-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
golya87
őstag
válasz
Komplikato #12589 üzenetére
Csak átfutottam a szöveget, de nekem az jött le, hogy win10-es pc nélkül nem tudom beröffenteni a Pi-n a win10-et. Remélem tévedek, ezért arra kérek valakit, hogy egy win32imagerrel feltehető win10 image linket osszon meg itt legyen szíves!
-
Honkydoo
őstag
válasz
Komplikato #4784 üzenetére
Elvileg igen.
Ha jól emlékszem oscam kell hozzá. -
Xmodule
őstag
válasz
Komplikato #2415 üzenetére
Hát, hogy milyen szivacs nem tudom. Ezzel jött a raspi gondoltam akkor rossz nem lehet. bár most hogy irtad a nevét.. vezetöképes?..pedig mar kapcsoltam be ugy hogy ezen a szivacson volt.
-
Szenty
tag
válasz
Komplikato #2389 üzenetére
Ne keverd a szezont a fazonnal. Azt írta a kolléga, hogy az NTFS fájlrendszerre 90 MB letöltése után elhasalt a torrent kliens. Ext2 fájlrendszerre 150 MB letöltése után. Szó nincs MB/sec-ről.
Amire Te gondolsz: az USB és a hálózati kártya azért osztozik meg az USB busz sebességén, mert lényegében USB-s hálózati kártyáról van szó. Valaki a hup.hu-n olyan 77 MB/sec nyers TCP (ipperf) eredményt tudott belőle kicsikarni, ha jól emlékszem.
-
zola8van8
tag
válasz
Komplikato #2389 üzenetére
Úgy, hogy nálam a mértékegység Mb/error és nem Mb/s
-
szabi__memo
nagyúr
válasz
Komplikato #1987 üzenetére
A bcm nem kinai
-
fo_di
őstag
válasz
Komplikato #1873 üzenetére
egyelőre sajnos várni kell, hogy elegendő os-portolóképes ember rákapjon a raspira portolásra
az androidot is olyan készíti, aki megunta a várakozást, de sajnos nincsen sok tapasztalata -
Alien83
senior tag
válasz
Komplikato #1837 üzenetére
jah értem ettől félek én is.
Ha mást nem akkor HD-tv-n használom max ezt a kütyüt, csak jobb lenne ha lenn vga, mert ha hordozom nem minden hol van HDTV ám. -
Alien83
senior tag
válasz
Komplikato #1832 üzenetére
-
Alien83
senior tag
válasz
Komplikato #1764 üzenetére
De fut rajta játék is FullHD-be.
Nem mostani high-end laptopokra gondltam feltétlen.3-4W az max terhelés.
Quake 3 FullHD 4x AA mellett fogyasztott ennyit.
Akkor a Linux -ban való botorkálás meg böngészés sem lehet annyira lassú azért. -
fo_di
őstag
válasz
Komplikato #1703 üzenetére
sajnos még nincsen android, nem állt neki senki hozzáértő eddig
-
azbest
félisten
válasz
Komplikato #1665 üzenetére
Értelemszerűen hubbal és a hub tápolhatja a pi-t megfelelő kábellel és a többi usb eszközt is egyszerre, egy tápról.
Nézegettem neten a magyar boltok hub kínálatát, de soknál nem derült ki, hogy mekkora táppal adják... sok pedig táp nélküli, de tápolható.
Ilyen hubot rendeltem [$ 15.90], a tápja 2A. Multiméterrel mérve úgy látom, hogy ebből nem spórolták ki a diódát, tehát a tápja nem vezet vissza a bemenő usb csatin.
Ehhez kerek dugaszhoz való átalakító kellett még [$ 0.89], valamint egy usb-mikro usb kábel a pi tápkábelének szerepére [$ 1.80]
Szumma $ 18.59 (~4500 huf).Ha korábban tudom, hogy ilyen komolyabb tápot kapni nálunk, akkor lehet passzív hub és kábel kombót nézek mellé (bár ide postával a 4A táp 3000+1200ft)
-
Vladi
nagyúr
válasz
Komplikato #1347 üzenetére
Elvben igen, ha első "os"-nek felteszel egy grubot.
-
raidx
őstag
válasz
Komplikato #1287 üzenetére
Úgy igaz! Az első Atomos lapot szállítással együtt 13 900 Ft-ért vettem. Kb. fél évvel később már huszonxx volt az ára. Olvasgattam a VIA Android PC 8750 - ról szólókat de az 50$ + szállítás azért kicsit soknak tűnik az RP-hez képest.
-
tupacamaru
veterán
válasz
Komplikato #1284 üzenetére
Nekem jobban bejön mint az RPi, PC-sebb kinézete van.
Ha az 1080p-t vinné...............
-
azbest
félisten
válasz
Volt ph hír is róla [link]
Vannak előnyei, de bruttó árban úgy lesz 49 dolcsi, ahogy a pi 35Valsz 1080p sem megy neki, mert kevés videó memóriát adtak neki. Mindennel felszerelve 20eFt+... emlékszem az atomos örület előtt 13 ezerért voltak celeron procis itx lapok. Igaz azok még szutyok sis chipsettel voltak, de utána volt pár jobb fajta is talán... majd felverték piszkosul az árakat.
-
szabi__memo
nagyúr
válasz
10-20%. És ez csak a notebook.
-
Warter
addikt
válasz
Komplikato #1236 üzenetére
USB-s ipod töltő ebayről. Csak kell hozzá egy normál USB kábel is.
-
vamzi
senior tag
válasz
Komplikato #1233 üzenetére
Az pont a minimálisan ajánlott szint. Kezdésnek megfelel, de ha fagy, akkor soványka.
-
fo_di
őstag
válasz
Komplikato #1233 üzenetére
micro usb bemenetű (az európai szabvány mobiltöltő)
hivatalos álláspont szerint kb 700-750 mA körül eszik teljes terhelésen a raspi -
azbest
félisten
válasz
Komplikato #952 üzenetére
na itt leglább már tényleg a végleges változat képe van... mindig a beta board fotóit lehetett látni a cikkeknél legtöbb a helyen (az ebay licit is kamu szagú, hogy nem rendelkezik vele az eladó, mert nem róla készült képet tett fel).
-
Zefír
őstag
válasz
Komplikato #878 üzenetére
Nem igazán látom most a router, rp, és Nas közt az összefüggést,
Jó értem persze, RP+ router, amire háttértár rákötve, de ha azt nézed, most csak saccolok, 15k egy router, 13 az RP, 20k a külső, az már majdnem 50k.
Viszont pl ami most megjelent NAS synatech vagy mi, lehet h nem így írják, az 25k, + a hdd 20k az is 50 körül van, viszon a hálozaton való adat megosztáshoz jobb mint egy routerre kötött háttértár, persze felhazsnáló függő, van aki nem használná ki az ftp elérést meg ezeket.. annak elég a routeres.
Viszont ez már csak rá csatlakoztatható a médiacenterre, nem feltétlenül a része.
És a NAS-t is rá lehet kötni RP-re. Akkro viszont full luxus van, és 63k-d repült is -
fo_di
őstag
válasz
Komplikato #879 üzenetére
nem kér bluetooth-hoz engedélyt, csak wifihez, szóval szerintem wifiről megy, de le kell tölteni, ki kell próbálni (xbmc nélkül is be lehet lőni a telefonos felét, aztán az optionsből kiderül, hogy van-e benne bt támogatás)
-
paperboy
senior tag
válasz
Komplikato #878 üzenetére
Egy kis usb hosszabbító kábel, és probléma megoldva...
-
Zefír
őstag
válasz
Komplikato #866 üzenetére
Egy NAS-t akarok venni majd,
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ! AMD Brutál Gamer Konfig ! 9800X3D / 7900XTX ( RITKASÁG ) 32Gb RAM 32Colos ROG Monitor
- Beszámítás! HP Z2 G4 Tower Workstation számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Beszámítás! Apple Mac Studio M2 MAX 2023 32GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Beszámítás! Apple Mac mini 2020 M1 8GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- Új Apple iPhone 16 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- Intel Core 2 Quad Q9550 2.83GHz LGA775 Processzor
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- Gamer laptop felvásárlás Magas áron, gyorsan és egyszerűen!
- Csere-Beszámítás! MSI Gaming X RTX 4060Ti 16GB GDRR6 Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest