- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- Házimozi belépő szinten
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- iPad topik
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- Gaming notebook topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Azonnali fotós kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Corsair táptesztek. Ha nem tudnák a gép által pontosan felvett fogyasztást, akkor hogy számolták ki a hatásfokot?
-
szab.tam
nagyúr
a teszt leírásából nekem más jön le. (ha valóban teszterrel végezték volna, akkor le lehetett volna írni.)
feltételezés, (lehet, hogy nem igaz), de kb ezt gondolom:
a gyártótól megkapták, (vagy saccolták), a hatásfok görbét, és ráhúzták az elképzelést.
azaz kb hasonlóan, mint a tanú című filmben, ahol előbb volt meg a gépelt ítélet, és utána a tanúvallomás...
tehát a végeredményből következett az oda vezető út.de majd rudi megmondja, hogyan is jött ez ki.
-
ledgeri
nagyúr
Leírom, hogy a konfigom (cuccoknál [ még a monitor is/-25W/, meg a hangszóróm/-nem mérte ki.../) mennyit fogyaszt (lidl-es szintű mérővel mérve):
furmark+intel burn test=270
játékok:190-200
böngészés:130
alap "el lét":100WGA:130watt tdp, cpu 95...Ezeken a jövőben nem fogok növelni jelen álláspontom szerint...
-
Melorin
addikt
Nem hiszem, hogy megtették azt, hogy minden csatlakozón lemérték a fogyasztást. Gondolj csak a CPU tápfeszére, azt milyen csatlakozón kapja az alaplap. Nem hiszem, hogy ezt ki lehet vitelezni. Szerintem csak hasraütött, vagy megsaccolta hogy mennyit fogyaszthat. És ez így számomra már nem hiteles.
-
lujo10
aktív tag
Hát úgy gondolom, hogy nekem nemigen lesz ilyen tápom
-
szab.tam
nagyúr
de szövegértelemzésbőlé 1-est kaptam.
a problémázásom második fele butaság, mert nem vettem észre, hogy 2 vga van a gépben, és a megfogalmazásban a tesztgép nyugalmi helyzetetét hasonlítja egy közép kategóriás gép teljes terheléséhez.
elég kacifántos összehasonlítás, értelme meg kb. semmi.
(félre is értettem...) -
nyunyu
félisten
Egyébként én is sokat gondolkoztam rajta, hogy milyen tápot is vegyek. Végül az eredetileg kinézett 500 wattos táp helyett egy 450 wattos 80+ hatékonyságú tápot választottam, és nem bántam meg
2005-ben addig osztottam-szoroztam, hogy FSP Zent vettem a gepemhez, mondvan a 300W boven sok, meg milyen jo lesz, hogy nem kell hallgatni a tapventit.
Feneket, jol megsult a tap, majd a cseretap is bedoglott.Vegul kenytelen voltam rafizetni egy Corsair HX520-ra, mert a Zennel azonos aru VX450-et eppen nem lehetett kapni.
Ez viszont nagyon overkill egy max 270W-ot fogyaszto gepre, de legalabb nem hallani a ventijet ilyen kicsi terheles mellett.
Azota sem volt kedvem lecserelni kisebbre, mert a 80+ Bronzenal hatekonyabb kicsi tapokat elegge elszallt aron osztogatjak.Tobb ertelme lenne egy korszerubb, kevesebbet zabalo VGA kartya beujitasanak, GTX460-nak eleg nagy az etvagya.
-
szab.tam
nagyúr
"Erős tesztgépünk 230 wattos nyugalmi fogyasztása megfelel egy középkategóriás gép (60 wattos CPU, 120 wattos VGA és pár merevlemez) teljes terhelési energiaigényének, ekkor 266 wattot vett fel az Integra a konnektorból, tehát 86% fölötti hatásfokkal dolgozott."
messze nem vagyok tápguru, de ezt a fajta hatásfokszámítást leírni ugye most nem gondoltátok teljesen komolyan?
mielőtt megkérdeznétek, hogy miért, előre elmodnom:
egy vga és cpu hivatalos tdp-ből nem lehet kiindulni.
nem mindegy, a teszt alatt mivel terheljük, mert akár 10-15-20% fogyasztás eltérés is lehet, hiába írja ki egy vga-nal, hogy 100% gpu usage. cpu terhelésnél ugyanez.
a cpu tdp-ről meg annyit, hogy pl egy E1200 dual celeron hivaltalos tdp-je 65w, de alapfeszen az életben nem fog kb. 50w-nál többet fogyasztani. és minden kategórián belül megvan a szórás.vagy műszerrel kimértétek a fogyasztókat?
(ez esetben bocs...)****
de az idézet elejét sem értem egészen.
"230 wattos nyugalmi fogyasztása..."
230 w nyugalomban? és ezt hogyan sikerült?
az én nagygépem nyugalmija konnektorból 100-110w... (q9550, gtx480, soroljam?) -
nyunyu
félisten
Talán senki sem lepődik meg azon, hogy a Fractal Design nem gyárt tápot, hanem ezt a folyamatot a kínai HEC (High-Quality Evolution Commitment) márkát birtokló Comucase vállalattal végezteti, mely egy középkategóriás OEM gyártó különböző hatékonysági szintű termékekkel.
Kimaradt a P a Compucasebol.
Tap fronton nem egy felkapott gyarto, inkabb az oco cuccaikrol ismertek, nem a minosegukrol.
-
Hego
tag
Milyen géped van, hogy csak 280 wattot eszik? Egyébként én is sokat gondolkoztam rajta, hogy milyen tápot is vegyek. Végül az eredetileg kinézett 500 wattos táp helyett egy 450 wattos 80+ hatékonyságú tápot választottam, és nem bántam meg
És még spóroltam is vele párszáz forintot a vásárlásnál IS!
-
-
Potzee
addikt
már mindent leírtatok erről a szarról...
viszont jól néz ki a fehér venti a fekete házban
-
Melorin
addikt
Nem értem a teszt azon részét, ahol elvileg 60W fogyasztásnál 73W-ot vett fel a hálózatból.
Honnan tudta a tesztelő, hogy pont úgy dolgozik a gép, hogy 60W-ot fogyaszt? Ahhoz meg kéne mérni a tápcsatlakozókon is a teljesítményt, nem? -
-
vinibali
őstag
ilyet sem szívesen javítanék
ez az átfolyatott forrasztás, valami bődületesen nagy baromság -
Na az ilyenek miatt lehet jobb lett volna a Tesla vagy Newton a tesztelésre, Newton R3 teszt a svédeknél, abban pl. Chemicon (japán) kondikat rak az ATNG.
-
-
@Duliee: A te listád alapján csak az Integra R2 HEC belű,. a Tesla R2 és a Newton R3 sorozat ATNG belű, ezeket pedig az utóbbi időben a Johnnyguru dicséri. Az általad belinkelt Integra R2 750W teszt egyébként jó véleménnyel van a tápról ár/érték terén.
-
válasz
Bogyó bá' #21 üzenetére
Codegen-szindrómának nem nevezhető, mert a Codegen-nek más kategóriában sem volt neve soha, és nem is lesz... Egyszerűbb új céget alapítaniuk / lehet meg is tették már rég... /
Egyszerű, én inkább Cooler Master szindrómának hívnám, mivel hasonló területről, hasonlóra tévedtek itt is..
Csak míg a Cooler Master árusít normális belsővel tápot, és veszélyessel is, addig a Fractal a HEC-től vesz beleket. Külföldi terheléses tesztekre lenne szükség, de már keresem
és meg is találtam. Only angoltudóknak
A belső megegyezik a Cougar táp belsejével /Cougar-CMX-V2-700-W/ csak 750W-ra tekerve. Illetve a Cougar tápban fizettek a minőségért, így ott japán kondik vannak
-
ViZion
félisten
-
Egyiket se...
nincs minőségi belsejű tápjuk a jelenlegi kínálatban -
Ha innen közelítjük meg, akkor szintén rosszul választottak, mert akkor a legkisebb, 500W-os változatot kellett volna tesztre küldeni, mert az átlag user nem vesz 750W-os tápot - de még 500W-osat sem nagyon. Egyébként a Tesla R2 500W ára 100$ körül van, vagyis alig 10$-al drágább, mint az Integra R2 750W.
-
sasa134
addikt
Hát, ezt a tápot a Fractal Define Mini házam közelébe sem vinném...
Azt egyenesen imádom, és terveztem, hogy bele illő Fractal tápot veszek ha fejlesztem a gépet, és kell a nagyobb táp, de marad a jó öreg Be quiet! Straightpower
-
Csendben megjegyzem, hogy egyébként szinte mindenhol csak az Integra R2-őt tesztelték. A Newton R2 és Tesla R2 tápokról csak svéd és hasonló teszteket találni. E két utóbbi tápon már pl. egyetlen 12V-os ág van.
Vizion: Mellényúlt, mert az Integra R2-őt azért a legtöbb helyen nem ajnározzák halálra. Ár/értékben pedig van nála jobb választás. Ami számomra kicsit érthetetlen az az, hogy miért az Integrát küldik el tesztelésre, miért nem a Newton-t vagy a Tesla-t. Lehet az kevésbé nyújtana lesújtó ábrát a FD tápokról...
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Ł-IceRocK-Ł #8 üzenetére
Imádom (és használom is) a Fractal házait, de ezért a tápért egy buznyákot nem adnék....
-
Ha sokat vinnének belőle ,mert olcsón adnák, akkor kibukna a dolog, ha sok hibás lenne, nagy híre menne, és akkor bukott a biznisz...
@Ł-IceRocK-Ł: pontosan, sajnos nem tudom hogy gondolhatták, hogy nem fog egy tesztelő se belenézni a táp házába... a Fractal házait vevők pedig már egy olyan kategória vásárlói, akik nézik a belbecset, akár házról, akár alaplapról legyen szó, tehát minőségpreferáltak
-
Retekegér
MODERÁTOR
A belsőt látva azt hittem, hogy majd talán az árazással nem szállnak el, hát tévedtem.
-
.mf
veterán
Eddig se tartottam sokra a márkát, ezután pedig főleg, ez még a pofátlan koppintás házaiknál is szánalmasabb, mert azok legalább rendesen el vannak készítve, ez viszont egy noname tápbél, ráaggatva a márkával, amitől remélik, hogy jó drágán el tudják adni...
-
Angel1981
veterán
válasz
Neovenator #2 üzenetére
Hát, ilyen áron, ilyen telített piacon kevés az üdvösséghez.
-
Hát a Corsair CX és FSP Raider tápokhoz képest elavultabb és kevésbé minősége a belső, ellenben drágább náluk. Sajnálom, de a Fractal Desing ezzel a jelek szerint mellényúlt... :\
-
Na ez a cikk ölte meg a Fractal Design eladásait... jobban jártak volna ha egy CTG-500-ast csomagolnak újra... Ezen olyan profitot akasztanak, hogy csak na...
Keressék fel a Sirtec/Delta/CWT/FSP-t és rendeljenek ott tápbelsőt...
FSP Raider tényleg jobb ár/érték mutatóval bír, de szerintem még a Seasonic belsőt rejtő XFX tápokból is van alternatíva
, ami pl moduláris is, és 1 ezrest megér a dolog
Fractal
oh no
-
Neovenator
senior tag
Bronze fokozat, fix kábelezés, Hong Sheng venti, HEC belső...fail.
-
kromatika
veterán
Eléggé rosszul árazták be ,még az 500W-os példányt is.Ettől olcsóbban kinál jobb tápokat az FSP és a Chieftec is ebben a kategóriában.
Új hozzászólás Aktív témák
ph Megnéztük, áramforrások terén mit kínál az elsősorban prémium házairól ismert, skandináv gyártó.
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G1 - i5-4GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W10 I Gari!
- BLUESUMMERS NVMe SSD adapter
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Kolink Observatory LM RGB 600W
- Xiaomi Redmi 9AT 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! ASUS B650M R5 7600X 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Be Quiet! Pure Base 500FX ASUS 1000W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest