-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
miroon
aktív tag
válasz
kovisoft #28808 üzenetére
Próbáltam másik táppal, sőt többel is, úgy hogy ez szerintem kizárva.
SSH-ra ránézek, bár jó lenne ha valahogy rábírnám h adjon képet.
(#28809) cigam
Nem hinném, hogy csak úgy átkapcsolt, mert új telepítésnél eddig mindig alapból HDMI-n adott képet. Szerzek valahonnan analóghoz kábelt, mert sajna nincs. Megpróbálom
Sajna nekem is az a gyanúm, hogy maga a HW-n halt meg valami ami a hdmihez kellene...
Valakinek Szegeden nincs analóghoz kábele?
-
miroon
aktív tag
válasz
Egy-két #28805 üzenetére
Sajnos nem, ezt már tegnap este végig játszottam, hdmi kábelt is cseréltem, másik tv-n is próbáltam.
Hiába van bekapcsolva a tv előbb, akkor sem ad jelet a pi
most meg már sshzni se tudok, mert formáztam a memória kártyát és újrakiírtam a rendszert rá. Amit ugye nem tudok telepíteni így
-
miroon
aktív tag
Üdv!
Van egy pi3-mam, ami valamiért nem ad képet hdmin. Jó múltkor volt áramszünet, kb percenként ment el az áram egy 5-6x,szerintem azóta nem ad hdmi-n képet, bár most akartam azóta először használni. Próbáltam újra kiírni az imaget az sd kártyára, de így sem. Még mielőtt formáztam az sd kártyát tudtam sshzni, látta az usbre dugott eszközöket is.
Ez mitől lehet? Van erre valami megoldás?
Köszi
-
miroon
aktív tag
válasz
cinemazealot #22902 üzenetére
Biztosan jobb lenne egy ilyen, de gondolom már van egy raspberry kéznél, ezért akarja azt használni
-
miroon
aktív tag
Lehet,hogy kicsit off lesz.
DE!
Felraktam az OSMC-t mert médialejátszóként szeretném használni, beállítgattam mindent amit úgy gondoltam,hogy kell, transmission-el le is húztam gyors két filmet, viszont egyiket sem látja, hiába frissítem a médiatárat, vagy bármi. (egyik mkv a másik avi).
Megkell vennem innen a két codecket hozzá? Vagy mi a teendő?
-
miroon
aktív tag
Halóóóó..
Erre valaki?
-
miroon
aktív tag
Sziasztok!
Megjött a raspberrym (pi 2 model b).. viszont lőnék hozzá valami billentyűzetet is. Valami bluetooth-os kellene, főként azért hogy esetleg az ipademhez is tudjam használni. Nem akarnék rászánni sokat, szemezgettem ezekkel a rapoo-kkal, viszont ennyit sajnálnék arra hogy heti egyszer - max kétszer hozzányúljak.
Ezt néztem ki. [link] Szerintem a célra teljesen megfelelne.
Na viszont, ugye a raspberryn nincs bluetooth. Ehhez gondolom egy usb-s kis cucc kéne. Amiből nekem pont van is egy,amit szerintem ezer éve nem használtam, csak nem tudom a pontos típusát. Pont így nézz ki. Szerintetek ehhez van driver a raspberryre? Illetve működni fog ezzel a billentyűzettel a raspberry?
Köszönöm a válaszokat előre is
-
miroon
aktív tag
Sziasztok!
Tervezgetem egy raspberry vásárlását. Pontosan erre gondoltam.
Amikre kellene főként:
- Médialejátszó (hdmi-n tvre)
- Torrent (egyszerre max. 15-20 db seedelése - max. 2-3 db letöltése)
- Samba (vagy valami amivel hálózaton elérhetem a fájlokat róla)Ezekre elég lehet az a model amit fentebb linkeltem? 16 gigás Samsung SDHC UHS-1 C10-es kártya lenne benne, illetve egy 2,5-es 500gigás külső HDD.
Meg még egy olyan kérdés,hogy ha ezekre a célokra megfelelne, akkor milyen op.rendszert telepítsek rá ami mehetne 24h-ban?
-
miroon
aktív tag
Sziasztok
Nekem egy olyan kérdésem lenne,hogy a gcc fordítót fellehet valahogy varázsolni erre a kis csodára? És ha igen teljes értékű lesz? Csak mert jó lenne linuxnak egy ilyen gép suli miatt.
Elsősorban a B+ -ra gondoltam.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
- AKCIÓ! "ÚJ" Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép játékra! I5 14400F / RX 6900 XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged