Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Új, belépő szintű Radeont kapnak az OEM-ek
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- OLED TV topic
- Milyen videókártyát?
- IFA 2025: Körömnyi SSD-k videózáshoz
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
rikko
csendes tag
Mindenkinek nagyon köszönöm a segítséget, talán ez a legutolsó magyar cikk fog segíteni.
Sajnos pontatlanul fogalmaztam (és inkább egyszerűen, hogy ne kelljen annyit olvasni (meg írni). Szóval Body007 Persze feltettem a samba-t (gondolom ha ezt nem csinálnám, a wint sem érném el a Pi felől). A rendszer működött úgy ahogy én akartam win7 alatt kb januártól júniusig. Aztán elmentem jó sokáig (szeptemberig) Gyulára, ahol ez volt az egyetlen számítógép, így nem is volt lényeg a megosztás. Ott amúgy Lányom a hozzádokkolt hdd-t megmozdította, és azóta nem hajlandó hibaüzenet nélkül leválasztani (de a leválasztás amúgy sikeres). Mióta itthon vagyok cseréltem routert, meg mással foglalkoztam. Kb 2 napja próbálom elérni, hogy menjen ahogy "régen". Win 10-re frissítettem (lehet, hogy az is baj).
_q. Felcsatoltam egy vinyót azt szeretném megosztani. Az smb.conf-ba beírva. A hatékonyságban igazad van, itt sarkítottam az írást, mert nem a konkrét letöltött akármit rakom át, csak a kicsi torrent fájlt. Persze tudom, hogy lehetne ezt is ssh-n intézni (ha jól írom), szintén a pc előtt ülve, de mivel kettőt kell lépnem a tv-hez így ez nekem nem volt gond.
0519 köszi a cikket, az utolsó parancssort nem ismertem, majd kipróbálom.
Cigam. Ehhez olvastam egy nagyon hasonló cikket, ott is a fele a vinyócsatolásról szólt, ami nálam tök automatikus volt, és nem kellett ezzel kapcsolatban semmit csinálnom a terminálban (max a jogosultságot állítanom egyszer). De erről az NFS dologról még sose hallottam, úgyhogy köszi.Amúgy most az jutott eszembe, hogy meg tudok osztani az SD kártyán valamit amit láthat és esetleg írhat a windows? Amennyiben igen akkor arra írnám át a smb.conf-ot és ha menne, akkor lehet, hogy az egyszer hibásan leválasztott hdd a ludas.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Formula-1
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Linux Mint
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- További aktív témák...
- Eladó MacMini 2014 Late
- FM1 FÉLKONFIG, Gigabyte GA-A75M-DS2, AMD A4-3420, 4GB DDR3 Memória
- Asztali PC , i7 6700K , RTX 2060 , 16GB DDR4 , 256GB m.2 , 500GB HDD
- Eladó AM5 DDR5 Konfig Ryzen 5 8400F 16GB DDR5 512GB SSD RX5700XT 8GB!
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5500 / RX 5700XT 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600X / RX 7600 / 32GB DDR4 / 1TB M.2 SSD
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- iKing.Hu - Apple iPhone 16 Pro Natural Titanium Titán stílus, Pro teljesítmény - 2028. 07. 19
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G8 - i5-1145G7 I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070 12GB GAMER termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest