Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • rikko

    csendes tag

    Mindenkinek nagyon köszönöm a segítséget, talán ez a legutolsó magyar cikk fog segíteni.
    Sajnos pontatlanul fogalmaztam (és inkább egyszerűen, hogy ne kelljen annyit olvasni (meg írni). Szóval Body007 Persze feltettem a samba-t (gondolom ha ezt nem csinálnám, a wint sem érném el a Pi felől). A rendszer működött úgy ahogy én akartam win7 alatt kb januártól júniusig. Aztán elmentem jó sokáig (szeptemberig) Gyulára, ahol ez volt az egyetlen számítógép, így nem is volt lényeg a megosztás. Ott amúgy Lányom a hozzádokkolt hdd-t megmozdította, és azóta nem hajlandó hibaüzenet nélkül leválasztani (de a leválasztás amúgy sikeres). Mióta itthon vagyok cseréltem routert, meg mással foglalkoztam. Kb 2 napja próbálom elérni, hogy menjen ahogy "régen". Win 10-re frissítettem (lehet, hogy az is baj).
    _q. Felcsatoltam egy vinyót azt szeretném megosztani. Az smb.conf-ba beírva. A hatékonyságban igazad van, itt sarkítottam az írást, mert nem a konkrét letöltött akármit rakom át, csak a kicsi torrent fájlt. Persze tudom, hogy lehetne ezt is ssh-n intézni (ha jól írom), szintén a pc előtt ülve, de mivel kettőt kell lépnem a tv-hez így ez nekem nem volt gond.
    0519 köszi a cikket, az utolsó parancssort nem ismertem, majd kipróbálom.
    Cigam. Ehhez olvastam egy nagyon hasonló cikket, ott is a fele a vinyócsatolásról szólt, ami nálam tök automatikus volt, és nem kellett ezzel kapcsolatban semmit csinálnom a terminálban (max a jogosultságot állítanom egyszer). De erről az NFS dologról még sose hallottam, úgyhogy köszi.

    Amúgy most az jutott eszembe, hogy meg tudok osztani az SD kártyán valamit amit láthat és esetleg írhat a windows? Amennyiben igen akkor arra írnám át a smb.conf-ot és ha menne, akkor lehet, hogy az egyszer hibásan leválasztott hdd a ludas.

Új hozzászólás Aktív témák