Új hozzászólás Aktív témák
-
szab.tam
nagyúr
általában nem hasra ütnek.
valóban.
de valamiért itt erre gyanakszom, (-szunk)...****
de majdcsak megszólal egy illetékes is a témában.
(azért tesztben az ilyen kötekedőnek tűnő, megkérdőjelező hsz-okra hamarabb szoktak reágálni. igaz, hogy esett közben némi hó, de ezt talán ez nem akadályozza....) -
szab.tam
nagyúr
nem értelek. légyszi kicsit konkrétabban.
elég röviden, ne sokoldalas cikkre mutató linkkel, mert abban nem találom a kérdésemre a választ...***
a konnektorból való mérés az egyik oldal. ok. nekem is van.
de a valós, (gép oldali), fogyasztás mérése hol és hogyan történik?
az erről való metódus leírását elsőre nem találom.
mert a gyári hardver tdp-ket összeadva, és a kettőt összevetve nem feltétlenül hiteles eredmény jön ki.
én ezt vitattam.***
vagy nem látok valamit...
(de nem szók hozzá tovább, mert lehet, hogy rudi 2 mondatban megmagyarázza, amit félreértettem...) -
szab.tam
nagyúr
a teszt leírásából nekem más jön le. (ha valóban teszterrel végezték volna, akkor le lehetett volna írni.)
feltételezés, (lehet, hogy nem igaz), de kb ezt gondolom:
a gyártótól megkapták, (vagy saccolták), a hatásfok görbét, és ráhúzták az elképzelést.
azaz kb hasonlóan, mint a tanú című filmben, ahol előbb volt meg a gépelt ítélet, és utána a tanúvallomás...
tehát a végeredményből következett az oda vezető út.de majd rudi megmondja, hogyan is jött ez ki.
-
szab.tam
nagyúr
de szövegértelemzésbőlé 1-est kaptam.
a problémázásom második fele butaság, mert nem vettem észre, hogy 2 vga van a gépben, és a megfogalmazásban a tesztgép nyugalmi helyzetetét hasonlítja egy közép kategóriás gép teljes terheléséhez.
elég kacifántos összehasonlítás, értelme meg kb. semmi.
(félre is értettem...) -
szab.tam
nagyúr
"Erős tesztgépünk 230 wattos nyugalmi fogyasztása megfelel egy középkategóriás gép (60 wattos CPU, 120 wattos VGA és pár merevlemez) teljes terhelési energiaigényének, ekkor 266 wattot vett fel az Integra a konnektorból, tehát 86% fölötti hatásfokkal dolgozott."
messze nem vagyok tápguru, de ezt a fajta hatásfokszámítást leírni ugye most nem gondoltátok teljesen komolyan?
mielőtt megkérdeznétek, hogy miért, előre elmodnom:
egy vga és cpu hivatalos tdp-ből nem lehet kiindulni.
nem mindegy, a teszt alatt mivel terheljük, mert akár 10-15-20% fogyasztás eltérés is lehet, hiába írja ki egy vga-nal, hogy 100% gpu usage. cpu terhelésnél ugyanez.
a cpu tdp-ről meg annyit, hogy pl egy E1200 dual celeron hivaltalos tdp-je 65w, de alapfeszen az életben nem fog kb. 50w-nál többet fogyasztani. és minden kategórián belül megvan a szórás.vagy műszerrel kimértétek a fogyasztókat?
(ez esetben bocs...)****
de az idézet elejét sem értem egészen.
"230 wattos nyugalmi fogyasztása..."
230 w nyugalomban? és ezt hogyan sikerült?
az én nagygépem nyugalmija konnektorból 100-110w... (q9550, gtx480, soroljam?)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!) - ELKELTEK
- PlayStation Plus Premium 24 hónapos előfizetés , egyenesen a Sony-tól!
- Keresünk dokkolókat
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2666MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 15740Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged