal mélységesen egyetértek, hogy kurvára nem hiányzik ez a stílus; senkitől.
szerk.: Lehet, hogy pont batafázis alatt nézték az Ubuntut. Én anno akkor használtam, és tényleg napi ötmilliárd upgrade érkezett
-
"Csak win alatt a legtöbb hw támogatott"
Ebben egyaltalan nem vagyok biztos, pl. ahogy itt a userek panaszait elneztem, hangkartyak teren a Linux jobban all, mint a W7.
Nekem ugy tunik, hogy egy modern Linuxnal elsosorban a nem szabvanyos interface-t hasznalo, viszonylag uj cuccok okoznak problemakat, W7-nel meg a regebbi HW-k. Pick you posion -
törölt tag
na jó, ez tényleg az ősidőkbe vezet vissza. de a hsz-ek eleje arról szólt, hogy EZ a kampány hazugság.
különben meg végignézted az eredeti cuccot is?
pl.:"Linux updates and upgrades are easy. Incorrect.
Linux can reqiure a lot of time to maintain. For example, Ubuntu(a version of Linux) may have hundreds of updates a month. It can be unclear to users whether or not the software updates need to be applied immediatly or are optional"
egyszerűen szánalmas hazugság. nem cáfolnám szavanként.
-
Dave™
nagyúr
Csak win alatt a legtöbb hw támogatott (linux alatt nagyon nem), meg ha nem elég az alap szolgáltatás, szoftverből is több nagyságrenddel több alternatíva van, ha valamelyik nem szimpatikus, van ezernyi másik.
#47: hát, win alatt valamivel kevesebb hw-vel (meg program inkompatibilitással) lehet szívni, mint linux alatt
-
Sanyix
őstag
Én próbáltam vistát, sőt 1,5 éve az megy a játékos gépemen. xp ment 4 évig(persze előtte volt me, 98, 95 3.11), xp x64 is volt. 7-még nem, de a vliteolt vista lightomnak köszönhetően tudom milyen lehet (mivel lényeges, nagy újítás nincs benne), és azt kell hogy mondjam, hogy fejlődik (rendszeresen részt is veszek a "vista szarlassúnincsbennesemmiújítás, a 7 meg kurvajó meg az xp is" flémekben vista oldalán, mert ugye ilyenkor tömény faszságot hordanak össze róla, miközben a win7-et imádják, azokkal a funkciókkal, amik a vistában még "szarfoslassúlefoglaljaamemóriát"-nak számítottak, szóval ennyire vagyok elvakultan m$ gyűlölő... ja meg még az apple vérfanboyok hülyeségeivel szemben is szoktam védeni a wint). Mindig megvédek egy rendszert ha faszságokat írnak róla, függetlenül attól hogy mennyire utálom/szeretem. Persze legtöbbször win vs lin flame alakul ki, mert úgyis benyögik a linuxal kapcsolatos valótlan, vagy már rég valótlan marhaságokat, hogy így szar meg úgy...
Viszont ettől függetlenül a linuxot még mindig jobbnak tartom(stabilabb, egyszerűbben használható, nem zsákbamacska, és ingyenes), és szívesebben használnám azt a fő gépemen (ha nem játszanék). És ha körülnézek a gépemen, azt látom, hogy direkt akarás nélkül, a játékokon kívüli szoftvereim 90%-a free, 70% opensource, 60%-a multiplatform, és mindre lenne alternatíva linuxon ami nem multiplatform. -
Morden24
nagyúr
válasz
#40553216 #51 üzenetére
Én sem értek egyet vele, mert szerintem is gáz, de ne tegyünk már úgy, mintha az ópenszósz bajnokai (vagy annak nevében ugráló bohócok) nem találták volna ki már "évmilliókkal" ezelőtt a hazudós fikakampányt.
Én tökéletesen képes vagyok azt mondani, hogy hányinger ez a fajta reklámozási gyakorlat. De azért ki ne találjuk már, hogy a másik oldal szent, mert nagyon nem. Mellesleg itt a fórumon nem a cégek vagy a vezetőik beszélgetnek, szerintem
NE LEHESSEN!
Egyetértek. Meg azzal is egyetértenék, hogy az IE8 kegyetlenül, kérdés nélkül azonnal települjön a szaros IE6-ot futtató hómjúzerek gépére.
Csak sajna ez nem így megy. Az MS rendszere a világ PC-inek 93%-án van fent. Nem rángathatják úgy a kormányt, mint részeg tini a tuningolt golfban. Sajnos. -
-
floatr
veterán
Namost akkor a "kék internet" alapján azt is ki lehet jelenteni, hogy a win júzerek idiotisták...
Node mindegy, ez legalább kiderült. Remélem lesz következménye -- legalábbis pár érdekelt cég helyében (RH, novell, canonical, IBM) egyből versenyhivatalhoz fordulnék. A novellesek meg az egyezményt szorongatva az izzadó markukban gondolom kezdenek izgulni
-
Morden24
nagyúr
válasz
#40553216 #45 üzenetére
Nem mondod, hogy a Seven gúnyneve a "szennyes" lett? Komolyan nem tellett jobbra? Egyébként ezzel az idióta namecalling-al nem érzitek, hogy mennyire szánalmas a kommunikáció?
Merthogy már itt kezdődik az a lenéző hangnem (akarva-akaratlanul), amiért ki szoktak robbanni a mennyanyádba-flémek.Mellesleg default-on hagyva (és a legtöbben ott hagyják) az UAC a 7-ben teljesen megfelelő, és nem mellesleg Vistában is ki lehetett kapcsolni. Ugyan nem csúszka volt rá, de a vérpistinek ezt is, azt is meg kell kérdeznie, magától egyiket sem tudja; ergo aki ki akarja kapcsolni, az ki is kapcsolja - mindkét rendszeren.
-
"Addig könnyű linuxot használni, amíg a beépített funkciókat támogatott hardverekkel használják."
Addig könnyű OSX-t használni, amíg a beépített funkciókat támogatott hardverekkel használják.
Addig könnyű Windowst használni, amíg a beépített funkciókat támogatott hardverekkel használják.Ez nagy igazsag.
-
zoltanz
nagyúr
"1) Nagyobb részben igaz, hiszen eszközökből tényleg sok nem támogatott. Az, hogy ez a hw gyártók hibája, mellékes - nem megy és kész. Lehet, hogy a wow megy, sok másik azonban nem, vagy nem olyan sebességgel, ergo itt is szívás van."
Aki csak a Wow -ért vesz PC -t adja ide nekem inkább a lóvét, aztán menjen játszon inkább a pöcsével a homokban.
-
törölt tag
nem, nem láttam valóban. de nem azért, amit feltételezel, különben részben jogosan, mert eszem ágában sincs window$t használni, csak egy canon scanner miatt kell, mert a canon b@szik drivert csinálni. de erre pont jó VBoxban az xp, ezért nem veszek sem pistát, sem szennyest.
és én eddig mindenhol azt a véleményemet hangoztattam, hogy ha a biztonságot egyre növeli az m$ (ez a defender, uac meg homokozó, meg a többi), az csak jó, és üdvözlendő. de ettől még nem érdekel. a baj igazából még mindig azzal van, hogy a szennyesben visszavettek az uac alapbeállításból, és hogy egyáltalán: ki lehet kapcsolni.és hogy a defendert "úgy konfigurálod, ahogy akarod">te igen, de egy átlag, pont semmihez nem értő júzer is téged fog erre megkérni, mert nem ért ehhez, sőt, továbbmegyek: nem is tud róla.
-
Morden24
nagyúr
válasz
attila9988 #43 üzenetére
Meg sem kell lepődni.
A WoW jelenleg olyan, mint a VHS idején a pornó -
attila9988
őstag
s például a World of Warcraftot sem játszhatja az a vásárló, akinek Linux fut a gépén.
Uram isten!!! Hát mivé lesz a világ ha már a world of warcraft sem fut az ember gépén..
Micsoda veszteség....
Mellesleg megoldható a dolog, bár tény hogy nem natívan.... De még ha nem is lehetne.. akkor is nevetséges... Talán csak online zombik vesznek számítógépet? -
Dave™
nagyúr
Na nézzük:
1) Nagyobb részben igaz, hiszen eszközökből tényleg sok nem támogatott. Az, hogy ez a hw gyártók hibája, mellékes - nem megy és kész. Lehet, hogy a wow megy, sok másik azonban nem, vagy nem olyan sebességgel, ergo itt is szívás van.
2) Biztonság tekintetében a 7 egyáltalán nem áll rosszul, sőt. Az xp-hez viszonyítva nyilván torony magasan biztonságosabb a linux, de a 7-ről van szó.
3) Linuxot valóban könnyű használni, amennyiben egy user friendly változatról beszélünk, pl. Ubunturól, és amíg nem jön elő valami galiba. Amint valami hw-el küzdeni kell, vagy valamit fordítgatni kellene máris nem olyan egyszerű az életünk.
Nyilván sarkított a Win7 kampánya, de a linux fantábor is legalább ennyire el tud szállni. Addig könnyű linuxot használni, amíg a beépített funkciókat támogatott hardverekkel használják. De ez nem túl nagy szabadság.
-
Sanyix
őstag
szülőkkel nekem is így van. Anyám használt wint, de nem ért hozzá. De otthonra mondtam, nekem elég 1 win (mert játszom), neki nemkell, mert netezik csak és linux lesz és kész (1 winnel bőven elég szopni, nemkell mégegy). Eleinte húzta a száját, mondom mibaj, mi hiányzik... háááát semmi csak olyan más. Mondom hát ugyanazt tudja. Aztán 1 hónap múlva már azt mondta hogy tökjó, jobban elvan mint a munkahelyén a winnel, kényelmesebb.
Apám meg nem is látott wint, csak linuxot, uh nek sincs gondja veleAkinek gondja van vele általában egy nem m$ által készített vindózt vár. Felfoghatatlan nekik, hogy nem betűjeles particiók vannak, meg hogy teljesen más a könyvtárstruktúrája, nekik c, d,e meghajtó kell, dokumentumok mappával.
-
Ki mondta, hogy nehez megtanulni?
Alapszinten barmelyik modern desktop OS kb hasonloan egyszeru, ha meg komolyan erteni akar hozza valaki, akkor hasonlokeppen hosszu tanulas kell hozza. En a magam reszerol nem latok lenyegi kulonbseget es azok az esetek, ahol tenyleg kezdok ultek a gep ele, szinten ezt a velekedesemet erositettek. -
anulu
félisten
válasz
#40553216 #14 üzenetére
"de megkérdezném tőled, hogy egy átlagfelhasználónak miért is jobb window$t használni, ha az alaptelepítésen túl nincs rajta antimaleware+jó tűzfal+semmilyen program."
Vista SP2 Win Defenderét gondolom nem láttad, mert az "jajj, winfo$$$$$$$$", meg "csak Vistát neeeeeeee!". megsúgom, úgy konfigurálod, ahogy akarod. erről ennyit.
-
Ez az elitizmus mondjuk nem konkretan a linuxosok sajatja, ezt meg lehet figyelni minden olyan kozossegnel, ami a kialakulasakor nagyon szakmai volt, aztan "felhigult", legyen szo akar a PH kozonsegerol (igen, igen, nezz csak be vmi menobb topikba, ahol ujoncok ketnaponta kerdezik meg ugyanazt) vagy akar az internetezokrol altalaban.
-
alien24
tag
en ugy vagyok vele,h linux-szal is kozel mindent meglehet csinalni amit wondows-zal is. csak eppen nyakatekereten, segedprogramokkal. akkor mar inkabb az igazit hasznolom ("nem kell win, linux hasznalo vagyok, a win -t meg emulalom
", es nem azt ami masolni probalja. biztos van olyan is amit linux-szal lehet, csak az emberek 99.99%-anak nem kell
-
Morden24
nagyúr
Jogos.
Ettől függetlenül az MS marhaságai ha adott esetben piaci visszaszorítást vagy akadályozást céloztak is, nem akartak bon ami-zni.
A Get the Facts is a szervereket célozta, az nem éppen az eBay-en meg Wal-Martban vásárló casual.
Ezzel ellentétben a jól bevált Fx-gerillataktika már 2004 óta ilyesmire épül a don't hurt the internet meg every click on IE kills a kitten és egyéb hülyeségeikkel. Erre írtam, hogy nem lennék túl boldog, ha ezt az irányvonalat követné az MS, mert egy cégben én nem azt várom, hogy a haverom legyen, hanem azt, hogy szolgáltasson - de kell az ingyencirkusz, és a vetélytársak az elmúlt évek alatt megmutatták, hogy a casual user-ek hülyítésével könnyen, hatékonyan és költségkímélően lehet részesedéshez jutni. Nem kell ezen sem csodálkozni. -
FTeR
addikt
lol, azért a linuxot sem kell félteni negatív kapány terén...
a cikk eleje enyhén félrevezető (az most mind1, h esetleg az eredeti is ilyen volt), az hogy egy wint bemutató anyagban van összehasonlító rész is és teljesen véletlenül a promótált terméket hozza ki nyertesnek teljesen természetes.
-
zoltanz
nagyúr
Szerintem meg aki össze vissza akarja nyomkodni a gombokat inkább egyik rendszeren se tegye, eme "áldásos" tevékeségét. Emúgy a Linux Ubi ajánlottabb a kezdőknek mert nem szednek össze vele millióegy vírust, valamint pillanatok alatt teleszemetelik a registry -t (mert nincs is).
-
törölt tag
barátom, annyira sötétség uralkodik a fejedben, hogy csak na. szerinted csak a te kedvedért avatart fogok váltani? vagy mit vártál, hogy egy ilyen cikkhez való hsz-ekben majd egy ilyen avataros revelációval felérő megnyilatkozást fog tenni, és itt jelenti ki, hogy mától leszámolt a Linuxszal, külön befizet egy űrutazásra, hogy egy feketelyukba dobhassa a pc-jét, amin eddig Linux volt, leontatja a házát, beszántja és besózza a telkét, új házat építtet, és az új erőgépére telepített Window$ használatba vétele előtt még tizenötször ki is szellőztet, csak hogy ne fertőzze meg a Window$át Linux-vírussal?
-
Lenry
félisten
válasz
#40553216 #14 üzenetére
különben meg nem értem, miért beszélsz itt elitizmusról?
ebben az egyben igazat kell adnom a kollégának, PH-n nem tapasztalom, de nem egy helyen láttam már a Linuxosok részéről az Apple fanokhoz hasonló sznobizmust
csak egy példa egy Lin-Win flameből:
Ubuntuval az a baj, hogy sok noobot csábít a Linuxra, akik nem értenek hozzá, aztán a hülye kérdéseik megtöltik a fórumokat
vagy
Én csak azt mondom, hogy azok a Win userek akik csak használni szeretnék azok ne Linuxozzanak (Ubuntu). Linux legyen azoké akik értékelik is a rendszert és érteni akarnak hozzá.
ebben a flameben pont ez az elitista hozzáállás miatt a windowst védtem -
Az Operanak mi koze az opensource-hoz? (Sot, a w7sins-t letrehozo FSF-nek mi koze az open source-hoz?
)
"Ettől függetlenül igencsak sajnálnám, ha az MS is teljes gázzal elkezdené ezt a sárdobáló ökörködést"
A MS nem elkezdi, hanem csak folytatja. Mar jo par eve eleg eros fenyegetesnek erzi a Linuxot ahhoz, hogy hadrendbe allitsa a maga kis aljas modszereit - peldanak ott a 2004-es "Get the Facts" (haha) kampany vagy az SCO-perei, amik 2003-ban kezdodtek.
-
Morden24
nagyúr
válasz
#40553216 #20 üzenetére
A fikázókampányt.
Magyarországon a W95 óta max. a Vistánál láthattál jelentősebb reklámtevékenységet MS részről, de pl. amcsiban is csak az Apple-el szokták az izmot feszíteni az idióta reklámjaikban (amikben bizony nem egy MS ad is igen szánalmas).
Szóval szerintem félreértjük egymást. -
Lenry
félisten
semmivel sem könnyebb. ha sose látott még se windowst, se linuxot, akkor kurvára mindegy, melyikkel kezdi
(pont olyan, mint hogy egy kisgyerek pont ugyanakkora könnyedséggel tanulja meg a magyart, ha az az anyanyelve, mint pl az angolt, ha esetleg odaszületik... pedig állítólag a magyar sokkal bonyolultabb nyelv...)példa: szüleim, akik akkor kezdtek el számítógépet használni, amikor elköltöztem otthonról, és összeraktam egy gépet nekik, hogy ne maradjon kihasználatlanul az internet-előfizetés.
3 hétig volt XP a gépen, és minden igyekezetem meg biztonsági programok ellenére tele volt mindenféle szeméttel, mert ugye ők nem tudják, hogy mi az, amiben lehet bízni, meg mi az ami esetleg veszélyes.
azóta Ubuntu van azon a gépen. soha semmi baja nem volt. megtanulták használni, és szeretik, mert egyszerűhangsúlyozom: használni tanulták meg, nem kezelni. de a windows-userek nagy része is csak használja a win-t és nem kezeli.
az továbbra is az én dolgom, bár ez kimerül a sudo apt-get update, sudo apt-get upgrade-ben, mert mást még nem kellett hozzányúlni 2 év alatt -
djozsi
senior tag
Ezaz, feltűnt az első pingvines avataros, innentől ez az egész a vallási viták szintjére került.
Este visszanézek és elolvasom, mit alkottatok, mert tuti jó lesz -
törölt tag
"ha az MS is teljes gázzal elkezdené">??? mi az, hogy IS? első bekezdés!
-
Morden24
nagyúr
És a honlappal mi van?
Az "openszósz" (mondjuk inkább: annak adott tagjai) már nem egyszer fordult érzelmi alapokon vagy népbutításon nyugvó fikakampányhoz, elég csak a Firefox-ot, Operát, vagy az amcsi tanárnő levelét említeni, de a W7sins is elég jó példa.Ettől függetlenül igencsak sajnálnám, ha az MS is teljes gázzal elkezdené ezt a sárdobáló ökörködést - utóbbit inkább meghagynák a partra vetett, vergődő halaknak meg az Apple-sznoboknak. De ilyen ez a popszakma, mindenki azt csinálja, ami a leghatékonyabb. Mellesleg bizonyos példákból látszik, hogy a "kétes hatású" egyáltalán nem igaz: jól bejön ez a többi gyakorlati alkalmazónak is.
Fooler89: Egy teljesen kezdőnek tökmindegy, hogy Windows-t vagy Linuxot adsz a kezébe, pont ugyanannyira fogja megtanulni használni. Ikonra nyomkodni pont ugyanúgy kell, a többivel meg nem foglalkozik.
-
törölt tag
hát ezt majdnem az ősidőkig vezethetnénk vissza:
"Linux is cancer!" S.B.az, hogy Magyarországon hypermarketben vett Linux os-t futtató gépet, semmit nem mond a Linuxok minőségéről. Mivel nálunk OS nélkül nem szabad PC-t eladni, így sok cég a legegyszerűbbnek tűnő megoldást alkalmazza: valami Linuxot rádob, valahogy. Acer Emachines-re jellemzően Linpus Linuxot grafikus felület nélkül. Csak mert nyilván nem akarnak ezért külön embert fizetni.
A kompatibilitás hiány jó része meg köztudottan a hw-gyártók sara, és pont az m$ monopólium miatt van, mert a hw-gyártók lusták, érdektelenek Linux driver kiadására. én nem csak netezős átlagfelhasználó vagyok, a feleségem, az anyósom ennél átlagabb felhasználó. gond nélkül használjuk a Linuxot. És még több tízmillió ilyen ember van.de megkérdezném tőled, hogy egy átlagfelhasználónak miért is jobb window$t használni, ha az alaptelepítésen túl nincs rajta antimaleware+jó tűzfal+semmilyen program. ő maga nem rakja fel ezeket, hanem valaki hozzáértőbb. ő meg csak használja, illetve még ezen védelmi sw-k ellenére is benyalja a fertőzéseket, mert az interaktív védelmi sw-kkel sem tud mit kezdeni. ezzel szemben ha egy ugyan olyan hozzáértő segítségével szerzi be a hw-t, telepítteti a sw-t, akkor mindezen gondok NÉLKÜL használhatja a gépet. ja, hogy kevesebb ember ért a Linuxhoz? és ez talán a Linux hibája csak?
különben meg nem értem, miért beszélsz itt elitizmusról? csak mert a téves véleményedet nem fogadják el? én az eddig meglátogatott Linuxszal foglalkozó oldalakon inkább sok-sok segítőkészséget láttam. általánosíthatsz, ha akarsz, de az is csak félrevezetés.
különben meg az m$-re rá kell engedni valami fogyasztóvédelmi szervezetet, hadd rugdossa! megérdemli. viszont ez a "kampány" alátámaszthatja a tőzsdefelügyeletnek küldött jelentéséből kiderülő paráját a Linux desktop terjedése miatt. hát csak f¤ssa össze magát!
-
-
djozsi
senior tag
Egyáltalán nem számítottam más reakcióra egy ilyen jellegű fórumon, szóval annyira nem leptetek meg
Ez a másik, ami nagyon irritál a linuxos oldalon, hogy tele van elitistákkal... -
joghurt
addikt
A legjobban azon derültem, hogy Windows Live támogatás nincs Linuxon. Hát a Windows meg nem támogatja az ELF formátumú binárisok futtatását, amiből kb. hat nagyságrenddel több van, mint Windows Live programból.
-
djozsi
senior tag
Azért azt ne felejtsük el, hogy a free softveresek kezdték ezt az egészet ezzel az oldallal: [link]
És átlagfelhasználó szempontjából teljesen jogos az egész, három ismerősöm vett linuxos gépet, merthogy a munkahelyen a hozzáértő rendszergizda azt mondta nekik, hogy az jobb, mint a vindóz aztán szenvedhettem a hardverek meg a szoftverek beüzemelésével aztán volt egy olyan is, amelyiknek minden másnap gondja akadt míg végül 1 hónap múlva inkább windowst kért...
Pedig én is használok elég linuxot, de az biztos, hogy olyan embernek, ai nem annyira átlagfelhaszánló, hogy csak webet böngészik de azért még átlagfelhasználó egyáltalán nem jobb a linux a windowsnál.
Biztonsági témáról pedig annyit, hogy ha a linux részesedése lenne 90+ százalék, akkor arra is gyártanának annyi károkozót, mint a szemét. A linux csak azért biztonságosabb, mert jelenleg 1% a piaci részesedése, ami kismillió verzió között oszlik meg ezért senki nem gyárt rá károkozót. A linux és osx legnagyobb lépéselőnye a windowszal szemben pont az, hogy nekik nem kell annyira ügyelni a biztonságra. -
sh4d0w
félisten
Jaaa, el is felejtettem a legkomolyabb érvet ebben a kampányban: Linux alatt nem tudsz WoW-ozni! Fúú... ez fontos... csak konkrétan hazugság.
Ezt a kampányt vagy nem gondolták át kellőképpen, vagy valami kezdő marketinges ütötte össze.
-
"First they ignore you, then they ridicule you, then they fight you, then you win." (Mahatma Gandhi)
-
Csakénvagyok
őstag
Hülyebuzimikrofos
-
sh4d0w
félisten
Már megint ez a szánalmas FUD... Főleg az a része szánalmas, amelyben mítoszként említik a Linuxok biztonságosabb mivoltát. Esetleg szükséges megemlíteni a legújabb, BSOD-t, távoli kódfuttatást és helyi-privilégiumszint emelést lehetővé tévő bugot Vista, Win7 és w2k8 server esetében?
Nem mellesleg azért vizsgálnám, hogy egy másik cég alkalmazottainak ilyetén tréningje törvényes-e...
-
dark100
aktív tag
Jellemzo. Csak ehhez ertenek mindosszesen. A magyar politikai elet primitiv megoldasait juttatja eszembe...
Új hozzászólás Aktív témák
- Canon EOS 1200D gépek, +objektívek +kiegészítők (1400 / 3424 / 6600 / 9575/ 11700 / 14600 expoval )
- HP Envy x360 14-fa0026ne - 2-in-1 ultrabook - Ryzen 7
- Canon EOS 550D gépek, objektívekkel és kiegészítőkkel
- IPhone 12 Pro 256GB gyári független megkímélt Grafit / ezüst
- Lenovo Thinkpad T14s Gen1 (1) /i5-10310U vPro/16GB/512GB M.2
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- BESZÁMÍTÁS! ASUS VS228DE FHD TN 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- Olcsó Notebook! Dell Latitude E7280! I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD!
- Honor MagicBook 16 Ryzen 5 5600H 16GB 256GB FHD 144Hz
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest