- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Mégsem búcsúznak a DDR4-es memóriák
- Androidos tablet topic
- Hálózati kábelek és szerelésük
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen monitort vegyek?
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Projektor topic
- Milyen TV-t vegyek?
- Videós, mozgóképes topik
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Peter789
senior tag
válasz
CharlieDrop #7665 üzenetére
Ez persze relatív hogy kinek mi a drága, de már ennyiért is vannak jó megoldások: [link] - 4 éve még több mint a duplájáért voltam kénytelen megvenni a 10.1 colos FA1011-est - ha most vennék akkor egy fenti kit-et választanék CarPC-s célra...
A multimédiás oldal el is kerülte a figyelmemet az előző válasznál - tény hogy ilyen célra nem alkalmas egy kisebb OpenWrt-s router - de nem is biztos hogy érdemes keverni a két funkciót, lehet jobb ha két egymástól független autonóm rendszer adja, max egyik leosztja a netet a másiknak...
szerk: az FM rádió kérdése megoldható pl egy TEA5767 modullal - nem lesz a csúcsok csúcsa, de arra hogy híreket halgasson az ember arra elmegy...
Az "élő" adásokra pedig én mást agyaltam ki, a megvalósításig még nem jutottam el de kb már megvan hogy mit hogyan: a MusicFM MusicKillers esti szettjeit szoktam hallgatni - van amelyik tetszik, van amelyik picit távolabb áll tőlem, de azért általában jók - és ezeket le lehet tölteni utólag a hivatalos oldalukról. Egy egyszerű perl progival végigfésülöm a letöltő oldalt, kiválogatom belőle az aktuális .mp3 linkeket, megnézem hogy esetleg nem lett e már letöltve előbbre és ha nem akkor lehúzza a fájlokat. Mindezt persze csak otthoni wifi kapcsolaton. Így automatikusan meglesznek a háttértáron mindig a legújabb mixek - ami tetszik az megmarad, ami meg nem az én stílusom azt törlöm kézzel...
Új hozzászólás Aktív témák
- Nintendo Switch 2
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Mégsem búcsúznak a DDR4-es memóriák
- iPhone topik
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Kuponkunyeráló
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Bundle topik
- Androidos tablet topic
- Hálózati kábelek és szerelésük
- További aktív témák...
- Asztali PC , i5 10500 , RTX 3070 , 32GB RAM , 512GB NVME , 1TB HDD
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép. / I7 4790K / 16GB DDR3 / RX 5700XT 8GB / 500GB SSD
- Új, Gamer - ASRock Z690 PG Riptide + Intel I9 14900K + TeamGroup 2x16GB DDR4 3200MHz CL16
- HP EliteDesk 800 G2 DM Mini PC, I5-6500T CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, Win 11, Számla, 2 év garancia
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- AKCIÓ! MSI Z77 MPOWER Z77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest