- Obsbot blog: AI funkciókat ígérő, mégis megfizethető webkamerák
- Megfizethető miditoronnyal gyarapodott a Phanteks Eclipse termékcsaládja
- Bemutatkozott a Lexar legfrissebb, strapabíró memóriakártyája, a Blue Plus
- A G.Skill DDR5 memóriájával lassacskán a 13 GHz-es határt ostromolják
- Combosnak tűnik a Thermalright legfrissebb, kéttornyos CPU-hűtője
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- MILC felhasználók szakmai topikja
- Vezetékes FEJhallgatók
- Philips LCD és LED TV-k
- Akciókamerák
- Sok memóriát spórol a neurális textúratömörítés
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Méretes QD-OLED monitor jött az ASUS ROG-os portfóliójába
- Bemutatkozott a Lexar legfrissebb, strapabíró memóriakártyája, a Blue Plus
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jim-Y
veterán
Sziasztok.
Nem ismer valaki valami nagyon, nagyon kezdőknek szóló videó tutorial-t a GPIO portok használatáról? Én most próbálok először valamit is vezérelni a GPIO portokkal.
Van egy
* próbapenelem
* PI Cobblerem
* jumper kábeleim
* és egy IR transzmitter és IR receiver-em.Ezekkel próbálnék odáig eljutni, hogy valamit programozni tudjak.
De már a beginner guide, meg a beginner videók is legalább ilyen irányú tanulmányokat feltételeznek amik nekem sajnos nincsenek meg :/
Íme a kérdések:
Egyáltalán hogyan adjak áramot a dolognak? Mármint.. amikor "játszok" a PI-vel akkor össze kéne kötnöm a számítógépemmel, vagy ugyanúgy használjam mint ahogy eddig?
megj: eddig be volt állítva webszervernek, volt rádugva ethernet meg egy usb hub és ssh-n keresztül értem el. Na mármost ha én a következőkben mikroprocesszorként akarom használni a PI-t akkor mi változik?
Szinte az összes videóban az van, hogy:
Kellékek amik a tutorialhoz kellenek: x, meg y, meg z, stb.. aztán a videóban hirtelen előjönnek a rezisztorok, mintha az úgy mindenki otthonában lenne és egyáltalán nem kell ám felsorolni őket mint előfeltétel, sőt el se mondanak rólut semmit. Minek az, milyet vegyek, hol vegyem meg, stb...
Holott én tényleg egy baromi egyszerű dolgot szeretnék -> valamit programozni a GPIO portokon keresztül, ehhez jól jönne egy olyan tutorial, ahol nem feltételezik az előzetes elektronikai tudást
Mielőtt nagyon lehurrognátok, tudom, hogy előtte tanulni kéne, meg olvasni/egyéb, de kérlek most ezt ne hozzátok szóba, köszi
Egyáltalán... tudok valamit kezdeni az IR tranmitter/receiveremmel rezisztor nélkül?
üdv
Új hozzászólás Aktív témák
- Nintendo 3DS és DS topic
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
- Gyúrósok ide!
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- MILC felhasználók szakmai topikja
- Háztartási gépek
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Xbox Series X|S
- weiss: Pant* rant
- További aktív témák...
- Épített PC - i7-8700k/32GB RAM, 500GB SSD - NO GPU
- Gigabyte Z370P + i7-8700K
- HP EliteDesk 800 G2 DM Mini PC, I5-6500T CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, Win 11, Számla, 2 év garancia
- HP EliteDesk 800 G3 DM Mini PC, I5-6500T CPU, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, Win 11, Számla, 2 év garanci
- HP ProDesk 600 G3 SFF PC, I5-7500 CPU, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, DVD RW, Win 11, Számla, 2 év garanc
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
- 119 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi A3 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest