- Milyen széket vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Gaming notebook topik
-
PROHARDVER!
Ha szeretnél egy kis plusz teljesítményt kihozni olcsón a régi 775-ös alaplapodból tegyél bele 4 magos 771-es Xeon CPU-t.
Kérlek olvasd el a cikket és a téma összefoglalót mielőtt kérdezel!
Új hozzászólás Aktív témák
-
inf3rno
nagyúr
válasz
xeon forever #6226 üzenetére
Teszteltem, azzal is ugyanez a hiba, illetve volt jobb lapban is a vga, azzal működött rendesen... Én a memória modulokra gyanakszom. Ezek vannak benne: [link] Ebből a Kingston HyperX KHX1600C9D3/2G adatlapját nem lehet megtalálni a Kingston oldalán. Ez a legrégebbi memória. A másik három 1333/1.5v, ez viszont lehet, hogy nagyobb feszt igényel. Érdemes lehet megpróbálni 3 modullal, hátha, bár nem tudom, hogy egyáltalán elindul e három modullal a lap, lehet, hogy csak a kettőt szereti. Mindjárt kipróbálom.
Ami még érdekes lehet, hogy elvileg azóta van ez a probléma, mióta xeon-ra váltottam. Nincs már meg a régi cpu, hogy teszteljem azzal is. :S Lehet, hogy hibás a processzor MHC-ja? Csináltam rajta Intel tesztet, de azt mondta mindenre, hogy okés. A másik lehetőség, ami még eszembe jutott, és nem igazán ellenőrizhető, hogy amikor beszereltem az új xeon-t, akkor ESD szétverte a lapot, esetleg a PCIE foglalatot. Erre mondjuk kicsi az esély, mert a CPU-t szereltem, de gondolom, hogy jobban hozzáférjek a dolgokhoz, kiszedtem a videokártyát is.
Tulképp az már nem pozitív, hogy szűkült a kör, mert elfogytak a lehetőségek. Fogalmam sincs, hogy hova tovább... Ugye én eladni szeretném ezt a lapot, nem venni még alkatrészeket, hogy tovább tesztelgessem. Mondjuk ilyen állapotban családon belül ment el töredék áron. Lehet megnézem másik játékkal is, aztán ha azzal megy, akkor így marad. Dirty bomb-ot ajánlotta egyik ismerős, kipróbálom azzal ma este, ha lesz fent valaki a szervereken, aztán elkönyvelem, hogy az origin meg a bf4 a hibás. Esetleg még tudok beletenni egy sound blaster hangkártyát is, azt úgy emlékszem lepasszoltam annak idején bátyámnak. Szóval ha audio probléma, akkor az is kiderül majd elvileg.
Új hozzászólás Aktív témák
lo Ha többet szeretnénk kihozni régi LGA775-ös alaplapunkból és nem akarunk sokat költeni, tegyünk bele LGA771-es, négymagos Xeon CPU-t!
- Milyen széket vegyek?
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- NBA és kosárlabda topic
- Temu
- Nintendo Switch 2
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Óvodások homokozója
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- petipetya: Nagy chili topic. :)
- További aktív témák...
- ÚJ, GARIS! Dell Latitude 5450 - 14" FHD / Ultra 5 125U / 16GB DDR5 / 512GB NVMe SSD / HDMI 2.1
- Acer NITRO V 16 Gamer Tervező Laptop -35% 16" RYZEN 7 8845HS 16/1TB NVIDIA 4060 8GB FHD+ 165Hz
- AppleCare+ biztosítás és kiterjesztett garancia - Apple hivatalos biztosítás - Számlával
- Új Acer Predator HELIOS NEO 16 Gamer Tervező Laptop -35% i9-14900H 32/1TB RTX 4070 8GB 2,5K 240Hz
- ASUS Vivobook Pro 14 OLED - RTX 3050 - R7 5800H - 16GB RAM - 500GB NVME SSD
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
- Update 04.30. Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF 160TB+400GB 2U rack - 2xE5-2683v4 (16c/32t),256GB RAM,2x10G NET,HBA330
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest