- Samsung LCD és LED TV-k
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- ZIDOO médialejátszók
- Milyen TV-t vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen notebookot vegyek?
- Továbbfejlődött a Keychron egéralternatívája a Logitech MX Masterre
- Autós kamerák
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
vitezlejszlo
őstag
Sziasztok
1: a raspbmc-nel az eger mozgasa nallatok is kb 2 fps-es?
eleg gany.. ellenben nem tudom tudtatok-e, van android-ra egy remote xmbc-s program,amivel mitn egy taviranyito lehet tekergetni a raspi-s bmc-t
nagyon klanya
2: feltettem a bordakat en is. Homersekletek 26.7 fokos szobaban:
CPU idle: 44.5 fok, load: 52.4
ETH chip idle: 49.5, load: 51.3Bordakkal:
CPU idle: 39 fok, load: 45
ETH chip idle: 42 load: 44Ne vegyetek tul tudomanyosnak am ereseket, egy eleg kis gagyi merovel csinaltam, de latszik, hogy melegek a bordak, tehat a hot atveszik, tehat mukodik az eljaras
az idle adatok azok valojaban kb 70%-os cpu terhelesen vannak merve, BNC alatt ugyanis ennyin porog a felulet szerint a cpu, amikor semmi sem tortenik a feluleten
Laca
-
vitezlejszlo
őstag
teljesitmeny: 1 db usb-s HD webkamera 960*720 -as felbontasban 1 fps-sel "motion"nal webre kirakva 1 klienssel nezve 30-40% cpu-t eszik, de nincs mozgas detektalas, csak webre kirakas. Nem egy erogep az biztos..
Androidrol meg az ip cam lite-al pocre nezheto is a kamera kepeKivancsi lennek, hogy csak sima IP kameraval milyen lenne a terhelese...
Szerintem 2-3 kamerat eppen elbirhat, hazfelugyelonek jo lesz, az emulatoros projekthez meg majd rendelunk meg egyet
laca
-
raidx
őstag
válasz
Komplikato #1287 üzenetére
Úgy igaz! Az első Atomos lapot szállítással együtt 13 900 Ft-ért vettem. Kb. fél évvel később már huszonxx volt az ára. Olvasgattam a VIA Android PC 8750 - ról szólókat de az 50$ + szállítás azért kicsit soknak tűnik az RP-hez képest.
-
Komplikato
veterán
OFF:
Úgy látszik más is lát piacot ARM-os mikrogépekben: VIA Android PC 8750 - 50USD -
joe357
tag
Helló
Teljesen láme bekérdezés de foglalkozik valaki android rápattintásával?
-
fo_di
őstag
ennyiért szerintem is baromira megéri, és egy hét alatt regisztrált légipostával ideért
gondollkodok még én is egyen a fényképezőbe, ha megeszi, de csak holnap derül ki, mert mint kiderült, csontig lemerülve lett eltéve a masina(a másik kettő elmegy az openelecre meg majd androidra)
-
fo_di
őstag
friss hírek a hivatalos fórumból, egy csákó írta ezt be:
You want Android, I got Android.
I found out that I can simply port 2.2 (Froyo) onto the RasPi! I have the files etc.. As soon as I get it onto my Raspberry Pi, I will show you screenshots and I will give you a tutorial on how to do it.hátha van, akit érdekel
(engem például igen :p )
-
fo_di
őstag
moli.hu: szerintem megoldható, csak a megfelelő lábakra kell kötni a cuccot (elvileg van vcc, gnd, reset, data és clock lába a cuccnak, amiket gpiora mind rá lehet kötni), de szerintem utána valami szoftveres modul is kell majd hozzá, de az gondolom, nemsokára elérhető lesz
azbest: a hivatalos oldal szerint néhány szerencsés már tegnap kapott raspit (gondolom angolok, akik villámban reagáltak a levelkre), és elvileg sorozatgyártás indul (bár nem tudom, hogy az első 10000 maradék 8000 darabjával mi van, azok merre keringenek)
vamzi: szerintem az az utolsó dolog, amihez tartani fogják magukat... az elsőknek március 12-ei hétre ígérték
Zefír: szerintem az internetes kapacitása hasonló lesz egy nagyon olcsó androidos tablethez, ha annak a teljesítménye a mindennapokban neked, akkor ez is elég lesz
-
fo_di
őstag
én is ezt az openelecet néztem, hogy jó lenne
a maemo/meego/mer portot megnézem majd, meg a valószínű androidot is (ha ics nem is, froyo/gb biztos lesz rá)
pont az egyszerű kártyacsere miatt akarok sd hosszabbítót gyártani, aztán megfelelő helyre lehet tenni a dugóját
meg gondolkodok, hogy a tápellátását egy palm touchstone-nal kéne megoldani, éppen a hptól várom, hogy vajon elbírná-e teljesítménnyel, mert azért menő lenne az indukciós töltéspersze ez majd csak valószínűleg későbbi upgrade lesz majd
-
DarkByte
addikt
Zsír. Ha elindulsz ebben az irányban, engem mindenképp érdekelnek a tapasztalatok. Alap szinten értek DVB-T-hez, de hogy ez a kártyázás hogyan működik, mit kell nézni smartcard olvasónál, szoftvernél hogy együtt működjenek, ezek nekem teljesen ismeretlenek.
Ja hogy az a saját videód. Nem vettem észre, Android-os YouTube klienssel néztem elsőnek.
-
-
DarkByte
addikt
Android-x86 van. Nevéből adódóan ez sem jó ide. Viszont Android-os mobilok ARM procisak alapvetően, szóval kellene pár jótét modder akik a drivereket illesztik ehhez a SoC-hoz és elvileg menne. A gond csak az - ha kicsit vissza olvasol láthatod hogy már írtam is - hogy a SoC drivereket a Broadcom birtokolja és egyik sem open source. És ilyen SoC-os mobil pedig nincs a piacon, legalább is más fórumokon keresgélve úgy tűnik ez a helyzet. Szóval sajnos egyelőre nem sok esély van, hacsak a Broadcom nem tesz szívességet a közösségnek. Remélhetőleg utóbbi bekövetkezik ha a Raspberry népszerű lesz, elvégre az nekik is jó ha mondhatják hogy megy a vasukon Android.
Amit Kommy írt azt én is akartam említeni csak kifutottam a szerkesztési időből. YouTube elérhető egy ideje HTML5-tel WebM konténerben, és az a Raspberry team-nek is célja hogy a hardveres WebM gyorsítást elkészítsék, mert azért nem kell egy rakás pénzt letenni senkinek licencszelésből kifolyólag.
-
DarkByte
addikt
A YouTube-os HD-vel valószínűleg nem lesz gond ha valaki megoldja a GPU gyorsítást. 360p felett mindegyik videó H.264+AAC, szóval tudná gyorsítani. Csak nyilván nem flash-en keresztül, hanem valami külön kliens program kellene, mint ami pl. Android-on van.
-
Sn[4k3]
senior tag
Ez az. Speciel a Heroes III bőven elvolt egy 233MHz-es procival, na annak az emulálása hagy ne fájjon már a procinak... EverQuest II-nek meg amaz proci volt a minimuma és hát elvileg ez a rendszer elbírja a Quake III-at is - de akkor azt hogyan futtatja?
Nameg: mivel ARM és az Androidos programok gyakorlatilag JAVA-sak, nem lehetne azokat futtatni egy linux alatt? -
DarkByte
addikt
Az Arch egyébként tökéletes ehhez, mivel egyébként úgy is igényeire faragja a gépet az ember attól függően hogy mire fogja használni
Én még egy buildroot kompatibilitásnak örülnék. Bár lehet hogy már megy is, csak nem látom át hogy milyen ARM platformokat támogat mert még sosem próbáltam x86 mellett másra.Hmm, most olvasgattam hogy XBMC-t elkezdték portolni Android-ra is: [link] Jó lesz.
Remélem lesz futtatható ICS rá minél hamarabb.
-
DarkByte
addikt
Android eddig csak ARM-ra volt
Hobbisták hackeltek eddig x86-os verziót (android-x86), de a napokban jött a hivatalos x86 változat az Ice Cream Sandwich-ből, igaz ez még csak az AMD chipset-ekkel teljesen kompatibilis, de állítólag jön az Intellel közösen összerakott verzió is.
Inkább a driver-ek az érdekesek az ARM cuccokhoz. Eddig igazából azért volt nehéz fordítgatni mobilokra főzött ROM-okat, mert ugyan az OS kódja opensource, de pl. a RIL layer-hez kellő hardver illesztés minden gyártónak a saját zárt kis vacka.
-
DarkByte
addikt
Subscribe.
Nekem is nagyon tetszik a kis gép. Remélem gyorsan portolnak rá Android-ot, elvileg a hardver elég közel van a mobilokban használt megoldásokhoz szóval nem kellene gondot okoznia.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung LCD és LED TV-k
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Bestbuy játékok
- Autós topik
- Spórolós topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Videó stream letöltése
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- További aktív témák...
- Kaspa bányász szett - kaspa miner eladó
- Komplett PC - Intel Core i7-9700K, 32GB RAM, NVIDIA GeForce RTX 2060 SUPER
- Gamer Félgép - MSI Z370-A PRO + Intel I7 8700K + Kingston HyperX 2x8GB 2666MHz CL13
- ASRock Z690 PG Riptide + Intel I7 12700 ES + Netac 2x16GB DDR4 3200MHz CL16
- Új, Gamer - GIGABYTE Z790 D + Intel I7 14700K + Apacer Panther RGB 2x16GB DDR5 6400MHz CL32
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Álmodozol egy erősebb gamer élményről? Kamatmentes rèszletre is!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged