- Kivenné a részét az új HBM memóriák tokozásából az LG
- Az ASUS legfrissebb analóg billentyűzete az ízületeinket is kímélni szeretné
- A Team Group SSD-je gondoskodik arról, hogy az utolsó bitig letörölhető legyen
- Maximum 320 Hz-et képes magából kipréselni a Philips dual mode-os monitora
- A TSMC gyárthatja a Nova Lake legfontosabb komponensét
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Kompakt vízhűtés
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Házimozi belépő szinten
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- A Team Group SSD-je gondoskodik arról, hogy az utolsó bitig letörölhető legyen
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
atesss
addikt
válasz
azbest #38943 üzenetére
"hogy kikapcsoláskor elmenti az utolsó ismert időt és újraindításkor alapból azzal indul a rendszer elvileg"
Az én gyakorlati tapasztalataim alapján így működik a Raspberry.
"Másrészt óraátállítások is vannak és ha jól csináltad, akkot utc idővel dolgozol, nem pedig helyi idővel, ami évente kétszer urál és egyszer még visszafelé is megy."
Igen, ez tényleg okozhat bizonyos esetekben problémát. Sőt, igazából a programozási esetek döntő többségében tényleg jobb az UTC, ez jogos.
De most nálam, ha gyakorlatban a #38941-ben írt felhasználása van a log-nak, akkor én úgy érzem hogy pont hogy jobb ha nem UTC időt használom. És így rögtön a szemem előtt az az időpont szerepel, amivel a többi dolgot össze tudom hasonlítani.Vagy - ha valamiért lényeges a helyi idő is - ti hogyan szoktátok azt fejben tartani ? Vagy egyszerűen kiszámolni ?
Mentsem le a fő logban mindkét időt ?
Vagy egy ilyen esetben ez hogyan lenne célszerű ?"A másik lehetőség, hogy szimplán veszel valami filléres hardver órát és bekötöd a pi-re egy gombelem társaságában."
Hát, igazából van is. Konkrétan több darab ilyenem van: [link]
Sőt, - ehhez a projekthez - a nyákon meg is van már neki a hely, és a modulon át is forrasztottam a tüskéket derékszögűre, így be is dugható.
De ez most igazából egy teszt lenne, hogy mennyire kell a HW-es RTC. A későbbiekben lesz remélhetőleg több olyan projektem is, ahol nem lesz nyák az RPI-hez, így a HW-es óra körülményesebb és drágább. Nem lenne a GPIO-ra csatlakozó nyák, meg még egy - amúgy jó drága - HAT RTC modul se nagyon férhet el egy standard RPI házban, stb.
És most jelen esetben elég megbízható netkapcsolata lesz az eszköznek. Nem is egy otthoni/kisvállalati, hanem egy bérelt vonali kapcsolatról kapja az RPI a netet, fixen kábelen.
MOD:
"A lényeg, hogy sosem jár visszafelé az óra, mindig csak előre halad így."
Igen, ezt én is így sejtettem.
De ez is okozhat problémát.
Pl. van egy folyamatom, aminek megadok egy kívánt időtartamot. Legyen ez mondjuk 4 perc (240 sec). Ha a folyamat indítása előtt nem sokkal történt pl. egy rövid áramszünet (esetleg véletlen áram-lekapcsolás, stb.), akkor lehet hogy a rendszeridő már a folyamat futása közben frissül (növekszik). Így a végén a 240 sec-ből lesz aztán valami sokkal kevesebb.
Új hozzászólás Aktív témák
- Légies iPhone halvány színei
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- CNC topik
- Mesterséges intelligencia topik
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kompakt vízhűtés
- Autós topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- További aktív témák...
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új RYZEN 5 4500-5600X +RX 6700XT 12GB +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- GAMER PC! i7-10700K / RTX 3060 Ti / Z490 / 32GB 3200MHz / 500GB NVMe / 750w! BeszámítOK
- AMD GAMER PC! Ryzen 5600X / RX 6700 XT / 16GB 3200Mhz / 750w Gold
- GAEMER PC! Ryzen 5600X / RTX 3060 Ti / B450 Strix / 16GB 3200MHz / 500GB NVMe / 650W Gold!
- Asus ROG STRIX PC! Ryzen 5950X / RTX 3080 / X570 / 32GB 3600MHz / 1TB Gen4 / 750w! BeszámítOK
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- Samsung Galaxy S21 Ultra , 12GB , 128 GB , Kártyafüggetlen
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 Prémium
- Samsung Galaxy S23, 8/128 GB, Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest