- Milyen alaplapot vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Házimozi belépő szinten
- SSD kibeszélő
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
hokuszpk #106 üzenetére
meglátjuk, szerintem ők is rájöttek talán a helyes irányra és képesek lesznek biztosítani megfelelő konkurenciát tovább.
Inkább úgy gondlom, a megtorpanás megint szoftveres téren lesz,főleg játékok terén, már látom előre, hogy új DX modell jön ami majd kiforr egyszer, többszálas rendszerek is kifújnak majd 12-16 szálnál. Addig persze lehet majd gyorsulni és fejlődni, de aztán elérünk oda,nem is olyan sokára, hogy megint jelentős IPC növekedés kellene, vagy egy teljesen új modell, akár kvantum, akár bármi más...és szerntem ez most már nem évtizedekben mérhető. -
válasz
E.Kaufmann #103 üzenetére
Te Hol láttál olyat hogy ez örömteli?
hokuszpk: Szerintem, lesz fejlődés minden téren, nem 1-2 %. Már az Icelake is más konstrukcióra épül, utána meg jön az új arcitecht.
-
a cikk amit linkeltem pont arról szól, hogy a 14 nm mekkora szívás volt nekik, jó darabig nem is profitáltak belőle semmit, sőt, ezért kell nekik kihozni belőle amit tudnak.
A mérnökökkel viszont valóban megszívták, kár volt és hiba volt. szerintem igazából mosta 10nm azért fontos nekik, hogy addig kihúzzák, amíg nem jön a 7 nm az új gyárukból, de azért nem szabad leírni őket,szerintem ha megrázzák magukat akkor ott lesznek a nehézségek legyűrése után. -
válasz
Geri Bátyó #86 üzenetére
Ha hozza a szokásos minőséget ezen a téren az Intel, akkor az a 10 nm akár előrébb is mutathat,-(de az biztos, hogy utolérheti,)- mint a konkurencia 7nm variánsa.
Az új gyáruk, ahol majd a 7 nm lesz állítólag Star wars lesz, nagyon fogadkoznak. -
Az ok, hogy alapjaiban régi arch, mint ahogy a ryzen is az marad.
A cikkben viszont ez van írva:"kap új alapokra épített processzormagokat, szintén új alapokon nyugvó IGP-t, nyilván nem fog hiányozni a szokásos körítés, mint a memóriavezérlő, a PCI Express vezérlő, és ami még kell a PC-s működéshez. Ami viszont érdekes, hogy elképesztően ki lesz tömve fixfunkciós blokkokkal is. Lesz benne egy úgynevezett computer vision koprocesszor, ami mellé egy combos is ISP társulhat,"
Tehát a dizájn itt is már merőben más irányt vesz fel, amit ezek szerint 1 vagy 2 évig akarnak csak megtartani?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i7-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS!Gigabyte B650M R7 7800X3D 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Corsair 4000D Airflow TG 750W
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- AKCÓÓÓ!!! Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest